Washington sankcionirao iranskog ajatolaha starog 93 godine

Ahmad Džannati
25 komentara

Opasni su ti Iranci. Žilavi i drže se dobro, posebno klerici i ajatolasi, koji nikako da se presele na „ahiret svijet“, osim ako ih, kao što je slučaj s činom državnog terorizma, tamo ne pošalje američki projektil ili ih po naružbi svojih nalogodavaca ubiju Kurdi frakcije PJAK, arapski separatisti iz Sistana-Balučistana ili feminističko-marksistička-sunitsko-matrijarhalna-prozapadno-liberalna teroristička sekta Mujahedin-e Khalq (MEK), dragulj u kruni američkih skupina vrijedan eseja od nekoliko stotina stranica.

No, šalu na stranu, iako je MEK sve što je navedeno u ovom popisu. Washington je naveo pet novim imena pod sankcijama protiv Irana. Među njima je i predsjednik Vijeća čuvara Ustava Irana Ahmad Džhannati. To je 20. veljače priopćio Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija Sjedinjenih  Država (OFAC).

Ajatolah Ahmad Džannati ima 93 godine. Kao predsjednik Vijeća čuvara Ustava odgovoran je za usklađivanje iranskog zakona s islamskom tradicijom i odobrava kandidate na raznim izborima.

Ajatolah Džannati je član Vijeća čuvara Ustava od njegovog osnivanja 1980., a njegov je vođa od 1988. Pored toga je predsjedao Vijećem garde i bio je član Savjeta za primjerenost, Stručnog vijeća i Iranskog vijeća visokog osiguranja.

Često ga nazivaju i duhovnim mentorom bivšeg predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

No, SAD su u svjetlu administrativnih izbora, koji se upravo održavaju u Iranu, vitalnog starca prepoznali kao „prijetnju američkim interesima“. No, kako se lista širi, samo letimičan pogled na nju u čovjeku budi želju da se nađe u društvu „ozloglašenih neprijatelja američkih vrijednosti i interesa“, jer biti u društvu Assada i stotine Sirijaca, od kojih su neki posthumno skinuti s „crne liste“, poput generala Ishama Zahredina, kao i Zaharčenka, „Givija“, „Motorole“ i Alekseja Mozgovoj u Donbasu ili generala Sulejmanija i iračkog zapovjednika Muhandisa, te niza drugih u Aziji, Africi i Latinskoj Americi, čast je biti na tom spisku.

Ajatolah Džannati, koliko je poznato, nije ni komentirao ovu američku „inicijativu“, jer sankcije podrazumijevaju zabranu ulaska u SAD, zamrzavanje imovine sankcionirane osobe u Americi i svih financijskih transakcija koje kontrolira američko ministarstvo financija. Zbog toga stari ajatolah vjerojanto nije ni komentirao ovu glupost.

Istina, „naši“ sankcionirani baš i nisu neko društvo, jer je jednoatvno uzet spisak odoba koje je osudio sud u Haagu i dodao neke nove, poput Milorada Dodika, neke Albance koji su očigledno „neposlušni“, dok je za ostale, iskreno rečeno, bez Wikipedije teško znati tko su, osim ako niste baš iz tog kraja i znate o kom je riječ.

Uglavnom, što se tiče ostalih zemalja, spisak kojeg možete vidjeti na stranicama američke agencije OFAC je vrlo dobro društvo, puno bolje od anemičnih tehnokrata u Bruxellesu ili američke uprave i „duboke države“.

Sanctions Search OFAC

Ahmad DžhannatiAjatolahSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istina pa makar metak u čelo
4 godine prije

Zemlja koja je svoje domicijalno stanovništvo istrijebila u prvim konclogorima a svoju povijest staru 500-tinjak godina promovira i širi pod demokraciju našla je pametovi civilizaciji staroj nekoliko tisuća godina.

Gastarbeiter
4 godine prije

Upravo su ti ajatolasi najsnazniji okov i otrov protiv slobode i srece iranskog naroda,mladje generacije iranaca brzo bi se rijesile balasta usmrdjenog srednjevjekovnog tumacenja svijeta.Lesina se raspada ali jos uvijek smrdi i zagadjuje umove nadolazecih generacija.Nema strasnije diktature od ove koju provodi drzavni i religijski vrh irana nad svojim gradjanima,odnosno konstantno programiranje umova mladih iranaca ajatolaskom diktaturom misli,odnosno vjerske indoktrinacije.Ovakvih vjerskih i ideoloskih fanatika poput ovog ajatolaha sita je ova zemlja i vjerujem da niko nece spustiti suzu kad mrcina umre.

njofra
4 godine prije

Nermirne samo nastavi tak neces dugo 😀

istrazuj
4 godine prije

hehe… Ovo je vec smijesno… … ali uklapa se polako 🙂 . Uglavnom, meni se cini da svaka ona “nacija” koja navodno “osvojii svemir sa vlastitim satelitima” – prakticno je dostigla veci nivo. Ne samo “naucno” – nego i simbolicno – jasno i javno pokazuje da je svaki napad “stvora” na nju, postaje skoro neostvariv… Medju “osvajacima Svemira” i zemljama koje “lansiraju satelite” – jeste nedvojbeno i Iran. . Drugim rijecima – otvoreni napad na tu naciju (od “stvora” JHV i njegovih cionistickih/dönmeh pulena) – prakticno postaje pretezak… Ne kazem nemoguc, jer sirina i dubina Z-L-A kojeg predstavlja “stvor” (najvjerovatnije JHV) je vjerovatno nemjerljiva. Dakle, stvor nikad ne miruje – i spreman je uvijek napasti (prevariti/opljackati/masakrirati) druge “nacije” (tj prakticno i indirektno “stvorove” tih drugih “nacija”) – kao sto nam to izuzetno detaljno (!!!) opisuje tzv Biblija/stari Zavjet, tj bolje reci Torah… Inace izuzetno dobra knjiga opisa Z-L-A – kojeg… Čitaj više »

Tvingo
4 godine prije

Snimci uništavanja turske armije u Idlibu sa strane vks Rusije
https://youtu.be/5ZSo9aZz-z4

Siniša
4 godine prije

Dodik je za vas izmizlio mir, izmislio biznis, izmizlio politiku, izmizlio napredak…e onda zamisli koliko si ti i takvi zaostali u vremenu i napredku.

Laki Topalović
4 godine prije

Kako ne da. Dodik je spomenut kao “društvo” koje baš i nije na razini gore navedenih, , koliko sam ja razumio, ali ovo što traži da se odblokira sve, ali pod uvjetom da tri strana suca napuste Ustavni sud, je apsolutno u pravu. Kakav je to ćorava država gdje u Ustavnom ili Vrhovnom, kojem već, sudu sjede tri stranca koje imenuje tko? Da je bilo koja zemlja rekao bi “E to ne može” (Recimo Turska, Rusija, Iran, Venezuela, Kuba, Indija, Kina…….) I zato što traži Dodik “To ne valja, blokira institucije”, stvarno ste jadni. Umjesto da ga podržite i vi, on ne valja., A njegova laprdanja o referendumima o odcjepljenju, koliko znam, do sada ih je najavio barem 100. Dakle apsolutno je u pravu, a na listi sankcioniranih, možda nije na razini ajatolaha , što definitivno nije, ali nije ni u društvu Haških mladića….. Zbog čega je i ne zanima… Čitaj više »

Laki Topalović
4 godine prije

Daj , koji ti je klinac, s ovim pzdrjma…

xxx
4 godine prije

ahahaaaaa, citam komentare i pitam se, kad se selite za Iran.

Milić od bačve
4 godine prije

Sad če taj ajatolah morat doživit 100 godina .Baš su ga zaje….

rusofil
4 godine prije

Eto, uništili čovjeka. Neka, tako mu i treba kad ne voli SAD

Max
4 godine prije

Ovi svaki dan sve gori još će i pandama uvoditi sankcije.

Umpah Pah
4 godine prije

Strah od :
A ja to,
Lasi se vraća kući ?

VasilisaPremudra
4 godine prije

Mda.

Eto, nije da se hvalim 😉 ali cak i ja imam zabranu ulaska u juesej 😀 😀
Doduse, zasada samo za slijedece cetiri godine. Pa ako se slijedece cetiri godine pokunjim i ne odem u Iran – moji boravci u Iranu su dakle bili dovoljan razlog za zabranu – mozda se umilostive dopustiti mi da ponovo posjetim juesej…a mene je ionako i zelja i volja uminula, otkako su me zadnji put po njujorskom metrou ganjali stakori…
U Izraelu sam persona non grata iz istog razloga – dovijeka.

Lucija
4 godine prije

Laki
Danas smo saznali da ta 3 suca postavlja – Soroš…
To sve govori.
Drugo, svi stalno zaboravljaju da je originalni Dayton mijenjan i to 50 ak promjena, dok se nije došlo do nečega što uopće ne može funkcionirati…odnosbo, ne može funkcionirati kako treba. Nego kako “gazde” odrede…

Madrid
4 godine prije

Toliko ga hvale a bosanski jezik zabranjen u skolama.dobricina.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI