Zapadna obala i istočni Jerusalem miruju u znak protesta zbog izraelskih napada

Jerusalim izrael palestina
13 komentara

Život na Zapadnoj obali i Istočnom Jerusalimu potpuno je stao u nedjelju uslijed općeg štrajka koji osuđuje izraelske operacije u blokiranoj Gazi.

“Opći štrajk obuhvata sve guvernerate Zapadne obale i predstavlja palestinsku poruku bijesa zbog zločina okupacije”, rekao je Wasel Abu Youssef, član Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije, Anadolu Agenciji.

Naglasio je da vojna operacija u Gazi “zahtijeva međunarodnu intervenciju kako bi se zaštitili palestinski ljudi”.

Ministarstvo obrazovanja Palestine u međuvremenu je zatvorilo sve obrazovne ustanove.

Hamas je u subotu pokrenuo Operaciju Al-Aqsa Flood i rekao da je iznenadni napad odgovor na upad u džamiju Al-Aqsa i povećano nasilje doseljenika. Rekli su da su ispalili rakete i zarobili mnoge Izraelce.

U napadu je poginulo najmanje 350 Izraelaca, a više od 1.860 je ranjeno, dok su Hamasom zarobljeni brojni vojnici i civili i odvedeni natrag u Gazu.

Izrael je odgovorio serijom zračnih udara na pojas Gaze, u kojima je poginulo najmanje 313 Palestinaca i ranjeno skoro 2.000, prema Ministarstvu zdravstva Palestine.

gazaHamasIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

Uzaludan potez.

hiber
6 mjeseci prije

Gaza je osuđena i nema joj spasa. Sada je samo tehničko pitanje kako dva miliona izbjeglica prebaciti u Europu. Max i tihobl su dobrovoljci. Svaka vam čast.

lulu
6 mjeseci prije

svi sno mi lulu

Ime
6 mjeseci prije

– Jel se Rusi i Ukrajinci rokaju zbog religije? – Ne, i prvi i drugi su pravoslavci… – Ukrajince podržava Amerika, a Ruse Kina… – Tako je. – Kinezi su ateisti? – Da. – A Ameri? – Jebem li ga, Ameri su neki Protestanti, Katolici, Mormoni, kurac – palac. – A Izrael? – Šta Izrael? – Šta su oni? – Oni su Židovi. – A Palestinci? – Palestinci su Muslimani. Suniti. – Ko podržava Palestince? – Iran. – Jesu i Iranci Muslimani? – Jesu, al Muslimani Šijiti. Koji se inače ne slažu sa Sunitima, al ako moraju birati između njih i Židova ondak su sa Sunitima. – Aha. – A Albanci? – Albanci su za Židove. – Al oni su Muslimani? – Jesu, al su uz Ameriku, a Amerika je uz Izrael. – Ok. Onda su Srbi iz Bosne sigurno protiv Izraela. – Jok, oni su za Izrael. – Ok,… Čitaj više »

Ime
6 mjeseci prije

– Turci su Muslimani, oni su onda za Palestince? – Pa ne baš, Palestinci su zajedno s Britancima istjerali Turke iz Palestine pa se baš i ne mirišu. – Jesu onda Palestinci neprijatelji Turaka? – Jok, neprijatelji Turaka su Kurdi. – Šta su sad koji kurac Kurdi? – Kurdi su ateisti. – Aha, Kurdi su onda sigurno s Kinezima jer su i oni ateisti. – Jok, Kurdi su s Amerima. – Onda su Turci protiv Amera ako su Ameri s Kurdima? – Ma kakvi, Turci su u NATO -u, Američki saveznici. – A u kurac više, a šta je s onim Armencima? – Šta s njima? – Šta su oni? – Oni su Pravoslavci. – Jesu oni uz Ruse? – Jok, uz Amere. – Al njih su protjerali oni Azerbejdžanci iz Nagorno Karabacha? – Jesu. – Jesu ti Azerbejdžanci ondak za Muslimane iz Palestine? – Jok, oni su za Židove.… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Više ne miruju …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI