Wehrmacht i NATO – Sličnosti “Glavnog plana Istok”

nacisti
94 komentara

Za početak se vratimo u povijest i podsjetimo na nacistički “Generalplan Ost”, odnosno “Glavni plan Istok”. To je bio plan tadašnje njemačke vlade genocida i etničkog čišćenja na velikoj skali, te kolonizacije srednje i istočne Europe Nijemcima. Trebalo je uzeti teritorije koje je Njemačka okupirala tijekom Drugog svjetskog rata. Plan je djelomično realiziran za vrijeme rata, što je rezultiralo velikim brojem mrtvih, ali se nije mogao provesti u potpunosti  jer je u velikim vojnim operacijama nacistička Njemačka pretrpjela vojni poraz. Plan je podrazumijevao porobljavanje, protjerivanje i masovno ubijanje većine slavenskih naroda u Europi, zajedno s planiranim uništenjem naroda koje su “arijevski” nacisti smatrali “rasno inferiornima”.

Operativne smjernice programa se temelje na politici “Lebensrauma”, koju su osmislili Adolf Hitler i Nacistička stranka, a glavna zadaća je bila provedba ideje njemačkog ekspanzionizma “Drang nach Osten”. Kao takav, plan je za cilj imao stvoriti Novi poredak u Europi.

“Glavni plan Istok” je bio u tijeku i postoje četiri poznate verzije, koje su se razvijale protekom vremena. Nakon invazije Poljske se raspravljao o originalnom nacrtu “Glavnog plana Istok” i sredinom 1940. godine je u tijeku bio transfer nacističkog i sovjetskog stanovništva. Druga verzija GPO je izrađena u travnju 1942. godine. Treća verzija službeno datirana iz lipnja 1942. Konačni “Glavni plan Istok” povjerenik Reicha za konsolidaciju njemačke nacije izrađuje 29. listopada 1942. Međutim, nakon njemačkog poraza i Staljingradu, planirana kolonizacija na Istoku je obustavljena, a od plana se postupno odustalo.

Ako analiziramo Hitlerov “Generalplan Ost” i što se događalo nakon raspada Sovjetskog Saveza, pronaći ćemo mnoge dodirne točke i zajedničke detalje NATO pakta i Wehrmachta.

Nova verzija ponavlja Hitlerovu strategiju, obzirom da je “Generalplan Ost” imao za cilj prvo porobiti, a zatim uništiti narode Sovjetskog Saveza, a posebno tamo gdje je živjela slavenska i židovska populacija. Osim toga, na istoku Europe se ratovalo na posve drugi način nego su to nacisti radili u zapadnim zemljama.

Sovjetski Savez je morao pretrpjeti “totalno uništenje” uporabom “okrutnog nasilja”. Predloženo je da se “ideološke veze” ruskog naroda potpuno pokidaju. Posebna naredba je lišila odgovornosti vojnike i časnike za bilo kakve zločine na okupiranom području. Naloženo je da se puca u svakoga u koga se poželi, bez istrage i suđenja.

NATO i EU

Ovo pravilo je vrijedilo za sukobe u Pridnjestrovlju, Čečeniji, Južnoj Osetiji, Donbasu i tako dalje. Sjedinjene Države, EU i NATO, kada su u pitanju narodi istoka koji nisu pokoreni, nasilje nad njima uopće ne smatraju nikakvim zločinima protiv čovječnosti.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, NATO pakt, poput novog Wehrmachta, počinje porobljavati istočnu Europu i baltičke države. Uništena je Čehoslovačka, a Moldavija, kao nekada Besarabija, trebala bi biti  integrirana u Rumunjsku. Čak je i bivša Jugoslavija podijeljena otprilike kao što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu.

“Glavni plan Istok” je za stanovništvo Sovjetskog saveza imao dvije opcije. Prva je predlagala u progonstvo u Sibir, gdje nije bilo sredstava za preživljavanje,  a druga je da narodi Sovjetskog Saveza postanu robovi “arijevskih gospodara” iz zapadnog dijela Europe, što je na lokalnoj razini karakteristika moderne Ukrajine, iako i ona sama spada u područje predviđeno za okupaciju.

Nacisti su u svojoj okrutnosti bili nevjerojatno iskreni i otvoreno su govorili kako “inferiorne rase”, Slaveni, Židovi i Romi, nemaju pravo na “životni prostor” i ne treba ih biti u tolikom broju.

Karakteristično je da su se čak i u Rusiji među liberalima vode takve rasprave i govorilo kako je “Rusija zemlja genetskog otpada”, što je bila tema intervjua Ksenije Sobčak kojeg je 10. rujna 2010. dala za Eho Moskve.

“Glavni plan Istok” je predviđao širenje Trećeg Reicha do Urala. Sve baltičke države su postale “provincija Carstva”, baš kao i Krimu, područje Volge i Bakua. 31. srpnja 1940. najviši vrh Wehrmachta je održao sastanak na kojem je Hitler rekao: “Ukrajina, Bjelorusija i baltičke države idu nama.”

Sjeverozapadne regije Sovjetskog saveza su trebale biti predane Finskoj, ali da se ova zemlja dovoljno uključi u njemačke vojne planove. 25. svibnja 1940. Himmler je svom neposrednom nadređenom predstavio “neka razmatranja” i ukazao na potrebu da ni u kojem slučaju ne “ujedinjuje narode istočnih regija”, već da ih se podijeli u što je više moguće malih skupina.

FOTO: Zemlje članice NATO pakta i godine njihovog pridruživanja savezu

To u politici nije ništa novo i pretpostavljalo se da će na tim novim tvorevinama nastati nacije. Nije slučajno da u Ukrajini politiku Zapada vode ljudi u rodoslovlju imaju pretke koji su nekoć surađivali s njemačkim okupacijskim vlastima. Ovo nije slučajno i riječ je o političkom kontinuitetu.

Međutim, “Glavni plan Istok” nije predviđao samo uništenje, nego i pljačku. Točnije, pljačka je bila taktička zadaća, a uništenje strateška. Baltički narodi su prema nacističkom planu bili pogodni za germanizaciju, jer su to narodi “koji su već usvojili europsku kulturu”.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza su baltičke zemlje uključene u Europsku uniju. No, stari “Glavni plan Istok” je predviđao likvidaciju poljske nacije, ali ne fizički, nego preseljenjem i “tihim nestankom”.

Neka se Poljaci ne zavaravaju, jer u suvremenoj Europskoj uniji nisu posebno omiljeni. Isti plan predviđa uništenje 65% Ukrajinaca, a suvremena Ukrajina ide prema tim pokazateljima. Bjelorusi su trebali izgubiti 75% svoje populacije, a 25% bi ih bilo germanizirano. Za Čehe su brojke 50% – 50%.

Naime Česi “su ipak i dalje napredni”, iako NATO još uvijek ima previše problema na istoku. Prva faza u je bila podjela Čehoslovačke, koja je uspješno provedena odmah nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Za Rusiju plan predviđa Rusiji ukupno uništenje, osim malog dijela koji ima “očita nordijska obilježja”. Za tu skupinu je predloženo da bude germanizirana.

Za početak, zadatak je bio podijeliti Ruse kao narod, pod bilo kojim izgovorima i bilo kojim sredstvima. Na primjer, “Glavni plan Istok” je zahtijevao izolaciju “Sibiraca” od “Rusa”, što se nikada nije prestalo provoditi, pokušavajući unijeti razdor između istočnih naroda Ruske Federacije i europskog dijela zemlje.

Hitlerove snage
FOTO: Zarobljene nacističke zastave, Moskva

Njemačka kolonizacija je od Sovjetskog Saveza preuzela teritorij na kojem je u to vrijeme bilo oko 45 milijuna ljudi. 31 milijun stanovnika, njih oko 69%, po “rasnim pokazateljima” se smatralo nepoželjnima i nakon vojnog poraza Sovjetskog saveza su trebali biti protjerani u Sibir. Sljedećih 20 do 30 godina je planirano slanje još 4 milijuna ljudi.

Istočni prostori su trebali postati isto što i Indija za Veliku Britaniju. Sada se to čini pod krinkom “stranih investitora”, liberala koji stvaraju posebne ekonomske uvjete.

U tom smislu se ne smije podcjenjivati tečaj rublje i kupovna moć u ruskom “tržišnom gospodarstvu”. Dio ekonomista vjeruje da je tečaj ruske valute u odnosu na američki dolar podcijenjen za 3 do 5 puta. Zahvaljujući ovom triku se u Rusiji iste stvari ponekad mogu kupiti jeftinije nego u “razvijenom Zapadu”.

Hitler je govorio o kolonizaciji i sada je taj politički proces vrlo aktivan u Ukrajini, gdje se nacionalno biće ubrzano  mijenja. Stanovništvo se ili protjeruje, pod političkim i ekonomskim izgovorima, ili je prisiljeno mrziti Rusiju. U odnosu na narode Ruske Federacije i njima povijesno bliske narode se u drugom pokušaju provodi “Glavni plan Istok” nacističke Njemačke, a aktiviran je tijekom “perestrojke” i početkom procesa raspada Sovjetskog Saveza.

Oni koji radosno dočekuju osloboditelje ne razumiju da je u ovom projektu je populacija suvišna. Potrebni su samo resursi, zbog toga će globalistička elita, čije je vojno krilo NATO pakt,  biti još žešća, a liberalizam, kao ideologija, obzirom da je nacizam službeno apsolutno neprihvatljiv, potpuno zadovoljava zahtjeve ove zadaće.

Svijet se mijenja i preživjet će spremni i organizirani narodi, a ne „krdo potrošača“

 

Adolf HitlerDrang nach OstenLebensraumnacistiNATOSovjetski savez
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Magnum crimen.
6 godine prije

Poštovani Magnum crimen,

Zločine pojedinaca, određene grupe koja slijedi ideologiju ili određene politike ne možete pripisivati jednom narodu. Još jednom to napravite, bit će te blokirani na ovom portalu.

Admin

*********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** **** *********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** **** *********** ***** ************* *** ***************** **** * ******************** *** ************************** *** ****

bbbb
6 godine prije

Ako se zna da u isti gurali njihove pulene Napoleona, Šiklgrubera a i ove današnje j*********** prema rusima da ih vojno porobe onda ne čude sličnosti između planova, isti su ih pisali i pišu. Žele se osvetiti za Svjatoslava.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Vratite se na tekst i pogledajte zadnju fotografiju sa zarobljenim nacističkim zastavama.Ovako će biti i sada,samo su drugačije boje u pitanju.Zar neko sumnja u drugačiji ishod?

Dan Dare
6 godine prije

Lijepo ja govorim (i žao mi je što sam u pravu) da je EU političko-ekonomsko, a NATO vojno krilo nove Nacističke Njemačke.

Povijest se ponavlja čak i po tome što Rusija i ovaj puta pokušava spasiti naše prodane, nezahvalne i prozapadne guzice. (Uz isprike na izrazu.)

17 novembar
6 godine prije

svaka cast za ovu temu .samo tadmure palmirovicu nadam se da si u pravu ali sada nacisticki ideolozi imaju i ameriku sa nato paktom . dok je rusija podjeljena u odnosu na sovjetski savez .stanovnistvo istoka je hipnotisano zapadom i jedva bi docekali da budu okupirani u pravom smislu.na veliku zalost dosla su teska vremena za slavene .

Đuro
6 godine prije

Homosapiens je velika pogreška majke prirode

Georgij Žukov
6 godine prije

Rusija je pobjedila napoleona , hitlera , odoljevala je stara majka rusija i u hladnom ratu , nije pala na koljena ni padom berlinskog zida, nekako se uspravila i vratila . Ali ono sto ce biti pogubno za Ruse i onaj jezicak na vagi koji je uvijek nedostajao da se pokori velika Rusija jest prvo ulazak mocne slovenije u nato a nakon toga i dvije velike ekonomske i vojne sile koji se dogodio 2009 g .Tocka na i odnosno momenat kada je Rusija i definitivno stjerana u kut jest ulazak u nato i posljednje balkanske super sile 2017 g.Od tog momenta Rusija je matirana i kapitulacija je samo pitanje vremena 🙂

Weteran
6 godine prije

“Ukoliko izazovu još jedan (veliki) rat, raselićemo ih!” – rekli su oni iz Moskve 1945 !?

Alerik
6 godine prije

Tekst koji je nedostojan portala.

davor
6 godine prije

Današnjoj Rusiji ne nalazim taktičke ni ekspanzionističke mane dok onoj Sovjetskoj Rusiji nalazim mane u Afganistanu, Finskoj i Poljskoj. To su zaista bili idiotski sukobi ruskog naroda i ti narodi će još dugo biti na oprezu u odnosu na rusku politiku. Što se tiče NATO pakta tu nalazim mane na svakom koraku, nemogu se sjetiti kad je ta organizacija nekog pomogla, spasila ili sačuvala, niti svoje članove, niti svoje fundamentalne članove, čak ni Kosovare. Nema nikakve sumnje da je NATO zločinačka ideologija i to vrlo opasna jer se poziva na političku korektnost što ne dopušta političku opoziciju.

Istina
6 godine prije

ciiijela povijest ljudskog roda je obican konstrukt pretpostavki pisan istinom pobjednika sto ce nam reci da cijela povijest je obicna laz a sto ce nam bolji dokaz za to da ovo sto se danas dogadja prednasim ocima uz mogucnosti informiranja kao nikad ne mozemo se sloziti oko stvarnosti svatko ima svoju iistinu ne mozemo se sloziti gotovo oko nicega

nikos
6 godine prije

kakva lažna usporedba nato i wehrmacht nisu imali isti cilj nato se želi širiti treći reich je napao poljsku zbog 58000 ubijenih pojedinaca njemačke manjine između ostalog (Bromberg Massacre, gdnjsk masakr)
a staljin je samo čekao da ojača i da napadne, baš se hitleru otvarao drugi front

tedi
6 godine prije

Bravo za G.Babica.Kome krivo,kome pravo,ali usporedba je za one malo inteligentnije a i one realnije.Povjest se ponavlja, anglosaxsonski nedosanjan san osvojiti ruska prebogata prostranstva.1917 Rusija je bila na dohvat ruke,ali se izmakla.Ovo sada je sve u svilenim rukavicama,da se Vlasi ne bi dosjetili,i to na duge staze,prikradajuci se tiho kao lavovi na zrtvu.Svi planovi u Nato tj.zapadnim kuhinjama “duboke drzave” su napravljeni samo ih treba sprovesti.E to sprovesti je malo puno teze.I to na svim poljima.Sta god ti “pametni” Rusiji servirali njima se vrati kao bumerang,sankcije i Sirija su im ljep primjer.Evropa se raspada na tanane i polako,jer ih samkcije urnisu,nema love roba im stoji ili trune,a Rusija razvija svoju proizvodnju posebno u poljoprivredi koja kada se zaore za godinu da rezultate,a okrecuci se drugim drzavama,koje jedva docekaju da upadnu u upraznjeno mjesto, uveze ostalo.A o izvozu nafte i vojnog naoruzanja da ne govorim,kao i u drugim granama.I da ne… Čitaj više »

davor
6 godine prije

Možemo mi gledati filmove iz povijesti i čitati udžbenike u školama do mile volje i organizirati tematske kružoke, ali činjenica je ta SAD nije imao nikakvih ambicija oslobađati ili štititi Europu od nacista sve dok se nije dogodilo to da su Sovjeti očistili Minsk od nacista i osvojili najveću frontu valjda u povijesti ratovanja. Tada je SAD odjednom “shvatio” da mora nešto učiniti jer “što ako Sovjeti dođu do Pariza? (To što su nacisti tamo bili godinama nije ih ni najmanje zabrinjavalo)” Ili nedaj Bože ako Sovjeti dođu do Londona? To je naravno bila tzv. “crvena linija” za SAD i naravno nedugo nakon maestralne partije Zhukova i ekipe počelo je bombardersko sravnjivanje gradova pod nacističkom okupacijom, od tuda su i sve one tragične mrlje ratne povijesti, Dresden, Zadar itd. Nikada SAD nisu brinuli o ljudskim pravima ili o demokratskim temeljima neke države ili nekog kontinenta, za njih je rat uvijek… Čitaj više »

vjaceslav
6 godine prije

sve je lijepo rečeno, osim da su u prvom svjetskom ratu rusi potpisali mir s nijemcima, a amerika poslala svoje sinove da pomogne europi u borbi protiv njemačke. a, nije ništa rečeno ni o tome da su nijemci i sovjeti, u osvit drugog svjetskog rata, sklopili pakt o nenapadanju i zajednički raskomadali poljsku. i opet je amerika poslala svoje sinove da pomognu europi. a, nije ništa rečeno ni o činjenici da je sovjetski savez iz rata izašao teritorijalno uvećan, a “da se turci ne bi dosjetil” optužili su ameriku za imperijalizam

bojim se
6 godine prije

Jezivo istinito…

Mercury
6 godine prije

Što je humanije?
1.) Upucati čovjeka i ubiti ga.
ili
2.) Od njega napraviti poslušnog roba?

Jamaica
6 godine prije

Samo degenerici mogu ici u rat protiv Rusije. Problem je sto stakori posalju uvijek drugoga da kosti ostavi na minus 45 C….
Sretna vam nova 2018
Zivite, pijte, jedite I sexajte se fino.
Rat je za retarde.

Pero
6 godine prije

I ne samo GSNT. I europa the last battle, i AH vs jew world order, pa slusati davida Irvinga sate i sate. Mozes i ken o’keffea, pa i Hitlera i Goebelsa, pa pojedine ukrajince, poljake, amerikance iz tadasnjeg doba itd…ima materijala koliko hoces. Problem je sto ljudi znaju samo jednu stranu price i nju uzimaju zdravo za gotovo, sve ostalo je “naci” propaganda. A ne znaju niti odakle je dosao naziv “naci”. A gdje je problem? Nametnut ti je sistem da se nemas vremena baviti time ili jednostavno neces niti htjeti poslusati/pogledati/procitati. Pa svi uzimaju Schindlerovu listu kao istinit dozivljaj, a sam opis kaze da je napravljena po knjizi koja pak sama za sebe kaze da je povijesna fikcija. Itd… No opet kazem, mozda to nije 100% tocno ali definitivno mi je dovoljno zaljuljalo ucenje povijesti u skoli i uzimanje svega zdravo za gotovo. Pogotovo kada vidis sta mediji rade… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Ne, nije u tome sličnost između Wehrmachta i NATO-a. Već u ovome: I iza Wehrmachta i iza NATO-a, stajali su odnosno stojde isti ljudi: FED-ova lihvarska mafija. Potpuno je dokazano ( a o tome su pisali i ruski neovisni portali), da je Rotschildova i Rockefelleriva lihvarska banda iz FED-a, preko banke BIS, sufinancirala Hitlera…. o financiranju eugenike u nacističloj NJemačkoj, od strane Rockefellera, Forda i Carnegieja, da i ne govorim. Ta mafija je omogućila uspon Hitlera, dopustila mu i da radi holokoaust, tako su cio-hazari namjerno žrtvovali veliki broj židova, a onda je, kada se Hitler oteo kontroli, mafija tek odlučila da ga makne. Sukob između Njemačke i SSSR-a, Hitlera i Staljina, također je bio cilj te mafije. I o tome su pisali neki ruski povjesičari, Hitler i Staljin su 1939. bili sklopili sporazum o nenapadanju, to je poznato. Zašto bi se dakle Hitler upuštao u takav samoubilački pohod na… Čitaj više »

Zima
6 godine prije

Sve je lako dok Vladimir ne popizdi…..

zvonimir
6 godine prije

a napoleona ste zaboravili ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI