”Zapadni neprijatelji Bjelorusije koriste zemlju kao ‘poligon’ prije napada na Rusiju”, tvrdi Lukašenko

Lukasenko
27 komentara

Zemlje neprijateljski-orijentirane prema Bjelorusiji prešle su s organiziranja nereda i sada su u stadiju „davljenja“, taktike koju će kasnije koristiti u Rusiji. Tako vjeruje predsjednik Bjelorusije, Aleksandar Lukašenko.

Razgovarajući s političarima, Lukašenko je objasnio svoje stajalište o tome da se u Bjelorusiji smatra da su prosvjedi propali, zbog čega inozemni navijači oporbe mijenjaju svoj stav.

“Zbog toga su od organizacije nereda prešli u fazu gušenja”, rekao je. “Oni traže nove ranjivosti i to ne samo nas: mi smo poligon, mjesto za eksperimentiranje prije nego što pohrle na Istok [Rusiju].”

Zlonamjernici iz zemlje i inozemstva promijenili su svoje metode napada na državu, rekao je Lukašenko, objašnjavajući da su “prešli mnoge crvene linije” i da su “prešli granicu zdravog razuma i ljudskog morala.”

Prošlih predsjedničkih izbora, koji su se dogodili u kolovozu prošle godine, Bjelorusiju su zahvatili valovi prosvjeda. Prema službenim rezultatima, Lukašenko je zaradio 80 % glasova i osvojio šesti mandat na vlasti. Međutim, oporba u zemlji vjeruje da su izbori lažirani. Neki tvrde da je oporbena političarka Svetlana Tihanovskaja istinska pobjednica. U mjesecima nakon glasovanja, njezine su pristaše, u znak prosvjeda, izašle na ulice širom zemlje.

Prema predsjedniku, bjeloruske vlasti poduzimale su oštre mjere tijekom demonstracija i kao rezultat toga mogle su ugušiti val ”neonacizma” u korijenu.

“Naša su se djelovanja možda činila pretjeranim onima koji opravdavaju svoja zlodjela. Ali onakva je strategija bila vitalna za zemlju”, rekao je.

Posljednjih dana poduzete su nove mjere protiv Minska, nakon nedjeljnog hitnog prizemljenja zrakoplova Ryanaira iz Grčke, zbog navodne prijetnje bombom. Jednom kad je sletio u zračnu luku grada Minska, policija je ušla u zrakoplov i uhitila aktivista Romana Protasevicha, jednog od putnika. Kasnije, budući da nije pronađena nikakva eksplozivna naprava, zrakoplov je napustio Bjelorusiju i nastavio do konačnog odredišta, Litve.

Kao odgovor na ono što su mnogi nazivali “piratstvom,” mnoge su europske zemlje prestale primati bjeloruske zrakoplove u svoj zračni prostor.

Bjelorusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lećima
2 godine prije

Lukašenko je u pravo.Danas imamo od strane zapada ponovo kolonijalne apetite.

Ecco
2 godine prije

Ili se vata za konac, ili je ovo drugo.
Pokazat će se uskoro.

onaj najve... Dalton
2 godine prije

Večernji list – Na incident je reagirala i američka veleposlanica u Bjelorusiji, Julie Fisher. Minsk i Washington su 2019. donijeli odluku o razmjeni veleposlanika. Onda još nitko nije htio svrgnuti bjeloruskog predsjednika. Baš suprotno, prije sljedećih izbora Lukašenko je igrao na antirusku kartu i nadao se podršci Amerikanaca. Ali, Zapad nije htio Bjelorusiju sa Lukašenkom kao borcem protiv “ruske prijetnje”. Zapad je htio Bjelorusiju bez Lukašenka. Pa su se dogodili predsjednički izbori. Nakon proglašenja rezultata, nezadovoljni sporedni glumci su priredili prigodnu uličnu predstavu. Uz masovno angažiranje statista. Scenografiju i režiju iz kazališnih radionica Poljske i Litve. Jer svugdje u svijetu na izborima pobjeđuje onaj što je dobio 20 – 30% glasova. Osim u Bjelorusiji. Što je nepravda, prava nepravda. Dok Lukašenku nije pukao film. Kad su ga vidjeli sa pancirkom i kalašem, glumci se razbježali. Po gostoljubivom susjedstvu. Od kraja prošle godine za veleposlanicu u Bjelorusiji imenovana je Julie Fischer.… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Moshe
2 godine prije

ja mislim da je uzrok neprijateljstva lijepota Bjeloruskinja i Ruskinja pogotovo onih iz Republike Tatarstan,koliko znam i jedne i druge pate od nedostatka muškaraca a ovdje nedostaje žena…..Otvorite neki državni site koji će promovirat ljubav i spajat parove pa će se sve smirit kad se naseli par tisuća ljepotica iz Bjelorusije i Tatarstana u eu a par tisuća ružnih evropljana dođe gore 🙂

Majk Majers
2 godine prije

Dok van je brko, nema demokracije. Zavidim im

piždro
2 godine prije

Ništa gore nemere biti nego kad u svojoj zemlji imaš neprijatrljske ambasade.. od kad su to ‘franucuzi’ izmislili – đavla su velikog izmislili.. na štetu zemlje domaćina. sve je u protokolima ispisano ne treba ništa dalje tražit..

RENEW
2 godine prije

Jim bo že Putin z atomsko bombo pokazal pot nazaj v pekel o koder jih je vrag prinesel. Prvi je bil Napoleon; drugi je bil Hitler; v tretje gre rado.

Stjepan Vujec
2 godine prije

Luki je 100 % u pravu, sa padom Belorusije NATO je bliže Ruskim granicama, to je jedan od glavnih ciljeva zapadnih pljačkaša.

hiber
2 godine prije

Da, i onda im je pomogao. Sad imaju otvoreni način da ga guše i izoliraju. Uz to je stvorio poznatu figuru, za koju niko živ prije nije čuo. Putin je molio boga da se Navalni ne vrati, a ovaj šalje migove da dovuče blogera. Ukratko, prolupao i sada svima smeta, a Putin ga se ne može riješiti.

Max
2 godine prije

U pravu ali to im neće proći.

Mamajev Kurgan
2 godine prije

Batko zna veoma dobro sa kim ima posla….A Batko ima i muda povelikacka….npr. 1999g u sred bombardovanja Beograda Batko je sa avionom dosao u Bgd da svojoj braci moral da podigne.
Hvala Batku do neba.
Zvijeri koje divljaju evo vec 30g dobice konacno sto traze…..

wiefvnwiebgtoiewugtw
2 godine prije

Šteta što Batko nema nuks, nebu tada cio zapad sa njim tako zborio…………..

2 godine prije zadnji put uredio wiefvnwiebgtoiewugtw
Farree
2 godine prije

Ne znam da li znate ali anti-spiegel je objavio transkripte razgovora Ryan Air mašine i tornja u Minsku iz čega proizilazi da je apsolutno sve iscenirano

https://www.anti-spiegel.ru/2021/kompletter-funkverkehr-veroeffentlicht-ryanair-piloten-haben-selbst-entschieden-in-minsk-zu-landen/

Naravno da je moguće da je i ovo iscenirano, ali sa NATOvcima se ništa ne zna.

gebels
2 godine prije

idealno bi mu stali hićo-like brkovi i frizura….pa još jedan oštar govor sa prijetećom mimikom ima da se kolektivno ukake u briselu oboje…

davor3
2 godine prije

Rusija je podržala poštenu i transparentnu istragu čina nezakonitog miješanja u aktivnosti civilnog zrakoplovstva tijekom nepredviđenog zasjedanja Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (ICAO) zbog incidenta s letom Ryanaira, rekao je ruski izaslanik u toj organizaciji Sergey Gudkov za TASS u četvrtak. “Podržali smo poštenu i transparentnu istragu o ilegalnom miješanju u aktivnosti civilnog zrakoplovstva od strane Zračne navigacije i pravnih ureda Tajništva ICAO-a”, rekao je. Istovremeno, predstavnik je naglasio da mnoge zemlje, uključujući Veliku Britaniju i Francusku, smatraju da je ovo zrakoplovni incident koji treba istražiti sa stajališta sigurnosnih rizika za posadu zrakoplova i njegove putnike, dok je Rusija inzistirala da ovaj slučaj treba promatrati na temelju Priloga 17. Čikaškoj konvenciji o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu o sigurnosti međunarodnog zračnog prometa. Također je izjavio da je bjeloruska strana djelovala u potpunosti u skladu s Čikaškom konvencijom i pravilima i standardima ICAO-a onako kako smjernice zahtijevaju u situaciji prijetnje bombom u zrakoplovu. “Nije bilo prisilnog… Čitaj više »

cibo
2 godine prije

Belarus has become a model of the impotence of western sanctions.

Perun
2 godine prije

Turska je blokirala usvajanje NATO rezolucije kojim bi bile predviđene „kaznene mere“ prema Belorusiji zbog prinudnog sletanja putničkog aviona „Rajanera“ u kom je bio Roman Protasevič i izdejstvovala da ona bude blaža nego što su pojedine članice tražile….P.S.Brko ..Aleksandar Lukašenko.je u pravu i ima kapacitet toliko velik da moze s..ebati kompletnu politiku djelovanja nato-a …Ja sam blaze receno na njegovoj strani a u bukvalnom smislu podrzavam to sto radi

Lucija, prva
2 godine prije

“Turska je blokirala usvajanje izjave NATO o „praktičnim akcijama prema Belorusiji“ povodom prinudnog sletanja aviona kompanije Ryanair u Minsku sa hapšenjem Romana Protaseviča preko čijih sajtova su Amerikanci i Poljaci dirigovali pokušajem obojene revolucije protiv Aleksandra Lukašenka.
Kako je objavio The Washington Post,…”, webtribune

O.K. lijepo od njih…sad će se pogađati malo.
Ali lijepo je i znati da postoji vojni savez Bjelorusije i Rusije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI