Liječnici u Francuskoj u prosvjednom hodu. Traže povećanja plaća i bolja prava od francuske vlade.

Prosvjed u Francuskoj
24 komentara

Medicinske sestre i osoblje operacijskih dvorana izašli su na ulice diljem Francuske tražeći veće plaće i veće priznanje za svoj rad, a neke su bolnice prisiljene poduzimati samo hitne operacije i hitne slučajeve, zbog prosvjeda djelatnika.

U četvrtak su medicinske sestre s državnim certifikatom i medicinske sestre u operacijskim dvoranama stupile u prosvjed diljem zemlje, iznijevši svoj cilj na ulice i zatraživši veće priznanje od vlade.

Izazovi njihovog zanimanja, nedostatak osoblja i nezdravi radni ciklusi naglašeni su Covid-19, koja je opteretila one koji rade u zdravstvu.

U Parizu su stotine medicinskih sestara pjevale i zviždale dok su gradom hodale u prosvjetnom hodu. Prosvjednici su nosili plakate i transparente, a neki su govorili da su zdrave i sretne medicinske sestre u najboljem interesu pacijenata.

U Sensu, gradu na sjeveru Središnje Francuske, lokalni mediji izvijestili su da se 90 % medicinskih sestara pridružilo prosvjedu. Zbog toga su se izvodile samo hitne operacije.

Rachid Digoy, predsjednik Collectif Inter-Blocsa, strukovne udruge medicinskih sestara u Francuskoj, ustvrdio je da su se radni uvjeti iz godine u godinu pogoršavali za njihove članove.

Osim toga, medicinske sestre pate od „nedostatka priznanja“ i za svoj rad primaju „potpuno neodgovarajuće plaće“. “Prosječna plaća medicinske sestre je 1.700 eura. To nije dovoljno, pogotovo nakon krize s Covidom”, rekao je.

Grupa je također u priopćenju za javnost navela kako želi da se dob za odlazak u mirovinu odredi na 60 godina, zbog “mukotrpnih odgovornosti koje postoje u našem zanimanju”.

francuskaLiječniciProsvjed
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
2 godine prije

Zašto štrajkaku ma fino im je voljeni vođa obezbjedio pelc za zaštitu od smrti ali zaboravio da se i od gladi može umrijeti. Gori je ovaj pelc od gladi taj voljeni vođa ne voli obezbjeđivati jer je od njegovih usta manje.

2 godine prije

Jesu i njih organizirali sindikalci?
Sada slika o ovim događanjima postaje nekako jasnija.
E moj narode….

Praetorian
2 godine prije

Kad vidis da nose brnjice, sve jasno. Placenici koji samo svoju guzicu gledaju

Ante
2 godine prije

Da li je ovo ono … Ako nam dajte veću plaću mi ćemo se cijepiti i prihvatiti ćemo vaše naredbe ?

Zigi
2 godine prije

Moram priznati da me je jučerašnji ‘protest’ medicinara zbunio. Nije mi baš jasan njihov motiv , jer to je bio više sindikalni problem koji istovremeno sindikat baš ne podržava. Izgleda da njihovi problemi koliko se moglo shvatiti proizlaze od vrlo napornog posla koje je navodno proizvela korona.i sada su neadekvatno plačeni. Tu dolazi do mog problema ,jer ovo bi onda trebao biti provaxerski skup sa argumentima iz njihove svakodnevne prakse gdje svaki dan gledaju vrlo teško oboljele sada već i mlade ljude(prema MSM) i moraju nepotrebno podnositi očajne uvjete , a istovremeno kako kažu njihovi predpostavljeni postoji vrlo jednostavno riješenje , VAKCINA.Neka me netko ispravi, ali provakserski argumenti podkrepljenim svakodnevnim slučajevima iz prakse se nisu baš čuli , već je naglasak na male plaće. Zapravo nikakva poruka nije odaslana sa ovog skupa i podsječa me na ono “kako hebati a da ne uđe”. Ako je situacija tako grozna kako ministar… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

Ponoviti ću:
1. Bilo koju skupinu koja prosvjeduje treba podržati. Jer “oni” rade na podjelama. Prvo će cjepiti jedne… A ne brini uskoro će i – tvoju skupinu i tebe.

2. Računajte da je izvjesno broj liječnika primio “prava” cjepiva”… Koliko će ih ostati? Što sa upalama slijepog crijeva ili porodiljama? Pogledati koji % smrtnosti su tu.

3. Trebat će ko’ svjedoci.

Lucija, prva
2 godine prije

Ovo je Berop jučer izjavio:

“Beroš: Zbog necijepljenih je otežan rad u bolnicama, otkazuju se operacije”
Index Vijesti
Prije 22 h

Danas ima bitno drugačiji izgled i izraz lica. Ne, nema modrica ..
ali

Zigi
2 godine prije

Za one koji još nisu vidjeli čudo , a to je da INFOWARS prenosi Milanovićev govor za N1.
h_t_t_p_s://europe.infowars.com/we-are-vaccinated-enough-croatian-president-blasts-covid-hysteria-media-fear-campaign/

Patriot
2 godine prije

Već 10 Subota za redom medicinari demonstriraju protiv Kovid potvrda. Rijetko u kojoj bolnici u Francuskoj nije bilo štrajka zbog uvođenja prisile na cjepljenje. Ovaj prosvjed nije nikaka velika vijest.

Max
2 godine prije

i neka ali ne haje ddiktatura za to

Fit Lara
2 godine prije

Slizani sa kriminalcima… samo pare… pacijenti poslednja briga…svijet ide u pm

Greven
2 godine prije

Traže veću lovu da mogu bolje plesat za vrijeme radnog vremena?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI