fbpx

Wehrmacht i NATO – Sličnosti “Glavnog plana Istok”

nacisti

Za početak se vratimo u povijest i podsjetimo na nacistički “Generalplan Ost”, odnosno “Glavni plan Istok”. To je bio plan tadašnje njemačke vlade genocida i etničkog čišćenja na velikoj skali, te kolonizacije srednje i istočne Europe Nijemcima. Trebalo je uzeti teritorije koje je Njemačka okupirala tijekom Drugog svjetskog rata. Plan je djelomično realiziran za vrijeme rata, što je rezultiralo velikim brojem mrtvih, ali se nije mogao provesti u potpunosti  jer je u velikim vojnim operacijama nacistička Njemačka pretrpjela vojni poraz. Plan je podrazumijevao porobljavanje, protjerivanje i masovno ubijanje većine slavenskih naroda u Europi, zajedno s planiranim uništenjem naroda koje su “arijevski” nacisti smatrali “rasno inferiornima”.

Operativne smjernice programa se temelje na politici “Lebensrauma”, koju su osmislili Adolf Hitler i Nacistička stranka, a glavna zadaća je bila provedba ideje njemačkog ekspanzionizma “Drang nach Osten”. Kao takav, plan je za cilj imao stvoriti Novi poredak u Europi.

“Glavni plan Istok” je bio u tijeku i postoje četiri poznate verzije, koje su se razvijale protekom vremena. Nakon invazije Poljske se raspravljao o originalnom nacrtu “Glavnog plana Istok” i sredinom 1940. godine je u tijeku bio transfer nacističkog i sovjetskog stanovništva. Druga verzija GPO je izrađena u travnju 1942. godine. Treća verzija službeno datirana iz lipnja 1942. Konačni “Glavni plan Istok” povjerenik Reicha za konsolidaciju njemačke nacije izrađuje 29. listopada 1942. Međutim, nakon njemačkog poraza i Staljingradu, planirana kolonizacija na Istoku je obustavljena, a od plana se postupno odustalo.

Ako analiziramo Hitlerov “Generalplan Ost” i što se događalo nakon raspada Sovjetskog Saveza, pronaći ćemo mnoge dodirne točke i zajedničke detalje NATO pakta i Wehrmachta.

Nova verzija ponavlja Hitlerovu strategiju, obzirom da je “Generalplan Ost” imao za cilj prvo porobiti, a zatim uništiti narode Sovjetskog Saveza, a posebno tamo gdje je živjela slavenska i židovska populacija. Osim toga, na istoku Europe se ratovalo na posve drugi način nego su to nacisti radili u zapadnim zemljama.

Sovjetski Savez je morao pretrpjeti “totalno uništenje” uporabom “okrutnog nasilja”. Predloženo je da se “ideološke veze” ruskog naroda potpuno pokidaju. Posebna naredba je lišila odgovornosti vojnike i časnike za bilo kakve zločine na okupiranom području. Naloženo je da se puca u svakoga u koga se poželi, bez istrage i suđenja.

NATO i EU

Ovo pravilo je vrijedilo za sukobe u Pridnjestrovlju, Čečeniji, Južnoj Osetiji, Donbasu i tako dalje. Sjedinjene Države, EU i NATO, kada su u pitanju narodi istoka koji nisu pokoreni, nasilje nad njima uopće ne smatraju nikakvim zločinima protiv čovječnosti.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, NATO pakt, poput novog Wehrmachta, počinje porobljavati istočnu Europu i baltičke države. Uništena je Čehoslovačka, a Moldavija, kao nekada Besarabija, trebala bi biti  integrirana u Rumunjsku. Čak je i bivša Jugoslavija podijeljena otprilike kao što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu.

“Glavni plan Istok” je za stanovništvo Sovjetskog saveza imao dvije opcije. Prva je predlagala u progonstvo u Sibir, gdje nije bilo sredstava za preživljavanje,  a druga je da narodi Sovjetskog Saveza postanu robovi “arijevskih gospodara” iz zapadnog dijela Europe, što je na lokalnoj razini karakteristika moderne Ukrajine, iako i ona sama spada u područje predviđeno za okupaciju.

Nacisti su u svojoj okrutnosti bili nevjerojatno iskreni i otvoreno su govorili kako “inferiorne rase”, Slaveni, Židovi i Romi, nemaju pravo na “životni prostor” i ne treba ih biti u tolikom broju.

Karakteristično je da su se čak i u Rusiji među liberalima vode takve rasprave i govorilo kako je “Rusija zemlja genetskog otpada”, što je bila tema intervjua Ksenije Sobčak kojeg je 10. rujna 2010. dala za Eho Moskve.

“Glavni plan Istok” je predviđao širenje Trećeg Reicha do Urala. Sve baltičke države su postale “provincija Carstva”, baš kao i Krimu, područje Volge i Bakua. 31. srpnja 1940. najviši vrh Wehrmachta je održao sastanak na kojem je Hitler rekao: “Ukrajina, Bjelorusija i baltičke države idu nama.”

Sjeverozapadne regije Sovjetskog saveza su trebale biti predane Finskoj, ali da se ova zemlja dovoljno uključi u njemačke vojne planove. 25. svibnja 1940. Himmler je svom neposrednom nadređenom predstavio “neka razmatranja” i ukazao na potrebu da ni u kojem slučaju ne “ujedinjuje narode istočnih regija”, već da ih se podijeli u što je više moguće malih skupina.

Wehrmacht i NATO – Sličnosti "Glavnog plana Istok" 1

FOTO: Zemlje članice NATO pakta i godine njihovog pridruživanja savezu

To u politici nije ništa novo i pretpostavljalo se da će na tim novim tvorevinama nastati nacije. Nije slučajno da u Ukrajini politiku Zapada vode ljudi u rodoslovlju imaju pretke koji su nekoć surađivali s njemačkim okupacijskim vlastima. Ovo nije slučajno i riječ je o političkom kontinuitetu.

Međutim, “Glavni plan Istok” nije predviđao samo uništenje, nego i pljačku. Točnije, pljačka je bila taktička zadaća, a uništenje strateška. Baltički narodi su prema nacističkom planu bili pogodni za germanizaciju, jer su to narodi “koji su već usvojili europsku kulturu”.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza su baltičke zemlje uključene u Europsku uniju. No, stari “Glavni plan Istok” je predviđao likvidaciju poljske nacije, ali ne fizički, nego preseljenjem i “tihim nestankom”.

Neka se Poljaci ne zavaravaju, jer u suvremenoj Europskoj uniji nisu posebno omiljeni. Isti plan predviđa uništenje 65% Ukrajinaca, a suvremena Ukrajina ide prema tim pokazateljima. Bjelorusi su trebali izgubiti 75% svoje populacije, a 25% bi ih bilo germanizirano. Za Čehe su brojke 50% – 50%.

Naime Česi “su ipak i dalje napredni”, iako NATO još uvijek ima previše problema na istoku. Prva faza u je bila podjela Čehoslovačke, koja je uspješno provedena odmah nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Za Rusiju plan predviđa Rusiji ukupno uništenje, osim malog dijela koji ima “očita nordijska obilježja”. Za tu skupinu je predloženo da bude germanizirana.

Za početak, zadatak je bio podijeliti Ruse kao narod, pod bilo kojim izgovorima i bilo kojim sredstvima. Na primjer, “Glavni plan Istok” je zahtijevao izolaciju “Sibiraca” od “Rusa”, što se nikada nije prestalo provoditi, pokušavajući unijeti razdor između istočnih naroda Ruske Federacije i europskog dijela zemlje.

Hitlerove snage

FOTO: Zarobljene nacističke zastave, Moskva

Njemačka kolonizacija je od Sovjetskog Saveza preuzela teritorij na kojem je u to vrijeme bilo oko 45 milijuna ljudi. 31 milijun stanovnika, njih oko 69%, po “rasnim pokazateljima” se smatralo nepoželjnima i nakon vojnog poraza Sovjetskog saveza su trebali biti protjerani u Sibir. Sljedećih 20 do 30 godina je planirano slanje još 4 milijuna ljudi.

Istočni prostori su trebali postati isto što i Indija za Veliku Britaniju. Sada se to čini pod krinkom “stranih investitora”, liberala koji stvaraju posebne ekonomske uvjete.

U tom smislu se ne smije podcjenjivati tečaj rublje i kupovna moć u ruskom “tržišnom gospodarstvu”. Dio ekonomista vjeruje da je tečaj ruske valute u odnosu na američki dolar podcijenjen za 3 do 5 puta. Zahvaljujući ovom triku se u Rusiji iste stvari ponekad mogu kupiti jeftinije nego u “razvijenom Zapadu”.

Hitler je govorio o kolonizaciji i sada je taj politički proces vrlo aktivan u Ukrajini, gdje se nacionalno biće ubrzano  mijenja. Stanovništvo se ili protjeruje, pod političkim i ekonomskim izgovorima, ili je prisiljeno mrziti Rusiju. U odnosu na narode Ruske Federacije i njima povijesno bliske narode se u drugom pokušaju provodi “Glavni plan Istok” nacističke Njemačke, a aktiviran je tijekom “perestrojke” i početkom procesa raspada Sovjetskog Saveza.

Oni koji radosno dočekuju osloboditelje ne razumiju da je u ovom projektu je populacija suvišna. Potrebni su samo resursi, zbog toga će globalistička elita, čije je vojno krilo NATO pakt,  biti još žešća, a liberalizam, kao ideologija, obzirom da je nacizam službeno apsolutno neprihvatljiv, potpuno zadovoljava zahtjeve ove zadaće.

Svijet se mijenja i preživjet će spremni i organizirani narodi, a ne „krdo potrošača“

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
94 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Magnum crimen.
Gost
Magnum crimen.
3 godine prije

Poštovani Magnum crimen,

Zločine pojedinaca, određene grupe koja slijedi ideologiju ili određene politike ne možete pripisivati jednom narodu. Još jednom to napravite, bit će te blokirani na ovom portalu.

Admin

*********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** **** *********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** **** *********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** ****

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Magnum crimen.

Ajd makar pogledaj slike ako ti je ovaj tekst “” teško gradivo””….?? Simptomatična je što se likvi poput tebe uvijek jave na prvom komentaru.

Čardak
Gost
Čardak
3 godine prije
Reply to  Magnum crimen.

Koliko mozga ti naši neonacisti imaju kada slave to smeće od kolaboracionistickog pokreta i satelitske države koja je nakon rata tj. pobjede nad Rusima – trebala doživjeti gore navedenu sudbinu: porobljavanje, likvidaciju i nasilnu germanizaciju. Do danas bi nam se i samo ime zatrlo. Jedino nas je golema ruska/sovjetska/partizanska žrtva spasila te sudbine. Velika većina potomaka nekadašnjih kolaboracionista život duguje upravo Crvenoj Armiji i jugoslavenskim partizanima… Sama hrvatska nacija i ostale slavenske nacije duguju im život.

A ovi ih mrze iz dna duše zato sto zbog njih nema “Hrvatske do Drine” – ne uviđaju li ti moroni da Hrvatske ni hrvatskog imena uopće vise ne bi ni bilo da je Treći Rajh uspio u svom naumu. Eto, kao sto iz članka vidimo – i Poljaci mogu jedino Rusima biti zahvalni na svom opstanku – ali ne: oni ih mrze. Izgleda da postoje narodi koji su toliko mentalno oštećeni da naprosto nisu ni zaslužili da opstanu… Recite štogod hoćete – no Rusija nam zbilja dođe kao majka koja se brine za svoje sinove kakvi god oni bili – makar i poluretardirana izopačena majkoubilačka nadrogirana gamad – i kad treba, podmeće leđa i trpi udarce da bi ih spasila od njih samih.

Živjela nam zato Ruska Federacija i sve joj prijateljske zemlje! I sve najbolje u Novoj godini svim ljudima dobre volje i dobrih namjera!

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Čardak

Poštovani Mak,

Ovaj portal ne služi da se raspiruje mržnja među čitateljima.

Hvala unaprijed na razumjevanju.

Admin

nikos
Gost
nikos
3 godine prije
Reply to  Čardak

“ruska/sovjetska/partizanska žrtva” je pobila više rusa i drugih naroda od Wehrmachta a staljin je jedva čekao proširit se na poljsku i šta je to “ruska/sovjetska/partizanska žrtva” dobrog nosila osim otimačinu narodnog vlasništva, usporedi politiku i napredak hitlera u njemačkoj i staljina u rusiji prije rata

nikos
Gost
nikos
3 godine prije
Reply to  Čardak

da je treći rajh uspio u svom naumu evropa bi bila slobodna od ciobankara i lgbt udruga što je i uspio u tadašnjoj njemačkoj dobro bi živjeli od vlastitog rada kao i nijemci to kratko razdoblje odmah nakon weimarske republike. i od kud ti ideja da imamo hrvatsku?

admin zašto mi brišeš komentare nešto sam krivo napisao?

>> O komentarima ispod članaka?

Što nećemo niti želimo tolerirati?
Svi imamo pravo na svoje mišljenje. To pravo dozvolimo i drugima. Portal Logično nikada neće cenzurirati niti jedan komentar.

Međutim, psovanje, vrijeđanje, pozivanje na mržnju ili terorizam nećemo tolerirati, jer to više nisu komentari već difamacija i kaznena djela.

Budite svjesni da svi stojimo iza svojih izjava, pa i komentara koje pišemo. Logično se ograđuje od komentara čitatelja.<<

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  nikos

@ nikos

Nisi li ti zapeo u perspektivi? Što bi rekao da ja smatram da treba istrijebiti sve nazadne populacije na svijetu jer usporavaju civilizacijski napredak? Ali humano, potrovati ih da umru u snu. Ali to nije dosta. Želi mda se ubiju svi koji imaju bilo kakav svjetonazor koji sprječava znanstveni napredak jer tehnologija i znanost su budućnost naše civilizacije i svi koji tako ne misle, su neprijatelji i izdajnici ove civilizacije. Međutim, ni to nije dosta. Treba pobiti sve sa IQ ispod 120, a lestvicu ćemo dizati za 1 postotni bod svakih 10 godina kako bi težili što većoj znanosti. Hmmm, ali n ito niej dosta, treba eliminirati sve koji troše vrijeme na sporedne stvari, a ne na razvoj sebe u smijeru znanja.
Čovječe, spasio bih planet brže nego ikakva politika i bili bi u drugoj galaksiji za 150 godina. Što nije moj plan odličan? Jel potpisuješ moj plan?

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  nikos

@nikos Stvarno zavidna razina neznanja. Staljin je samo uzeo, od poljske, ono što su okupirali 1921 i 1938, i te teritorije vratio Litvaniji, Bjelorusiji, Ukrajini i Čehoslovačkoj. I ne zaboravimo od Staljina Poljska dobiva istočne njemačke teritorije s kojih Poljaci etnički čiste tamošnje njemce i prisvojili svu njihovu imovinu. Bolje nisu prošli ni preživjeli poljski Židovi. Hitlerova politika “puhanja balona” (Sanader na steroidima stil) javnim investicijama dovela je upravo do tog rata. Hitler je visoko razvijenu zemlju doveo u položaj ruševine, dok je staljin dugogodišnjim ratovima opustošenu postfeudalnu zemlju doveo do globalne vojno-političko-tehnološke supersile.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Koba, ah Staljin je uzeo okupirane delove od Poljaka, a Hitler nije mogao.Pa je jos i dao delove Nemacke pride, naravno to je u redu. E koji si ti mozak… Jesi li zaboravio ili nemas pojma da je Staljin isto tako potamanio sve Zidove na svojoj teritoriji? Visoko razvijenu drzavu su u polozaj rusevine, kako ti kazes, doveli cionisti, kao i sad sto vode svet u rat. Zidovski cionisticki kongres je proglasio rat Nemackoj 1933. godine. Uzmi knjigu 7000 dana u Sibiru od Karl Steinera, mozda ti se malo razbistri. Doduse, trebas jos sto-sta procitati.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Ivan

Je pročitao je s 11 godina, od tad je prošlo mnogo, i pročitano je mnogo boljih i onih s brojevima, a brojevi ne lažu. Imaš zvanične statistike, arhivi su otvoreni, uči ruski, nije težak, sjedi čitaj i uživaj. Možda i tvoj mali nacistički mozak uspije pojmiti zašto i nakon agresivne destaljinizacije dotični danas, u rusiji, uživa položaj najvećeg od najvećih. Staljin je eliminirao frakciju političkih židova, ne narod kao takav. Au tu su i opasni cionisti i njihovi “sveti” ratovi. Sjeti ih se kad budeš klanjao njihovom bogu i na kraju mjeseca primao njihove šekele.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Sa 11 godina nisi mogao mnogo toga shvatiti, isto kao da je i nisi procitao. Tacno je da brojevi ne lazu, mogu lagati eventualno oni koji su ih zapisivali, oni koji pisu istoriju. Zidove su poceli terati nakon 1. pokusaja revolucije u Rusiji 1905. a zavrsio je Staljin, ne samo one koji su se bavili politikom. Uostalo Rusi nisu bili odusevljeni Zidovima na svojoj zemlji Dostojevski; “Jevrejsko pitanje”, gde su onda ruski Zidovi, jesu li svi bili politicari? Mozda tvoj bolesni mozak prihvati neke cinjenice umesto lazi. Da, iza svih ratova stoje cionisti, njihovom se Bogu ne klanjam niti njegovom sinu. Zakolji jarca, napij se krvi i pokloni gazdi slugo cionizma.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Ivan

Čuj možda sudiš prema sebi i svojim intelektualnim mogućnostima, da je nisam mogao shvatiti ne bih je ni tražio. Službeni arhivi ne lažu, kao ni konačni rezultati. Židova u rusiji imaš koliko hoćeš. Ima ih dosta na vodećim pozicijama i danas (npr Rotenberg), a na ekonomskim da i ne spominjem.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Besmislice,uludo potroseno vreme sa takvima poput tebe.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Ivan

Tako je. Moja duboka isprika na smetnji vaša ingenioznosti.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Koba

Vasa genijalnosti, mogli bi vas predloziti za Nobelovu nagradu, mada ovde ima mnogo kandidata za tu prestiznu titulu pa bi bila zestoka konkurencija. Obzirom da ste verovatno naucili citati sa 3 godine, a svetske klasike procitali vec sa 5, nije za cuditi da ste se politikom poceli baviti pre 10. godine zivota. Takodje je primetno da vam je nivo inteligencije ostao na razini 11-godisnjaka. Nije dovoljno nesto procitati, treba ponesto shvatiti i povezati, medjutim to vama nije moguce objasniti obzirom na vasu (ne)sposobnost razumevanja slozenijih stvari. Ipak, Nobelovu nagradu pomenutu na pocetku, uprkos vasem losem mentalnom sklopu, mogli bi dobiti eventualno za mir u svetu, kako vec oni malo zaostali dobijaju, da bi izgledali pametniji, a za sluzenje novom svetskom poretku i svetskom cionizmu. Vasim lazima i skrivljivanju istine nikad kraja. Mogli biste postici veiku slavu pisuci bajke za decu. Doduse onu zaostalu u razvoju.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Ako se zna da u isti gurali njihove pulene Napoleona, Šiklgrubera a i ove današnje j*********** prema rusima da ih vojno porobe onda ne čude sličnosti između planova, isti su ih pisali i pišu. Žele se osvetiti za Svjatoslava.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  bbbb

Ne, Šiklgruber je bio njihov pulen……….

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Vratite se na tekst i pogledajte zadnju fotografiju sa zarobljenim nacističkim zastavama.Ovako će biti i sada,samo su drugačije boje u pitanju.Zar neko sumnja u drugačiji ishod?

igi
Gost
igi
3 godine prije

…rusi danas nisu rusi iz 1920. niti rusi iz 1941 a bogme ni iz 1988. …ovi današnji rusi su dobrano pod anglosaksonskim utjecajem pogotovo kulturnim.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  igi

Igi..onda ti ne poznaješ ruse,njihov mentalitet,istoriju.Sami su rekli ,više na našem pragu nema ratovanja.Znači,naucili su nešto,ovi neki nisu pa žure i bez mnogo razmišljanja hoće po četvrti put ostanu zakopani u bespućima 2000 km od kuće.Rusi mogu biti i ovakvi i onakvi ,sa hiljadu mana ali u borbi za goli opstanak i slobodu nema im ravnih na planeti.

igi
Gost
igi
3 godine prije

…svi su ljudi isti samo ih okolnosti čine kukavicama ili junacima….imamo tako lažnu priču o talijanima kukavicama a šta ne stoji, jer veliki broj poginulih na sremskom frontu i u beogradskoj operaciji u sklopu brigade garibaldi govori o njihovoj hrabrosti.a da ne govorimo da su nakon kapitulacije italije pružili otpor nijemcima u dalmaciji tako da ih je stotine ako ne i tisuće ubijeno u okršajima od splita do dubrovnika a njihovi generali i oficiri bez suda na licu mjesta streljani od bivših saveznika …dovoljno se sjetiti grčkog otoka na kojem su talijani pružili otpor nijemcima koji su ih tukli avijacijom a ovi su germani njih 5000 zarobljenih streljali u dva dana.

Zanzo
Gost
Zanzo
3 godine prije

Brane svoje i neka brane. Dok tuđe ne diraju moralno su u pravu.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
3 godine prije
Reply to  igi

Junacki ustanak naroda u Dobassu govori drugacije, Igi.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
3 godine prije

Lijepo ja govorim (i žao mi je što sam u pravu) da je EU političko-ekonomsko, a NATO vojno krilo nove Nacističke Njemačke.

Povijest se ponavlja čak i po tome što Rusija i ovaj puta pokušava spasiti naše prodane, nezahvalne i prozapadne guzice. (Uz isprike na izrazu.)

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

svaka cast za ovu temu .samo tadmure palmirovicu nadam se da si u pravu ali sada nacisticki ideolozi imaju i ameriku sa nato paktom . dok je rusija podjeljena u odnosu na sovjetski savez .stanovnistvo istoka je hipnotisano zapadom i jedva bi docekali da budu okupirani u pravom smislu.na veliku zalost dosla su teska vremena za slavene .

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Ne brini ništa.Puna je stepa kostiju raznoraznih okupatora.A što se tiče Slovena : od nekada ponosnih naroda danas je ostao samo izdajnički okot.Tu ne računam Slovake i Bjeloruse,mi ostali sađavolom smo davno tikve posadili,vrijeme je za berbu.

Riddick
Gost
Riddick
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Ja mislim ako napadnu Rusiju i bude proglašena mobilizacija svedočićemo naj većem talasu izbegavanja vojne obaveze i dezerterstva u istoriji sveta.
Ja ne mogu da zamislim da se jedno potrošački društvo sa svim unutrašnjim problemima mobiliše odjednom i gine za prostacki lažne ideale.

Đuro
Gost
Đuro
3 godine prije

Homosapiens je velika pogreška majke prirode

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije
Reply to  Đuro

Zašto? Možda je sve onako kako treba da bude. Možda jednostavno mora bit kiše da bi uživali u suncu nakon?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Rusija je pobjedila napoleona , hitlera , odoljevala je stara majka rusija i u hladnom ratu , nije pala na koljena ni padom berlinskog zida, nekako se uspravila i vratila . Ali ono sto ce biti pogubno za Ruse i onaj jezicak na vagi koji je uvijek nedostajao da se pokori velika Rusija jest prvo ulazak mocne slovenije u nato a nakon toga i dvije velike ekonomske i vojne sile koji se dogodio 2009 g .Tocka na i odnosno momenat kada je Rusija i definitivno stjerana u kut jest ulazak u nato i posljednje balkanske super sile 2017 g.Od tog momenta Rusija je matirana i kapitulacija je samo pitanje vremena 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

A čoče” rasporit ću Putina ka” brava!!!??

nikos
Gost
nikos
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

pala je rusija 1917-te

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

“Ukoliko izazovu još jedan (veliki) rat, raselićemo ih!” – rekli su oni iz Moskve 1945 !?

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Tekst koji je nedostojan portala.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Alerik

Zašto? Zato što stvari naziva pravim imenom.U čemu se namjere današnjeg vermahta( Nato) razlikuju od onih ’41.Ovi su malo blaži .Neće sve ruse ili pobiti ili preseliti istočno od Urala.Ostavit će ih tamo gdje jesu,stvoriti od njih robove i sami otići u Sibir uzeti ono,ono što je Olbrajtova rekla da Moskva mora podijeliti sa čitavim svijetom ,to jest sa njima.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Slažem se sa našim trolejbusom da je tekst ispod razine. Uspoređivati nacističku njemačku i Hitlera, koji je jasno i glasno rekao da se švabija treba širiti na istok uz masovno ubijanje Rusa, sa ovim današnjim nato-lažovima, kojima su samo ljudska i LGBT prava i demokracija na jeziku, dok ubijaju i pljačkaju širom planeta, krajnje je neumjesno. Iskreni zločinac poput Hitlera koji jasno iznosi svoje namjere daleko mi je draži od ovih podlaca tipa stoltenberg, koji drže nož iza leđa dok sladunjavo lažu. Sreća njihova da Rusija za sada smatra kako im ne predstavljaju neposrednu opasnost, inače bi već letjele preventivne taktičke nuklearne po LGBT prijestolnicama. Govoreći o tome, izgleda da Pantsiri rade odlično svoj posao u Latakiji, za razliku od Patriota, tako da bi u eventualnom nuklearnom sukobu Rusija kudikamo bolje prošla, gledajući po efikasnosti proturaketne odbrane.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Ivo

Štovani L. Ivo (dvoumio sam se da li staviti ‘štovani’ ili ‘poštovani’ u skladu s naputkom, budući da se radi o nekomu tko je ni živ, ni mrtav, ni pomorac – k’o što to pesnik reče, odlučio sam se za prvo)
Lijepo je od tebe što staješ na stranu kolege i to bi bilo ok da se odnosi samo na pravo na iznošenje vlastitog stava. Međutim, s ovim komentarom se ne zaustavljaš na tomu, nego ideš i dalje u eksplikaciji istih stavova, koji su u rangu ISIL terminologije.
Da je riječ o tekstu ispod razine pamfleta, pokazuju i komentari ispod teksta. Uspjeli ste probuditi najniže strasti kod publike s jedne strane, a s druge same sebe staviti u underground, na margine na kojima se i nalaze opskurni portali. Kakvim niste trebali postati.
Nekidan sam vam ostavio poveznicu između teokracije u Iranu i uređenja EU. Od toga bi netko napravio dobar tekst, kojeg bi rado prenijeli i drugi portali. Jer niste trebali ići s lažima, već samo s faktima. Koji su poražavajući po EU.
U ovom ‘ispodpamfletiću’, autor iznosi laži o Češkoj i Slovačkoj (između ostaloga), spominje nekakvu pljačku, dok je istina kako Češka i Slovačka proživljavaju svoje najbolje dane u povijesti. Nikad dosad nisu bili toliko bogati, toliko razvijeni, a stanovništvo na tolikom standardu. To zna svatko tko je Češku posjetio prije deset godina te opet danas.
Jasno mi je da nekretnine, koje prelaze samo granice dobrog ukusa, ne i državne, mogu izmišljati stvari o svijetu izvan kauča i to samo po sebi, dok ostaje u vidokrugu s njegovog kauča, nije problem. Problem postaje kad se laži iznose javno, kao u ovom tekstu.
Još uvijek imate šansu postati boljima, iako niste na dobrom putu. Treba još samo poneki dobar autor, ti trebaš one prijevode i prepisivanja početi iskorištavati za prave analize, ograničiti hiperprodukciju autora gornjeg teksta pa i logicno možda mogo postati vjerodostojno. Ovako ste na zlu putu, rekao bi jedan drugi pjesnik.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Alerik

@ Alerik

Nije li ti to trebao biti prvi komentar.

Moraš se izbaciti iz tračnica pisanja/odgovaranja na način na koji ti se ne sviđa kod drugih jer se time spuštaš na njihovu razinu.
Inače, teško je komentirati pojedine stvari u ovome članku (a nije jedini) jer ne znamo što je autor mislio. Možda je u glavio imao progurati laž, možda je mislio na određenu situaciju… Upravo si zapeo na Slovačkoj i Češkoj. Vidiš, po meni, njihovo raspad/uništavanje je počelo s Hitlerom. Ja bih volio vidjeti paralelni svijet u kojem nije bilo WWII, gdje bi završila njihova tehnologija i znanost. Njemci su nažalost to iskoristili za vojnu mašineriju, a Češka i Slovačka više nikada nisu nastavili putem znanja i tehnologije.
U nekom današnjem kontekstu, ako je tebi novac jedino mjerilo, onda su uspješni. Ali za to nije zaslužna EU niti NATO. EU i NATO trebaju samo poslušne vazale. A oni nisu bili toliko niske moralne vertikale da odrade našu pretvorbu i privatizaciju. Ipak su oni malo kulturniji od toga. S druge strane nisu imali nisku startnu osnovu pa ih nije uništilo gospodarstvo EU kao što je to nas uništilo.
Vjerujem da si svjestan da je ulazak u EU i NATO prvenstveno politički motiviran c ciljem kreiranja bloka protiv Rusije, a svakako jače države EU debelo profitiraju pristupanjem nerazvijenih država. Jedan lijepi ekstra bonus.
Ne znam kako ti, ali ja sam 200% uvjeren da je Jugoslavija rastavljena iz vanjskih političkih razloga. I ti tu EU i NATO braniš. A evo imaš i svježi primjer što rade iz Ukrajine samo da ju pod svaku cijenu izbace iz utjecaja Rusije.
U konačnici, ne vidim niti jedan razlog da bi branio NATO ili EU, ali evo dajem ti priliku da uzmeš jedan primjer i činjenično pokažeš kako oni imaju blagotvorno djelovanje.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Mercury

@Mercury
Što se tiče odgovaranja, ovdje s ovim L.Ivom je poseban slučaj, budući da je odustao od brisanja mojih komentara te se posvetio isključivo hodanju za mnom i vikanju Bježite, ide trol.
Nigdje i nikad nisam zagovarao NATO interese ili se dičio s tom organizacijom. S EU je druga priča. Bio sam jedan od glasnijih protivnika aneksije Hrvatske u EU i 1.7.2013. mi je bio jedan od tužnijih dana u životu. Međutim, danas smo tu gdje jesmo i iz toga treba izvući najviše što se može. Na našu štetu, s Plenkovićem (da, lekarkin sin, otac mu udbaš, školovao se u Parizu) tu baš nećemo puno dobiti. Sasvim druga stvar bi bila da je ostao Milanović.
Što se tiče Češke i Slovačke, činjenice ostaju. Da, te su se zemlje razvile isključivo zahvaljujući članstvu u EU i to nije tajna. Naravno da ćemo gledati ekonomski, ne možemo u jednom slučaju mjeriti ?zadovoljstvom življenja’, a u drugom, kad nam ne paše ekonomskim metrom.
Vezano za primjer NATO dobra, hm, zasad nemamo ni štete. Koristi imaju oni iz HS produkta (tvornica oružja). Šteta je moguća samo u budućnosti i nastavi li se s ovakvom suludom politikom, još će se i dogoditi.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Alerik

@ Alerik

Imaj na umu da nitko ozbiljan ne obraća pažnju na ad hominem komentare jer su činjenično bezvrijedni.

Milanović? Hm, ne mogu se složiti. Po meni je to ista politička scena. SDP/HDZ identično provode vanjsku politiku po direktivi koju dobivaju izvana. A unutarnja je predivna pljačka s obje strane.
Nisi me shvatio vezano za Slovačku i Češku. Jedno je biti bezlično rob zadovoljan svojim financijskim statusom, a drugo biti znanstvena sila koja je bogata zbog toga. A vezano za njihov uspjeh (ne da mi se puno pisati), da pokušam s jednostavnom logikom. Ako je EU toliko zaslužan, zašto ostale države ne cvjetaju ulaskom u EU? Vidiš koliko jednostavna logika? A ne možeš dokazati da ne bi uspjeli bez EU jer ne možemo zaviriti u paralelni svemir. Ali ako baš želiš, možemo ući detaljno u ekonomsku i monetarnu analizu. Sorry, nisam izdražao. Evo sitnice da vidiš da to nije baš tako:
https://tradingeconomics.com/czech-republic/gdp-growth-annual
https://tradingeconomics.com/slovakia/gdp
Znači, ova dva grafa, osim mene, također osporavaju blagodat EU nakon ulaska.
Jako minimalistički primjer za NATO, ali si zaboravio da je naša članarina u NATO-u plaćena novcem poreznog obveznika + sve vojne vježbe kada to NATO zatraži. Tako da me privatni džep HS-a ne interesira. Ali aj pa je bar HS sretan zbog članstva.

Teško ćeš samnom izaći na kraj jer ja uvijek stojim kraj one da se ništa, apsolutno ništa, ne radi zbog naroda. Podaci/statistika/činjenice su jednostavno takve. S takvim stavom sam a priori protiv bilo koje vrste organizacije. Danas nema niti jedne iza koje stoji narod. A ako iza nje ne stoji narod, onda ni interesi nisu u korist naroda. Možeš imati indirektne efekte, ali to je kao da čekaš da ti stariji brat završi s jelom pa ti sretan ako dobiješ ostatke.

Ubili smo ovu temu. Očekujem te na sljedećoj sa komentarom koji ću opet rasčlaniti pa se uloži truda zbog mene 🙂

davor
Gost
davor
3 godine prije

Današnjoj Rusiji ne nalazim taktičke ni ekspanzionističke mane dok onoj Sovjetskoj Rusiji nalazim mane u Afganistanu, Finskoj i Poljskoj. To su zaista bili idiotski sukobi ruskog naroda i ti narodi će još dugo biti na oprezu u odnosu na rusku politiku. Što se tiče NATO pakta tu nalazim mane na svakom koraku, nemogu se sjetiti kad je ta organizacija nekog pomogla, spasila ili sačuvala, niti svoje članove, niti svoje fundamentalne članove, čak ni Kosovare. Nema nikakve sumnje da je NATO zločinačka ideologija i to vrlo opasna jer se poziva na političku korektnost što ne dopušta političku opoziciju.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  davor

Sovjeti su i tada došli na poziv afganistanskih vlasti, kao sada Rusi u Siriju. Nisu u kontraobavještajnoj smicalici, kao Amerikanci, tajno obučavali grupu pilota koji avionima trebaju srušiti Kremlj i par moskovskih nebodera kako bi stvorili opravdanje za vojne akcije.

Afganistan ni po čemu ne spada u tu priču, a Sovjeti ili Rusi u tom smislu nemaju nikakve sličnosti sa Amerikancima i američkim vojnim intervencijama, kojih je u posljednjih 72 godine, od završetka 2. svjetskog rata bilo preko stotinu, što direktnih, što indirektnih, što zatajenih i onih koje su završile fijaskom za amere pa se tako otkrilo. Također, ni Poljska se ne može svrstati u direktnu rusku intervenciju jer je nije ni bilo, a oni tenkovi i vojnici su bili Poljski i njih je na ulice izveo Jaruzelski, Poljak. A ni Sovjetsko-finski rat ne dokazuje ništa, taj rat zapravo opovrgava teze o ruskim imperijalnim namjerama.

Kao povod za početak Sovjetsko-finskog rata poslužio je incident koji se dogodio 26. studenog 1939. godine. Tada je finsko topništvo s položaja na području sela Mainile ispalilo sedam projektila na sovjetski teritorij. U tom napadu su poginula četiri i ranjeno je devet sovjetskih vojnika. Istog dana se sovjetsko vodstvo obratilo vladi Finske službenom prosvjednom notom. Strane se nisu uspjele složiti po tom pitanju, i 29. studenog SSSR je prekinuo diplomatske odnose s Finskom, a već narednog jutra, 30. studenog, sovjetske trupe su dobile naredbu da započnu borbena djelovanja kako bi zaštitile Lenjingrad. Istog dana je i predsjednik Finske objavio rat SSSR-u. U tom momentu Finska već ima ugovor o savezu sa nacističkom Njemačkom.

Istina
Gost
Istina
3 godine prije

ciiijela povijest ljudskog roda je obican konstrukt pretpostavki pisan istinom pobjednika sto ce nam reci da cijela povijest je obicna laz a sto ce nam bolji dokaz za to da ovo sto se danas dogadja prednasim ocima uz mogucnosti informiranja kao nikad ne mozemo se sloziti oko stvarnosti svatko ima svoju iistinu ne mozemo se sloziti gotovo oko nicega

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Istina

A najveća laž je da su Slaveni, naši preci, došli iz Zakrpatja i sa juga Poljske. Nova znanstvena otkrića potpuno pobijaju tu tezu uz gomilu neoborivih dokaza koji govore da su Slaveni ovdje autohtoni zajedno sa Ilirima, i da smo mi prastanovnici Europe te da su seobe išle sa juga (Balkana) ka sjeveru, istoku i zapadu Europe, jer, kako drugačije objasniti ovaj slučaj. Davno, davno, na samom sjeveru Danske, nađeno je oveće naselje za koje se tek nedavno radio-karbonskim datiranjem ustanovila starost od oko 12.000 (+-300) godina prije Krista. Arheologe je najviše zbunilo to što su našli razne dokaze o pismenosti tog plemena, tog naroda. Rezbarije u obliku recki i crtica na glinenim pločama i okamenjenoj kori drveća. Mainstream istorija kaže da je prvo pismo, sumersko pismo, prije 3.400 godina PK. Međutim, kako arheolozi koji su to našli uopće nisu uzimali u obzir bilo kakvu drugu mogućnost osim one službene, nisu kopali dalje i tek je nedavno dešifrirano da je to staroslavenski sanskrt, što je dokaz pismenosti i čvrst dokaz da su stari Slaveni 12.000 godina PK naseljavali čitavu Europu.

Citac
Gost
Citac
3 godine prije

@nikos,@Pero…i jos neki
Zelim da odgovorim ovima koji smatraju: da prije Vikipedije , Youtube i
Deretica /koji tvrdi da su Hamburg i sav juzni dio Njemacke bili naseljeni srbima prije rodjenja Isusa / istorije nije ni bilo. I njom se nisu bavili ozbiljni naucnici nego prevaranti i manipulatori a sve u svrhu izludjivanja njihovih ‘robova’ koji ih citaju i prate na internet portalima i mrezama.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Citac

@Citac Ne radi se tu o uvjerenima. Ja govorim o novim dokazima, novim činjenicama i novim naučnim saznanjima, a ti to prevodiš kao uvjerenje. Da, o uvjerenjima možemo diskutirati, što svaki dobro uvježbani trol zna, pa vodu pokušava navesti na taj mlin, ali o čvrstim dokazima ne možemo, već ih moramo prihvaćati. Strah od novog i nepoznatog je čudo, a zatucanost je stanje uma i duha. Ali strah je i opravdan, dok zatucanost nije, jer su mnoge diplome, doktorati i profesorska znanja stečena na falsificiranoj povjesti iz bečko-vatikanske kuhinje u svijetlu novih otkrića i saznanja – ništavne, kao i tvoj komentar.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Citac

@ Citac

Nije istina. To su bili Hrvati. Što misliš zašto je 200.000 odselilo u Njemačku? Vraćaju se svojim korijenima.

S obzirom da pišeš Srpski, vjerojatno te to smeta…

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Citac

@Citac Ne znam o cemu pricas jer o postanku naroda ne znam pa niti ne ulazim u te stvari, iskreno niti me ikada interesiralo. Tako da stavljanje mene u kontekst nema nikakvog smisla. Apsolutno me ne zanima da li sam potomak od pred 100k godina indijanca, indijca, kosookog, crnca, plavokosog ili ne znam koga nisam naveo. Jel bi bilo interesantno znati? Pa bi. Da li mi je bitno? Ni najmanje. Siris “fake news” 😉

Vučedolac
Gost
Vučedolac
3 godine prije

mi Vučedolci smo tu na ovim prostorima tisućama godina, tako da su svi ostali samo gosti, što bi rekla jedna policajka

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Vučedolac

Ruža

nikos
Gost
nikos
3 godine prije

kakva lažna usporedba nato i wehrmacht nisu imali isti cilj nato se želi širiti treći reich je napao poljsku zbog 58000 ubijenih pojedinaca njemačke manjine između ostalog (Bromberg Massacre, gdnjsk masakr)
a staljin je samo čekao da ojača i da napadne, baš se hitleru otvarao drugi front

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
3 godine prije
Reply to  nikos

Nisi u pravu.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

Ne Tadmure, nego je u pravu onaj koji kaze Hitler je u govorima rekao da se treba siriti i ubijati i ovo i ono? Odem na youtube, slusam sate i sate i ne nadjem niti jedan govor u kojem se poziva na rat, mrznju ili okupiranje tudjeg teritorija. Pa kako to da velika vecina govora upozoravaju da ce se desiti s Europom ovo sto imamo danas? Govori koji pozivaju na rat nisu snimljeni, izbrisani su sa youtube? Zasto bi ih se izbrisalo ako je to najveci antikrist u povijesti? A usporedjivanje danasnje Rusije i one od 1917.-1953.(89.) nema veze.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Pero

Problem je Pero sto ljudi nece citati i slusati konkretne stvari nego zele slusati tudja tumacenja i prepricavanja.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Ivan

Pero i Ivan, pretpostavljam da ste čitali “Mein Kampf”, pa me čudi da niste obratili pažnju na pojam “Lebensraum”. Tu je ideju Hitler preuzeo od njemačkog geopolitičara Karl Ernst Haushoffera, posredstvom Rudolfa Hessa, onog letača, za vrijeme Hitlerovog boravka u zatvoru, ili bolje rečeno u hotelu u Bavarskoj.
Ideja pojma je širenje njemačkog naroda na istok Europe, a siguran sam da su željeli mir i suživot sa slavenskim narodima istoka, kao što su i prezentirali četrsprve. 🙂

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Pizistrat Nelson, komunisto, uzmi stivo od pravog komuniste i iz prve ruke procitaj desavanja u Rusiji, koja je proizveo tvoj ljubljeni Staljin, Karl Steiner 7000 dana u Sibiru. Ja Hitlera ne podrzavam niti sam zaljubljen u njega kao sto ste vi zaljubljeni u Staljina. Govorim samo da nije sve crno-belo i da ima mnogo skrivenoga i lazno predstavljenog. Pitanje je mozete li vi to shvatiti.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Ivan

Ivane, ne razumijem zašto ovakvo etiketiranje? Očito si me krivo procijenio, al’ nije mi to ni bitno. Nego koji je tvoj odgovor na moje pitanje?

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Ivane, da li ti je poznato da su nacisti boljševike zvali Ivan???
😛

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Pizistrat Nelson, obicno su oni sa takvim komentarima opsednuti komunizmom kao necim dobrim, moguce da sam pogresio. Necu se izvinjavati, nego uputiti druge komunste da procitaju autobiografiju Steinera. Ne vidim ni jedno pitanje u tvom postu ali pretpostavljam da trazis komentar na njega.Kako rekoh, nisam ljubitelj Hitlera niti njegovog “dela”, samo napominjem da je ogromnoj vecini lakse slusati sumnjiva prepricavanja, nego uzeti sam i sagledati cinjenice koji su prethodili tako bitnim dogadjanjima. Dobar deo komentatora jednostavno uzima u obzir samo tekst pisca clanka kao univerzalnu istinu i kao da nista drugo nisu culi u zivotu. Isljucivi krivac za II sv. rat ne postoji, ima ih vise a najveci zapravo nije onaj na koga svi upiru prst. Svi smo culi da je za svadju potrebno dvoje, ako bi ti neko opalio samar, da li bi mu vratio i da li bi sebe krivio za tucu koja je nastala? Da Putin nema zivce i mudsrost kakvu ima, nuklearne bombe bi vec prstale svuda naokolo. Koliko je puta vec Rusija dobila samar od cionista?

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Ivan

Ovako, moje pitanje je bilo više upućeno Peri, a pošto si ga podržao, odnosilo se i na tebe.
Dakle, Pero je napisao da nigdje ne može pronaći Adolfove težnje ka osvajanjima i zauzimanju tuđih prostora… Pitanje je, da li ste pročitali gore spomenuto djelo?
Istina, pitanje je zvučalo više retorički, ali pravo pitanje je: Da li je Hitler planirao ekspanzionizam i da li je to gdje nagovijestio, kao što vas dva sugerirate da nije?
Što se Štajnera tiče, slučajno sam dobio od frenda “Povratak iz gulaga”, tako da znam o čemu pišeš, ali o toj temi… Ah taj ALI, uvijek taj ALI…

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

@Pizistrat Nelson Nisam citao jer osim originala, imam nekako odbojnost prema bilo kojem drugom izdanju. Da li imam krivi pogled na to? Moguce. A pojam Lebensraum ce njemac drugacije opisati od onoga koji prevadja. Nemoj citati Wikipediju.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Pero

Mein kampf je tiskan u milijunima primjeraka, na autorskim pravima se Hitler i obogatio, to je bogatstvo pred smrt oporučno ostavio Bavarskoj. Samim tim originali su lako dostupni. Treba biti posebna vrsta budale pa vjerovati da se javnosti može obratiti s ubijanjem i pljačkom. To ni u antičkoj grčkoj i rimu ne bi prošlo, svaki njihov sukob imao je neki “plemeniti” casus belli, a kamo li njemačkoj. Naravno da masu pale 2 stvari, kao prvo i osnovno vlastiti životni standard, pa nacionalni (kolektivni) ponos. Tko poslije svega vjeruje onim teatralnim drečavskim opernim govorima (stil glume ala Josip Pejaković) članova NSDAP-a blago rečeno ima ozbiljnih psihičkih problema.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Koba

Pa eto, 80 milijuna ih je ocito imalo ozbiljnih psihickih problema, plus jos nekoliko desetaka milijuna iz drzava iz cijelog svijeta.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Pero

Mnogo manji broj. Dobro organizirana agresivna manjina vlada, stoka slijedi, kukavice se uklope, a mudri profitiraju. Hitler nikad nije dobio izbore, na vlast je došao inteligentnim političkim manevrima. Nacionalno jedinstvo je gradio na lažnom standardu kojeg nije mogao dugoročno održavati i rezultat je jasan revolucija ili rat. O ljubavi prema naciji dovoljno govori sam kraj kad je sve već odavno bilo jasno. Zadnje mjesece,dane, sate i minute svoga života plaćao je hektolitrima krvi njemačke mladosti. Častan čovjek bi prihvatio odgovornost za osobne potupke, i učini što ono mora. Jedini autohtoni izvor podataka o samoj srži nacističke politike nalazi se u Goebbelsovim dnevnicima, ima tu jako zanimljivih stvari.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  nikos

@ Nikos

Svašta pričaš, a problem je što odvajaš sve na zasebne točke koje vise u zraku.
1.) Hitler nije napravio vojnu mašineriju da ju gleda na izložbama
2.) Stoji za ubijenje Njemačkog stanovništva na spornim teritorijima između Poljske i Njemačke. Međutim, Njemačka nije uletila s 1000 tenkova na sporna područja i rekla da štiti svoje stanovništvo, nego je izazvala rat na način koji nema veze s tim ubijenjem stanovništva nego koji vodi do okupacije Poljske.
3.) Poljska je stajala između Njemaca i Rusa.
4.) Invazija na Britaniju nije napravljena jer to Hitler nije htio, a ne zato što nije mogao. Dunkirk ti je primjer kako bi Britanija bila pregažena za 4 tjedna, a da se Britanska mornarica ne bi uspjela niti okrenuti.
5.) Sukladno tome, ako izbacimo teorije zavjere, jedina logična stvar je bila da Hitler želi očistiti istok.

A koja je tvoja analogija?

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mercury

1) Radio je vojnu masineriju jer zna da postoje ljudi koji nedaju drugima da zive u miru. Sto se kroz povijest ponavlja, i u blizoj i daljnjoj povijesti. Tom logikom mozes pitati zasto ijedna drzava ima vojsku?
2) Sa tvojim opisom rijesava posljedicu, a ne uzrok.
3) Da, kada to tako napises. Mozes napisati i da Poljska nebi mogla sama obraniti nadolazeci komunizam koji se tako i tako desio.
4) Mozda nije napao jer stvarno nije htio daljnje stradavanje svih strana?
5) Koje teorije zavjere konkretno?
Samo da na kraju kazem da ne tvrdim da je netko dobar, a netko los. Samo kazem da povijest pisu pobjednici i da su nam neke stvari sakrivene ili nisu recene. A kada krene rat, onda krenu i sranja i svatko vuce i radi za svoju ideologiju.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Pero

@ Pero
1.) Sorry, ali svaka vojna mašinerija u povijesti je završila s napadima na druge države. Tako da moja logika drži vodu za razliku od tvoje. A kakva mašinerija je to bila je pokazao rat. Tako da ideja o obrambenom vojnom čudovištu pada u vodu. Ne možeš ignorirati stvari koej su se dogodile da bi obranio svoju logiku.
2.) Ja govorim o načinu rješavanja problema. Ulet s 1000 tenkova bi bio i ostao međunarodni incident s političkim posljedicama, a objava rata Poljskoj je izazvala WWII. Relativiziraš činjenice. Pogotova kada sam znaš da je Poljska mogla samo sjesti i plakati nakon ulaska s 1000 tenkova na manji dio svog teritorija. Sve bi završilo sa na dugogodišnjem navlačenju magarca za rep i beskonačnim pregovorima. Ali on to nije napravio, a ti ga pokušavaš opravdati. Hitler nije bio glup, ali da mu je bilo do Njemačkog naroda potlačenog u Poljskoj, onda bi izigravao žrtvu. I u tom trenutku da mu netko objavi rat, on postaje “dobar” jer je samo štitio svoj narod.
3.) Nisi me shvatio. Hitler je morao 4 milijuna vojnika i tehnike prebaciti preko Pojske da bi napao Rusiju od tog naleta Komunizma što Poljska nikada ne bi dopustila niti je to ikada u povijesti viđeno. Sviđalo se tebi ili ne, Hitler je na Poljsku gledao kao na mrava i bilo mu je svejedno što će s njom napraviti. Kompleks boga.
4.) Stradavanje svih strana? Pa tek onda ne bi bilo nikakvih stradavanja. Ti si svjestan da je Francuska pregaženja uz minimum uništavanja i stradavanja upravo zato što se nije imao tko boriti. Pa kroz Britaniju bi prošao u 2 tjedna. Dodatno, teritorij Britanije je mrvica kruha naspram napada na Rusiju, a atom naspram razaranja i stradavanja što je napravljeno u napadu na Rusiju. Jel znaš kako se vojska ponašala prema Francuzima, a kako prema narodima na Istoku? Pa nije to mit. To je isto kao kada ti jednog svog prijatelja cijeniš više od drugoga.
5.) Imaš teoriju zavjere da WWII namjerno iniciran s hrpom različitih verzija. Od kojih niti jedna nema solidne temelje jer nedostaju konkretne informacije. A većina ih je utemeljena na pojedinačnim događajima iz rata, a znamo da se u ratu pružaju razno razne “prilike” sa sekundarnim ciljevima što je naravno uvijek kvalitetna podloga za teorije zavjera.

Istina, povijest pišu pobjednici. Ovdje imaš tri perspektive. Hitlerova koja je izgubila, Sovjetska koja je bila potisnuta (medijski) te Zapadna koja je pisala povijest. Ja osobno ne podržavam niti jednu. Zašto? Zato što u sve 3 naj*** narod. Takve perspektive me ne interesiraju. Ali o svakoj možemo raspravljati. I sa vlastitim viđenjem (što treba napomenuti), a činjenice povezivati i prezentirati.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mercury

1) Drzi logiku i ja sam ju ucio u skoli kao takvu. To uopce nije sporno. Poanta je sto je tome prethodilo. Ako znas da se moras tuci, onda udari prvi. To je cinjenica. I ne, ne opravdavam okupaciju poljske.
2) Sa time se jednostavno ne slazem. Da glumi zrtvu dok mu autohtoni njemci umiru u susjednoj drzavi, koja je do pred koju godinu bila njemacka i samo cistom prevarom vise nije? Pa o cemu mi pricamo? Pa Engleska sa Churchilom je huskala rat od prvog dana. Judeja iliti Zidovska zajednica je prva objavila rat njemackoj 1933. A inace, nemogu se sada sjetiti kako se zvao poljak s kojim je primirje i suradnja bila dogovorena pa je naglo umro, dosao novi i krenula opet sranja sa strane Poljske. Ajde molim te, Poljska je izigrana sa strane Alijanse iliti onog tko je njome upravljao. Da, teorija zavjere.
3) Opet, u njegovim govorima mozes cuti da on tako o Poljskoj kao narodu ne govori i da je nudjeno vise puta primirje i prijedlozi.
4) Do rata bi doslo prije ili kasnije zbog financijskog sistema i financijske okupacije, upiranje prsta u pravog neprijatelja “malog covjeka”. S ostalim se slazem.
5) Ako je novi svjetski poredak teorija zavjere onda nema smisla uopce dalje razgovarati.

S onim tekstom nakon 5. tocke se slazem 100%

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Pero

@ Pero
1.) Ne kužim te. Jedino što je prethodilo je povećanje terotorija Njemačke aneksijama bez ispaljenog metka. Onda je došla Poljska na red. Vojna mašinerija je napravljena za osvajanje, kao što sam rekao, a ne za obranu potlačenog naroda (koji je bio potlačen). I to je bila debata. Nitko Njemačkoj nije imao čime prijetiti.
2.) Nisi me shvatio. Mislio sam da glumi žrtvu sa 1000 tenkova unutar Poljske gdje je su Njemci bili tlačeni. To mu nitko ne bi osporavao. A ovaj drugi dio, sorry, ne mogu u to ulaziti bez dodatnih činjenica. Jer implikacija toga što ti kažeš je bila namjera izazivanja WWII od strane Britanaca? A implikacija toga je da su ili bili glupi ili da je netko pobio 60 milijuna ljudi zato da? Gle, ako želiš, složi priču, ja ću svakako objektivno procijeniti. U glavi vrtim već 100 pitanja za koje nemam odgovor, a impliakcije se nižu ko drvored.
3.) 23.08.1939. je dogovorena podjela Poljske. Uputi me na što misliš pod primirje i prijedlozi?
4.) Sada si zagrebao ozbiljnu temu. A to je ekonomsko rivalstvo kao uzrok ratova. Na tankoj niti ostavljam otvorena vrata da je bilo jednostavniej izazvati WWII nego se boriti protiv Njemačke nakon sto preuzme cijelu južnu i istočnu Europu. Zgodna debata bi to bila.
5.) Kada kažeš novi svjetski poredak, jedina asocijacija meni je društveni inžinjering kao okosnica. Tu svakako možemo raspravljati. Sve ostalo je nategnuto ako idemo tragom činjenica. Inače, ne volim izraz “teorija zavjere” jer stvari ili imaju ili nemaju činjenice. Skupiš na stol, a onda daljnje sortiranje pa do kuda dođeš.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mercury

Ne, ne, ne. 1.-5. sve se vrti oko financijskog poretka, financijske moci. Njemacka je dokazala sto znaci kada izbacis banke iz jednadzbe i tiskas vlastiti novac kojem je podloga rad odnosno proizvodnja, a ne nafta, zlato ili nista kako je danas. Zamisli kada bi se narod svake drzave u citavom svijetu poceo buniti da zasto oni imaju sistem da svatko zivi jako lijepo, a u njihovim i drugim drzavama je lose ili katastrofalno. Pogledaj jednu englesku tada. Imaju pola svijeta, a placa mjesecna je bila pola funte. Koji je to radnik u engleskoj isao na ljetovanje? Dok je gotovo svaki njemac mogao otici. Dalje njemacki duh i kultura i svi ostali. Po meni je tu jedan veliki razlog zasto. Pa i njemacka je bila demokracija prije 1933. i sto je bilo? Nekoliko milijardi je kruh kostao, s tendencijom rasta svaki sat. A sto je demokracija? Sistem koji omogucava nekolicini ogromnih kapitalista da vladaju drzavom pa cak i sistemom. U demokraciji i kvazi bogatoj drzavi bi trebalo sve biti u redu s radnickim stalezom, s penzijama i nezaposlenost na minimumu ili je uopce ne biti. Ali nije bas tako… Ma mislim tema je preogromna… Nemozemo samo ovako tipkati. Churchilu su prije 1939. vikali pred kucom i prosvjedovali da pusti njemacku na miru jer da oni nemaju nista s njemackom. A Churchil je bio pod utjecajem opet nekoga kome je pasalo takvo stanje. Pogledaj malo po netu povijest novog svjetskog poretka, odakle je to proizaslo. A najpoznatiji je Bush senior koji je to “javnije” poceo gurati. Uglavnom, mozemo tipkati do prekosutra… 🙂

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Pero

@ Pero

A vraćamo se na startnu poziciju. Kao što sam ranije napisao, ne podžavam niti Hitlerovu niti Zapadnu doktrinu jer niti jedna ništa dobroga nije donijela. A ostalo može biti sve i svašta.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije

Bravo za G.Babica.Kome krivo,kome pravo,ali usporedba je za one malo inteligentnije a i one realnije.Povjest se ponavlja, anglosaxsonski nedosanjan san osvojiti ruska prebogata prostranstva.1917 Rusija je bila na dohvat ruke,ali se izmakla.Ovo sada je sve u svilenim rukavicama,da se Vlasi ne bi dosjetili,i to na duge staze,prikradajuci se tiho kao lavovi na zrtvu.Svi planovi u Nato tj.zapadnim kuhinjama “duboke drzave” su napravljeni samo ih treba sprovesti.E to sprovesti je malo puno teze.I to na svim poljima.Sta god ti “pametni” Rusiji servirali njima se vrati kao bumerang,sankcije i Sirija su im ljep primjer.Evropa se raspada na tanane i polako,jer ih samkcije urnisu,nema love roba im stoji ili trune,a Rusija razvija svoju proizvodnju posebno u poljoprivredi koja kada se zaore za godinu da rezultate,a okrecuci se drugim drzavama,koje jedva docekaju da upadnu u upraznjeno mjesto, uveze ostalo.A o izvozu nafte i vojnog naoruzanja da ne govorim,kao i u drugim granama.I da ne nabrajam dalje.Ova ekipa sa Putinom na celu nece popustiti zapadu ni za jotu,cjediti ce ih na tanane.Shvatili su to ovi pametnjakovici,zato i cvile kao ranjene zvjeri,novac se topi a rezultata nema.kapitalizmu kojem je profit i pljacka jedini cilj,ali ne treba likovati imaju oni jos dosta dolara za kockanje i da su spremni jos vise podici ulog je fakat, kao sto rade kockari kada gube. Ne sunmjam da Rusi to ne znaju,zato nigdje ne srljaju,prozreli su ih i u tisini cekaju na asimetricni odgovor.
Rusija mora pobjediti ili ce nestati,a tada im nece biti zao da sa sobom unisti i svoje neprijatelje. Povjest ih je naucila kako se brani drzava.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  tedi

Nije Mengele bio jedini nacistički monstrum koji je eksperimentirao sa živim ljudima. Na tisuće nacističkih znanstvenika je dobilo azil u SAD-u, gdje su im jamčili zaštitu od progona, zamijenili identitete, dali poslove i obrazovanje. Za uzvrat morali su predati sve rezultate svojih istraživanja. Recimo da neki nisu, ili da su kopirali dokumentaciju koju su ostavili svojoj djeci, koja su kasnije na temelju tih morbidnih nacističkih eksperimenata, patentirali stotine kozmetičkih preparata, ljekova, suplemenata u medicini i prehrani.

Otvorili firme i namlatili milijarde i milijarde na eksperimentima na koži živih ljudi. Na primjer, jedan od takvih pokusa. Umakali su žive ljude, Židove, Slavene i Rome, bez anestezije u solnu i razne druge kiseline različitih koncentracija kako bi shvatili kako se ponaša ljudska koža u dodiru sa agresivnim kemikalijama. Za(š)to je danas Nivea broj jedan u svijetu po liniji proizvoda za tretman kože?

Japanski monstrumi su iz takvih morbidnih eksperimenta dobili potrebna znanja za razvoj poluvodiča. Ubili su najmanje milijun Kineza u takvim eksperimentima, a jedan od morbidnijih… Živog čovjeka bi zaledili malo po malo, a onda bi ga sjekli pa rezuckali da bi vidjeli kako se ljudski krvni sudovi, tetive, ligamenti i nervi, ponašaju u uvjetima ekstremne hladnoće. Za(š)to su Japanci bili vodeća svjetska sila i avangarda u elektronici?

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Švabe i samuraji su samo sredstvo onog koji je njima upravljao i upravlja.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

U te price vise ni mala deca ne veruju. Setim se odmah price o Eleni Ceausescu kako je kao kuvala ljude u kazanu da im unisti bakterije u telu i tako ih izleci. Prica za retardirane i maloumne. Ivo Lola nije sam, nisi ni ti sam u glavi.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Ivan

Nema se tu šta vjerovati ili ne vjerovati, to se događalo, osim toga takvo stradanje i monstruoznost ne spadaju u kategoriju vjerujem-ne vjerujem već u kategorije barbarizam i dokazano! A prihvaćanje dokaza, ma koliko oni neugodni bili po nečije današnje strateške saveznike, otvara put da se nešto slično ne dogodi ponovo.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  tedi

Izvinjavam se, prethodni moj komentar je trebao ići na drugo mjesto. Nisam obraćao dovoljno pažnje.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Možemo mi gledati filmove iz povijesti i čitati udžbenike u školama do mile volje i organizirati tematske kružoke, ali činjenica je ta SAD nije imao nikakvih ambicija oslobađati ili štititi Europu od nacista sve dok se nije dogodilo to da su Sovjeti očistili Minsk od nacista i osvojili najveću frontu valjda u povijesti ratovanja. Tada je SAD odjednom “shvatio” da mora nešto učiniti jer “što ako Sovjeti dođu do Pariza? (To što su nacisti tamo bili godinama nije ih ni najmanje zabrinjavalo)” Ili nedaj Bože ako Sovjeti dođu do Londona? To je naravno bila tzv. “crvena linija” za SAD i naravno nedugo nakon maestralne partije Zhukova i ekipe počelo je bombardersko sravnjivanje gradova pod nacističkom okupacijom, od tuda su i sve one tragične mrlje ratne povijesti, Dresden, Zadar itd. Nikada SAD nisu brinuli o ljudskim pravima ili o demokratskim temeljima neke države ili nekog kontinenta, za njih je rat uvijek bio prilika a nikad nužda. Tako je i danas kroz NATO. Jedino što o Rusima jako brinu, i o ratovima uz rusku granicu, toliko čak da ne spavaju zbog toga.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  davor

Tako je Davore ! Drugi svjetski rat počeo je 1. septembra 1939. g .Amerikanci se aktivno ukljucili u rat na europskom tlu de facto 6. juna 1944. Cilj desanta na Normandiju nije bio borba protiv nacizma vec protuteza Crvenoj Armiji , mucki su sacekali da pogine jos milijun rusa u bitki za Berlin ,nakon toga podjelili berlin i njemacku , odnosno europu, pocistili zlato koje su nacisti pokrali diljem svijeta te zajedno sa vecinom nacista zracnim mostom preko antlantika prebacili u ameriku , ti nacisti su kasnije postali glavni stratezi nato pakta i americke vojne industrije , da li ima jos nekih nejasnoca, sto se tice ostracsenih fanova hitlera i nato pakta?

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Mmmm da, a nastanak jedne drzave nema veze s ulaskom Amera i propagandom u novinama u usa u to doba… Nikakve veze…

kdk
Gost
kdk
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Žukove, Kinezi računaju da je Drugi svjetski rat počeo 7. srpnja 1937…

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  kdk

To nije bio pocetak drugog svjetskog vec drugog kinesko-japanskog rata .
Faktografski :
Drugi svjetski je poceo zbog toga sto prvi nije zavrsio Versajskim mirom iz 1918 g, vec je samo odgodjen ustolicenjem Weimarske republike.
1923 g Weimarska republika prestaje isplacivati ratnu odstetu a kao odmazdu francuska i belgija okupiraju industrijsko srediste Ruhr .
1929 g izbija velika kriza Dawesov plan propada i njemci gube pomoc glavnog pokrovitelja SAD.

Paralelno sa tim politickim i ekonomskim previranjima u njemackoj , politicki napreduje mali suster i nikad dosanjani slikar te se prikljucuje radnickoj stranci DAP 1919 g .

1920 g cita stranacki program od 25 tocaka a vec 1921 g izabran je za predsjednika stranke .
1923 g pokusava izvrsiti minhenski odnosno tzv pivski puc i doci na vlast , medjutim ne uspjeva.
1926 g proglasava se firerom i osniva ss (zastitini odredi ),
1929 g velika gospodarska kriza a posto je ekonomska kriza majka svih fasizama, 1930 g njegova stranka profitira sa 6.5 milijuna glasova .

U medjuvremenu ss stafelshutz razbija glave svima koji su protiv firera .
1933 g nacisti pale reichstag i za to optuzuju komuniste te donose uredbu “O zastiti naroda i drzave ” i “Protiv veleizdajnickih smutnji” kojom ukidaju ustavna prava gradjana .
Zakonom o ovlastenju 23.03.1933g zakonodavstvo i pravo prebaceni su iz kompetencija Reichstaga pod hitlerovu jurisdikciju odnosno stranku .
Nakon toga je krenulo pranje mozga , paljenje knjiga , hvatanja za pistolj na spomen kulture , hapsenja i egzekucije intelektualaca , komunista ,unutarnji obracun sa neistomisljenicima a zavrsava kristalnim nocima i nocima dugih nozeva .
I konacno 1939 g mali firer krece u osvajanje velikog svijeta .

Da zakljucim , Drugi svjetski rat poceo je u minhenskoj pivnici uz pivo i perece.

P.S.Svaka slicnost hitlerove sa nastankom “demokratskih ” politickih stranaka Ex Jugoslavije pocetkom 1990 g jest slucajnost i nece biti kaznjivo gonjena 🙂

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Rasturanje Čehoslovačke !?

vjaceslav
Gost
vjaceslav
3 godine prije

sve je lijepo rečeno, osim da su u prvom svjetskom ratu rusi potpisali mir s nijemcima, a amerika poslala svoje sinove da pomogne europi u borbi protiv njemačke. a, nije ništa rečeno ni o tome da su nijemci i sovjeti, u osvit drugog svjetskog rata, sklopili pakt o nenapadanju i zajednički raskomadali poljsku. i opet je amerika poslala svoje sinove da pomognu europi. a, nije ništa rečeno ni o činjenici da je sovjetski savez iz rata izašao teritorijalno uvećan, a “da se turci ne bi dosjetil” optužili su ameriku za imperijalizam

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
3 godine prije
Reply to  vjaceslav

Evo 80 god.ameri salju svoje sinove da spasavaju svijet.Pogotovu poslije 11.09.2001.Kommentar ti je glupost epskih razmjera.

bojim se
Gost
bojim se
3 godine prije

Jezivo istinito…

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije

Što je humanije?
1.) Upucati čovjeka i ubiti ga.
ili
2.) Od njega napraviti poslušnog roba?

Jamaica
Gost
Jamaica
3 godine prije

Samo degenerici mogu ici u rat protiv Rusije. Problem je sto stakori posalju uvijek drugoga da kosti ostavi na minus 45 C….
Sretna vam nova 2018
Zivite, pijte, jedite I sexajte se fino.
Rat je za retarde.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

I ne samo GSNT. I europa the last battle, i AH vs jew world order, pa slusati davida Irvinga sate i sate. Mozes i ken o’keffea, pa i Hitlera i Goebelsa, pa pojedine ukrajince, poljake, amerikance iz tadasnjeg doba itd…ima materijala koliko hoces. Problem je sto ljudi znaju samo jednu stranu price i nju uzimaju zdravo za gotovo, sve ostalo je “naci” propaganda. A ne znaju niti odakle je dosao naziv “naci”. A gdje je problem? Nametnut ti je sistem da se nemas vremena baviti time ili jednostavno neces niti htjeti poslusati/pogledati/procitati. Pa svi uzimaju Schindlerovu listu kao istinit dozivljaj, a sam opis kaze da je napravljena po knjizi koja pak sama za sebe kaze da je povijesna fikcija. Itd… No opet kazem, mozda to nije 100% tocno ali definitivno mi je dovoljno zaljuljalo ucenje povijesti u skoli i uzimanje svega zdravo za gotovo. Pogotovo kada vidis sta mediji rade tada i vidis da je i dalje isto i danas.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Pero

Pero jesi ti ikad bio u auschwitzu ili jasenovcu ?, odnosno da li si ikada u zivotu razgovarao sa jednim od rijetkih prezivjelih zarobljenika konc . logora , odnosno da li si ikad pogledao dokumentarni film sniman u konc .logorima a koje su snimali nacisti i ustase za sebe vjerujuci da nece izgubiti rat , odnosno da li si procitao i jednu autenticnu knjigu na tu tematiku ?

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Ne, nije u tome sličnost između Wehrmachta i NATO-a. Već u ovome: I iza Wehrmachta i iza NATO-a, stajali su odnosno stojde isti ljudi: FED-ova lihvarska mafija. Potpuno je dokazano ( a o tome su pisali i ruski neovisni portali), da je Rotschildova i Rockefelleriva lihvarska banda iz FED-a, preko banke BIS, sufinancirala Hitlera…. o financiranju eugenike u nacističloj NJemačkoj, od strane Rockefellera, Forda i Carnegieja, da i ne govorim.
Ta mafija je omogućila uspon Hitlera, dopustila mu i da radi holokoaust, tako su cio-hazari namjerno žrtvovali veliki broj židova, a onda je, kada se Hitler oteo kontroli, mafija tek odlučila da ga makne. Sukob između Njemačke i SSSR-a, Hitlera i Staljina, također je bio cilj te mafije. I o tome su pisali neki ruski povjesičari, Hitler i Staljin su 1939. bili sklopili sporazum o nenapadanju, to je poznato. Zašto bi se dakle Hitler upuštao u takav samoubilački pohod na istok? On nije bio ni lud, ni glup. Zato što mu je mafija iz Londona i Washingtona bili obećali podršku ako napadne SSSR., da mu pomognu u uništavanju boljševizma. Sjetimo, se, pa osim ono malo kozmetičkoh bombardiranja 1940., Hitler uopće nije napadao Britaniju u cijelom ratu. A zna se da su britanska kraljeska kuća i ranija njemačka carska kuća (koja je vladala Njemačkom do 1918.), bili rodbinski povezani. Nekoliko bivših engleskih kraljeva u 17. i 18. stoljeću bili su iz njrmačke plemićke obitelji Sachsen-Gotha. Do 1918. himna tadašnje carske Njenačke imala je istu melodiju kao i engleska himan “God save the Queen”. Engleska kraljevska obitelj 30-ih godina, bili su pristalice Hitlera (sjetite se snimke, koji je pronađen i objavljen prije nekoliko godina, iz godine 1936. snimke, na kojoj tadašnja engleska kraljica, (majka današnje kraljice Elizabete) i mala Elizabeta (koja je tada imala nekih 11-12 godina dižu desnicu u zrak i pozdravljaju rimskim pozdravom).
Ne budite naivni, Britanija i SAD mogli su zaustvaiti Hitlera, odmah 1939. da su htjeli, ali su ga pustili da osvaja Češku, Poljsku, Francusku..itd. I mogli su odmah 1941. zaustaviti holokaust i auschwitz ali nisu. Rockefellerov koncern Standard Oil je od 1929. pa sve do kraja rata 1945. lijepo surađivao sa njemačkim kemijskim koncernom IG Farben, koji je proizvodio otrovni plin Ciklon B, za konclogore. Vlasnici dionica IG Farbena u SAD; bili su hazarska obitelj Warburg, suvlasnici FED-a, zajedno sa Rockefellerima i Rotschildima. Mafija iz Londona i Washingtona je žrtvovala Poljake 1939., navela ih na rat protiv Njemačke i onda ih lijepo ostavila na cjedilu. Ustvari Poljska, je po nalogu Londona, prva isprovocirala Njemačku 1939. i onda ju je Njemačka napala. Na sličanm način, je London u travnju 1941. potakao demonstracije u Beogradu protiv Njemačke, (ono; bolje rat nego pakt- ta parola je smišljena u Londonu), tako naveo Srbiju, odnosno staru Jugoslaviju na otpor i onda je ostavio na cjedilu-nakon toga Njemačka pregazila Srbiju i osvojila je. Znamo da je godinu dana ranije, tadašnja kraljevska vlada Jugolslvije bila potpisala trojni pakt.
ako pogledamo pažljivije; gdje su to amerikanci i britanci ratovali protiv Hitlera prije 1944? Amerikanci nigdje, a Britanci samo u sjevernoj Africi, jer su im tami naravno bile ugrožene njihove kolonije. Inače u Europi nigdje. Glavni teret rata podnijela je Rusija i istočna Europa. Tamo se najviše ratovalo. Crvena armija i lokalni pokereti otpora u pojedinačnim državama. Tek 1944. i 1945. SAD i Britanija se aktivnije uključuju, ono na Siciliji, priprema invazije u Normandiji itd… Na koncu je mafija opet postigla svoj cilj; jer Njemačka i Rusija su na kraju najviše nastradale i podnijele najviše žrtava i najviše su razorene. Njemačka j bila gubitnik, i razorena je do temelja, a Rusija je bila pobjednik ali također je podnijela ogromne žrtve. Nasuprot tomu; Britanija i SAD; neokrznute, Francuska; skoro neokrznuta (sve do podkraj rata Franuzi su lijepo živjeli pd njemačkom okupacijom i nisu se bunili). Pa sad vidite tko je bio stvarni pobjednik 2, sv. rata, a tko stvarni gubitnik
te priče o Slavenima, da su niža rasa i slično su također pretjerane, da se sakrije pravi srž svega. Hitler je možda naškrabao sve i svašta u knjizi Mein Kampf (izdanoj 1924.), ali on nipošto nije bio takav luđak i fanatik. On se zapravo ponašao pragmatično, kao i svi osvajači u povijesti; tko je bio na strani Njemačke i Nijemaca, taj je Hitleru bio dobrodošao, tko nije: taj je bio brutalno kažnjen. Tu je bilo svjedno, je li netko Slaven, Roman, ovaj ili onaj, Tko je bio na strani Nijemaca-dobar i prema njemu su dobro postupali, tko nije-loš i njega su kažnjavali. Pa i Ukrajinci su slaveni, ali ih Nijemci nisu dirali, naprotiv kada je Wehrmacht u ljeto 1941. upao u Ukrajinu, mnogi su ukrajinci dočekivali Nijemce sa pogačama i solju. Osobno sam vidio originalne snimke sa njemačke tv. A poznato je da je bilo i ruskih kvislinga, kozaka, čerkeza i šta ja znam, koji su se borili na strani Nijenaca. Hitler je uvijk gajio neko strahopoštovanje prema velikoj Rusiji. On je, po svojo zamisli, htio uništiti boljševizam, a ne ruski narod. Više od pola država u Europi, odnosno režimi tih država bili su u ratu saveznici Hitlera. A da spomenem i ovo: Hitler i nacisti su 1940. preoteli više stotina male djece iz Poljske i Čehoslovačke, mahom plavokose i plavooke djece, dakle slavenske djece i odgajali ih kao Nijemce, to je također poznata činjenica. Osim toga, oko 25% njemačke nacije ima slavenske korjene. Tu ne mislim na ove, koje su Nijemci, dakle 1940. preoteli ka malu djecu pa odgajali kao Nijemce, već, još od ranije, je bilo slavena, mahom Poljaka, poljskih rudara, koji su se u 19. stoljeću doseljavali u Njemačku da rade kao rudari ili u čeličanama, tada za vrijem industrijske revolucije. I to doseljavali su najviše u takozvanu Rursku oblast, nekadašnji centar njemačkog rudarstva i industrije- to je regija na zapadu Njemačke sa gusto načičkanim gradovima: Essen, Duisburg, Bochum, Gelsenkirchen……… Tu danas ima velik broj Nijemaca, koji imaju slavenska prezimena, a imali su ih i imaju ih neki poznati njemački nogometaši: Abramczik, Juskowiak, Grabowski, Burdenski, …Littbarski, Tim Borowski, Jens Novotny (koji je krako igrao u Dinamu), Uli Borowka (nekadašnji igrač Werdera Bremena koji je svoju karijeru čak završio u jednom poljskom prvoligašu)–itd… U toj rurskoj oblasti sve vrvi od prezimena kao Jankowski, Markowski, Starkowski, Milewski, Wiczorek, Novotny, Polanski, Mokry, Kutowski–itd.., a u gradu Dortmundu ima 9 njemačkih obitelji koji se prezivaju Lewandowski, isto kao i poljski reprezentativac Robert Lewandowski, koji je 5 godina igrao u Borussiji. Poznati njemački političar iz sranke FDP, Wolfgang Kubicki— Kubicki je prezime češkog podrijetla… Također sva prezimena Nijemaca, koja završavaju na ov (ow) su slavenskog podrijetla. Ponajviše ih ima u istočnoj Njemačkoj i Berlinu, gdje je nekada bil Pruska. Naprimjer bivši političar iz DDR-a; Hans Modrow, bivši njemački reprezentativac Carsten Ramelow, glumac David Striesow..itd. Bivši političar SPD-a i gradonačečnik Berlina Klaus Wowereit, prezime također slavensko podrijetla, on je sam objasnio, da riječ Wowereit potječe od poljske (ili češke) riječi za vjevericu, samo je Wowereit prilagođeno njemačkom načinu pisanja.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  alan ford

Sve do 1944. su financijeri iz Goldman Sachsa sjedili u upravnim odborima Volkswagena, Siemensa i drugih industrijskih kompanija.

Zima
Gost
Zima
3 godine prije

Sve je lako dok Vladimir ne popizdi…..

zvonimir
Gost
zvonimir
3 godine prije

a napoleona ste zaboravili ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik