Zelenski priznaje da Rusija nije izolovana

Zelenski - Ukrajinska protuofenziva
28 komentara

Rusija neće popustiti u svojoj ofanzivi na Ukrajinu jer ne smatra da je cijela svjetska zajednica bila spremna da je zaustavi, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vladimir Zelenski, odbacivši mir s Moskvom po svaku cijenu. Rusija je više puta govorila da je otvorena za razgovore sa Kijevom.

U intervjuu za britanski tabloid The Sun, Zelenski je rekao da vjeruje da će Rusija „gurati sve dok im Sjedinjene Države i Kina zajedno ne kažu vrlo, vrlo ozbiljno da napuste naše teritorije“, dodajući da vjeruje da je Ukrajina sada u epicentru rizika od početka Trećeg svetskog rata.

Rusija se, nastavio je ukrajinski lider, ne osjeća “uplašeno” jer je do sada izbjegavala reakciju cijelog svijeta.

Dok je većina zapadnih zemalja, uključujući SAD, osudila vojnu operaciju Rusije protiv Kijeva i uvela sankcije bez presedana, Kina i brojne zemlje globalnog juga zauzele su neutralan stav i održale netaknute odnose s Moskvom.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov naglasio je prošle sedmice da Zapad nije uspio da svede Rusiju na “odmetnutu državu”, s tim da Moskva i dalje učestvuje na brojnim globalnim samitima i događajima jer globalna većina ne želi da Zapad diktira njenu vanjsku politiku.

U međuvremenu, Zelenski je pokušao da ublaži očekivanja Zapada, priznajući da Ukrajina sada ima „mnogo izazova“ i da Kijevu „trebaju uspešniji rezultati na bojnom polju“.  “Ovo nije film; ne može biti magija svaki dan”, dodao je bivši glumac. Njegovi komentari došli su usred kontraofanzive Ukrajine protiv Rusije, koja je u toku od ranog ljeta, ali nije uspjela dobiti bilo kakav značajniji položaj. Moskva je procijenila gubitke Kijeva na 90.000 vojnika od početka napada.

Ukrajinski predsjednik je također naglasio da Kijev nikada neće pristati na bilo kakvo rješenje kojim bi priznao Krim i još četiri regiona koji su velikom većinom glasali da se pridruže Rusiji prošle jeseni kao dio susjedne zemlje. Kijev “neće biti spreman za takav mirovni plan.To je završetak rata sa strane Rusije”, objasnio je on.

U međuvremenu, NBC je ranije ovog mjeseca izvijestio da su zapadni zvaničnici u pregovorima s Kijevom kako bi vidjeli da li bi mogao razmotriti neke ustupke Rusiji kako bi okončao sukob, jer su sve više zabrinuti da Ukrajini “ponestaje snaga” . U ponedeljak je Aleksej Danilov, šef ukrajinske bezbednosti, rekao da je Kijev zabrinut zbog „rasprava među određenim partnerima“ o potencijalnom prekidu vatre, ponovivši da njegova zemlja namerava da se „bori do kraja“.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
5 mjeseci prije

A ko tebe šta pita !?

ddt
5 mjeseci prije

ovaj Zeleni plačimačak u čizmama jako sliči na onoga štrebera-sileđiju u školi koji je dobio batine i plačući jadikuje “vidjet će ti dobit ćeš batina , moj tata je jači od tvoga tate “

Max
5 mjeseci prije

Jasno da nije.

ante
5 mjeseci prije

Danima su opominjali S. Koreju da ne lansirale spijunski satelit. Prije pet minuta je javljeno da je S Korea lansirale uspjesno spijunski satelit… Koji k* prijetu kad ne mogu nista napraviti?

tihobl
5 mjeseci prije

Zelenski se sprema da mobilise 200.000 studenata. To od njega traze saveznici.

tihobl
5 mjeseci prije

Jos nesto je Zelenski izjavio: rat nece stati dok SAD i Kina ne natjeraju Rusiju da se povuce.
Hipotetsski gledano: ako bi Kina I Amerika zprijetili Rusiji ratom i ako bi Putin odgovorio “probajte napasti” sta bi se desilo?
Za SAD znam da se nebi usudila napasti RF, jer i do sada izbjegava sukob i dopusta da joj zapisavaju dronove. Sto se tice Kine – napad na Rusiju je objava rata Indiji. Indija ne smije dopustiti pad Rusije i da ostane 1:1 sa Kinom. RIK (preteca BRICS) funkcionise na sporazumu da napad jednog na drugog je objava rata i trecem. Zato se kineska i indijska vojska godinama gadjaju kamenicama duz granice, ne smiju dozvoliti vojsci da koristi municiju jer se to moze protumaciti kao agresija.

Dux
5 mjeseci prije

Pušing tovariš Zelenski, ako ti još nije jasno..jbg

žile29
5 mjeseci prije

Aleksej Danilov kaže zemlja ce se borit do kraja,da sirotinja a ti ces sa narkomanom malim nekdje na francoski rivi češljat jaja smrade pokvareni!!

gandi
5 mjeseci prije

Zelenski is the butcher of Ukraine

tihobl
5 mjeseci prije

Saveznici zabrinuti i traže od Sjeverne Koreje da odustane od plana lansiranja satelita
Molimo te nemoj lansirati satelit. Nije lijepo da i ti nas spijuniras.

Nesko
5 mjeseci prije

Opasan je mali nacista,a najlakše je tuđim kurcem gloginje mlatiti. Može on mobilisati 200000 studenata a to bi bez duge i dobre obuke trajalo 2 do 4 sata na prvim linijama. Tako da pobiti toliku mladost i nije baš pametno. Dakle Zeleni nacisto, nabavi negde belu zastavu i digni je visoko i maši jako da to Rusi lakše vide.

Ico
5 mjeseci prije

Još im treba, inače bi ga bacili pod autobus!

FATIH
5 mjeseci prije

PAPAJ JEDAN,ZAR JE RUSIJU MOGUĆE IZOLOVATI????

Darko
5 mjeseci prije

Rusi što čekate, zašto već niste skratili za glavu ovu ništariju Zelenskog? Zašto dozvoljavate da vas ta ništarija blati i omalovažava?

goran
5 mjeseci prije

joj zelenski koji si ti totalni IDIOT

Janko
5 mjeseci prije

Za ovakve usijane glave,a pored evropskih čelnika tu je i Biden trebalo bi uvesti princip rotacije tri mjeseca presjednikovanja tri mjeseca na prvu crtu bojišnice,pada vifimo kakve bi tad odluke donosili.Lako se k.rč.ti preko tuđih života

Darko
5 mjeseci prije

Ukrajinci skinite sebi i nama s kurca ovu konjinu..

Janko
5 mjeseci prije

Zelenski i tvoji korumpirani pomagaći nećete uživati još dugo na muci ukrajinskog naroda.

Jomla
5 mjeseci prije

Zelenski radi za Kremlj!
Ponavljajte zamnom: Zelenski radi za Kremlj!
.
.
.
Jeste li upamtili? Jeste?! Hajde da vas čujem! 😛 😛

abc
5 mjeseci prije

Nikad ne može 15% zapadnog proameričko-cionističkog sveta izolovati tako veliku i jaku zemlju kao što je Rusija.
Ovom drogerašu mnogoštošta nije jasno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI