Zastupnica Cambridgea Belinda Karahalios izbačena iz zakonodavnog tijela Ontarija

Belinda Karahalios
1 komentar

Zastupnicu Cambridgea Belindu Karahalios u utorak ujutro uklonio je iz zakonodavnog tijela Ontarija predsjedavajući predsjednik Doma Ted Arnott.

Prošlog mjeseca, Karahalios je objavila da je bila pozitivna na koronavirus 19. studenog.

“Neću moći ući u Queens Park do 30. studenog”, napisala je Karahalios tada na Twitteru.

“Bila sam bolesna nekoliko dana, ali osjećam se puno bolje.”

U utorak je Arnott prekinuo postupak i zamolio je da napusti Dom.

“Članica Cambridgea očito je u ovom trenutku u komori, što je u suprotnosti s trenutnim protokolima u vezi s COVIDOM-19 koje je usvojilo zakonodavno tijelo i sada moram zamoliti člana da se povuče iz komore”, rekao je govornik.

Karahalios je odbila zahtjev i odgovorila: “Pravila koja ste postavili dokaz su dvostrukog cijepljenja ili dokaz negativnog brzog testa na antigen, što sam pružila ovoga jutra.”

Arnott je zatim iznio pravila u ovoj situaciji rekavši: “Članica dobro zna da trenutni savjet zdravstvenih djelatnika znači da mora biti izvan komore sljedećih 90 dana, počevši od datuma kada je bila pozitivna.”

Zatim ju je nekoliko puta zamolio da ode, prije nego što ju je otpratio iz zgrade.

“Nakon što sam zauzela mjesto u tijelu kako bih postavila pitanje, govornik me je maknuo unatoč tome što je najmanje vjerojatno da će širiti COVID-19 bio MPP”, napisala je Karahalios na Twitteru nedugo nakon toga.

“Ovo je uvreda za demokraciju.”

Karahalios je izabrana na dužnost kao kandidat progresivnih konzervativaca, ali je izbačena iz stranke u srpnju 2020., nakon što je glasovala protiv vladinog zakona koji vladi daje ovlasti za produženje ili izmjenu nekih hitnih naloga mjesečno, do dvije godine.

Autor: Kevin Nielsen
CambridgeKarahaliosOntario
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
2 godine prije

Gdje nađete Kanadu sa komornim parlamentima. Morate pogledati kroz prozor, npr. talijanski gdje su se zastupnici naganjali kroz salu. Ili u Sabor, gdje je svađa bila nevjerojatno. Ah, da to su bili Mostovci, oni su kao izdajnici. U svakom slučaju cudan rezultat 77 ZA, 27 protiv. Sto znaci da je Plenovic ovisio o Grbinu, Pupovcu i dr. kao ljevičarima. A onda je protestirala Benčićka iz lijeve koalicije da je sve trebalo donijeti 2/3 većinom, pa treba ocjena ustavnosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI