Za predsjednika Putina neće biti izrađena posebna vakcina protiv COVID-19

Putin vakcinisanje
13 komentara

Tokom svoje najnovije konferencije za štampu posvećene gorućim pitanjima odlazeće godine, ruski predsjednik Vladimir Putin otkrio je da još nije lično vakcinisan protiv vrlo zarazne infekcije COVID-19, naglasivši da neće oklijevati da to učini što prije.

Neće biti izuzetaka za ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji pripada starosnoj grupi koja još uvijek nije odobrena za vakcinaciju protiv novog koronavirusa, prema riječima njegovog portparola Dmitrija Peskova.

„Niko nikada neće proizvesti pojedinačnu vakcinu ni za koga, čak i ako je šef države“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li će ruski istraživači razviti vakcinu specijalno prilagođenu Putinu.

Peskov je objasnio da će „vakcina zahtijevati određene podatke, pa se stoga sprovode istraživanja upravo na tim grupama. O tome je govorio predsjednik“.

Tokom svog tradicionalnog obraćanja na kraju godine u četvrtak, Putin (68) je rekao da još uvijek nije vakcinisan protiv COVIDA-19, jer ne ispunjava dozvoljenu starosnu granicu za postojeće vakcine, napominjući, međutim, da će to učiniti kada dođe trenutak za njegovu starosnu grupu.

Rusija trenutno sprovodi dodatna ispitivanja svoje vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V kako bi dokazala njenu bezbjednost za ljude starije od 60 godina, u pokušaju da poveća postojeću starosnu granicu, primjetio je pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov.

Ispitivanja vodi pronalazač vakcine, Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, a uključuje 100 dobrovoljaca starijih od 60 godina.

Kampanja masovnih vakcinacija započela je u međuvremenu u brojnim centralnim regionima Rusije, uglavnom uključujući primarne rizične grupe poput medicinara i nastavnika, a vakcine bi trebalo da budu dostupno u okviru velikog nacionalnog zdravstvenog projekta u većem broju regiona počev od 1. januara 2021.

COVID-19Putinrusijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gostPeko
3 godine prije

Druga strana iste medalje.

Uno
3 godine prije

🙂 Evo sad ću se vakcinisati, samo da odnesem tetki lek…

Ha ha ha
3 godine prije

Ha ha ha ha, ma ne muljajte.Isto kao kod svinjske gripe kad je Njemačka naručina dvije vrste cjepiva, za vladajuće elite i za stado.

Zabluda
3 godine prije

A mi ljudi i ne zasluzujemo nista drugo nego da nas uškope jer smo obicna stoka. Sta se nama odvija ispred ociju i sve prolazi bez ikakvog otpora, nesto gadljivo i ne gledljivo. Ma ko si ti putine majku ti tvoju da se za tebe radi posebno cjepivo, ili bilo sta da se posebno radi za tebe. Aha, ti si vazniji nego ona Maruška na pijaci sto prodaje naranče. Dok god se bude drzalo toga da je netko bitniji od nekoga, do tad cemo biti u ropstvu. Trenutno ne vidim kraj tome, znaci lipo nam se piše, stoki sitnog zuba.

shumadinac
3 godine prije

Da, da – ako se ne vakciniše onda nešto mulja a ako se vakciniše onda koristi privilegije “da svoju guzicu sačuva”.

Kako god okreneš dupe pozadi…

Chosmos
3 godine prije

Ako je isposlovao dozivotni imunitet od krivicnog gonjenja za sebe I svoju porodicu I izmijenio ustav da I nakon 2024 moze biti predsjednik, sta mu je problem da sebi sredi neku vakcinu koju nece stoka primiti

Bosanac
3 godine prije

I ovaj se ‘pelcovo’ za TV Live stream

בָּרוּךְ אַתָּה ה’ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם,
שֶׁהֶחֱיָנוּ וְקִיְּמָנוּ וְהִגִיעָנוּ לַזְּמַן הַזֶּה.
https://twitter.com/netanyahu/status/1340372561444671489

Kod njih je ljekar morao pokazat pakovanje kao da radi madjionicarski trik 🙂
https://twitter.com/erancherpak/status/1340361192406134790?s=20

A evo sta kod njih kazu pojedini portali

Unprecedented criticism by more than 100 doctors against the government’s Corona policy • In their published letter, they explain that there is no fear of the system’s crash – and strongly attack the measures to tackle the epidemic: “A black flag is flying over them” • They even warned: “Israel is galloping into a slippery and dangerous slope of infringement of rights and taking liberties”

https://www.mako.co.il/news-lifestyle/2020_q4/Article-19159ea416b7671027.htm?utm_source=Twitter&utm_medium=NewsChannelPost&partne=rNewsChannelTwitter

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Ivek
3 godine prije

tko vjeruje slugama svjetskog poretka nije baš bistar u glavi..

Trt
3 godine prije

Odvratno.

sputnik
3 godine prije

Putin je gotovo prije tri mjeseca objavio da je registrirano cjepivo “sputnik” , a nedugo zatim i drugo cjepivo,a svakodnevno raste broj zarazenih .Da mu je vjerovati do sada bi bilo procjepljeno barem trecina stanovnistva,a jucer on izjavljuje da se nece cjepiti,jer to cjepivo nije za starije ljude( on ima 61 god.)E,sad kako mu vjerovati obzirom da je u rusiji sve propaganda i laz samo da bi kao pretekao Zapad ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI