fbpx

Wehrmacht i NATO – Sličnosti “Glavnog plana Istok”

nacisti

Za početak se vratimo u povijest i podsjetimo na nacistički “Generalplan Ost”, odnosno “Glavni plan Istok”. To je bio plan tadašnje njemačke vlade genocida i etničkog čišćenja na velikoj skali, te kolonizacije srednje i istočne Europe Nijemcima. Trebalo je uzeti teritorije koje je Njemačka okupirala tijekom Drugog svjetskog rata. Plan je djelomično realiziran za vrijeme rata, što je rezultiralo velikim brojem mrtvih, ali se nije mogao provesti u potpunosti  jer je u velikim vojnim operacijama nacistička Njemačka pretrpjela vojni poraz. Plan je podrazumijevao porobljavanje, protjerivanje i masovno ubijanje većine slavenskih naroda u Europi, zajedno s planiranim uništenjem naroda koje su “arijevski” nacisti smatrali “rasno inferiornima”.

Operativne smjernice programa se temelje na politici “Lebensrauma”, koju su osmislili Adolf Hitler i Nacistička stranka, a glavna zadaća je bila provedba ideje njemačkog ekspanzionizma “Drang nach Osten”. Kao takav, plan je za cilj imao stvoriti Novi poredak u Europi.

“Glavni plan Istok” je bio u tijeku i postoje četiri poznate verzije, koje su se razvijale protekom vremena. Nakon invazije Poljske se raspravljao o originalnom nacrtu “Glavnog plana Istok” i sredinom 1940. godine je u tijeku bio transfer nacističkog i sovjetskog stanovništva. Druga verzija GPO je izrađena u travnju 1942. godine. Treća verzija službeno datirana iz lipnja 1942. Konačni “Glavni plan Istok” povjerenik Reicha za konsolidaciju njemačke nacije izrađuje 29. listopada 1942. Međutim, nakon njemačkog poraza i Staljingradu, planirana kolonizacija na Istoku je obustavljena, a od plana se postupno odustalo.

Ako analiziramo Hitlerov “Generalplan Ost” i što se događalo nakon raspada Sovjetskog Saveza, pronaći ćemo mnoge dodirne točke i zajedničke detalje NATO pakta i Wehrmachta.

Nova verzija ponavlja Hitlerovu strategiju, obzirom da je “Generalplan Ost” imao za cilj prvo porobiti, a zatim uništiti narode Sovjetskog Saveza, a posebno tamo gdje je živjela slavenska i židovska populacija. Osim toga, na istoku Europe se ratovalo na posve drugi način nego su to nacisti radili u zapadnim zemljama.

Sovjetski Savez je morao pretrpjeti “totalno uništenje” uporabom “okrutnog nasilja”. Predloženo je da se “ideološke veze” ruskog naroda potpuno pokidaju. Posebna naredba je lišila odgovornosti vojnike i časnike za bilo kakve zločine na okupiranom području. Naloženo je da se puca u svakoga u koga se poželi, bez istrage i suđenja.

NATO i EU

Ovo pravilo je vrijedilo za sukobe u Pridnjestrovlju, Čečeniji, Južnoj Osetiji, Donbasu i tako dalje. Sjedinjene Države, EU i NATO, kada su u pitanju narodi istoka koji nisu pokoreni, nasilje nad njima uopće ne smatraju nikakvim zločinima protiv čovječnosti.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, NATO pakt, poput novog Wehrmachta, počinje porobljavati istočnu Europu i baltičke države. Uništena je Čehoslovačka, a Moldavija, kao nekada Besarabija, trebala bi biti  integrirana u Rumunjsku. Čak je i bivša Jugoslavija podijeljena otprilike kao što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu.

“Glavni plan Istok” je za stanovništvo Sovjetskog saveza imao dvije opcije. Prva je predlagala u progonstvo u Sibir, gdje nije bilo sredstava za preživljavanje,  a druga je da narodi Sovjetskog Saveza postanu robovi “arijevskih gospodara” iz zapadnog dijela Europe, što je na lokalnoj razini karakteristika moderne Ukrajine, iako i ona sama spada u područje predviđeno za okupaciju.

Nacisti su u svojoj okrutnosti bili nevjerojatno iskreni i otvoreno su govorili kako “inferiorne rase”, Slaveni, Židovi i Romi, nemaju pravo na “životni prostor” i ne treba ih biti u tolikom broju.

Karakteristično je da su se čak i u Rusiji među liberalima vode takve rasprave i govorilo kako je “Rusija zemlja genetskog otpada”, što je bila tema intervjua Ksenije Sobčak kojeg je 10. rujna 2010. dala za Eho Moskve.

“Glavni plan Istok” je predviđao širenje Trećeg Reicha do Urala. Sve baltičke države su postale “provincija Carstva”, baš kao i Krimu, područje Volge i Bakua. 31. srpnja 1940. najviši vrh Wehrmachta je održao sastanak na kojem je Hitler rekao: “Ukrajina, Bjelorusija i baltičke države idu nama.”

Sjeverozapadne regije Sovjetskog saveza su trebale biti predane Finskoj, ali da se ova zemlja dovoljno uključi u njemačke vojne planove. 25. svibnja 1940. Himmler je svom neposrednom nadređenom predstavio “neka razmatranja” i ukazao na potrebu da ni u kojem slučaju ne “ujedinjuje narode istočnih regija”, već da ih se podijeli u što je više moguće malih skupina.

Wehrmacht i NATO – Sličnosti "Glavnog plana Istok" 1
FOTO: Zemlje članice NATO pakta i godine njihovog pridruživanja savezu

To u politici nije ništa novo i pretpostavljalo se da će na tim novim tvorevinama nastati nacije. Nije slučajno da u Ukrajini politiku Zapada vode ljudi u rodoslovlju imaju pretke koji su nekoć surađivali s njemačkim okupacijskim vlastima. Ovo nije slučajno i riječ je o političkom kontinuitetu.

Međutim, “Glavni plan Istok” nije predviđao samo uništenje, nego i pljačku. Točnije, pljačka je bila taktička zadaća, a uništenje strateška. Baltički narodi su prema nacističkom planu bili pogodni za germanizaciju, jer su to narodi “koji su već usvojili europsku kulturu”.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza su baltičke zemlje uključene u Europsku uniju. No, stari “Glavni plan Istok” je predviđao likvidaciju poljske nacije, ali ne fizički, nego preseljenjem i “tihim nestankom”.

Neka se Poljaci ne zavaravaju, jer u suvremenoj Europskoj uniji nisu posebno omiljeni. Isti plan predviđa uništenje 65% Ukrajinaca, a suvremena Ukrajina ide prema tim pokazateljima. Bjelorusi su trebali izgubiti 75% svoje populacije, a 25% bi ih bilo germanizirano. Za Čehe su brojke 50% – 50%.

Naime Česi “su ipak i dalje napredni”, iako NATO još uvijek ima previše problema na istoku. Prva faza u je bila podjela Čehoslovačke, koja je uspješno provedena odmah nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Za Rusiju plan predviđa Rusiji ukupno uništenje, osim malog dijela koji ima “očita nordijska obilježja”. Za tu skupinu je predloženo da bude germanizirana.

Za početak, zadatak je bio podijeliti Ruse kao narod, pod bilo kojim izgovorima i bilo kojim sredstvima. Na primjer, “Glavni plan Istok” je zahtijevao izolaciju “Sibiraca” od “Rusa”, što se nikada nije prestalo provoditi, pokušavajući unijeti razdor između istočnih naroda Ruske Federacije i europskog dijela zemlje.

Hitlerove snage
FOTO: Zarobljene nacističke zastave, Moskva

Njemačka kolonizacija je od Sovjetskog Saveza preuzela teritorij na kojem je u to vrijeme bilo oko 45 milijuna ljudi. 31 milijun stanovnika, njih oko 69%, po “rasnim pokazateljima” se smatralo nepoželjnima i nakon vojnog poraza Sovjetskog saveza su trebali biti protjerani u Sibir. Sljedećih 20 do 30 godina je planirano slanje još 4 milijuna ljudi.

Istočni prostori su trebali postati isto što i Indija za Veliku Britaniju. Sada se to čini pod krinkom “stranih investitora”, liberala koji stvaraju posebne ekonomske uvjete.

U tom smislu se ne smije podcjenjivati tečaj rublje i kupovna moć u ruskom “tržišnom gospodarstvu”. Dio ekonomista vjeruje da je tečaj ruske valute u odnosu na američki dolar podcijenjen za 3 do 5 puta. Zahvaljujući ovom triku se u Rusiji iste stvari ponekad mogu kupiti jeftinije nego u “razvijenom Zapadu”.

Hitler je govorio o kolonizaciji i sada je taj politički proces vrlo aktivan u Ukrajini, gdje se nacionalno biće ubrzano  mijenja. Stanovništvo se ili protjeruje, pod političkim i ekonomskim izgovorima, ili je prisiljeno mrziti Rusiju. U odnosu na narode Ruske Federacije i njima povijesno bliske narode se u drugom pokušaju provodi “Glavni plan Istok” nacističke Njemačke, a aktiviran je tijekom “perestrojke” i početkom procesa raspada Sovjetskog Saveza.

Oni koji radosno dočekuju osloboditelje ne razumiju da je u ovom projektu je populacija suvišna. Potrebni su samo resursi, zbog toga će globalistička elita, čije je vojno krilo NATO pakt,  biti još žešća, a liberalizam, kao ideologija, obzirom da je nacizam službeno apsolutno neprihvatljiv, potpuno zadovoljava zahtjeve ove zadaće.

Svijet se mijenja i preživjet će spremni i organizirani narodi, a ne „krdo potrošača“

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
94 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Magnum crimen.
Gost
Magnum crimen.
3 godine prije

Poštovani Magnum crimen, Zločine pojedinaca, određene grupe koja slijedi ideologiju ili određene politike ne možete pripisivati jednom narodu. Još jednom to napravite, bit će te blokirani na ovom portalu. Admin *********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** **** *********** ***** ************* *** ***************** **** * ********************… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Magnum crimen.

Ajd makar pogledaj slike ako ti je ovaj tekst “” teško gradivo””….?? Simptomatična je što se likvi poput tebe uvijek jave na prvom komentaru.

Čardak
Gost
Čardak
3 godine prije
Reply to  Magnum crimen.

Koliko mozga ti naši neonacisti imaju kada slave to smeće od kolaboracionistickog pokreta i satelitske države koja je nakon rata tj. pobjede nad Rusima – trebala doživjeti gore navedenu sudbinu: porobljavanje, likvidaciju i nasilnu germanizaciju. Do danas bi nam se i samo ime zatrlo. Jedino nas je golema ruska/sovjetska/partizanska žrtva… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Čardak

Poštovani Mak,

Ovaj portal ne služi da se raspiruje mržnja među čitateljima.

Hvala unaprijed na razumjevanju.

Admin

nikos
Gost
nikos
3 godine prije
Reply to  Čardak

“ruska/sovjetska/partizanska žrtva” je pobila više rusa i drugih naroda od Wehrmachta a staljin je jedva čekao proširit se na poljsku i šta je to “ruska/sovjetska/partizanska žrtva” dobrog nosila osim otimačinu narodnog vlasništva, usporedi politiku i napredak hitlera u njemačkoj i staljina u rusiji prije rata

nikos
Gost
nikos
3 godine prije
Reply to  Čardak

da je treći rajh uspio u svom naumu evropa bi bila slobodna od ciobankara i lgbt udruga što je i uspio u tadašnjoj njemačkoj dobro bi živjeli od vlastitog rada kao i nijemci to kratko razdoblje odmah nakon weimarske republike. i od kud ti ideja da imamo hrvatsku? admin zašto… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  nikos

@ nikos Nisi li ti zapeo u perspektivi? Što bi rekao da ja smatram da treba istrijebiti sve nazadne populacije na svijetu jer usporavaju civilizacijski napredak? Ali humano, potrovati ih da umru u snu. Ali to nije dosta. Želi mda se ubiju svi koji imaju bilo kakav svjetonazor koji sprječava… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  nikos

@nikos Stvarno zavidna razina neznanja. Staljin je samo uzeo, od poljske, ono što su okupirali 1921 i 1938, i te teritorije vratio Litvaniji, Bjelorusiji, Ukrajini i Čehoslovačkoj. I ne zaboravimo od Staljina Poljska dobiva istočne njemačke teritorije s kojih Poljaci etnički čiste tamošnje njemce i prisvojili svu njihovu imovinu. Bolje… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Koba, ah Staljin je uzeo okupirane delove od Poljaka, a Hitler nije mogao.Pa je jos i dao delove Nemacke pride, naravno to je u redu. E koji si ti mozak… Jesi li zaboravio ili nemas pojma da je Staljin isto tako potamanio sve Zidove na svojoj teritoriji? Visoko razvijenu drzavu… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Ivan

Je pročitao je s 11 godina, od tad je prošlo mnogo, i pročitano je mnogo boljih i onih s brojevima, a brojevi ne lažu. Imaš zvanične statistike, arhivi su otvoreni, uči ruski, nije težak, sjedi čitaj i uživaj. Možda i tvoj mali nacistički mozak uspije pojmiti zašto i nakon agresivne… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Sa 11 godina nisi mogao mnogo toga shvatiti, isto kao da je i nisi procitao. Tacno je da brojevi ne lazu, mogu lagati eventualno oni koji su ih zapisivali, oni koji pisu istoriju. Zidove su poceli terati nakon 1. pokusaja revolucije u Rusiji 1905. a zavrsio je Staljin, ne samo… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Ivan

Čuj možda sudiš prema sebi i svojim intelektualnim mogućnostima, da je nisam mogao shvatiti ne bih je ni tražio. Službeni arhivi ne lažu, kao ni konačni rezultati. Židova u rusiji imaš koliko hoćeš. Ima ih dosta na vodećim pozicijama i danas (npr Rotenberg), a na ekonomskim da i ne spominjem.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Besmislice,uludo potroseno vreme sa takvima poput tebe.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Ivan

Tako je. Moja duboka isprika na smetnji vaša ingenioznosti.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Vasa genijalnosti, mogli bi vas predloziti za Nobelovu nagradu, mada ovde ima mnogo kandidata za tu prestiznu titulu pa bi bila zestoka konkurencija. Obzirom da ste verovatno naucili citati sa 3 godine, a svetske klasike procitali vec sa 5, nije za cuditi da ste se politikom poceli baviti pre 10.… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Ako se zna da u isti gurali njihove pulene Napoleona, Šiklgrubera a i ove današnje j*********** prema rusima da ih vojno porobe onda ne čude sličnosti između planova, isti su ih pisali i pišu. Žele se osvetiti za Svjatoslava.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  bbbb

Ne, Šiklgruber je bio njihov pulen……….

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Vratite se na tekst i pogledajte zadnju fotografiju sa zarobljenim nacističkim zastavama.Ovako će biti i sada,samo su drugačije boje u pitanju.Zar neko sumnja u drugačiji ishod?

igi
Gost
igi
3 godine prije

…rusi danas nisu rusi iz 1920. niti rusi iz 1941 a bogme ni iz 1988. …ovi današnji rusi su dobrano pod anglosaksonskim utjecajem pogotovo kulturnim.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  igi

Igi..onda ti ne poznaješ ruse,njihov mentalitet,istoriju.Sami su rekli ,više na našem pragu nema ratovanja.Znači,naucili su nešto,ovi neki nisu pa žure i bez mnogo razmišljanja hoće po četvrti put ostanu zakopani u bespućima 2000 km od kuće.Rusi mogu biti i ovakvi i onakvi ,sa hiljadu mana ali u borbi za goli… Pročitaj više »

igi
Gost
igi
3 godine prije

…svi su ljudi isti samo ih okolnosti čine kukavicama ili junacima….imamo tako lažnu priču o talijanima kukavicama a šta ne stoji, jer veliki broj poginulih na sremskom frontu i u beogradskoj operaciji u sklopu brigade garibaldi govori o njihovoj hrabrosti.a da ne govorimo da su nakon kapitulacije italije pružili otpor… Pročitaj više »

Zanzo
Gost
Zanzo
3 godine prije

Brane svoje i neka brane. Dok tuđe ne diraju moralno su u pravu.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
3 godine prije
Reply to  igi

Junacki ustanak naroda u Dobassu govori drugacije, Igi.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
3 godine prije

Lijepo ja govorim (i žao mi je što sam u pravu) da je EU političko-ekonomsko, a NATO vojno krilo nove Nacističke Njemačke.

Povijest se ponavlja čak i po tome što Rusija i ovaj puta pokušava spasiti naše prodane, nezahvalne i prozapadne guzice. (Uz isprike na izrazu.)

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

svaka cast za ovu temu .samo tadmure palmirovicu nadam se da si u pravu ali sada nacisticki ideolozi imaju i ameriku sa nato paktom . dok je rusija podjeljena u odnosu na sovjetski savez .stanovnistvo istoka je hipnotisano zapadom i jedva bi docekali da budu okupirani u pravom smislu.na veliku… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Ne brini ništa.Puna je stepa kostiju raznoraznih okupatora.A što se tiče Slovena : od nekada ponosnih naroda danas je ostao samo izdajnički okot.Tu ne računam Slovake i Bjeloruse,mi ostali sađavolom smo davno tikve posadili,vrijeme je za berbu.

Riddick
Gost
Riddick
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Ja mislim ako napadnu Rusiju i bude proglašena mobilizacija svedočićemo naj većem talasu izbegavanja vojne obaveze i dezerterstva u istoriji sveta.
Ja ne mogu da zamislim da se jedno potrošački društvo sa svim unutrašnjim problemima mobiliše odjednom i gine za prostacki lažne ideale.

Đuro
Gost
Đuro
3 godine prije

Homosapiens je velika pogreška majke prirode

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije
Reply to  Đuro

Zašto? Možda je sve onako kako treba da bude. Možda jednostavno mora bit kiše da bi uživali u suncu nakon?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Rusija je pobjedila napoleona , hitlera , odoljevala je stara majka rusija i u hladnom ratu , nije pala na koljena ni padom berlinskog zida, nekako se uspravila i vratila . Ali ono sto ce biti pogubno za Ruse i onaj jezicak na vagi koji je uvijek nedostajao da se… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

A čoče” rasporit ću Putina ka” brava!!!??

nikos
Gost
nikos
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

pala je rusija 1917-te

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

“Ukoliko izazovu još jedan (veliki) rat, raselićemo ih!” – rekli su oni iz Moskve 1945 !?

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Tekst koji je nedostojan portala.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Alerik

Zašto? Zato što stvari naziva pravim imenom.U čemu se namjere današnjeg vermahta( Nato) razlikuju od onih ’41.Ovi su malo blaži .Neće sve ruse ili pobiti ili preseliti istočno od Urala.Ostavit će ih tamo gdje jesu,stvoriti od njih robove i sami otići u Sibir uzeti ono,ono što je Olbrajtova rekla da… Pročitaj više »

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Slažem se sa našim trolejbusom da je tekst ispod razine. Uspoređivati nacističku njemačku i Hitlera, koji je jasno i glasno rekao da se švabija treba širiti na istok uz masovno ubijanje Rusa, sa ovim današnjim nato-lažovima, kojima su samo ljudska i LGBT prava i demokracija na jeziku, dok ubijaju i… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Ivo

Štovani L. Ivo (dvoumio sam se da li staviti ‘štovani’ ili ‘poštovani’ u skladu s naputkom, budući da se radi o nekomu tko je ni živ, ni mrtav, ni pomorac – k’o što to pesnik reče, odlučio sam se za prvo) Lijepo je od tebe što staješ na stranu kolege… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Alerik

@ Alerik Nije li ti to trebao biti prvi komentar. Moraš se izbaciti iz tračnica pisanja/odgovaranja na način na koji ti se ne sviđa kod drugih jer se time spuštaš na njihovu razinu. Inače, teško je komentirati pojedine stvari u ovome članku (a nije jedini) jer ne znamo što je… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Mercury

@Mercury Što se tiče odgovaranja, ovdje s ovim L.Ivom je poseban slučaj, budući da je odustao od brisanja mojih komentara te se posvetio isključivo hodanju za mnom i vikanju Bježite, ide trol. Nigdje i nikad nisam zagovarao NATO interese ili se dičio s tom organizacijom. S EU je druga priča.… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Alerik

@ Alerik Imaj na umu da nitko ozbiljan ne obraća pažnju na ad hominem komentare jer su činjenično bezvrijedni. Milanović? Hm, ne mogu se složiti. Po meni je to ista politička scena. SDP/HDZ identično provode vanjsku politiku po direktivi koju dobivaju izvana. A unutarnja je predivna pljačka s obje strane.… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
3 godine prije

Današnjoj Rusiji ne nalazim taktičke ni ekspanzionističke mane dok onoj Sovjetskoj Rusiji nalazim mane u Afganistanu, Finskoj i Poljskoj. To su zaista bili idiotski sukobi ruskog naroda i ti narodi će još dugo biti na oprezu u odnosu na rusku politiku. Što se tiče NATO pakta tu nalazim mane na… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  davor

Sovjeti su i tada došli na poziv afganistanskih vlasti, kao sada Rusi u Siriju. Nisu u kontraobavještajnoj smicalici, kao Amerikanci, tajno obučavali grupu pilota koji avionima trebaju srušiti Kremlj i par moskovskih nebodera kako bi stvorili opravdanje za vojne akcije. Afganistan ni po čemu ne spada u tu priču, a… Pročitaj više »

Istina
Gost
Istina
3 godine prije

ciiijela povijest ljudskog roda je obican konstrukt pretpostavki pisan istinom pobjednika sto ce nam reci da cijela povijest je obicna laz a sto ce nam bolji dokaz za to da ovo sto se danas dogadja prednasim ocima uz mogucnosti informiranja kao nikad ne mozemo se sloziti oko stvarnosti svatko ima… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Istina

A najveća laž je da su Slaveni, naši preci, došli iz Zakrpatja i sa juga Poljske. Nova znanstvena otkrića potpuno pobijaju tu tezu uz gomilu neoborivih dokaza koji govore da su Slaveni ovdje autohtoni zajedno sa Ilirima, i da smo mi prastanovnici Europe te da su seobe išle sa juga… Pročitaj više »

Citac
Gost
Citac
3 godine prije

@nikos,@Pero…i jos neki Zelim da odgovorim ovima koji smatraju: da prije Vikipedije , Youtube i Deretica /koji tvrdi da su Hamburg i sav juzni dio Njemacke bili naseljeni srbima prije rodjenja Isusa / istorije nije ni bilo. I njom se nisu bavili ozbiljni naucnici nego prevaranti i manipulatori a sve… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Citac

@Citac Ne radi se tu o uvjerenima. Ja govorim o novim dokazima, novim činjenicama i novim naučnim saznanjima, a ti to prevodiš kao uvjerenje. Da, o uvjerenjima možemo diskutirati, što svaki dobro uvježbani trol zna, pa vodu pokušava navesti na taj mlin, ali o čvrstim dokazima ne možemo, već ih… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Citac

@ Citac

Nije istina. To su bili Hrvati. Što misliš zašto je 200.000 odselilo u Njemačku? Vraćaju se svojim korijenima.

S obzirom da pišeš Srpski, vjerojatno te to smeta…

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Citac

@Citac Ne znam o cemu pricas jer o postanku naroda ne znam pa niti ne ulazim u te stvari, iskreno niti me ikada interesiralo. Tako da stavljanje mene u kontekst nema nikakvog smisla. Apsolutno me ne zanima da li sam potomak od pred 100k godina indijanca, indijca, kosookog, crnca, plavokosog… Pročitaj više »

Vučedolac
Gost
Vučedolac
3 godine prije

mi Vučedolci smo tu na ovim prostorima tisućama godina, tako da su svi ostali samo gosti, što bi rekla jedna policajka

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Vučedolac

Ruža

nikos
Gost
nikos
3 godine prije

kakva lažna usporedba nato i wehrmacht nisu imali isti cilj nato se želi širiti treći reich je napao poljsku zbog 58000 ubijenih pojedinaca njemačke manjine između ostalog (Bromberg Massacre, gdnjsk masakr)
a staljin je samo čekao da ojača i da napadne, baš se hitleru otvarao drugi front

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
3 godine prije
Reply to  nikos

Nisi u pravu.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

Ne Tadmure, nego je u pravu onaj koji kaze Hitler je u govorima rekao da se treba siriti i ubijati i ovo i ono? Odem na youtube, slusam sate i sate i ne nadjem niti jedan govor u kojem se poziva na rat, mrznju ili okupiranje tudjeg teritorija. Pa kako… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Pero

Problem je Pero sto ljudi nece citati i slusati konkretne stvari nego zele slusati tudja tumacenja i prepricavanja.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Ivan

Pero i Ivan, pretpostavljam da ste čitali “Mein Kampf”, pa me čudi da niste obratili pažnju na pojam “Lebensraum”. Tu je ideju Hitler preuzeo od njemačkog geopolitičara Karl Ernst Haushoffera, posredstvom Rudolfa Hessa, onog letača, za vrijeme Hitlerovog boravka u zatvoru, ili bolje rečeno u hotelu u Bavarskoj. Ideja pojma… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Pizistrat Nelson, komunisto, uzmi stivo od pravog komuniste i iz prve ruke procitaj desavanja u Rusiji, koja je proizveo tvoj ljubljeni Staljin, Karl Steiner 7000 dana u Sibiru. Ja Hitlera ne podrzavam niti sam zaljubljen u njega kao sto ste vi zaljubljeni u Staljina. Govorim samo da nije sve crno-belo… Pročitaj više »

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Ivan

Ivane, ne razumijem zašto ovakvo etiketiranje? Očito si me krivo procijenio, al’ nije mi to ni bitno. Nego koji je tvoj odgovor na moje pitanje?

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Ivane, da li ti je poznato da su nacisti boljševike zvali Ivan???
😛

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Pizistrat Nelson, obicno su oni sa takvim komentarima opsednuti komunizmom kao necim dobrim, moguce da sam pogresio. Necu se izvinjavati, nego uputiti druge komunste da procitaju autobiografiju Steinera. Ne vidim ni jedno pitanje u tvom postu ali pretpostavljam da trazis komentar na njega.Kako rekoh, nisam ljubitelj Hitlera niti njegovog “dela”,… Pročitaj više »

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Ivan

Ovako, moje pitanje je bilo više upućeno Peri, a pošto si ga podržao, odnosilo se i na tebe. Dakle, Pero je napisao da nigdje ne može pronaći Adolfove težnje ka osvajanjima i zauzimanju tuđih prostora… Pitanje je, da li ste pročitali gore spomenuto djelo? Istina, pitanje je zvučalo više retorički,… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

@Pizistrat Nelson Nisam citao jer osim originala, imam nekako odbojnost prema bilo kojem drugom izdanju. Da li imam krivi pogled na to? Moguce. A pojam Lebensraum ce njemac drugacije opisati od onoga koji prevadja. Nemoj citati Wikipediju.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Pero

Mein kampf je tiskan u milijunima primjeraka, na autorskim pravima se Hitler i obogatio, to je bogatstvo pred smrt oporučno ostavio Bavarskoj. Samim tim originali su lako dostupni. Treba biti posebna vrsta budale pa vjerovati da se javnosti može obratiti s ubijanjem i pljačkom. To ni u antičkoj grčkoj i… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Koba

Pa eto, 80 milijuna ih je ocito imalo ozbiljnih psihickih problema, plus jos nekoliko desetaka milijuna iz drzava iz cijelog svijeta.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Pero

Mnogo manji broj. Dobro organizirana agresivna manjina vlada, stoka slijedi, kukavice se uklope, a mudri profitiraju. Hitler nikad nije dobio izbore, na vlast je došao inteligentnim političkim manevrima. Nacionalno jedinstvo je gradio na lažnom standardu kojeg nije mogao dugoročno održavati i rezultat je jasan revolucija ili rat. O ljubavi prema… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  nikos

@ Nikos Svašta pričaš, a problem je što odvajaš sve na zasebne točke koje vise u zraku. 1.) Hitler nije napravio vojnu mašineriju da ju gleda na izložbama 2.) Stoji za ubijenje Njemačkog stanovništva na spornim teritorijima između Poljske i Njemačke. Međutim, Njemačka nije uletila s 1000 tenkova na sporna… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mercury

1) Radio je vojnu masineriju jer zna da postoje ljudi koji nedaju drugima da zive u miru. Sto se kroz povijest ponavlja, i u blizoj i daljnjoj povijesti. Tom logikom mozes pitati zasto ijedna drzava ima vojsku? 2) Sa tvojim opisom rijesava posljedicu, a ne uzrok. 3) Da, kada to… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Pero

@ Pero 1.) Sorry, ali svaka vojna mašinerija u povijesti je završila s napadima na druge države. Tako da moja logika drži vodu za razliku od tvoje. A kakva mašinerija je to bila je pokazao rat. Tako da ideja o obrambenom vojnom čudovištu pada u vodu. Ne možeš ignorirati stvari… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mercury

1) Drzi logiku i ja sam ju ucio u skoli kao takvu. To uopce nije sporno. Poanta je sto je tome prethodilo. Ako znas da se moras tuci, onda udari prvi. To je cinjenica. I ne, ne opravdavam okupaciju poljske. 2) Sa time se jednostavno ne slazem. Da glumi zrtvu… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Pero

@ Pero 1.) Ne kužim te. Jedino što je prethodilo je povećanje terotorija Njemačke aneksijama bez ispaljenog metka. Onda je došla Poljska na red. Vojna mašinerija je napravljena za osvajanje, kao što sam rekao, a ne za obranu potlačenog naroda (koji je bio potlačen). I to je bila debata. Nitko… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mercury

Ne, ne, ne. 1.-5. sve se vrti oko financijskog poretka, financijske moci. Njemacka je dokazala sto znaci kada izbacis banke iz jednadzbe i tiskas vlastiti novac kojem je podloga rad odnosno proizvodnja, a ne nafta, zlato ili nista kako je danas. Zamisli kada bi se narod svake drzave u citavom… Pročitaj više »

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Pero

@ Pero

A vraćamo se na startnu poziciju. Kao što sam ranije napisao, ne podžavam niti Hitlerovu niti Zapadnu doktrinu jer niti jedna ništa dobroga nije donijela. A ostalo može biti sve i svašta.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije

Bravo za G.Babica.Kome krivo,kome pravo,ali usporedba je za one malo inteligentnije a i one realnije.Povjest se ponavlja, anglosaxsonski nedosanjan san osvojiti ruska prebogata prostranstva.1917 Rusija je bila na dohvat ruke,ali se izmakla.Ovo sada je sve u svilenim rukavicama,da se Vlasi ne bi dosjetili,i to na duge staze,prikradajuci se tiho kao… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  tedi

Nije Mengele bio jedini nacistički monstrum koji je eksperimentirao sa živim ljudima. Na tisuće nacističkih znanstvenika je dobilo azil u SAD-u, gdje su im jamčili zaštitu od progona, zamijenili identitete, dali poslove i obrazovanje. Za uzvrat morali su predati sve rezultate svojih istraživanja. Recimo da neki nisu, ili da su… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Švabe i samuraji su samo sredstvo onog koji je njima upravljao i upravlja.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

U te price vise ni mala deca ne veruju. Setim se odmah price o Eleni Ceausescu kako je kao kuvala ljude u kazanu da im unisti bakterije u telu i tako ih izleci. Prica za retardirane i maloumne. Ivo Lola nije sam, nisi ni ti sam u glavi.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Ivan

Nema se tu šta vjerovati ili ne vjerovati, to se događalo, osim toga takvo stradanje i monstruoznost ne spadaju u kategoriju vjerujem-ne vjerujem već u kategorije barbarizam i dokazano! A prihvaćanje dokaza, ma koliko oni neugodni bili po nečije današnje strateške saveznike, otvara put da se nešto slično ne dogodi… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  tedi

Izvinjavam se, prethodni moj komentar je trebao ići na drugo mjesto. Nisam obraćao dovoljno pažnje.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Možemo mi gledati filmove iz povijesti i čitati udžbenike u školama do mile volje i organizirati tematske kružoke, ali činjenica je ta SAD nije imao nikakvih ambicija oslobađati ili štititi Europu od nacista sve dok se nije dogodilo to da su Sovjeti očistili Minsk od nacista i osvojili najveću frontu… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  davor

Tako je Davore ! Drugi svjetski rat počeo je 1. septembra 1939. g .Amerikanci se aktivno ukljucili u rat na europskom tlu de facto 6. juna 1944. Cilj desanta na Normandiju nije bio borba protiv nacizma vec protuteza Crvenoj Armiji , mucki su sacekali da pogine jos milijun rusa u… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Mmmm da, a nastanak jedne drzave nema veze s ulaskom Amera i propagandom u novinama u usa u to doba… Nikakve veze…

kdk
Gost
kdk
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Žukove, Kinezi računaju da je Drugi svjetski rat počeo 7. srpnja 1937…

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  kdk

To nije bio pocetak drugog svjetskog vec drugog kinesko-japanskog rata . Faktografski : Drugi svjetski je poceo zbog toga sto prvi nije zavrsio Versajskim mirom iz 1918 g, vec je samo odgodjen ustolicenjem Weimarske republike. 1923 g Weimarska republika prestaje isplacivati ratnu odstetu a kao odmazdu francuska i belgija okupiraju… Pročitaj više »

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Rasturanje Čehoslovačke !?

vjaceslav
Gost
vjaceslav
3 godine prije

sve je lijepo rečeno, osim da su u prvom svjetskom ratu rusi potpisali mir s nijemcima, a amerika poslala svoje sinove da pomogne europi u borbi protiv njemačke. a, nije ništa rečeno ni o tome da su nijemci i sovjeti, u osvit drugog svjetskog rata, sklopili pakt o nenapadanju i… Pročitaj više »

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
3 godine prije
Reply to  vjaceslav

Evo 80 god.ameri salju svoje sinove da spasavaju svijet.Pogotovu poslije 11.09.2001.Kommentar ti je glupost epskih razmjera.

bojim se
Gost
bojim se
3 godine prije

Jezivo istinito…

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije

Što je humanije?
1.) Upucati čovjeka i ubiti ga.
ili
2.) Od njega napraviti poslušnog roba?

Jamaica
Gost
Jamaica
3 godine prije

Samo degenerici mogu ici u rat protiv Rusije. Problem je sto stakori posalju uvijek drugoga da kosti ostavi na minus 45 C….
Sretna vam nova 2018
Zivite, pijte, jedite I sexajte se fino.
Rat je za retarde.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

I ne samo GSNT. I europa the last battle, i AH vs jew world order, pa slusati davida Irvinga sate i sate. Mozes i ken o’keffea, pa i Hitlera i Goebelsa, pa pojedine ukrajince, poljake, amerikance iz tadasnjeg doba itd…ima materijala koliko hoces. Problem je sto ljudi znaju samo jednu… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Pero

Pero jesi ti ikad bio u auschwitzu ili jasenovcu ?, odnosno da li si ikada u zivotu razgovarao sa jednim od rijetkih prezivjelih zarobljenika konc . logora , odnosno da li si ikad pogledao dokumentarni film sniman u konc .logorima a koje su snimali nacisti i ustase za sebe vjerujuci… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Ne, nije u tome sličnost između Wehrmachta i NATO-a. Već u ovome: I iza Wehrmachta i iza NATO-a, stajali su odnosno stojde isti ljudi: FED-ova lihvarska mafija. Potpuno je dokazano ( a o tome su pisali i ruski neovisni portali), da je Rotschildova i Rockefelleriva lihvarska banda iz FED-a, preko… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  alan ford

Sve do 1944. su financijeri iz Goldman Sachsa sjedili u upravnim odborima Volkswagena, Siemensa i drugih industrijskih kompanija.

Zima
Gost
Zima
3 godine prije

Sve je lako dok Vladimir ne popizdi…..

zvonimir
Gost
zvonimir
3 godine prije

a napoleona ste zaboravili ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik