WikiLeaks: Šef izbornog štaba Hillary Clinton učestvovao u bizarnom ritualu

Marina Abramovic
0
0

WikiLeaks je objavio možda i najuznemirujuće E-mail poruke iz najužeg kruga saradnika Hillary Clinton. Jedna poruka otkriva da je Tony, brat njenog šefa izbornog štaba Johna Podeste, pozvao svoga brata da prisustvuje večeri “duhovnog kuhanja” sa umjetnicom Marinom Abramovič, 9. jula 2015. godine.

Video prikazuje šta je zapravo “duhovno kuhanje”. Na njemu se vidi Marina Abramovič kako ispisuje recept smrznutom i zgusnutom krvlju po zidu: “pomiješati svježe mlijeko dojilje sa svježom spermom i popiti u noćima zemljotresa” i “oštrim nožem duboko zasjeći srednji prst lijeve ruke, a zatim sisati”. Još jedna poruka ispisana krvlju kaže: “svježu jutarnju mokraću poprskati po noćnim morama”.

John Podesta
John Podesta

“Duhovno kuhanje sa esencijalnim afrodizijačkim receptima” je knjiga koju je Marina Abramovič objavila 1996. godine. Ona je konceptualni umjetnik koji stvara još sedamdesetih godina prošloga vijeka. Fascinirana je mazohizmom i duhovnošću. Sebe vidi kao mistika.

Posljednja objava E-mail poruka dolazi u najgore moguće vrijeme za kampanju Clintonove, baš nakon što je FBI objavio da bi istraga o njenoj zloupotrebi položaja korištenjem privatnog E-mail servera dok je bila državni sekretar mogla biti ponovo otvorena.

Izbori 2016john podestaMarina AbramovićPredsjednički izboriritualWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI