Zaharova pozvala SAD da prestanu tražiti “ruske špijune” u Srbiji

Đido Mova - Lud Zbunjen Normalan
12 komentara

“SAD ne bi trebale tražiti “ruske špijune” u zajedničkom rusko-srpskom Humanitarnom centru u Nišu”, rekla je  službena predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Govoreći o sumnji niza američkih dužnosnika da je rusko-srpski Humanitarni centar u Nišu navodno “špijunsko gnijezdo Rusije na Balkanu“, Zaharova je još jednom podsjetila na stvarni cilj njegovog stvaranja.

“Projekt je od samog početka bio zamišljen i realiziran za zajedničke humanitarne misije u Srbiji, fokusiran na poslove na Balkanu u suradnji sa svim zainteresiranim stranama. Centar je registriran kao međunarodna organizacija. On je sudjelovao u prevladavanju posljedica nesreća u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini”, rekla je Zaharova.

“Nije jasno kako su četiri civilna stručnjaka Ministarstva za izvanredne situacije, nekoliko vatrogasnih vozila i osoblje za hitne intervencije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije može ugroziti sigurnost američkih vojnika na Kosovu?”, pita se Marija Zaharova.

Istovremeno je naglasila da je centar u više navrata trenirao specijalizirane stručnjake iz nekoliko zemalja, a objekte su posjetili i predstavnici međunarodnih organizacija poput UN-a i OESS-a.

Američki veleposlanik u Beogradu je također u više navrata dobio pozivnicu za posjet Humanitarnom centru u Nišu, ali se nijedan član američkog veleposlanstva nikada nije odazvao pozivu.

“Ne htjeti pogledati vlastitim očima – to je lijepa taktika, isprobana u mnogim mjestima. Jer ako se uvjerite vlastitim očima, onda mašta više ne radi”, ovim je riječima Zaharova komentirala ponašanje američkog veleposlanstva u Beogradu.

Marija Zaharova je ponovno pozvala Washington da se ne bavi špekulacijama, te da ne tražiti nikakve “ruske špijune” u Nišu. Također je pozvala SAD da pošalju svoje predstavnike u Humanitarni centar, kako bi se upoznali s aktivnostima centra i donijeli odgovarajuće zaključke.

Humanitarni centarNišŠpijunaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

Amerikanci su vec bolesni od slova Rusija.Neka ameri pogledaju film sto je režisér Oliver Stone snimio sa Putinom,mozda mnogima dodju neke stvari iz guze do glave.

Tadmur
6 godine prije

“Prijetnja za njihove snage na Kosovu”….da li su te njihove snage na Kosovu nekome prijetnja??Smradovi!Gdje god se pojave ostave pustoš ,poput kuge su.Nekada me ova Zaharova i Lavrov iritiraju.Zašto se uglavnom mlaki i često se prave mutavi.Nekada treba stvari nazvati pravim imenom,biti brutalan i tačka.

Grdi
6 godine prije

“Zaharova pozvala SAD da prestanu tražiti “ruske špijune” u Srbiji” …………. americkim spijunima ……….. 🙂

davor
6 godine prije

Skužili su Rusi Amere, do kosti su ih ogolili, rasturili su im naraciju bez ispaljenog metka. Tako se to radi, kao što reče jednom jedan poseban čovjek prije 2000 godina, slušaj i uvažavaj farizeje što ti govore ali ne čini kako oni čine.

Igor
6 godine prije

Ajde molim vas ali svih vas na ovom portalu da se opametite…. Ameri znaju da tamo nema spiuna ali ako postoji neka veza izmedju naroda a da ta veza ne ide u prolog njima (ameri) onda to treba rasturiti. Ako u jednom americkom filmu di jedan kaze hajmo ih optuziti da jeb.u zivotinje pa neka oni dokazu da nije tako. E pa moji rusi na niske grane ste pali kada se pravdate koga jebte…. 🙂

jale
6 godine prije

Priznajem, špijun sam. Ruski. Ali nisam iz Niš 🙂

Majkl Đordan
6 godine prije

Ja sam uvjeren da to je špijunska baza. Ali u čemu je problem? Svaka ambasada (Buzin je eklatantan primjer) ili vojna baza supersila u inozemstvu je špijunska jazbina. Kome to nije jasno taj ništa ne konta. Al dobro kaže Zaharova – dokažite!

Naravno da su Rusi slali vojsku u Donbas, isto kao što Ameri naoružavaju ISIL, no sve se svodi na – dokažite da to radimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI