“Diplomatski juriš” političkog vrha Srbije u zagrljaj Izraelu i Sjedinjenim Državama

Garda VS srbija
91 komentar

Jučer je za Srbiju bio vrlo “zanimljiv dan”, barem u političkom smislu. Naime, nakon službene posjete Zagrebu je izraelski predsjednik Ruven Rivlin posjetio Beograd, gdje je izjavio kako je zadovoljan stanjem diplomatskih i ekonomskih odnosa Srbije i Izraela. Podsjetio je da je on prvi predsjednik Izraela koji je posjetio Srbiju i pozvao  predsjednika Aleksandra Vučića da posjeti Jeruzalem.

“Uskoro se obilježava 25 godina od kad su Srbija i Izrael obnovili diplomatske odnose, ali naše prijateljstvo traje duže. Židovska zajednica na Balkanu i Srbiji je stara 2000 godina. Gledamo u budućnost ali povijest, dobra i strašna, ne smije i ne može se zaboraviti”, kazao je Rivlin.

Rivlin je pozitivno ocijenio ekonomsku suradnju i posebno pohvalio na “Zakon o restituciji imovine osobama bez živih nasljednika, za kojeg je zaslužan predsjednik Vučić”. Predsjednik izraelskog režima je rekao kako ovaj zakon treba “postati model i drugim državama”. Pri tome sigurno nije mislio na vlastitu zemlju, koja je vojnom silom otela imovinu i zemlju Palestinaca, od kojih mnogi imaju živuće nasljednike i nemaju pravo pristupa svojoj bivšoj imovini, a govoriti o povratku je znanstvena fantastika.

Rivlin je rekao kako je Izrael “svjestan patnje koje je iskusio srpski narod i da dva naroda imaju mnogo zajedničkog,kao i da se i dalje se bore da zaštite nezavisnost od onih koji su veći od njih”.

“Židovska zajednica u Srbiji je mala, ali predstavlja glavni most između naša dva naroda”, rekao je Rivlin.

Predsjednik Srbije je ocijenio da su odnosi Srbije i Izraela “tradicionalno dobri, a na još višem i boljem nivou su odnosi srpskog i židovskog naroda koji su zajedno prošli kroz mnogo muka i strahota u Dva svjetska rata”.

Vučić je rekao da ga je izraelski predsjednik obavijestio o stanju na Bliskom istoku i problemima Izraela.

Navodeći da će Srbija uvijek podržavati postojanje i opstanak Izraela, s kojim će uvijek gajiti prijateljske odnose, zahvalio je Rivlinu što Izrael ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Dodao je da se s Rivlinom dogovorio o aktiviranju Mješovitog Međuvladinog odbora za suradnju i najavio veću trgovinsku razmjenu i pozvao izraelske investitore u Srbiju.

Priopćeno je i kako će Rivlin u Zemunu sudjelovati na svečanosti otvaranju ulice nazvane po začetniku modernog cionizma Theodoru Herzlu, gdje je Herzlova obitelj živjela u vrijeme Austro-Ugarske.

Ivica Dačić: Srbija je otvorena za vojnu suradnju s Pentagonom

Ivica Dačić srbija
FOTO: Ivica Dačić

I dok su izraelski i predsjednik Srbije u Beogradu razmjenjivali poruke hvale jedan drugome, u Washingtonu se u okviru dvodnevne posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastali ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i John Bolton, savjetnikom američkog predsjednika za nacionalnu sigurnosti.

Dačić je izrazio interes Srbije da se bilateralni odnosi sa Sjedinjenim Državama dodatno unaprijede i podignu na višu razinu, posebno imajući u vidu savezništvo dvije zemlje u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

Bolton se složio s ocjenom Dačića, te posebno istakao otvorenost aktualne američke administracije za blisku suradnju s vojskom Srbije i Ministarstvom obrane.

Mali incident agresije i bombardiranja Srbije od strane NATO pakta 1999. i okupacija Kosova, koje je de facto američki protektorat, nisu bili tema razgovora dvojice dužnosnika.

Prvi čovjek srpske diplomacije je iskoristio sastanak da izrazi opredijeljenost Srbije kao jamca regionalne sigurnosti i stabilnosti, te u tom izrazio spremnost Srbije za otvorenu suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ana Brnabić i njezin posjet Sjedinjenim Državama

Ana Brnabić
FOTO: Ana Brnabić

U Washingtonu je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je svoju višednevnu posjetu Sjedinjenim Državama ocijenila  kao uspješnu, kako politički, tako i ekonomski.

Govoreći o rezultatima posjete Sjedinjenim Državama, premijerka Srbije Ana Brnabić je za RTS istaknula kako je posebno zadovoljna sa sastankom s američkim ministrom financija Stevenom Mnuchinom.

Premijerka Srbije smatra da sada postoji mnogo bolje razumijevanje o pojedinim otvorenim temama, kao što su “neki nesporazumi i nerazumijevanja”, te je dodala da očekuje brze rezultate.

Jako dobar sastanak s ministrom financija, stvarno sam jako zadovoljna. To je možda bila, pored našeg prijema, najvažnija stvar tijekom jučerašnjeg dana.

Postoji jako dobra komunikacija između naših timova, što je uvijek važno, jer nemamo vremena da se osobno čujemo i surađujemo”, rekla je Ana Brnabić, koja se u Sjedinjenim Državama sastala i s predstavnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.
Prema njenim riječima, sastanak s ministrom financija je bio “jako prisan”, a razgovaralo se o konkretnim stvarima.

“Dogovorili smo se kako ćemo nastaviti konkretnu suradnju “, rekla je Ana Brnabić i naglasila kako je njena posjeta SAD-u bila uspješna.

“Uvijek je najvažnije da osjećate da ste dali sve od sebe, a ja sam ovdje sa svojim timom dala sve od sebe. Politički je ovo bila dobra posjeta, ali imali smo i dobre ekonomske sastanke”, rekla je premijerka Srbije.

Rekla je kako je imala sastanke s predstavnicima američkih kompanija, radni doručak s Poslovnim vijećem za međunarodno razumijevanje, kao i organizacijama civilnog društva, među kojima i onima koje su aktivne u Srbiji.

Potonje su prilično poznate premijerki Srbije, obzirom da su je upravo one katapultirale ravno u ured predsjednika srpske vlade. Naime, premijerka Srbije je do stupanja na ovu dužnost vodila Nacionalnu alijansu za lokalni ekonomski razvoj (NALED), najveću privatno-javnu organizaciju u Srbiji koju podupiru Delegacija EU, Zaklada Otvoreno društvo, USAID i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ).

“Zbog brojnih sastanaka sve mi izgleda mnogo duže od tri dana. Izgleda kao da sam ovdje duže od sedam dana”, rekla je Ana Brnabić u  ekskluzivnoj izjavi za RTS.

Srbija Balkan Jugoslavija YU

Ako ste primijetili, Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Ana Brnabić novinarima i javnosti nisu rekli ništa konkretno o svojim razgovorima, prvi s izraelskim predsjednikom, a drugo dvoje s američkim i dužnosnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, kojeg je osobno predstavljala direktorica Christine Lagarde.

Ova situacija, u kojoj su svi nešto rekli,a  da zapravo nitko nije rekao ništa, podsjeća na euforiju u vrijeme pobjede Syrize u Grčkoj i pojave navodno ljevičarske stranke Podemos u Španjolskoj, kada je poznati lider španjolskih komunista Carmelo Suárez javnosti poručio da se ne zavaravaju, jer su svi ljudi na svojim mjestima s točno određenom zadaćom koju moraju ispuniti.

“Opet bauk kruži Europom, bauk komunizma, ali su sve političke snage stare Europe – Merkel, Hollande, Rajoy, Cameron, Tsipras, Renzi…. – udružile u “Svetu alijansu” kako bi otjerale taj bauk. Nekada je radništvo u rušenje kapitalizma jurišalo s parolama  “Vlast radnicima” – “Socijalizam i komunizam”, ali su ih od istinske borbe uspjeli odvratiti oportunisti euroljevice – Cayo Lara, Alexis Tsipras, Pablo Iglesias – učenici Bernsteina i njegovih sljedbenika. Svi su oni na pozicijama na kojima trenutno jesu upravo u tu svrhu”, rekao je u vrijeme pojave vođa “europske ljevice” Carmelo Suárez. I bio je u pravu.

Nedavno smo ovdje iznijeli tezu da su Tsipras, Zaev i Vučić, a njima možemo dodati i Đukanovića, koji je svoj dio posla već odradio, te Anu Brnabić i Ivicu Dačića na mjestima na kojima jesu s točno određenim ciljem. Kojim? To će u Srbiji znati kada se iz ružnog sna, kakva im možda izgleda današnja stvarnost, probude u još većoj noćnoj mori.

Ovaj bi zaključak bio suvišan i nepotreban da su Ana Brnabić i Ivica Dačić rekli prave ciljeve svoje posjete Washingtonu. Konačno, treba razgovarati sa svima, jer im je to i posao. Ali oni nakon razgovora s Boltonom, Mnuchinom, Lagarde i drugima nisu rekli ništa i davali su nekakve općene i nerazumljive izjave. Što se tiče Aleksandra Vučića i njegovog susreta s izraelskim predsjednikom, obzirom na njegove protokolarne ovlasti, ona možda nije toliko značajna, ali je vrlo znakovito davanje ulice začetniku modernog cionizma Theodoru Herzlu u Zemunu, što je potez kojeg će vlasti židovske države pozdraviti i “znati cijeniti”.

Tsipras, Zaev i Vučić su dio istog atlantističkog tima i cijelu regiju će progutati NATO

Ana BrnabićCarmelo SuárezGIZIvica DačićNALEDNATORuven RivlinSteven MnuchinUSAIDzaklada otvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
91 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
5 godine prije

Vučić je prije par dana sudjelovao na konferenciji koju je vodio glavom i bradom upravo on, siva eminencija – Soros. Pametnome dosta.

laurusri
5 godine prije

A sada Vučiću, Dačiću pozovite Plenkovića i Krstičevića i zaplešite kolo jer ste potpuno isti.

Željko
5 godine prije

Pišem jučer, KGK postrojio “šef” u Jasenovcu gdje ne bi smjela otići zbog njenih katotalibana i desničara i dao joj smjernice što dalje nakon kupovine izraelskih zrakoplova, sada je “šef” u Beogradu dao smjernice AV, čujem povraćaj židovske imovine, dakle pola centra Beograda i još ponešto! “Naši predsjednici” imaju istog “šefa” kao i Putin i Trump!

Alen
5 godine prije

Kapitulacija ?!

Laki Topalović
5 godine prije

Oni se ližu i žvale, a nas sve zavađaju, okomoto i horizontalno. Narode protiv naroda i sve skupine unutar jednog naroda jedne protiv drugih skupina.

put in
5 godine prije

kralj, maršal i poglavnik su bili masoni. vučić, kgk i plenki su ispod istog šinjela. san o diktaturi im je preokupacija

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Moran pohvaliti ekipu sa Logicnog,pogotovu prvi dio teksta vezan za Vucica i Rivlina.Kraljevi znaju gdje staviti znake navoda ,nekome je to nebitno a meni genijlno,pogotovu dio vezan za INCIENT 99(bombardovanje i okupacija dijela teritorije)..a zadnja recenica ovoga teksta je vrh,slag na tortu.:)))Bravo L.R. !!!

Weteran
5 godine prije

To što su Srbi naseljeni na “Vododelnici svetova” treba koristiti kao prednost!
“Umiljato jagnje dve ovce sisa”
Ali, ….
Dešava se, kroz istoriju, i da dobijaš šamare sa obe strane?!
I tako do kraja Sveta?!

igi
5 godine prije

…ono što je vučiću prioritetan zadatak i mesijanski cilj nije inatiti se s jačima…da nije tako danas bi srba bilo troduplo više, a danas više nego jučer svaki građanin vučićeve države neizmjerno je važan…vučić ima jedan cilj kojeg mora dohvatiti a to je spriječiti odliv autohtonog stanovništva jer nisu rakete i bombe ono što prijeti srbiji već migracije i odumiranje države…..onaj tko sada ne učini pravilnu stvar za 20god. biti će u kasno….

zeljko zac
5 godine prije

koliko vidim uskoro ce i hrvatska i srbija biti u istim asocijacijama,eu i nato,bas me zanima zasto smo mi ratovali 90-tih…jos malo pa cemo biti saveznici…al ce uskoro biti po prstima i ustasama i cetnicima…ovo sve da nije prestrasno bilo bi presmijesno

Kajzer Soze
5 godine prije

,,Židovska zajednica na Balkanu i Srbiji je stara 2000 godina kazao je Rivlin”

Najebali smo….ovako su i Palestinu okupirali pozivajući se na neka istorijska prava stara 2000 godina dokazujući ih Starim zavjetom 🙂

zvonko
5 godine prije

Kako se naziva kombinacija istine ,laži i poluistine?-Propaganda!!!
Zbog čega to treba autorima logično.com,ko može znati.Poklapa se sa lažima globusa ovih dana gdje se Vučiću u usta stavlja nešto što on nije izgovorio.Poklapa se i sa pritiskom na Srbiju zbog pregovora oko Kosova.I sa stogodišnjicom pobjede saveznika u prvom svjetskom ratu i ogromne uloge srpske vojske u toj pobjedi.

Vlastimir
5 godine prije

Ovo je još jedan dokaz da povest koju smo mi učili o naseljavanju Srba i Hrvata u 7 veku iz šuma i močvara Karpata, je laž.To je potvrdio i premijer Netanijahu 2014g kada je srbski premijer Vučić posetio Izrael.Srbi i Jevreji su priljatelji još iz perioda starog Rima,pre Hrista.Oba naroda vezuje i još jedna činjenica a to je genocid koji je napravljen na njima.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Slažem se Arčibalde da je dio teksta o ulozi Srbije u pr.sv.ratu koji ovdje nedavno objavljen obična svinjarija ali i ovo što si ti napisao je djetinjarija( bez uvrede)..mislim na Vilsona a neki pominju i ulogu M.Pupina u svemu .V.Vilson je rekao to što je rekao ali nije on bio nikakav saveznik Srba kao ni Tramp ni Merkel jer je Njemačka ta koja je sa svojim satelitima nanijela više zla Srbima u 20 vijeku nego čak i Turska za četrstopedeset godina.Ovi danas dižu zastave kao Vilson tada ,istorija se ponavlja, nažalost.

srpskivojvodafranšedepere
5 godine prije

Nesuvisli komentari poput Tadmurovog samo pojačavaju utisak osmišljene propagande.

Tom
5 godine prije

Putin je prodao balkan za ….

Laki Topalović
5 godine prije

Moj Rivline. Dođe ti i očita nam lekciju, a đe je žito? Pojeli miševi? Usput. Ova ekipa u BG je definitivno EU-NATO Express. neka me razuvjeri netko iz Srbije, Bio bi sretan i zahvalan ako ima argumente

Tom
5 godine prije

Dogovorili se putin i tramp preko bibija balkan americi a ukrajna rusima rusi ne mogu branit srbe pa su ih prodali a u ukrajni vojska roka ajdarovce…

zlaya
5 godine prije

Dali je ovo Milošević uskrsnuo?Hočemo li čuti još neku pametnu(srbi najstariji narod na svijetu,srbija do Tokija,granica velike srbije Virovitica,Karlovac,Karlobag i tome slično).Do sada sam mislio da smo prešli preko te mučne epizode u našoj povijesti,ali očigledno da još ima uspavanih ljepotica u susjedstvu koji sanjaju san o velikoj i največoj Srbiji.Samo što će vam to ostati samo san i ništa drugo.Odi na druge portale i tamo širi te zadojene ideje .

fbslo
5 godine prije

Nemojte Srbi, da se sasvim prodate, kako smo se mi u Sloveniji…
Imamo još samo dvije ili tri firme u vlasti države(Krka, Petrol i Zavarovalnica Triglav) , sve je ostalo prodato…

Željko
5 godine prije

@Arčibald R. Dvije “srpske” premijerke Hrvatice, nedostajala je samo KGK da izgrli i izljubi sve!

Tom
5 godine prije

Srbija je kapitulirala sve su zrtve bile uzalud

Niko
5 godine prije

Zaboravio Dačić na suradnju 91….

tedi
5 godine prije

Pax Judeica.
Palestina nije krajnji cilj Židova; svijet je. Palestina je samo mjesto svjetske državne uprave.

Židovi namjeravaju pretvoriti Jeruzalem u vrhovni glavni grad svijeta i njegov obnovljeni hram u žarišnu točku Duha na Zemlji. Kršćanstvo će umrijeti, duh će odstupiti od naroda u našem dijelu svijeta, a našu sadašnjost sumnjivu demokraciju zamijenit će golema teokratska država. De-spiritualizirani i iskorijenjeni, beskućnici i usamljeni, jučerašnji Masters of the World [WASP-ovi] postat će robovi u svemu osim imena.

Židovski je svemir dobar za Židove. To je prokletstvo za druge. U SAD-u, budući da je židovski utjecaj stalno porastao od 1968., život običnih ljudi pogoršavao se. Dobar trenutak za Židove nije dobro vrijeme za čovječanstvo. Blagoslov Židova je prokletstvo za druge. Regije koje su “dobre za Židove” rijetko su dobre za bilo koga drugoga.
https://www.darkmoon.me/2016/the-coming-of-pax-judaica-sheikh-imran-hosein-interviewed-video-40-mins/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI