Zapad je ‘zaslijepljen’ željom da ‘pobijedi’ Rusiju

Sergej Lavrov - Portret
53 komentara

Zapadni političari su toliko opsjednuti idejom da nanesu “strateški poraz” Rusiji da dovode sebe i svoje nacije u opasnost, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu na Generalnoj skupštini UN-a. Dugotrajni osjećaj nekažnjivosti učinio je Zapad slijepim za rizike po vlastiti opstanak, dodao je.

“Proglašen je cilj nanošenja ‘strateškog poraza’ Rusiji”, rekao je Lavrov, komentarišući trenutnu politiku SAD i njenih saveznika. “Ova opsesija je na kraju zamaglila viziju bezobzirnih političara, koji osjećaju nekažnjivost”, upozorio je, dodajući da “svo vrijeme [oni] gube osjećaj samoodržanja”.

Ministar je ukazao na nedavnu seriju vježbi NATO-a koje su, kako je rekao, uključivale simuliranje scenarija nuklearnih udara na Rusiju. Prema Lavrovu, ove vježbe, koje su uključivale trupe SAD-a i njihovih evropskih saveznika, bile su “bez presedana od kraja Hladnog rata”.

Moderne zapadne nacije potpuno odbacuju princip jednakosti u međunarodnim odnosima, rekao je Lavrov, dodajući da se to pretvara u “potpunu nepopravljivost” Zapada u bilo kakvim pregovorima. Evropljani i Amerikanci koji su navikli da “gledaju s visine na ostatak svijeta” “ daju obećanja lijevo i desno, uključujući… pravno obavezujuća”, rekao je ministar, dodajući da se sva ta obećanja na kraju ne poštuju.

„Kako je to rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Zapad je sada prava ‘imperija laži’“, rekao je Lavrov.

Međunarodnoj zajednici hitno treba revidirati postojeći svjetski poredak, rekao je on GS UN-a. SAD i njihovi saveznici bi konačno trebali odustati od vještačkog obuzdavanja drugih nacija i priznati ekonomsku i finansijsku težinu globalnog juga, rekao je on, pozivajući na preraspodjelu kvota i prava glasa sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom.

Savet bezbednosti UN takođe bi trebalo da bude proširen, kako bi uključio članove „koji predstavljaju globalnu većinu: [nacije] Azije, Afrike i Latinske Amerike“, naveo je ruski ministar. Svi novi članovi vijeća trebali bi imati vlasti u svojim regijama, kao i takve globalne organizacije kao što su Pokret nesvrstanih ili Islamska organizacija za saradnju, dodao je.

ili prvi put od svog osnivanja 1945. godine, UN-u se pruža šansa “za istinsku demokratizaciju međunarodnih poslova”, rekao je Lavrov, dodajući da to “ohrabruje optimizam kod onih koji vjeruju u vladavinu međunarodnog prava i traže od UN-a preporod kao centralno koordinaciono tijelo svjetske politike.” Nacije treba da se dogovore da zajednički rešavaju zajedničke probleme, na osnovu “pravične ravnoteže interesa”, rekao je ministar.

LavrovrusijaUNzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hihi
7 mjeseci prije

Teško je to kad se osjećaš ugroženim
Mozda zbog grižnje savjesti?

Max
7 mjeseci prije

što i jest istina.

Red Dog
7 mjeseci prije

Amin, druze Lavrove.
Jer stetu koju trpi zapad nanosi sam sebi sankcijama.
„Nismo mi“ – kazu. „To je borba malog naroda Ukrajine protiv zlog agresora Rusije“.
Istovremeno kaze Pelosi da „ne smemo izgubiti ovaj rat“. MI. Ne mali narod Ukrajine.
The Last Stand. Brani se svetski poredak. A gube.
U redu, rusima nije uspeo blitzkrieg, ali vreme radi za njih.
Zapad baca u igru sve sta moze, a ipak gube. Pada im svetski poredak.

Dux
7 mjeseci prije

Istina, ali ….nije lako izgubiti moć i utjecaj. Mislili smo da je Rusija “ranjena zvijer”, spremna na sve….. sad postaje sve očitije da je ” kolektivni zapad” u očaju, i više ne znaju kako i šta, i sad su oni taj faktor koji bi mogao eskalirati rat u Europi..

eks
7 mjeseci prije

Zapad je vas skontao dok ste poceli svercovati ikone iz Ukrajine na sta si spao da sa dodikom svercas ikone pa ludilo i sada ti smeta sto zapad stoji na strani ugrozenog.

xyz
7 mjeseci prije

Ruske oružane snage uništile su tenk Leopard s Nijemcima, koji su zapadni partneri prebacili u Kijev, u regiji Zaporožje. Posadu ovog tenka činili su njemački državljani koji su služili u Bundeswehru. Vozač Leopolda, kada se probudio i ugledao Ruse, počeo je vikati “nicht shissen”, baš kao što su to radili nacisti u Velikom Domovinskom ratu.

kokain
7 mjeseci prije

Da, stvarno so zabrinuti zbog vas🤣🤣 guše evropu ko anakondu dok jim vi njihovi suradniki i vaš patuljasti predsednik bacate miševe, stvarate krvoproliče u svom dvorištu i uništavate svoju zemlju👏🤣 i da o lažima opšta ne pričamo vi samo radite ratne vježbe na granici, nikakav rat samo specialno ubijanje i pljačka🤣🤣smrdljivi lažrov

Hihi
7 mjeseci prije

Ministar za obrazovanje Sergej Kravcov rekao je nedavno da u ruskim školama i fakultetima sada postoji oko 10.000 takozvanih “vojno-patriotskih” klubova i u njihovom radu učestvuje četvrt miliona ljudi

U avgustu je predsednik Vladimir Putin potpisao zakon kojim se u škole uvodi novi obavezni predmet: “Osnovi bezbednosti i odbrane otadžbine”.

Ruska igrališta postaju poligoni za paradu. U školama od Pacifika do Crnog mora deca oblače uniforme i učestvuju u marširanju. Stariju decu uče da kopaju rovove, bacaju granate i gađaju pravom municijom.

U školama širom zemlje veliča se služba u oružanim snagama, formiraju se “dobrovoljne čete” tinejdžera i menja nacionalni nastavni plan i program koji stavlja akcenat na odbranu otadžbine.

hiber
7 mjeseci prije

Kako zasljepljen? A u drugim clancima tvrdite da Zapad salje ukraincima neispravne tenkove, loše Abramse. Ili Lavrov nije informiran, ili redakcija griješi.

Darko
7 mjeseci prije

Neće još dugo, nagodinu će krmak Biden ili u zatvor ili pod zemlju nahraniti crve a tada će možda Americi doći iz dupeta u glavu kada vlast preuzmu Republikanci..

tihobl
7 mjeseci prije

Украјинска „контраофанзива“ на издисају – куда ће кренути руска офанзива? Ovim se bave mnogi analiticari i svi grijese. Rusi nece ici u veliku ofanzivu vec na stvaranje nekoliko plukotlica – malo im nedostaje da Avdevku stave u poluokruzenje sa vatrenom kontrolom nad jedinim putem. I Seversk mogu stisnuti kao sto je bio stisnut Bahmut. Kupjansk i Toreck lako mogu opkoliti. Na jugu mogu pomjeriti front i zaci Ugledaru sa ledja. Zelenski nece narediti povlacenje, vec ce trpati trupe u kotlice kao sto je radio u Bahmutu. Sjetite se koja je nocna mora bilo drzati Bahmut proslu jesen i zimu. Sad mogu stvoriti 5 novih Bahmuta koji ce gutati resurse, a pomagace im kisa, snijeg i zima. Evo sad stize 47. paket vojne pomoci i sav je defanzivan. Zapad ocekuje masovne ruske jurise i ubacivanje 300.000 dobroviljaca u oafanzivu, ali toga nece biti. Rusi ce ici na iscrpljivanje kao prosle zime,… Čitaj više »

Butter
7 mjeseci prije

Amerika je shebala Ruusiju i EU a na put je I Kina

Red Dog
7 mjeseci prije

To je ono sta su videli amateri.
Profesionalci su videli kako se je amater Rama obrukao totalno.
On je bio tamo u svojstvu predsednika, ne privatnog lica Edija Rame. Njegovo je bilo da daje rec, brine o formalnostima i odrzava disciplinu, ne da navija licno.

nastran
7 mjeseci prije

guzičar

tihobl
7 mjeseci prije

Нови детаљи о уништеном Леопарду са немачком посадом

«Када смо зауставили њихов „месни напад“ и уништили тенк Леопард, кренули смо ка спаљеној опреми у нади да ћемо некога заробити. И открили смо да је возач тенка тешко рањен, а остали су погинули“, рекао је руски војник. Механичар је, када се пробудио и угледао нас, почео да виче „нихт шисен“ (не пуцај). Возач оштећеног тенка је више пута нагласио да није плаћеник, већ војник Бундесвера и да је цела посада из једне чете, пренео је обавештајац војног дописника. Немачком војнику је указана прва помоћ, али се онесвестио и неколико минута касније преминуо, не враћајући се свести.

Осташко

tihobl
7 mjeseci prije

Руске трупе су у Украјини онеспособиле су два ретка шведска тенка Стрв 122

69-тонски Стрв 122, шведска надоградња немачког тенка Леопард 2А5, можда је најбољи украјински тенк, пише Форбс.

„Руске беспилотне летелице напуњене експлозивом оштетиле су два ретка тенка Стрв 122 који припадају 21. механизованој бригади украјинске армије, 10 миља западно од Сватова у региону Донбаса у источној Украјини“.

VasilisaPremudra
7 mjeseci prije

#”Zapadni političari su toliko opsjednuti idejom da nanesu “strateški poraz” Rusiji da dovode sebe i svoje nacije u opasnost, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu na Generalnoj skupštini UN-a. ”

Danas popodne, glavni amsterdamski trg Dam prepun Nizozemaca koji to itekako dobro znaju, sudeći po natpisima na transparentima.
Dva su mi (natpisa, ne Nizozemca) zapala za oko: NO NATO – NO WAR i posebice natpis preko niskozemske zastave:
RUSIJO, OPROSTI…MI SMO OPET NA KRIVOJ STRANI!

Tako da…mda…
😉

Ringo10
7 mjeseci prije

Mržnja takozvanih zapadnih političkih elita prema Rusiji je nevjerojatna, tolika da im blokira zdrav razum.

STJESPAN VUJEC
7 mjeseci prije

Goebbelsovom doktrinom sigurno neće pobijediti. istina je spora ali nepobijediva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI