Američki general pred Kongresom: “Rusija i Kina su prijetnja našoj hegemoniji”

general Joseph Votel
72 komentara

Američki general Joseph Votel je jasno rekao kako SAD Iran smatra najvećim izazovom, nakon čega slijede navodni napori Rusije i Kine da oslabe hegemoniju Washingtona.

Zapovjednik Središnjeg zapovjedništva Sjedinjenih Američkih Država (CENTCOM), general Joseph Votel, rekao je pred Odborom za oružane snage američkog Zastupničkog doma kako SAD nastoje suzdržati sve veći utjecaj Irana na Bliskom istoku i braniti se od izazova kojeg za hegemoniju Washingtona predstavljaju Rusija i Kina.

“Povećano raspoređivanje ruskih raketnih protuzračnih sustava u regiji prijeti našoj sposobnosti da dominiramo zračnim prostorom”, rekao je general Votel u svojoj izjavi, zaboravljajući napomenuti da, za razliku od ruskih snaga u Siriji, američke trupe u toj zemlji nisu raspoređene na poziv Damaska.

“Glavni razlog zbog kojeg jesmo u Siriji je poraziti Islamsku državu i to ostaje naš jedini zadatak”, rekao je Votel zastupnicima, ne priznajući ključnu ulogu Rusije u porazu terorista u toj arapskoj zemlji.

Govoreći o Iranu, general je opisao Rusiju i Iran kao “povijesne suparnike koji ipak dijele interese, među kojima je dominantna namjera marginalizirati, ako ne i istjerati SAD iz regije”.

Osim toga, general Joseph Votel je optužio Iran da intervenira u ratu u Jemenu kako bi nanio štetu svom regionalnom suparniku Saudijskoj Arabiji.

“Iran tako vrši pritisak na koaliciju na čelu s Rijadom i širi svoju sferu utjecaja”, rekao je Zapovjednik Središnjeg zapovjedništva Sjedinjenih Američkih Država.

Iako general Votel nije izravno rekao da je američka zadaća u Siriji suprotstaviti se Iranu, napomenuo je kako njegova zemlja treba “izgraditi snažan odnos s iračkom vojskom i Sirijskim demokratskim snagama i tako spriječiti ciljeve Irana da uspostavi linije komunikacije u ovim kritičnim područjima”.

Ovo je samo dio jučerašnjeg izlaganja generala Josepha Votela, a ostatak dokumenta od 45 stranica u PDF formatu možete pročitati ovdje.

Rusija neće pristati na kompromis u Siriji i čekat će povlačenje SAD-a

NATOUSCENTCOM
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

…tipični imperijalisti.

burt
6 godine prije

objavljen je dio izvještaja UN koji se trebao javno objaviti sredinom ožujka o izvozu sjevernokorejskih dijelova koji služe za proizvodnju kemijskog oružja i raketa u Siriju prije ali i poslije dogovora o uništenju kemijskog oružja u Siriji iz 2013, znači da su stari diktatorski pajdaši Assad i Kim još u biznisu ali zašto je to objavljeno baš ovih dana? i to nakon izjava Mattisa, Macrona i Johnsona zadnjih 15 dana, to može značit da su ih pripremili za nešto a može se pretpostavit za što, to je ne samo argument nego i logika

basso
6 godine prije

A vi ste prijetnja citavom svijetu.

Sinisa
6 godine prije

Jeli on to “hegemonija” smatra nesto dobrim?

Klaun bez rakije
6 godine prije

A zasto bi imali hegemoniju? Kad covjek pogleda lice ovoga lika sa slike zamisli se o psihi osobe.

Kajzer Soze
6 godine prije

“Rusija i Kina su prijetnja našoj hegemoniji”
Oni možda i jesu prijetnja vama ali vi ste prijetnja ostatku svijeta !

Kokica
6 godine prije

Vaša agresivna politika je I stvorila jaku Rusiju I Kinu. A sankcije samo osnažile Rusiju. Tko vodi Ameriku gospode Bože?

Alen
6 godine prije

Nije problem sto ce oni propasti , problem je sto ce u svojoj agoniji propadanja poceti nuklearni rat…
Da Bog da imao pa nemao , njih jako tesko pogadja…

Nekoime
6 godine prije

Kad ove slušam Dolfi mi se čini nekako sasvim normalan, čak i pomalo introvertan.

čitatelj portala
6 godine prije

Američku ratnu mašineriju je hranila hegemonija. Vide i oni da je prošla baba s kolačima. Svijet je multicentričan.

Narodni heroj Sava Kovačević
6 godine prije

ovaj meni naliči na josepha goebelsa iz mladosti (kad je bija izviđač)…

fenix
6 godine prije

Ma ja mi smijemo naoruzavati opremati sve neprijatelje nasih suparnika i pomagati im ali vi nasi suparnici nesmijete to ciniti vec morate mirno cekati da oslabite pa da vas mi poderemo hahaha kako da ne moji Usranci proslo je to vrijeme ako mislite zadrzati hegemoniju morate ratovati protiv sve jacih neprijatelja i dooooobro iskrvariti i pozubiti a mislim da na to vas narod nije spreman. Mislim da US rukovodstvo nije svijesno stanja sadasnjeg svijeta a kada budu svijesni bogam ce boljeti.

burt
6 godine prije

u izvještaju UN-a navodi se kako su nakon dolaska brodskih pošljiki u kojima su bili dijelovi za proizvodnju kemijskog i raketnog naoružanja u Siriju su iz Sjeverne Koreje tokom 2016 i 2017 došli u posjetu skupina sjevernokorejskih tehničara stručnjaka za kemijsko i raketno oružje koji su posjetili nekoliko vojnih instalacija i centar za znastveno istraživanje preko kojeg su plaćene pošiljke Sjevernoj Koreji, osim tog centra sjevernokorejski tehničari su posjetili još tri centra u kojima se proizvodi kemijsko oružje, dva od njih se nalaze u okolici Damaska, nakon ovog izvještaja je sve jasno, ako nekome još nije jasno onda taj ne shvaća ništa

Kocki
6 godine prije

Vase vreme hegemonije je isteklo

Ive
6 godine prije

General Joseph Votel do you have any proof that you are not a total idiot? Obviously, not so crazy people like you need treatment in a crazy hospital until the end of life.

VladoGrozny
6 godine prije

Američki general pred Kongresom: “Rusija i Kina su prijetnja našoj hegemoniji
FANTASTICNO ! UPRAVO TAKO! TAKO VAM I TREBA 🙂

Ivo
6 godine prije

Ovaj ološ je totalno pukao. ‘Dokazi’ su im (po njihovim izvještajima) nabavke keramičkih pločica otpornih na kiseline, ventila i termometara, a što ‘eventualno može biti’ upotrijebljeno u opremanju vojnih laboratorija. Zaboravili su doduše napomenuti da se navedena oprema prvenstveno koristi u opremanju medicinskih centara i sličnih objekata, i da je vjerovatnost da je to nabavljeno za vojnu namjenu blizu nule, ali eto… tko to od ovaca još provjerava. Za uništenje i genocid u Iraku ‘krunski dokaz’ su bile aluminijske cijevi za ‘atomske centrifuge’. Od početka se doduše znalo, i kasnije ispostavilo, da su u pitanje cijevi za neku desetu namjenu, ali nebitno. Ona prodana duša koja je izdala crnu rasu, Powell, mahao je epruvetom u koju je tog jutra mokrio za sistematski i to je bila točka na i. Od svega toga nema ništa, bilo koji napad na SAA znači direktnu konfrontaciju s Rusima i momentalno raketiranje izrahella od strane… Čitaj više »

burt
6 godine prije

u izvještaju koji broji 200 stranica, navode se kopije ugovora između vladinih firmi Sirije i Sjeverne Koreje kao i računi iz kojih se vidi koji materijal je poslan iz Sjevene Koreje u Siriju, tri transporta brodovima izvršena su u studenom i prosincu 2016 a dva tansporta u siječnju 2017, u transportima je prevožen materijal acid-resistante koji služi za gradnju postrojenja za proizvodnju kemijskog oružja, brodovi kojima je izvršen transport pripadaju kompaniji Cheng Tong Trading sa sjedištem u Kini koja je osim za Siriju vojni materijal prebacivala i iz S. Koreje u Mianmar, prije tih transporta u Siriju su iz S, Koreje dostavljeni ventili i termometri koji služe za korištenje kemijskog oružja, u kolovozu 2016 u Siriju je došla skupina sjevernskorejskih eksperata za kemijsko i raketno oružje koji su posjetili vojna postrojenja u Barzahu, Adri i Hami, u razdoblju 2012-2017 Sjeverna Koreja je u Siriju poslala 40 dijelova za korištenje kemijskog… Čitaj više »

ivica
6 godine prije

dok je ovakvih cionističkih idiota biti će i ratova

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI