Bidenov rejting još više pada

Joe Biden
21 komentar

Ocjena odobravanja američkog predsjednika Joea Bidena pala je ispod 30 posto na najnižu cifru do sada, prema novim rezultatima anketa objavljenim u subotu.

Dnevna anketa praćenja koju je provela Civiqs, kompanija za online anketiranje i analizu, pokazala je da 29% registrovanih birača u SAD-u odobrava način na koji Joe Biden obavlja svoj posao, pri čemu 58% registruje neodobravanje, a 13% još uvijek nije sigurno.

Anketa je takođe otkrila da više od polovine Amerikanaca u svim starosnim grupama, kao i grupa zasnovanih na obrazovanju i rodu, uglavnom ne odobrava Bajdenov učinak. U isto vrijeme, dok 66% bijelih Amerikanaca ne podržava aktuelnog predsjednika, on je i dalje popularan među crnim ili afroameričkim stanovništvom, a 55% unutar ove grupe kaže da odobrava Bidenove postupke.

Američki lider je slabo privlačan u gotovo svim državama, sa značajnim izuzecima na Havajima i Vermontu. Bajdenova matična država Delaware također ima nejasno gledanje na njegov rad, sa 54% ispitanika koji ne odobravaju njegov rad.

Osim Afroamerikanaca, druga grupa koja cijeni Bajdenove napore su njegove kolege demokrate, sa 63% odobravanja. Nasuprot tome, ogromna većina republikanaca (97%) dala je Bajdenu palac dolje.

Nove brojke otkrivene su nakon što je anketa Harvard CAPS-Harris sprovedena krajem juna pokazala da samo 29% Amerikanaca želi da se Joe Biden ponovo kandiduje. Istovremeno, istraživanje je takođe dalo njegovu ukupnu ocjenu odobravanja na 38%.

Podrška predsjedniku opada, jer Amerikanci brinu o rastućoj inflaciji, rekordnim cijenama plina i nadolazećoj recesiji. Anketa Civiqsa također je uslijedila nakon turbulentne sedmice u kojoj je 4. jula došlo do masovne pucnjave, koja je odnijela živote sedam ljudi.

anketajoe bidenrejting
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lenko
1 godina prije

Jel’ to sve skupa ide prema:

Velika će nacija pozvati na povlačenje svog vladara i podići će ženu?

Zdravi i veseli bili, mir bio s Vama.

Max
1 godina prije

Uzalud još je živ.

македонец
1 godina prije

za komedijata e top ! dno dna i kao pretsednik i kao čovek !

1 godina prije

Ako se sjećate predizborne utrke, ovaj bolesni starac, sa karizmom malo manjom od upotrebljenog uloška Margaret Tacher, nije mogao ispuniti ni parking ispred Mek Donalca.
Rejting su mu puhali oni koji su puhali rejting bankrotiranoj Grčkoj da je uvale EU na sisu.
Tako da…ovaj text se mogao ostaviti i nenapisanim.

dragan s
1 godina prije

sta zar bajden ima rejting

Herc
1 godina prije

I Jeremija iz Alana Forda nikako da crkne a stari kenjac je gori uz to mrcina

goran
1 godina prije

svi mi znamo da bajden nije nikakav legitimno izabran predsjednik,predsjednik je i dalje trump i to je žalosno na šta je amerika pala

bruegel the elder
1 godina prije

Što ste navalili,može on raditi punom parom,pa da je i 50% balzamiran !

Himars
1 godina prije

¸Putinu raste rejting evo sada sam citao srbija ga jedina podrzava.

1 godina prije

A šta drugo očekivati od ovog starog prdonje!

Tupko Glupko
1 godina prije

To je dobro – izbori za Senat u SAD su u studenom ove godine, a do tada će senilko i stranka mu potonuti još dublje.

1 godina prije

A ako nešto pada, ne može padat više.
Valjda pada niže.
A diže se više.

tihobl
1 godina prije

Trenutno protiv Bajdena je 71% amerikanaca, a protiv Trampa 61%. Iz ova dva broja svako moze napraviti opsirnu analizu stanja u amercikom drustvu i americkim drzavama, pa zato ne moram dalje nista da kucam.

Poslanik
1 godina prije

Zar je uopce bitno kakav mu je rejting u ovome globalnom igrokazu zvanom demokracija? Za koga i za sto tocno su bitni rejtinzi isturenih politicara koji ionako ne odlucuju apsolutno o nicemu? To je isto kao kad se rastanes od zene pa mislis da ce sljedeca biti bolja, nece. Sve je to isto.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

A tko njegov rektalni izlaz servisira, nije valjda von Anmicni zaduzen za te obveze?

tata mata
1 godina prije

ko moze budalu ili panjinu da podrzava

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI