Zbog američkih sankcija će se na kraju smijati Rusija

putin medvedev
9 komentara

”Američki Kongres je napravio ozbiljnu grešku”, za Deutsche Welle piše njemački novinar Michael Knigge. Po njegovom mišljenju, novi zakon o sankcijama protiv Rusije će samo produbiti ”transatlantski razdor” i rasplamsati podijele unutar Europske unije. Posljedica sankcija protiv Moskve će biti da će se zbog američko-europskog spora na kraju smijati treća strana, ona kojoj su sankcije nametnute, a to je Kremlj, kaže Knigge.

”Nove sankcije protiv Rusije nisu ništa drugo nego pokušaj američkog Kongresa da sveže ruke predsjedniku Trumpu zbog njegove politike prema Rusiji”, piše Deutsche Welle.

”Teško je zamisliti da nepovjerenje Kongresa prema Trumpu, zbog njegovog proturječnog stava prema Kremlju, nije i veće. I to je dobro. No, autori zakona su napravili jednu ozbiljnu pogrešku. Američki Kongres je smatrao kako o novim sankcijama protiv Moskve nije potrebno razgovarati s europskim saveznicima”, kaže Michael Knigge.

”Rezultat jednostranih akcija Washingtona i novih kaznenih mjera protiv Rusije će možda neproporcionalno pogoditi i oštetiti europske tvrtke. To je nesreća, jer će se time još više opteretiti ionako napeti odnose između Europe i Sjedinjenih Država. S druge strane, EU već razmišlja o mjerama odmazde”, rekao je Knigge.

”Osim toga, novi zakon o sankcijama protiv Moskve ne samo da produbljuje transatlantski razdor, nego rasplamsava spor između samih Europljana. Prije svega, sankcije će navodno pogoditi tvrtke koje su uključene u energetski projekt ”Sjeverni tok 2”, oko kojeg već dugo traju kontroverze unutar EU. Zemlje poput Njemačke i Francuske podržavaju projekt, dok ga Poljska i Danska kritiziraju”, kaže autor članka.

Zbog toga će se na kraju smijati treća srana, što bi mogućem transatlantskom i unutareuropskom sporu zbog sankcija protiv Rusije mogla biti izravna meta američkog zakona – Kremlj”, za Deutsche Welle zaključuje Michael Knigge.

energetski projektpodjeleSankcijeSjeverni tok 2spor
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

U Europi žive dva čovjeka, glup i gluplji. Nadajmo se da će barem jedan shvatiti pogubnost življenja na vječnoj ivici američko-ruskog razdora i održavanja neprijateljstva da bi se prodala šaka metaka. Bolesne i maligne organe i udove koji zagađuju Europsko tlo treba odstraniti ili liječiti ako je moguće a ne ih uzimati u savezništvo. A neki od takvih već i sami odlaze, kao i Ujedinjeno Kraljevstvo koje je de facto američki društveno-politički ataše za Europu i prizma kroz koju Amerikanci vide Europsko društvo. Ali to su ćorava posla, zato Amerikanci dokle god budu uzimali Britance kao najreprezentativniji uzorak Europljanina neće nikada razumijevati europskog čovjeka, a onog iza Urala još i manje.

NSU
6 godine prije

Ja se već sada smijem! hahahahahahahahahahaha! slava Rusiji!!

Osoba C
6 godine prije

Europa kaže: ”Pazi, tako da ostanem nevina!”.

cdcdcd
6 godine prije

opasno je i za Rusiju i za EU samo sta se Rusija nema sa cim borit a EU ima

Jupiter
6 godine prije

Treba uvesti sankcije Rusiji, na taj način nateraće je, da forsira sopstvenu proizvodnju.
Prošle godine su bili najveći proizvođači žita, a pre 25 godina su gladovali.
Čudne neke sankcije?

Tedi
6 godine prije

Hvala Americi,natjerat ce Rusiju da stane na vlastite noge i svoje resurse koristi kao gotov proizvod,a ne da za zlato i rjetke minerale i i.jeftino prodaje gas i naftu,koju treba dici na visi standard kvalitete,za njihovu bofl robu.Pa na svjetskom trzistu licitira “ko da vise”.
Rusija ima i moc i resurse da se ponasa u svjetu ne kao drzava vec kao kontinent.

cdcdcd
6 godine prije

ameri vode ozbiljan ekonomski rat protiv Rusije, obicno ekonomski ratovi zavrsavaju bombama po necijim glavama, ove sankcije su vrlo ozbiljne i nitko se tu ne smije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI