Zapanjujuće licemjerje – dok Europu huškaju na rat sa Rusijom, američki astronauti lete s ruskima iz Bajkonura

Astronauti
55 komentara

Ova vijest je posebno zanimljiva jer prikazuje američku NASA-u kako aktivno surađuje sa Rusima na svemirskom programu, zato jer Rusi imaju bolje rakete, dok NASA zapravo u ovom trenutku i nema ispravno vozilo koje može ići na svemirsku stanicu ISS. Oni zato surađuju s Rusima, kako ne bi naštetili svom svemirskom programu, dok istovremenu guraju Europu u sve veći sukob sa Rusijom koja vodi u industrijsku katastrofu a možda i u rat. Zbilja ovakvo licemjerstvo se rijetko viđa u međunarodnoj politici.

Američki astronaut i dva ruska kozmonauta sigurno su stigli na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), priopćila je NASA u srijedu, nakon što su poletjeli na ruskom letu u primjeru suradnje između Moskve i Washingtona.

Ruska svemirska agencija Roscosmos i NASA distribuirale su uživo snimke lansiranja iz Kazahstana, a komentatori koji su govorili preko feeda rekli su da je bilo stabilno i da se posada “osjeća dobro”.

Njih će troje provesti šest mjeseci na ISS-u zajedno s još tri ruska kozmonauta, još tri američka astronauta i jednim Talijanom.

Kao odgovor, zapadne prijestolnice, uključujući Washington, udarile su Moskvu sankcijama bez presedana, a bilateralne veze pale su na novu nisku razinu.

Jedina aktivna ruska kozmonautkinja, Anna Kikina, trebala bi otputovati u orbitalnu stanicu početkom listopada u SpaceX Crew Dragonu.

Ruski kozmonauti i zapadni astronauti nastojali su se kloniti sukoba koji bjesne na Zemlji, posebno kada su zajedno u orbiti.

Napetosti na polju svemira porasle su otkako je Washington najavio sankcije moskovskoj zrakoplovnoj industriji — što je izazvalo upozorenja bivšeg šefa ruskog svemirskog prostora Dmitrija Rogozina, gorljivog zagovornika rata u Ukrajini.

Američka svemirska agencija NASA nazvala je odluku “nesretnim razvojem događaja” koji bi mogao omesti znanstveni rad na ISS-u.

ISS je lansiran 1998. u vrijeme nade za suradnju SAD-a i Rusije nakon njihovog natjecanja u Svemirskoj utrci tijekom Hladnog rata.

Amrikanci tvrde da je Roscosmos sada sjena onoga što je bio i da je posljednjih godina pretrpio niz neuspjeha, uključujući korupcijske skandale i gubitak niza satelita i drugih svemirskih letjelica.

astronautiISSNASA
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Primat
1 godina prije

…zapanjeni panjevi.

roberto
1 godina prije

hehehehe..bogami,postala je R.L..jako humoristična..hehehe

Ako može informacija,kad će rusi i ameri zajedno na mjesec..hehehehhe

C.F.
1 godina prije

To kao da igraju nogometasi Dinama i fudbaleri Zvezde… pa normalno da suraduju. Na terenu ljuti rivali i protivnici a van terena braca. Kako ovdje nisu na terenu vec u “zraku” vrijedi ono braca.

Grdi
1 godina prije

Ekstremna teorija zavijere bi mogla biti da ameri i rusi suraduju pod stolom da bi nagazili svabe …. sto zasluzuju, jer ameri inace i dalje kupuje i to jos vise svega i svacega od rusa dok eu magarce tjeraju da nametnu rusiji sankcije na stetu eu-a !? ….. neki tumace da ce ishod ovog biti gubitak 30-40 posto eu industrije …… poglaviti njemacke …..

tihobl
1 godina prije

Evropska agencija je doslijedna, drzi se sankcija koje je sebi uvela.

Mirko
1 godina prije

Pitanje je i zasto im Rusi to dozvole?

Šele
1 godina prije

Ja sam bio veliki fan svemira,toliko veliki fan da sam čekao na HRT iza 12 sati emisije o svemiru da bi ih snimio na video kasetu,i to u više tjedana,a bio sam prva smjena na poslu,da bi mogao ponovno i ponovno da ih sagledam,sve moguće sam o svemiru gutao,sad kažem,SVEMIR JE BAJKA ZA BUDALE,i sve vas koji vjerujete u ovo da će Rus i Amerikanac zajedno u svemir smatraću za budale,ovo je meni još jedan dokaz da je rat u Ukrajini dogovoren,a ova vijest služi za razbibrigu široki narodni masa

Rudar
1 godina prije

Zašto bi to bilo licemjerje?
To je samo još jedan dokaz koliko su u Europi gloopi političari !

Kobac
1 godina prije

Najjača fora je u tome što ovi ljudi nigde ne lete.Sve je obmana.Ne mogu nigde da lete jer vasiona NE POSTOJI.Postoji kupola”dome” što je naša “planeta”.Nema nikakvih planeta.1958 e godine Britannica je javno objavila da na Antartiku postoji kupola visine 411 kilometra od zemlje.1963 e godine UN pod menadžmentom Rotshilda koji su njihovi jedini osnivači donose dekret da niko ne može ući na Antartik.Ostalo je samo obmana.Medijsko ispiranje mozgova o”vasioni” i “planetama”.Svi “letovi” rade se u studiju u green screen chroma key tehnologiji.

Tragac
1 godina prije

Haha pojeo vuk magarca pa dokle ce narod biti glup i vjerovat u Crvenkapicu, vrana vrani oci ne kopa, ovaj rat je igrokaz za sljepce, cekajte ima jos domino igracki na stolu, bit ce jos igrokaza , samo bez cudenja to su samo serijali u djelovima 😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI