fbpx

Znate li koliko je bogat presjednik Zelensky – ovo bi vas moglo iznenaditi

Bogatstvo Zelenskog

Zapadni mediji nas pokušavaju uvjeriti da je ukrajinski predsjednik Zelensky hrabar i krasan čovjek, praktički anđeo bez krila, koja samo čekaju da mu narastu i aureola da mu se stvori iznad glave. Mi smo se potrudili potražiti izvještaj OCCRP (Organizacija koja prati svjetski organizirani kriminal i korupciju) i njihov izvještaj o tzv. Pandora Papersima objavljen u oktobru 2021.

Tu možemo saznati da on ima milijune dolara imovine za koju ne postoji nikakvo objašnjenje kako ju je stekao, i da ju je pokušao sakriti prije dolaska na vlast, tako da je sve prepisao na ženu i poslovnog partnera. Inače zanimljivo je da je u aferi Pandora Papers najviše političara bilo upravo iz – Ukrajine.

Osim neobjašnjenog bogatstva, Zelensky je svoje najbliže suradnike, koji su bili producenti tv emisije dok je bio glumac, postavio na ključne pozicije u državi, a jednog od njih čak za šefa glavne državne tajne službe.

Taj opsežni izvještaj radilo je nekoliko istraživačkih novinara, a možete ga pronaći ovdje –

Pandora Papers

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky došao je na vlast uz obećanje da će očistiti ovu istočnoeuropsku zemlju, ali Pandora dokumenti otkrivaju da su on i njegov bliski krug bili korisnici mreže offshore tvrtki, uključujući neke koje su posjedovale skupu imovinu u Londonu.

Ključne činjenice:

  • Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky i njegovi partneri u produkciji komedija posjedovali su mrežu offshore tvrtki povezanih s njihovim poslovanjem sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, Cipru i Belizeu.
  • Trenutni glavni pomoćnik Zelenskog, Serhiy Shefir, kao i čelnik Službe sigurnosti zemlje, bili su dio offshore mreže.
  • Offshore tvrtke koristili su Shefir i još jedan poslovni partner za kupnju skupih nekretnina u Londonu.
  • Otprilike u vrijeme svojih izbora 2019., Zelensky je predao svoje udjele u ključnoj offshore tvrtki Shefiru, no čini se da su se njih dvojica dogovorili da obitelj Zelenskog nastavi primati novac od offshorea.
  • Glumac Volodimir Zelenski upao je u ukrajinsko predsjedništvo 2019. na valu bijesa javnosti protiv političke klase u zemlji, uključujući prethodne čelnike koji su koristili tajne tvrtke za skrivanje svog bogatstva u inozemstvu.

Sada, dokumenti koji su procurili dokazuju da su Zelensky i njegov najuži krug imali vlastitu mrežu offshore tvrtki. Dvojica predsjednikovih partnera korištena su za kupnju skupe imovine u Londonu.

Otkrića dolaze iz dokumenata u Pandora papirima, milijunima datoteka 14 offshore pružatelja usluga koje su procurile u Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara i podijeljene s partnerima diljem svijeta, uključujući OCCRP.

Dokumenti pokazuju da su Zelensky i njegovi partneri u televizijskoj produkcijskoj kući Kvartal 95 uspostavili mrežu offshore tvrtki koja datira barem od 2012. godine, godine kada je tvrtka počela proizvoditi redovite sadržaje za TV postaje u vlasništvu Ihora Kolomoiskyja, oligarha kojeg su nadzirali optužbama za prijevaru vrijednu više milijardi dolara. Offshore su također koristili suradnici Zelenskog za kupnju i posjedovanje tri vrhunske nekretnine u centru Londona.

Dokumenti također pokazuju da je neposredno prije nego što je izabran, poklonio svoj udio u ključnoj offshore tvrtki, Maltex Multicapital Corp., registriranoj na Britanskim Djevičanskim otocima, svom poslovnom partneru – koji će uskoro postati njegov glavni predsjednički pomoćnik. I unatoč odustajanju od svojih dionica, dokumenti pokazuju da je ubrzo sklopljen dogovor koji bi omogućio offshoreu da nastavi isplaćivati ​​dividende tvrtki koja sada pripada njegovoj supruzi.

Znate li koliko je bogat presjednik Zelensky - ovo bi vas moglo iznenaditi 1

Komičar i glumac koji je bio poznat od 2000-ih, Zelensky je započeo svoj politički uspon nekoliko godina nakon što je preuzeo glavnu ulogu u političkoj satiri “Sluga naroda”, koja se počela emitirati na oligarhovoj mreži 2015. U emisiji je Zelensky glumio skromnog učitelja povijesti čije antikorupcijske laprdanje na satu snimi student, postaje viralan na internetu i osvaja mu nacionalnu funkciju.

U slučaju da život oponaša umjetnost, Zelensky je na kraju pobijedio na ukrajinskom predsjedništvu u stvarnom svijetu samo tri i pol godine nakon pokretanja emisije, s više od 73 posto glasova.

Zelensky je iskoristio rasprostranjeni bijes javnosti zbog korupcije, ali njegovu kampanju 2019. pratile su sumnje u njegovu iskrenost protiv korupcije, s obzirom na to da su njegovu kampanju potaknuli mediji koji pripadaju Kolomojskom — koji je optužen za krađu 5,5 milijardi američkih dolara iz vlastite banke i šaljući te novce u offshore firmu u dogovoru sa svojim partnerom, Hennadiyem Boholiubovim.

U žaru kampanje, politički saveznik sadašnjeg predsjednika Petra Porošenka objavio je grafikon na Facebooku koji navodno pokazuje da su Zelensky i njegovi partneri za televizijsku produkciju bili korisnici mreže offshore tvrtki koje su navodno primile 41 milijun dolara sredstava od Privatbank Kolomoiskog.

Taj saveznik, Volodimir Arijev, nije pružio dokaze, a njegove optužbe nikada nisu dokazane. Ali Pandora dokumenti pokazuju da barem neki detalji u ovoj navodnoj shemi odgovaraju stvarnosti. Dokumenti koji su procurili pokazuju informacije o 10 tvrtki u mreži koje odgovaraju strukturama detaljno opisanim u Arievom grafikonu.

Novi dokumenti pokazuju da se dijelom mreže upravljalo uz pomoć Fidelity Corporate Services, offshore konzultantske tvrtke koja je bila jedna od 14 tvrtki čiji dokumenti čine dio procurivanja Pandora Papersa. Dokumenti pokazuju da su Zelensky i njegovi partneri koristili tvrtke sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima (BVI), Belizeu i Cipru.

Dvojica Zelenskyjevih suradnika u offshore mreži, koji su također bili dio njegove TV produkcijske kuće, sada imaju moćne pozicije. Serhiy Shefir glavni je predsjednički pomoćnik Zelenskog, dok je Ivan Bakanov na čelu Službe sigurnosti Ukrajine.

Ove moćne pozicije također nose rizike. Shefir je za dlaku izbjegao pokušaj atentata kada je 22. rujna pucano na njegov automobil ispred Kijeva. Ostao je neozlijeđen, ali je njegov vozač ranjen.

Zelensky je više puta obećao da će obuzdati oligarhe. Dan nakon napada na Shefira, državni parlament usvojio je zakon kojim se stvara registar oligarha i zabranjuje im financiranje političkih stranaka ili sudjelovanje u privatizacijama. Zelensky je rekao da će atentat na Shefirov život dobiti snažan odgovor i da neće utjecati na njegovu borbu protiv interesa.

Brat Serhiya Shefira, Borys, koji je suvlasnik Maltex Multicapital Corp, rekao je da bi on doista mogao biti vlasnik, ali nije bio svjestan detalja offshore aranžmana, koji je uglavnom djelo sadašnjeg šefa ukrajinske Službe sigurnosti, Bakanova.

“Bakanov je bio naš financijski direktor, on je postavio financijske sheme naše tvrtke. Iskreno govoreći, nisam spreman odgovoriti vam”, rekao je.

Borys Shefir rekao je da su takvi offshore aranžmani nužni zbog prijetnje tvrtki “vlasti i bandita”. Članovi Kvartala 95 krenuli su da se oslobode offshorea, ali to je bio spor i težak proces, rekao je.

Nejasno je za što je korištena većina offshore mreže, ali djelomični odgovor na misterij može se pronaći u londonskoj Baker Streetu, u blizini rezidencije još jednog poznatog izmišljenog lika: Sherlocka Holmesa.

Dokumenti Pandora Papers pokazuju da je mrežna tvrtka korištena za kupnju stana u Londonu samo nekoliko minuta hoda od muzeja koji se sada nalazi u ulici Baker Street 221b, adresi legendarnog detektiva Sir Arthura Conana Doylea. Područje je jedno od nekoliko skupih dijelova Londona koje favoriziraju strani ulagači koji koriste anonimne lažne tvrtke.

Taj je stan, trosobni stan u ulici Glentworth, 2016. za 1,58 milijuna funti (2,28 milijuna dolara) kupila tvrtka iz Belizea u vlasništvu Shefira, SHSN Limited. Dvosobni stan u blizini u zgradi Chalfont Court u Baker Streetu, koji je Shefir kupio za 2,2 milijuna funti (3,5 milijuna američkih dolara) 2014., također je prebačen na SHSN Limited 2018.

Dokumenti također pokazuju da je drugi dioničar Kvartala 95, Andrii Iakovlev, 2015. dobio stan vrijedan otprilike 1,5 milijuna funti (2,3 milijuna dolara) u zgradi Westminster Palace Gardens, nekoliko minuta hoda od Parlamenta, nakon što je njegova tvrtka kupila drugu tvrtku na Britanskim Djevičanskim Otocima koja je bila vlasnica nekretnine.

Kada ga je novinar kontaktirao, Iakovlev je rekao:
“Mlada damo, ne razgovaram s ljudima koje ne poznajem. Obratite se našim odvjetnicima.”
Iurii Azarov, ukrajinski odvjetnik koji je radio za Zelenskog i njegove partnere i čije se ime pojavljuje na nekim od dokumenata pronađenih u Pandorinim dokumentima, također je odbio komentirati.

Manevriranje usred izbora

Nema dokaza da je i sam Zelensky bio dio londonskih nekretninskih poslova. Međutim, dokumenti pokazuju da je bio ključni igrač u drugim dijelovima offshore mreže.

U središtu mreže stranih tvrtki je Maltex Multicapital Corp, koji nikada prije nije bio povezan sa Zelenskim.

Do 2017., Maltex je bio ravnopravno podijeljen između navideznih tvrtki koje su pripadale Zelenskom, Iakovljevu i braći Serhiyu Shefiru i Borisu Shefiru. Ivan Bakanov, još jedan partner Kvartala 95 koji sada služi kao šef ukrajinske tajne policije, bio je korisnik druge tvrtke koja je bila imenovana i ovlaštena za četvoricu drugih muškaraca u vlasništvu Maltexa.

Zelensky je, zajedno sa svojom suprugom, posjedovao četvrtinu Maltexa preko tvrtke pod nazivom Film Heritage registrirane u Belizeu. No, 2019., u žaru predizborne kampanje Zelenskog, Film Heritage je prenio vlasništvo nad Maltexom na drugu tvrtku u vlasništvu Serhiya Shefira, budućeg glavnog pomoćnika predsjednika. Dokumente za prijenos pripremio je Iurii Azarov.
Dogovor je Zelenskom osigurao mjeru udaljenosti od offshore mreže, a nije ga koštao ništa.

“Potvrda o udjelu pokazuje da nije uplaćen novac od strane primatelja. Stoga je vlasništvo samo prebačeno s jednog imena na drugo”, rekao je Martin Woods, konzultant za financijski kriminal koji je pregledao dokumente za OCCRP.

Otprilike šest tjedana kasnije, isti odvjetnik Azarov potpisao je još jedan dokument koji predviđa da će Maltex nastaviti isplaćivati ​​dividende Zelenskyjevoj firmi Filmska baština- iako više nije posjedovao nikakav udio u tvrtki. Dokument, profil klijenta Maltexa pripremljen za Fidelity, otkriva da su pet najvećih izvora prihoda tvrtke Ukrajina, Bjelorusija, Rusija, Belize i Cipar.

Dokumenti Pandora Papers ne sadrže pojedinosti bilo koje isplate dividende ili koliko ih je moglo biti izvršeno. Od 2019. godine, supruga Zelenskog, Olena Zelenska, jedina je stvarna vlasnica firme Filmska baština, prema internetskom registru izjava o imovini dužnosnika, što znači da bi svaka naknadna plaćanja pritjecala njoj.

Konzultant za financijski kriminal Woods rekao je da je prijenos dionica vjerojatno bio “šarada” s ciljem skrivanja udjela u Maltexu, a da se i dalje može zaraditi na tome. Zelensky nije spomenuo Maltex ni u jednoj od svojih izjava o javnoj imovini, uključujući i onu podnesenu za 2018., kada je još imao 25 ​​posto tvrtke.

U takvom aranžmanu, “pravi vlasnik je postavio drugu osobu da djeluje kao njegov ili njezin opunomoćenik da se pretvara da je dioničar”, rekao je Woods.

“Osoba koja vrši prijenos želi zadržati dionice i korist od dionica, ali ne želi da drugi ljudi znaju da je takva situacija.”

U odgovoru na pitanja novinara Pandora Papersa, Fidelity je potvrdio da je registrirani agent za Maltex Multicapital Corp, ali je rekao da Zelensky trenutno nije vlasnik ili korisnik nijedne tvrtke pod njenom upravom.

“Sadašnji ukrajinski predsjednik nije naš klijent, niti ima bilo kakvo vlasništvo ili bilo kakvu drugu poziciju u bilo kojem entitetu pod našom administracijom”, rekao je Fidelity.

Tvrtka je također tvrdila da ne bi bilo ništa loše da je radio za Zelenskog prije njegovog uspona na političku funkciju 2019. godine. “Ne vidimo nijedan valjan razlog zašto bi se takvom privatnom građaninu trebalo onemogućiti da se upusti u međunarodno poslovanje, uključujući i preko poslovne tvrtke na BVI [Britanski Djevičanski otoci], ako se tako smatra prikladnim.”

Tvrtka nije odgovorila na dodatna pitanja o drugim partnerima Zelenskog, kao ni o prijenosu njegovog udjela u Maltex Multicapital Corp na Shefirove partnere.

Dokumenti u Pandorinim dokumentima također sadrže detalje koji su u skladu s širim optužbama o offshore makinacijama protiv Zelenskog i njegovih partnera tijekom izbora 2019.

Tijekom kampanje, pro-Poroshenko član parlamenta Ariev tvrdio je da su Zelensky i njegovi partneri bili korisnici offshore mreže tvrtki koje su primile 41 milijun dolara u plaćanjima koja potječu od Privatbank, ukrajinske financijske institucije koju navodno ima oligarh Kolomoisky i koja je od njega opljačkana.

Arievove tvrdnje detaljno su prikazane u grafikonu koji je objavio na Facebooku i koji prikazuje složenu mrežu transakcija između slojeva tvrtki sa sjedištem u offshore utočištima, uključujući BVI, Cipar i Belize. Grafikon je pokazao da novac teče iz banke putem niza navideznih lažnih entiteta u tvrtke za koje se tvrdi da su bile u vlasništvu Zelenskog i suradnika.
Ariev nije dostavio dokumentaciju koja bi potkrijepila tvrdnje.

Međutim, dokumenti Pandora Papersa pružaju prvu potvrdu za elemente njegovih navoda: da je 10 tvrtki koje su navodno dobile novac doista pripadalo Zelenskom i njegovim partnerima. Takve informacije dosad nisu bile javno dostupne.

Novi dokumenti, međutim, ne potvrđuju Arijevove tvrdnje da su offshore primala sredstva od Privatbank Kolomoiskog. Oni pružaju samo fragmentarne informacije o tome kako se novac kretao kroz offshore mrežu Zelenskog i njegovih partnera. Čini se da su financijski tokovi koji su vidljivi iz dokumenata povezani s njihovim poslom televizijske produkcije, čiji je klijent bio Kolomoisky.

Dokumenti koji su procurili pokazuju da su offshore mrežu postavili pojedinci iza Kvartala 95 2012., iste godine kada su lokalni mediji izvijestili da je Kvartal 95 sklopio proizvodni ugovor s 1+1 grupom Kolomoiskyja.

Pandora Papers pokazuju da je SVT Films Ltd, tvrtka koja je od svibnja 2013. bila u polovičnom vlasništvu holdinga Maltex na BVI-u, do siječnja 2013. trebala platiti 1,2 milijuna dolara naknade za licenciranje od strane offshore tvrtke povezane s Kolomoiskyjevom mrežom 1+1 za televizijski program “Nasmij komičara”.

Godine 2015. tvrtka Gimentiano Holdings Ltd, koja je u konačnici bila u vlasništvu Zelenskog prijatelja Andrija Iakovleva, također je primila 750.000 dolara na svoj račun u ciparskoj podružnici Kolomoiskyjeve Privatbank. Novac je došao od SVT Films Ltd. za “isplatu privremenih dividendi”.

OCCRP je ranije izvijestio da je ciparska podružnica odigrala ključnu ulogu u navodnoj krađi Kolomoiskyja i njegovog partnera iz banke vrijednoj više milijardi dolara. Kolomojskijev partner, Boholiubov, odbio je odgovarati na pitanja novinara koja su upućena obojici muškaraca.

Čak i dok Zelenski gura svoju kampanju protiv oligarha, neki i dalje sumnjaju u njegovu iskrenost. Među njima je i Ruslan Ryaboshapka, kojeg je Zelensky izabrao za glavnog državnog tužitelja 2019., ali je izbačen s te uloge početkom 2020. On je za OCCRP rekao da vjeruje da je to zbog pritiska oligarha Kolomojskog.

“Predsjednik ne bi trebao posjedovati offshore tvrtke. Općenito, offshore tvrtke su loše, bilo da su u vlasništvu predsjednika ili ne”, rekao je Ryaboshapka.

Premještanje novca u offshore nazvao je “starom tradicijom” u Ukrajini, jer se zemlja doživljavala kao opasno mjesto bez “vladavine zakona”. No, ipak, korištenje takvih tvrtki danas podiže alarm moguće “utaje poreza ili legalizacije prljavog novca”, rekao je.

“To je bit offshore kompanija.”

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
221 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dupla Kamilica
Member
Dupla Kamilica
3 mjeseci prije

Izašao je podatak poslije dodjele oskara da je ovaj glumac više zaradio od Chris Rocka, Will Smitha i Denzel Washingtona zajedno.

Dogovor
Gost
Dogovor
3 mjeseci prije

Normalno da je Zelenski bogat s obzirom ko stoji iza njega. Ko su ukrajinski oligarsi? I ovi ratovi koji se vode u svakom smisli i na svakom polju i jesu osmisljeni da,izmedju ostalog, bogati budu jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji-ili bolje receno likvidirani. Sta je pozadini rata u Ukrajini… Pročitaj više »

Kornel
Member
Kornel
3 mjeseci prije

Zelenski traži još više i još ubojitijeg oružja, ali sad traži i još sedam miljardi dolara mjesečno i to dio od toga u gotovini. Kruže priče kako postoje tajne štamparije dolara u Ukrajini, Kosovu i na bliskom istoku. Poznato je kako je ISIL u Siriji dobivao mini kontejnere friško printanih… Pročitaj više »

Akahuasla
Gost
Akahuasla
3 mjeseci prije

Moze li sad clanak o putinu

Mmne
Gost
Mmne
3 mjeseci prije

gledam onu mapu pandorinih papira pa se divim americi, kanadi i australiji kako su “cisti” kao nacije…a vi samo pricajte kako su oni kolonizatori, eksterminatori, genocidni a “istina” je suprotna ( barem po ovim papirima)….toliko je ogavno da nije ni za povracanje

ad astra
Gost
ad astra
3 mjeseci prije

Sposoban čovjek. Vidi samo kako vodi Ukrajinu. Pokušali su ga ubiti ali čovjek je legenda.

Markk
Gost
Markk
3 mjeseci prije

Rat najbolje prikriva kriminal.

Tucker Carlson
Member
Tucker Carlson
3 mjeseci prije

Za ovog prevaranta se zna da je puno tezi nego sha sluzbena vaga pokazuje.zato i je upotrebljiv za ovaj pokolj da traje sha duze i da ne prigovara.mene zanima i kakvo je pravo stanje stvari kod putina i njegove (ne)sluzbene vage..volio bi i takav clanak procitati.hvala.

preseren3
Member
preseren3
3 mjeseci prije

Ima važnijih stvari..
EU je dobila dozvolu iz SAD za plačanje energenta u rubljama…
Naime, bliži se kraj meseca i trebat če platiti zapitak…..
Hahahahahahaha……
A još jedna “bomba”. Direktorica MMF nije znala, da če prekomerno štampanje novca uzrokovati inflaciju!
HAHAHAHAHAHA…

Vesna Šipuš
Gost
Vesna Šipuš
3 mjeseci prije

Zelensky je sigurno zaradio kao glumac jer je Sluga naroda neizmjerno komična uloga. Ali vi baš ne volite toga čovjeka, jer se i kao predsjednik Ukrajine snalazi kao riba u vodi. To niste očekivali, zar ne? I mrzite ga zbog toga jer vaš PUTLER ne može ostvariti svoje ciljeve, makar… Pročitaj više »

Tony
Gost
Tony
3 mjeseci prije

Ma ne vjerujem ni riječ. Pa pogledajte ga samo, ima samo onu jednu SMB majicu, nema zašta žilet da kupi. Zato i traži 7 mlrd. mjesečno od EU, e da bi se malo uljudio.

TomRy
Gost
TomRy
3 mjeseci prije

Dakle, instalirao ga igor kolomojski za predsjednika druge najveće države u Europi. Ako je oligarh mogao instalirati predsjednika, vjerujem da mu nije bio problem stvoriti mrežu lobista u vrhu cijele političke EU i medija koji su servis te iste garniture. Uostalom, oligarh je ionako veliki dioničar tih istih medija (i… Pročitaj više »

držnedaj
Gost
držnedaj
3 mjeseci prije

Sve je to udarnički i “pošteno” zaradio na glumi – dobar glumac, nema što.. tako ti je kad se genetski rodiš kao dobar glumac 🙁

Tim Kunić
Gost
Tim Kunić
3 mjeseci prije

Pa, ispunio je obećanje. On i ekipa su uspješno očistili Ukrajinu. Samo žena poslanika je uhvaćena na Mađarskoj granici sa 28 000 000 dolara. Ako to nije čišćenje, što je?

Kardinale
Gost
Kardinale
3 mjeseci prije

Gamad

Marlov
Gost
Marlov
3 mjeseci prije

Zaradio pošteno, sviranjem k… om, nikoga nije pokrao. 💥💥💥

MKD
Gost
MKD
3 mjeseci prije

U paklu gorices ….

Alaj Ebe Abdulahman
Gost
Alaj Ebe Abdulahman
3 mjeseci prije

Pohlepni reptil!

Keki
Gost
Keki
3 mjeseci prije

Molim vas ako uhvatite vremena, da napišete i članak o sastavu njegove vlade, odnosno što su po struci.
On je glumac, zabavljač, a ostali su ista kategorija.

Kinez
Gost
Kinez
3 mjeseci prije

A znate li vi koliko je bogat Putin?

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Mozda nevezano uz temu, da li netko zna da li je Klaus Schwab ili netko iz tog kruga od pocetka ovog nesretnog rata dao i jednu izjavu..

Jomla
Gost
Jomla
3 mjeseci prije

Ma da, zauzmi sve… 😛 Putin je od klinički mrtve Rusije i totalno osiromašenih ljudi uspio napraviti vrlo respektabilnu zemlju u kojoj ljudi iz dana u dan žive sve bolje. Dakle, ako je i uzeo što u svoj džep, to je “zaradio”! Ja bih našim “političarima” oprostio sve krađe kada… Pročitaj više »

Novi kolač
Member
Novi kolač
3 mjeseci prije

Maricu,na koju adresu da vam posaljem jedan zanimljim dokument,onu naredbu da se uniste svi materijali za koronu,imam fotografiju orginalnog dokumenta,da objavite,da vide komentatori ministarstvo istine na djelu

Sve samo HDZ NE
Gost
Sve samo HDZ NE
3 mjeseci prije

Nacistički mafijaš na čelu zločinačkoj nacističko mafijaške države, i što je tu čudno?

Brainstorm
Member
Brainstorm
3 mjeseci prije

Sto je vas interes udarati kontru “a sad o putinu”? ima o putinu. ovaj portal pise sto ostali portali presucuju. nema potrebe uspostavljati ravnotezu. pise ondje.
trazite od njih da pisu o zelenskom.
nastupate u svrhu podrivanja u korist strane koju podrzavate. posteni motiv bi vam trebala biti istina.

JoeP
Gost
JoeP
3 mjeseci prije

Što sad ima veze Putin, zašto bi putovali u Ukrajinu i Rusiju kad je riječ o bogatstvu vlastodržaca kad imamo jasnu situaciju kod nas pa možemo lako vidjeti što je od privatnog bogatstva ostalo iza pokojnih JBT i FT. Službena hrvatska politika je na strani Zelenskog, a najvažnije je najprije… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Brainstorm
3 mjeseci prije

ne valja, ne valja. ti si tu da nas poducis postenju.

Davko
Gost
Davko
3 mjeseci prije

Što dugo očekivati odčovjeka koji ?urcem igra klavir

pirat sa kariba
Member
pirat sa kariba
3 mjeseci prije

jel obavjestio ove azov-ovce za koliko ih je prodao ,i koliko je tezak?

Petra
Gost
Petra
3 mjeseci prije

Sta vredi i da se zna kada ukrajinci vise vjeruju njemu on ce ih unazaditi i unistiti, ocito se vidi da im ovaj rat dobro dosao da oslabe Rusiju a Ukrajinu uniste s jednim udarcem dvije muve ubijene .

VENTILATOR
Gost
VENTILATOR
3 mjeseci prije

ZAŠTO SUMNJAM DA ĆE OVAJ ČOVJEK ZAVRŠITI U LEŽEĆEM POLOŽAJU SA NOGAMA NAPRIJED? ON JE PREVIŠE VELIKI SVIJETSKI IGRAČ,A DA MOŽDA TOGA NIJE NI SVIJESTAN, KOJI NA KRAJU ZAVRŠI KAO ODSLUŽENA ROBA. BUDUĆI DA PREVIŠE TOGA ZNA ON ĆE PRVENSTVENO BITI OPASAN ZA ONE KOJI SU GA UNAJMILI I ČITAVO… Pročitaj više »

Petra
Gost
Petra
3 mjeseci prije

Koliko se secam Putin je bio ljut na svoje domace oligarhe sto iznose novac van Rusije, e sad da je podigao Rusiju iz pepela jeste , verovatno je to jako tesko bilo jer zapad ne voli jake nezavisne drzave pogotovo Rusiju . Nisam bas da se ovako rusi Ukrajina trebao… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
3 mjeseci prije

Pohvalan istraživački članak. Šeta što ne napravite slično i o Putinu. Premda bi to morao biti serijal.

abc
Gost
abc
3 mjeseci prije

Ukrajinci su se počeli pitati bi li bilo bolje jednostavno predati gradove, uspoređujući situaciju u Hersonu i MariupoljuU ukrajinskom segmentu telegrama pojavila se rasprava – zašto se oduprijeti ruskim trupama, dovodeći tako svoje gradove u opasnost od uništenja? Mnogi Ukrajinci ne razumiju za što bi se trebali boriti. Na primjeru Hersona… Pročitaj više »

abc
Gost
abc
3 mjeseci prije

U svakoj američkoj vazalskoj prčiji su na vlasti kriminalci i pljačkaši. Oni su sa strane američke politike izabrani namjerno kao marionete, jer na taj način USA svoje vazale bolje kontroliraju i imaju garancije, da če te države-prčije uraditi sve šta od njih zahtjeva njihov američki globalistički diktat.

Rimtutituki
Gost
Rimtutituki
3 mjeseci prije

Ranch u usa 35mil€,vila u itali3mil€, fakturisanje do 2021 milijardu u 200 mil €,a sa ovom godinom vjerojatno udesetosteuxeno

Perun
Gost
Perun
3 mjeseci prije

Zelenski nije Ukrajinac ….On je Jevrej iz Ukrajine ….Hazarsko lopovsko g..vno…..Njega i tu njegovu kliku treba vezat konjima za repove i zauvijek najuriti sa tih prostora ….Cionisticki lupez i smrad …SFSN….

Max
Member
Max
3 mjeseci prije

Zelenskiji je preko glave u korupciji.

Pecivo
Gost
Pecivo
3 mjeseci prije

E i ? Vala,ako ja nijesam avetan,to sve govori u prilog tome da voli i iskreno se bori za svoju zemlju. Pa zar ne ? Mogao je pobjeci na neku altern.destinaciju i uzivati u svom bogatstvu. Ali ne. On je tu. I svakog dana nosi glavu u torbi. Sta dalje… Pročitaj više »

BTK
Gost
BTK
3 mjeseci prije

Dosta je ovih groznih blaćenja! Santo subito. Oskar, Grammy, Pulitzer i Nobel u 5 kategorija ovome čovjeku pod hitno. U protivnom, kamo ide ovaj svijet??

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Na snimcima sa pocetka specijalne operacije primjetio sam da narod na oslobodjenim podruzjima najvise moli za ugalj da im se isporuci. Za 12 penzija u bivsoj Ukrajini bilo je moguce kupiti 2 tone uglja, a sa dvije tone ne moze se pregurati zima. Oni sa minimalnom penzijom mogli su kupti… Pročitaj više »

Zoki
Gost
Zoki
3 mjeseci prije

Zelenskog dozivljavam kao jedinog i ekskluzivnog ukrajinskog ratnog reportera sa ukrajinskih ratista, koji izvjestava sa prvih linija odbrane na sigurnoj distanci improviziranog bunkera u Poljskoj.

Pero
Gost
Pero
3 mjeseci prije

Iz kojeg plemena potiče bilo bi nenormalno da nije bogat.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Uopće ne sumnjam da će neovisni mainstream mediji u Hrvatskoj pisati o ovoj temi, a televizijske kuće izvještavati u informativnim emisijama.

łedeno doba
Gost
łedeno doba
3 mjeseci prije

Serhiy Shefir, je također burazer Zelenskoga…iz redova izabarnih
ustvari nije potreban toliki istraživački članak..
pa zna se da svi burazeri imaju veliku lovu… njihovi su oligarsi, tako se zovu u Rusiji i Ukrajini, dok se u SAD-u nazivaju “filantropi”. Njihove su centralne banke i sve velike privatne banke,…oni štampaju lovu..

Bauštelac
Gost
Bauštelac
3 mjeseci prije

Ugledna židovska obitelj lako je preveslati zbunjene ukrajince pogotovo kad ti amerika drži lojtru

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Ne znam zasto toliko udarate po jevrejima, sve zidovi ovo, zidovi ono, kad je vecina jevreja na strani rusa. Evo izraelska centralna banka rjesava se dolara i kupuje zlato juane, jene, rublje i rupije. To je odgovor na americke zahtjeve da isporuce celicnu kupolu Poljskoj, a dronove Kijevu. Meni su… Pročitaj više »

abc
Gost
abc
3 mjeseci prije

Na ruskoj televiziji gledam oslobođeni Mariupol. Ljudi se vračaju nazad u svoje domove, putevi se čiste, trgovine opet proradile, ruska vojska je dočekana s pljeskom i veseljem građana, ljudima se deli prehrambena, lječnička i socialna pomoč, život se vrača na velika vrata, itd. Čak zarobljeni ukro nacisti jedu tri puta… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Druze abc po cijelom Mariupolju vijore zastave DNR, cak i na tornju u Azovstalju. Novinar iz BL Danijel Simic dva puta dnevno izvjestava o stanju u DNR. Lako je pronaci na YT njegove izvjstaje i vidjeti sta je snimio sa kamerom. On je prvi od novinara koji je objavio razgovore… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
3 mjeseci prije

Budi ti pošten pa to navedi. Pušiš zapadnu propagandu a ne vidiš da nisu ništa konkretno naveli. Dobro, možda neće čovjeka da kompromitiraju, jako im je drag.

македонец🇲🇰
Gost
македонец🇲🇰
3 mjeseci prije

znao sam da je pošten 🤣
a zna li neko poštenog političara ?🤔

łedeno doba
Gost
łedeno doba
3 mjeseci prije

ne treba imati iluzije… ovi koji su otkrili “pandora papers”, nisu to nikakvi nezavisni novinari, to su oni isti koji su 2016. otlrili i one “panama papers”… to je organizacija ICIJ, kabalina organizacija, to sam znao još 2016. eh sada da mi neki ovdje ne bi opet prigovarali da ja uvijek… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Od 167 placenika iz BiH 24 su poginula, a 17 je dezertiralo (brojevi stari 7 dana).

Mat
Gost
Mat
3 mjeseci prije

Mogu zamislit,covjek u biznisu vrijednom hiljade milijardi.

Fabijan
Gost
Fabijan
3 mjeseci prije

U prići o bogatstvu zelenskog ; vrlo lako postoji mogućnost da će isti tek biti bogat ako uspije odraditi zadatak nalogodavaca a zarada je procent od zaduživanja Ukrajinskog naroda u bilionima. Narod će preuzeti sa izabranom vlasti dug koji zelenski sada napucava a onda ode uživati na nekom svom otoku… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
3 mjeseci prije

I koja je razlika izmedju njega i Putina koji vam je idol koliko vidim,nikakva,obadvojica bogatasi koji su marionete NWO,e moj narode!

irina
Gost
irina
3 mjeseci prije

Kažem vam, ili je Antikrist ili najbliži mu suradnik! Nećkam se između njega i Franje!

Tim Kunić
Gost
Tim Kunić
3 mjeseci prije

Naravno, svi političari to rade.

Janko
Gost
Janko
3 mjeseci prije

Židovski narode dali ste svjesni kakvu mržnju i odium prema vama izaziva ovaj plačeni glumac u službi američko engleski strateških interesa i močnog financijskog lobija, a ukrajinski narode shvati u kakvu tragediju te vodi ovaj dojučerašnji komičar

DEDA
Gost
DEDA
3 mjeseci prije

NEMAM PROBLEM SA BOGATIMA NEGO SIROTINJOM.AKO SI OVCA ONDA IDE KLANJE.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.
Izbornik