2034. će plin postati glavni izvor energije

Gasovod, turski tok, cijevi, ventili
2 komentara

Udio fosilnih goriva u svijetu će se do 2050. smanjiti na 50%, a plin će 2034. godine postati glavni izvor energije na svjetskoj razini, rekao je ruski ministar prirodnih resursa i ekologije Sergej Donskoj.

”Zbog diversifikacije izvora energije u svijetu će se, prema procjenama stručnjaka, udio fosilnih goriva do 2050.  smanjiti s 80% na samo 50%. U isto vrijeme, nafta i plin pasti na 44% udjela na svjetskom tržištu energenata, na kojem trenutno čine 53%, ali će od 2034. godine plin postati glavni izvor energije”, rekao je Donskoj.

Rekao je ”kako je zbog toga stvaranje novih centara proizvodnje nafte i plina ključni izazov za Rusiju”. U Rusiji je zabilježena pozitivna dinamika u istraživačkom sektoru nafte i plina u 2016.

”Budući da se crpe resursi u istočnom i zapadnom Sibiru i području Volga-Ural, velika je vjerojatnost otkrivanja velikih depozita u slabo istraženim područjima sjevernog Sibira i epikontinentalnom pojasu Rusije”, rekao je Donskoj.

“Imamo značajnija otkrića ove godine u odnosu na prošlu. Bit će i više rezervi, a uvjereni smo da će ove godine ulaganja u geološka istraživanja biti veća nego prošle godine. Danas su industrija i istraživanje u porastu, što je utjecalo na donošenje odluka u geološkom istraživanju. Kao što smo rekli, rast geoloških istraživanja će se uvećati za 15-20%, možda i više”, zaključio je ministar.

gorivoNafta
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

2034 nema plina koj može zagrijati evropu nakon izbijanja nuklearne zime i novog ledenog doba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI