”Zlato simbolizira snagu neke zemlje.” Poljska planira dodatno osnažiti svoje zlatne rezerve.

Zlato iz Poljske
14 komentara

Poljska želi kupiti najmanje 100 tona zlata u idućim godinama, kako bi demonstrirala ekonomsku snagu zemlje, rekao je predsjednik središnje banke Adam Glapinski.

U intervjuu za magazin Sieci rekao je: “Trenutno imamo 229 tona zlata, od čega je više-manje polovica kupljena tijekom mog mandata”, dodajući da će Poljska kupiti nove poluge.

“Ovo je, između ostalog, važno iz razloga kako drugi doživljavaju našu zemlju i kako ćemo je mi doživljavati”, objasnio je Glapinski. U siječnju je rekao da će udio zlata u Središnjoj banci, koja trenutno čini 9 % nacionalnih rezervi, porasti na 20 % tijekom njegova sljedećeg mandata.

Poljska je posljednjih godina neprestano povećavala svoje rezerve u zlatnim polugama, otkupivši oko 126 tona zlata u 2018. i 2019. godini. Nacija je također vratila oko 100 tona zlata iz trezora Engleske banke u Londonu, što je oko polovice posjeda poljskog zlata, kojeg je Varšava pohranila u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tada je Glapinski rekao: “Zlato simbolizira snagu zemlje.”

Tijekom posljednjeg desetljeća središnje su banke širom svijeta, a posebno u Istočnoj Europi, na Bliskom istoku i u Aziji, povećale kupnju zlata, kako bi se odmaknule od američkog dolara.

PoljskaZlatne rezerveZlato
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
insfivnweivnuwfrwsfr
3 godine prije

Jel to ona država za koju je Peres rekao naša je.

preseren3
3 godine prije

Zlato če kupiti od Rusije. I to je to.

Trpimir
3 godine prije

Neznam zašto se muče sa tim zlatom pa zar nije naš Rohatinski dokazao da zlato nije sigurna valuta pa ga je prodao dok je cijena bila najmanja.Em je je teško ,em ga je neprakticno čuvati.Dokaz je onaj načelnik policije iz Heinzlove.

MarkoJ
3 godine prije
Max
3 godine prije

Očekuju li krah valute?

bane
3 godine prije

Odlična ideja je prodati svoje sirovine, energiju i druge proizvode i kupiti zlato. Ipak, zbog potencijalne ruske agresije zlato se mora sakriti na sigurno, recimo u Fort Knox.

3 godine prije

izgubio sam snagu komentiranja ljudi moji…sprema nam se genocid,hocemo i dalje caskati…hvala.

D Jutro
3 godine prije

Cijeli svijet proizvede 3 500 tona zlata godisnje……………. Rusija, ruski rudnici, proizvedu 300 tona zlata godisnje. Iz ruske vlade mjerodavni organi su izjavili da oni imaju u svojim rezervama 23% zlata i da im vise ne treba. Ukupne rezerve su 580 miljardi Dolara. To znaci per capita imaju vise nego Kina. Da bi Kina imala proporcionalno Rusiji, morala bi imati 10 puta vise a to je oko 6 triljuna Dolara cijelokupnih rezervi a nema. S te strane Rusija je osigurana. Rusija je osigurana i vojno, tu joj ne mogu nista ovi sto bi je rado opljackali. Slaba im je karika ekonomija i tu se mora nadopuniti s Kinom. Zapad radi na tome da se stvoru dva svijeta, jedan pod upravom Amerike a drugi….oni ostali. Rusija ce benefitirati od ekonomski jake Kine i buducnost im je zajednicka, ili ce zajedno prosperirati i zivijeti ili propasti. Ovo zlato sto Rusija prizvede svake… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio D Jutro
U prolazu
3 godine prije

I ja imam lijep lančić, ali mogu ga unovčiti kao lom zlato, a cijena nikakva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI