”Zabranite korištenje zastava i himni onima koji žele bojkotirati Zimske olimpijske igre u Pekingu”, poručuje ruski dužnosnik.

Dmitrij Černišenko
7 komentara

Ruski dužnosnik Dmitrij Černišenko kaže da bi se zemljama, koje diplomatski bojkotiraju Olimpijske igre u Pekingu, trebale skinuti zastave i zabraniti korištenje himni.

Zamjenik ruskog premijera tvrdio je da bi zemlje koje organiziraju diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu trebale ukloniti zastave i himne dok sudjeluju u spektaklu.

Dmitrij Černišenko bio je dio lokalnog organizacijskog odbora za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. i pridružio se gomili ruskih dužnosnika koji su kritizirali bojkot.

Prošlog mjeseca Sjedinjene Države potvrdile su da neće slati diplomate na događaj, koji počinje u Pekingu 4. veljače.

Taj korak slijedile su Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija i Kanada, u navodni znak protesta zbog stanja ljudskih prava u Kini. Japan je također najavio da neće slati vladine dužnosnike na događaj.

Dan nakon što je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova ustvrdio da je popis od, kako se vjeruje, 18 američkih dužnosnika podnio zahtjev za kineske vize unatoč držanju Washingtona, zamjenik ruskog premijera Černišenko rekao je da bojkoti nikada nisu bili korisni.

“Bojkoti nikada nisu donijeli korist, svi će se toga sjetiti s gorčinom”, rekao je Černišenko novinarima, prenose RIA Novosti.

“Šteta što američki State Department opet igra na ovu kartu.

Prije početka OI, oni zaigraju na ovu kartu.

Mislim da bi bilo pošteno ukloniti zastave i himne [zemalja] koje bojkotiraju [Igre]”, predložio je.

Ruski dužnosnici dugo su kritizirali bojkot i prije nego što je najavljen, a predsjednik Vladimir Putin planirao je prisustvovati svečanosti otvaranja na poziv kineskog čelnika Xi Jinpinga.

“Šport, kao i umjetnost, mora ujediniti ljude, a ne razdvojiti ih, ne razdvajati nacije i vlade”, rekao je Putin nedavno na svojoj godišnjoj konferenciji za medije.

“Kada se športu oduzme ovaj temeljni dio, to nanosi štetu cijeloj zajednici.

“Postoji mnogo načina da se podrže odnosi i partnerstva među zemljama, ali s tim politikama političari vođeni kratkoročnim interesima ruše te načine za poboljšanje odnosa”, zaključio je.

Četverostruki ruski olimpijski prvak Aleksandar Tihonov rekao je da je “diplomatski bojkot Igara od strane Amerikanaca praznik za ostatak svijeta”.

“Sjedinjene Države su najbolnije mjesto na zemlji; to je rak. Pogledajte koliko su krvi i nevolja [prouzročile]”, bjesnio je legendarni biatlonac za RIA.

“Super je što njihovi dužnosnici neće biti na Olimpijskim igrama. Nadam se da će zahvaljujući tome igre proći mirno i bez skandala.”

bojkotDmitrij ČernišenkokinaPekingzimske olimpijske igre
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stjepan Vujec
2 godine prije

Sasvim u redu prema onima koji koriste sport u politićke svrhe i nameču svoje T: Z: demokratske standarde.

Beware
2 godine prije

Ja bih I žešće, bojkotirate igre onda na njima i ne sudjelujete…

jugo
2 godine prije

Zar moraju anglosaksi i sport koristiti u ratne svrhe?

preseren3
2 godine prije

Nisu sportaši krivi… Oni nek se mjere. To im je životni cilj.
Ali zastavu! DA, ZABRANITI! Jer, ne može se promovirati država, koja je politički bojkotirala igre.
Rusija trpi nasilje WADA več godinama, a znamo, zdrogirani američki košarkaši igrali su bez doping kontrola. To znamo, a štošta drugo, ne znamo. Zbog mase dopingiranih američkih sportaša, nikad se njih, kao države, nije sankcioniralo!

davor
2 godine prije

Sjetimo se kako su Ruse je* kad je bilo svjetsko prvenstvo u nogometu.
Nema pohlepnijih ljudi od Amerikanaca

abc
2 godine prije

Sasvim pravilno. Tako je i zapad u prošlosti postupao prema Rusiji i još nekim državama.

abc
2 godine prije

Trojka zla; USA, GB i Izrahell….
Nek jih zemlja što pre proguta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI