Američka senatorica: Rusija nikad neće biti pravi prijatelj i saveznik Amerike

Sen. Joni Ernst
40 komentara

Donald Trump bi trebao biti oprezan u susretu s Vladimirom Putinom, izjavila je senatorica Joni Ernst za CBS News. Prema njezinu mišljenju, interesi Washingtona i Moskve uglavnom se ne podudaraju, ali to ne dovodi u pitanje potrebu za bilateralnim pregovorima.

CBS News: Vi ste u Odboru za poslove oružanih snaga u Senatu, pa želim znati vaše mišljenje o ovotjednom sastanku predsjednika s našim vojnim saveznicima u NATO-u, a onda nekoliko dana kasnije s neprijateljem, kako ga mnogi nazivaju, Vladimirom Putinom. Prošli tjedan je našeg predsjednički savjetnik za nacionalnu sigurnost, John Bolton, ponudio suradnju s Rusijom u Siriji za svrgavanje Irana. Zabrinjava li vas da će u zamjenu za takav sporazum Sjedinjene Države povući gotovo 2000 vojnika iz Sirije?

Sen. Joni Ernst: Bila bi zabrinuta. Trebamo stabilnost u ovoj regiji. Upozorila bih predsjednika da u vođenju bilo kakve rasprave s Rusijom, očito, Rusija nije naš prijatelj. Protivimo se mnogim akcijama koje su počinili, kao što je napad na Krim i slično. Zato bih bila oprezna pri poduzimanju ovih koraka.

Ali ako nekako postanemo partneri i zatvorimo tu stvar s Iranom, to ću podržati. Ali opet, budući da sam vrlo oprezna, po mom mišljenju Rusija nikada neće postati pravi prijatelj ili saveznik Sjedinjenih Američkih Država.

CBS News: Unatoč tome, prije nekoliko dana su neki republikanski kolege posjetili Moskvu i susreli se s predstavnicima ruskih vlasti. Mislite li da je ovo putovanje bila pogreška od strane senatora Johna Thunea i senatora Richarda Shelbya, koji je vodio delegaciju?

Sen. Joni Ernst: Ne, mislim da nije bila pogreška. Ponavljam, ako možemo sudjelovati u produktivnim pregovorima, onda je to dobro. No, potrebno je biti oprezan i shvatiti da oni nikada neće postati pravi prijatelji Sjedinjenih Američkih Država.

Isto vrijedi i za Sjevernu Koreju. Pregovori su dobri, a ako se uspijemo približiti rješenju i učiniti svijet sigurnijim, moramo to postići. Ali opet, s takvim vođama moramo djelovati vrlo oprezno. Sumnjam da oni slijede iste interese kao i Sjedinjene Američke Države.

 

američki senatNATOSen. Joni Ernst
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Frog_Pepe
5 godine prije

Rusija je bila 3. ekonomska sila prije ww1 ,danas Italija ima veću ekonomiju od rusije ,sva ekonomija im je zaostala i 70% se bazira na nafti i plinu.

Segota
5 godine prije

Pa zasto bi Rusija uopće bila prijatelj Americi?

bbbb
5 godine prije

Najveći “saveznik” čemerike je onaj tko njome parazitira nju i čitav svijet.

Euro1
5 godine prije

Usa ne može imati prijatelja. Ona ima samo interese. La réal-politique na djelu.

H'ghar
5 godine prije

Svijet počinje shvaćati kolika je razlika u definiciji prijatelja između zapadnog kapitalizmna i ostalih koji ne spadaju u tu američku “kamarilu”.
Izjavu ove senatorice treba pročitaiti na slljedeći način: Amerika nije nikome prijatelj.. Amerika ima samo vlastite interese koje ostvaruje ignorirajući interese i potrebe drugih.

tuf
5 godine prije

Lijepo je rekao Nebenzia u Vijecu sigurnosti UN-a: SAD nema prijatelja.

rodoljub
5 godine prije

Ali zato su Amerikanci bili svima pravi prijatelji i saveznici, narocito Vijetnamcima, Iracanima, Libijcima, Sirijcima, Srbima i mnogima koje su bombardovali – onako demokratski i prijateljski. Bili bi oni prijatelji i Rusima – kada bi smeli da bombarduju Rusiju .

Spartak
5 godine prije

Ha ha ha, pravi prijatelji Amerike!. Senatorica misli na one koji se daju šamarati , musti i za gazdu ratovati.

Koko
5 godine prije

Idite na mars vise.

kocki
5 godine prije

Amerika nikad nece biti pravi saveznik I prijatelj Rusije

politicki nekorektan
5 godine prije

….jbt,fake zensko…..aaaaa,bjezimooo

Nono
5 godine prije

Normalno da ne može , ima sasvim druge interese . Kontrolira USA supremaciju i to joj je poslanje . I hvala joj na tome . Da magnet nema i onaj drugi pol nebi bilo dobro . Hapsili bi nas već u našim domovinama zbog skinute dvi pisme sa torrenta . U narančasti kombinezon i aj 2 mil$ globe . Apropo Italije ovaj me kolega dobro nasmija , i tTodorić je eto tako po vanjskoj glazuri bio direktor svemira . Rusi ne moraju uvest baš ništa . Sve imaju u svojoj zemlji , svi resursi su im doma .

Koko
5 godine prije

Amerika svojim divljastvom gubi stare prijatelje.

krivA
5 godine prije

..ameri pokusavaju biti Borg. Ali o svima nama ostlima,..glonalno.., ovisi da li cemo dozvolit biti asimilirani ili poput Americkih Indijanaca-staroajedioca, skoro istrebljeni. ameri posjeduju karakteristiku tzv, koju bi ja nazvao “fenomen korova”, a svi znamo kako se korov ponasa i kako se eliminira.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

SAD je na genocidu nastala, na genocidu ce i prestati postojati. Najgenocidnija zlocinacka tvorevina koja je pobila vise ljudi na planetu nego bilo koji drugi rezim. U cijeoj svojoj povijesti od dana nezavisnosyo 04.07.1776. imaju samo 12 godina mira i 230 godina neprestanih ratova s time da su u nekim periodima vodili vise od 3 nezavisna rata istovremeno. A nasilno su mjenjali rezime u drugim drzavama samo 164 puta.
FUJ SAD, FUJ SVI PRIJATELJI SAD.

davor
5 godine prije

Hehe jadni Amerikanci, žalim ih stvarno, tuga i jad

Siniša
5 godine prije

Nije svjeana da je upravo ona veliki prijatelj Rusije,javno je rekla nesto sta ne bi smjeli proznati mada je to Rusija odavno shvatila za razliku od Srba koji neprijateljima smatraju one koji iskreno kazu da Srbija nece uci u EU ako ne prizna Kosovo Republik….Srbi vjeruju u glupost zvana prijatelji u EUu.

Siniša
5 godine prije

Englezi optuzili Rusiju zbog smrti jednog od dvoje nedavno otrovanih.

m.ivanisevic
5 godine prije

USA smatra da su joj prijatelji samo oni koji joj se poklone i priznaju je za jedinog hegemona na svijetu. S obzirom da od Rusije ti nikada neće dobiti naravno da je smatraju neprijateljem.

tak
5 godine prije

i ovo je vijest? senatora ima oko 200, koga briga sto misle? njima je ionako glavna briga
doći do što više donatora. uostalom, medjunarodnu politiku pogone interesi, dobro je rekao ruski veleposlanik u un, mi vam i ne zelimo biti prijatelji, a vi prijatelja ni nemate, samo vazale koji vas se boje

PPP
5 godine prije

Ova umjetna osoba je boravila u Rusiji i vjerojatno je bila špijun. Ima biografija na netu.

Mariola
5 godine prije

Nisu nikad bile prijateljske zemlje zašto bi to sad bile.

Grdi
5 godine prije

Uahahaha ………… koja trula izjava ……….. ameri SVAKOME zabe noz u leda ako imaju koristi, vrlo su dubiozni i dogovori i ugovori s njima NIKADA ne drze vodu !! ………….

....
5 godine prije

Pitanje, dali oni stvarno vjeruju u to sto pricaju, meni izgledaju ko da vjeruju???

Koko
5 godine prije

Slava Rossiji. Balet, opera, kultura, pjesnici, slikari, svemirska stanica Mir.
Ameri ? Idu okolo I prijete po svijetu. Ili sam nesto promasio?

wetzer maja
5 godine prije

saveznik? pa oni imaju samo vazale….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI