fbpx

Četvrtak 14. 03. 2019.

Vijesti u podne

Pentagon će testirati nove projektile zabranjene Ugovorom INF

Pentagon u drugoj polovici 2019. godine planira provesti testiranje dvije vrste raketa zabranjenih Ugovorom o ukidanju projektila srednjeg i kratkog dometa (INF). Associated Press navodi da testovi mogu početi i prije nego što ugovor istekne u kolovozu. Prema izvorima, jedan od krstarećih projektila s niskim letom ima procijenjeni domet od 1000 kilometara, a drugi je balistički projektil dometa od 3 do 4 tisuće kilometara. Tijekom testiranja, rakete neće nositi nuklearne naboje. Washington Post također navodi “kako Trumpova administracija ne planira ponovno tražiti raspoređivanje nuklearnih projektila u Europi”.


London bi još malo ostao u EU

Donji dom britanskog parlamenta je protiv povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije bez dogovora o uvjetima Brexita. Prema rezultatima glasovanja u Donjem domu, 321 zastupnik se izjasnio u korist prijedloga da se isključi mogućnost povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije bez sporazuma o uvjetima iz Brexita, dok je 278 zastupnika bilo protiv ove inicijative.  Danas će britanski parlamentarci glasovati za odgodu izlaska Velike Britanije iz EU 29. ožujka i tražiti da se pomjeri datum izlaska. Sa svoje strane, premijerka Theresa May je pozvala je britanske zastupnike da odobre postojeći sporazum o Brexitu s EU, jer će Velika Britanija morati sudjelovati na izborima za Europski parlament zakazanim za 23. i 26. svibnja, a povlačenje zemlje iz Europske unije će biti odgođeno na neodređeno vrijeme.


Caracas tvrdi da je napajanje električnom energijom obnovljeno 100%

Jorge Rodriguez, potpredsjednik, ministar komunikacija i informacija Venezuele, rekao je da je opskrba električnom energijom u zemlji u potpunosti obnovljena.

“Danas je opskrba električnom energijom na nacionalnoj razini vraćena na 100%”, rekao je Rodriguez.

Međutim, pojasnio je da na nekim mjestima još uvijek postoje problemi s opskrbom električnom energijom zbog eksplozija transformatora. Potpredsjednik je pozvao Venecuelance da štede energiju. Osim toga, Rodriguez je rekao da će od 14. ožujka sve radne aktivnosti u zemlji biti nastavljene. Istovremeno su sve školske aktivnosti suspendirane za još 24 sata.


Pentagon osniva Agenciju za svemirsko ratovanje

Privremeni čelnik Pentagona Patrick Shanahan je potpisao uredbu o osnivanju Agencije za svemirski razvoj. Prema uredbi, agencija će biti odgovorna za razvoj programske politike Pentagonovih vojnih svemirskih programa nove generacije.

“Agencija za svemirski razvoj će ubrzati razvoj i korištenje novih vojnih svemirskih sposobnosti potrebnih za osiguravanje tehnološke i vojne prednosti Sjedinjenih Država u svemiru”, navodi se u dokumentu. Prema toj uredbi, agencija će ujediniti napore Pentagona “za definiranje, razvoj i uvođenje novih i inovativnih rješenja, a bavit će se i nabavom u vojno-svemirskoj sferi.


Senat od Trumpa traži da prestane pomagati Saudijce u agresiji na Jemen

Senat američkog Kongresa odobrio je rezoluciju kojom bi se administracija predsjednika Trumpa obvezala da će prestati pružati pomoć koaliciji pod vodstvom Saudijske Arabije koja se u Jemenu bori protiv pokreta Ansarullah. Sada rezolucija mora proći glasovanje u Zastupničkom domu. Ranije je Capitol Hill izvijestio da je Bijela kuća namjeravala staviti veto na tu rezoluciju. Prema navodima administracije, dokument je sam po sebi pogrešan zbog činjenice da američka vojska nije izravno uključena u oružani sukob, već Rijadu samo pruža logističku pomoć, razmjenjuje obavještajne podatke i isporučuje oružje saudijskoj koaliciji.


Švedska Rusiju optužuje za špijunažu i protjeruje jednog diplomata

Švedsko ministarstvo vanjskih poslova je u pozvalo ruskog veleposlanika Viktora Tatarinceva i zatražilo da jedan od ruskih diplomata napusti zemlju, objavio je Dagens Nyheter, navodeći izvor u ministarstvu vanjskih poslova Švedske. Prema izvoru, ruski diplomat se navodno susreo sa švedskim biznismenom i znanstvenikom koji radi na području visokih tehnologija, koji je u veljači uhićen zbog sumnje da je “provodio ilegalne obavještajne aktivnosti protiv Švedske”. S tim u vezi je švedsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo da Rusi dobrovoljno napuste zemlju. Zatvoreni švedski znanstvenik negira bilo kakvu upletenost u slučaj i odbija priznati krivnju.

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Vjerojatno nisu 100% obnovili mrezu, ako ne mogu gasiti pozar u rafineriji

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
1 godina prije

Uvijek sam tvrdio da Engleska NIKAD nece izaci iz EU.
Jos uvijek to mislim.
Sve ovo gluparanje oko brexita je proljev,
najveci.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Decko sa ulice Oće li UK izać iz EU je manje bitno i to mi jednostavno neznamo, tako da je čaranje oko toga besmisleno. Ima ko povlači razne opcije i ti određuju tajming događanja.
Ono šta je bitno je to šta ovakva EU dolazi u kraj, oće li se EU transformirat ili će izbit kaos, a EU je samo obrazac globalne nestabilnosti.
Fokusiranje na bilo kakva predviđanja ili navijanja su besmislena i to općenito odvlači pažnju od poduzimanja pripremnih akcija na svim razinama, od pojedinca priko uže i šire zajednice odnosno države i dalje.

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
1 godina prije

Vidi, ne bavim se caranjem, ali volim citati izmedju redova,
odbaciti info za koji znam, osjecam da je spin.
Znam da je sve nepredvidljivo, danas, sve je moguce.
Ali neke stvari su ocigledne, pa mi je drago podijelit kako to ja vidim.
Tajming dogadjanja.
Tu si u 100% u pravu.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Vjerojatno. Ali ima jedna greškica u razmišljanju, kao kad Kosovari misle da sa svojim ‘platformama’ mogu ukinuti rezoluciju UNa.
Treba vidjeti i što će eu reći.
A bilo bi u redu da Englezi plate i one zaostale članarine. Kojih stotinjak milijardi?

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

pregled članaka zadnja 3 dana, na koje nisam stigao na vrijeme komentirati:

https://www.logicno.com/vijesti/jacques-attali-siva-emininencija-francuske-politike-zaraduje-milijune-na-nevladinim-udrugama.html

U ovom članku nedostaje najvažnija činjenica: Jacques Attali je hazar. Ne znam zašto se u pojedinim člancima ovog portal očito namjerno izbjegava spomenuti činjenica da je neka važna osoba hazar.
Atali je na skupu Bilderberga 2014. okupljenoj mafiji, predstavio bezličnu lutkicu Macrona i rekao: ovo će biti novi predsjesdnik Francuske! I tako je i bilo 3 godine kasnije.

ma čim elita vuče konce iza tih nekih kobajagi projekata za pomoć u Bangladešu i ostalim sirotinjskim državama, omda znaš da tu nešto smrdi. Čim se spominju takvi zločinci kao Clinton, Gates i ciolihvarska Svjetska banka, utjerivači dugova i pljačkaši sirotinje. A ja sam davno shvatio, da nijedenom liku, kojega hvali elita ne treba vjerovati. Tako nikad nisam vjerovao ovom Muhamedu Yunusu, kao što nikad nisam povjerovao onoj djevojki iz Pakistana (kako se zove zaboravio sam), ona koju su Talibani navodno spriječili da se ne smije školovati, pa je nakon toga, dresirana od strane zapadnjačke elite, pa su je vodali po New Yorku, Londonu, Osliu, itd.. napisali joj govore, da ih čita…ma da ti se srce para…
A posebno nevjerujem ovoj novoj djevojčici iz Švedske, — nova figura, koju je aktivirala globalistička elita.. Mala trabunja nešto o zaštiti klime i pokrenula je pokret, da učenici posvuda u zapadnim zemljama namjerno ne idu na nastavu, već eto kao prosvjediuju za spas klime i zemlje…majko mila koji kretenizam… gledam snimke – puberteski dječaci i djevojčice iz njemačkih škola, ne idu u školu, dobro im došlo ovo da danima i tjrednima ne idu u školu, a neće biti kazne, mozgovi im na negdje na razini kokoši, trabunjaju nešt o spasu klime… A evo sada i kod nas neka tinejdzerka Laura U Zagrebu, pokrenula isti kretenizam, demonxstriranje kobajagi za spas klime, i da ucenici ne idu na nastavu, vec demonstriraju za spas klime.

https://www.logicno.com/vijesti/nasljednica-angele-merkel-odbila-macrona-i-njegovu-europsku-superdrzavu.html

Annegret Kramp-Karenabuer, koju u Njemačkoj skraćeno nazivaju AKK podigla je već malo prašine u njemačkoj javnosti.
Najprije je rekla, da će se napraviti zaokret od dosadašnje velikodušne Merkeličine politike prema migraciji.
Onda je prije nekoliko tjedana, na jednoj karnevalskoj fešti, pravila zezanciju na račun takozvanih “transseksualaca”. Rekla je da oni ne znaju, je su li muškarci i žene itd.. i zezala se na račun zasebnih WC-ova za “transrodne osobe”, itd. Nakon toga napali su je Zeleni, SPD i ostali ljevičari i LGBT organizacije. Međutim ona se ipak nije htjela ispričati, izjavila je: Nijemci su najzgrčeniji, najsputaniji narod na svijetu. Hoće reći; narod koji nema smisla za humor.
Ali već prij 2 godine AKK je iznenađujće izazvala prašinu, kada je uoči glasanja o usvajanju gej braka u Bundestagu, odnosno “braka za sve”, kako su ga tamo nazvali, otvoreno rekla da se protivi gej braku i da će ozakonjenje gej braka, otvoriti vrata i za legalizaciju incestuoznih odnosa i svih mogućih oblika. I tada su je bili napali da je homofobna i slično. Iako je AKK zapravo važila kao liberalna i bliska stavovima Merkelice.
Poznati njemački gej, modni dizajner, Guido Maria Kretschmer, bijesno je reagirao na viceve AKK o transeksualcima i rekao: želim joj da njena dva sina postanu gejevi!!
Međutim, kako rekoh, AKK je u njemačkoj javnosti dosada važila kao liberalno krilo i sada je pitanje, da li je ovih nekoliko stvari, koje je ona napravila doista iskreno mislila, jesu li to njeni stavovi, ili je sve to gluma, da se zavaraju konzervativni članovi i birači CDU-a? Da ne bi prelazili na stranu AFD-a. Jer CDU-i CSU-u su dosada ionako već izgubili jako puno glasača, koji su prešli na stranu AFD-a. A uskoro će biti pokrajinski izbori u 2 savezne pokrajine u istočnoj Njemačkoj, gdje je AFD mnogo jak, a CDU sve slabiji, a SPD totalno propao.. Kakva je AKK doista i što smjera vidjet ćemo. Ova izgledom, sićušna, kržljava i neugledna ženica, u svojim nastupima djeluje sigurno i samouvjereno. Osobno ne vjerujem, da bi ona mogla donijeti neki značajniji zaokret u njemačkoj politici. Čak da ona to i iskreno namjerava, gospodari Njemačke iz”duboke države” bi je odmah na vrijeme spriječili i uklonili s položaja, ako bi doista pokušala talasati.
ali vjerojatno je to sve ipak gluma.

Sarka
Gost
Sarka
1 godina prije

Samo cu, kratko, prokomenterisati sljedece
” S tim u vezi je švedsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo da Rusi dobrovoljno napuste zemlju.”
Nikakva mnozina “Rusa” nije trazena da napuste zemlju.
Ovaj inzinjer (dzaba kad mu je mal) je mjesecima pracen od svedskih obavjestajnih sluzbi i pao je u kafani sa ruskim spijunom koji, normalno, ima diplomatski pasos.
Spija je pusten iste sekunde kada je pokazao diplomatski pasos i dvije sekunde nakon toga je napustio Svedsku.
To se radilo i prije, radi se danas i radice se sutra.
Medjuti, prebrao sam stranicu Ministarstva vanjskih poslova za ovom informacijom i nisam je pronasao. BIlo bi lijepo kada bi mi odgovorni novinar ili pisac ovog texta gore predocio link sa kojega je pokupio ovu informaciju.

milan
Gost
milan
1 godina prije

Živimo u vremenu “fake news”-a. Preneto onako kako sam čuo, bez puritanizma u prenosu lako dodje do stanja “pokvarenog telefona” 🙂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Eto nije otišao iz Švedske, tvrde Š
veđani : Ćlanak – Källor: UD protesterade mot att rysk underrättelseofficer är kvar i Sverige – https://www.dn.se/nyheter/sverige/kallor-ud-protesterade-mot-att-rysk-underrattelseofficer-ar-kvar-i-sverige/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Sarka
Gost
Sarka
1 godina prije

Novine od 27.februara pisu
“På tisdagskvällen slog man till och grep mannen när han satt i möte med en rysk underrättelseofficer. Under onsdagen flydde den ryska diplomaten från Sverige, enligt uppgift. ”
Zadnja recenica:U srijedu je ruski diplomata pobjegao iz Svedske-kaze izvor.
Da, danas novine pisu da MVP trazi da taj isti napusti zemlju dobrovoljno da ga oni ne bi tjerali.
No, na stranu te diplomatske igre.
Obrati paznju na sto sam ja gore reagovao…
” S tim u vezi je švedsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo da Rusi dobrovoljno napuste zemlju.”
Znam da ovdje dolaze dovoljno inteligentni ljudi, ali zamisli da ovo procita tip igraca iz Lepa sela lepo gore…onaj gedzo sto je stopirao u rat…hladno u Svedskoj ali standard.
On bi skontao da svi Rusi moraju van, jlde?

Sarka
Gost
Sarka
1 godina prije

Clanak sljedi vet admin mora odobriti

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Još novosti iz svijeta raketica. Rusi za 2028 spremaju jednu od 100 metara. Zvaće se Jenisej.

Arkaj
Gost
Arkaj
1 godina prije

Događaji su sve brži a pameti je sve manje… Ne bi me iznenadilo da sve ode dođavola i s ovim današnji raketicama koje su kraće od 100 metara…. I to puno prije 2028….

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

SAD, Francuska i V. Britanija gađali ‘kemijska postrojenja’ u Siriji.
Nad TelAvivom oborene dvije rakete. Proglašena uzbuna.
Njem. ministrica obrane kaže da su ‘Rusi obavješteni’.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
15
0
()
x