Kanadski liječnici upozoravaju: “Ne dopušta nam se da dobrobit naših pacijenata stavimo na prvo mjesto”

Kanada
16 komentara

Deklaracija kanadskih liječnika za znanost i istinu, kojom se opovrgava nedavna neetična izjava Kolegija liječnika i kirurga iz Ontarija (od 30. travnja 2021.), sada je objavljena na internetu. Vjerujemo da ova deklaracija ima svjetski značaj.

U kanadskoj provinciji Ontario, regulatorno medicinsko tijelo javno je reklo da liječnici sada moraju slijediti javnozdravstvenu politiku, čak i kad to nanosi štetu pacijentima ili ako im prijeti kazna. Ovo se pitanje ne odnosi samo na provinciju Ontario. Ono što brine jest neetično prekoračenje ovlasti, zbog koje vlast određuje liječnicima na koji način će prakticirati medicinu i svoja znanja. Ne dopušta nam se da dobrobit naših pacijenata stavimo na prvo mjesto.

Izjava sa sveučilišta u Ontariju u osnovi kaže: “Učinite kako vam se kaže ili ćete biti sankcionirani kao liječnik.”

U trenutnoj vladavini dezinformacija i prisile moćnih državnih i javnih zdravstvenih vlasti ne možemo dopustiti da ova izjava ostane neosporena. Ako se to može dogoditi u Kanadi, to se može dogoditi u svakoj zemlji, a već se događa u mnogim zemljama. Molimo vas, kao našu svjetsku medicinsku braću, da pročitate našu Deklaraciju i da je potpišete. U biranju koga ćemo staviti na prvo mjesto, pacijente ili politiku, moramo biti rame uz rame i ujedinjeni u našoj odluci. Naravno da ćemo na prvo mjesto staviti pacijenta.

Autor: Dr. Stephen Malthouse

LiječniciOntario
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
2 godine prije

Mislim da je ova tema zaslužila puno ozbiljniji i detaljniji prikaz. Zar je tako teško prevestii objaviti tekst koji je izdalo to regulatorno medicinsko tijelo ili tu izavu sa Sveučilišta u Ontariu, a pogotovo čitav tekst te Deklaracije. Pa onda to prokomentirati i pojasniti.

Umjesto informacije o jednoj izuzetno važnoj temi imamo jedan lijen i šlampav alibi člančić koji ne govori ništa. Pa zar zaista mislite da će šira publika, uglavnom zbunjena, neobrazovana i nezainteresirana kopati po Internetu, tražiti i prevoditi ove tekstove? Ne bi li posao novinara trebao biti pronaći vijesti i prezentirati ih publici na razumljiv i informativan način?

Legendarni Grk
2 godine prije

Odavno je jasno da Banda ljudima maksimalno otežava život na svim razinama – ekonomski, zdravstveno i na svim ostalim područjima. “Pokrili su sve što je potrebno za opstanak čovječanstva i nisu ostavili niti jedan kamen neokrenut. Vi ste na njihovu milost i nemilost, osim ako se ne probudite i ponovno preuzmete kontrolu. Oni vam kažu što možete reći i misliti. POLICIJA KOJA VAM ČITA MISLI uklanja sve što oni ne kontroliraju, a vi im dopuštate da to čine. Vi pričate priču, ali ništa ne poduzimate. Oni su vas sveli na bespomoćne poslušne ovce koje uvijek slušaju svoje gospodare. Vi znate tko ste. Trebali biste se sramiti sami sebe. Bit će vas sram jednog dana, mogu vas u to uvjeriti. Pokušao sam vas potaknuti da preuzmete kontrolu nad svojim životima i istražite tko ste i zašto ste na Zemlji u ovom trenutku. Niti malo ne sličite ljudskim bićima koji su hodala… Čitaj više »

CCC
2 godine prije

Za autora “clanka”: Znaci procitao sam tekst sa linka, znam engleski jezik odlicno, i nema veze sa ovim sto si napisao, ovo je definicija Fake news.

Max
2 godine prije

Pošteni ljudi.

Mali Ivica
2 godine prije

Tako je to kada glupom primitivnom policajcu dadeš mogućnost da vlada silom a ne razumom, jer policajac nema razuma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI