fbpx

“Diplomatski juriš” političkog vrha Srbije u zagrljaj Izraelu i Sjedinjenim Državama

Garda VS srbija

Jučer je za Srbiju bio vrlo “zanimljiv dan”, barem u političkom smislu. Naime, nakon službene posjete Zagrebu je izraelski predsjednik Ruven Rivlin posjetio Beograd, gdje je izjavio kako je zadovoljan stanjem diplomatskih i ekonomskih odnosa Srbije i Izraela. Podsjetio je da je on prvi predsjednik Izraela koji je posjetio Srbiju i pozvao  predsjednika Aleksandra Vučića da posjeti Jeruzalem.

“Uskoro se obilježava 25 godina od kad su Srbija i Izrael obnovili diplomatske odnose, ali naše prijateljstvo traje duže. Židovska zajednica na Balkanu i Srbiji je stara 2000 godina. Gledamo u budućnost ali povijest, dobra i strašna, ne smije i ne može se zaboraviti”, kazao je Rivlin.

Rivlin je pozitivno ocijenio ekonomsku suradnju i posebno pohvalio na “Zakon o restituciji imovine osobama bez živih nasljednika, za kojeg je zaslužan predsjednik Vučić”. Predsjednik izraelskog režima je rekao kako ovaj zakon treba “postati model i drugim državama”. Pri tome sigurno nije mislio na vlastitu zemlju, koja je vojnom silom otela imovinu i zemlju Palestinaca, od kojih mnogi imaju živuće nasljednike i nemaju pravo pristupa svojoj bivšoj imovini, a govoriti o povratku je znanstvena fantastika.

Rivlin je rekao kako je Izrael “svjestan patnje koje je iskusio srpski narod i da dva naroda imaju mnogo zajedničkog,kao i da se i dalje se bore da zaštite nezavisnost od onih koji su veći od njih”.

“Židovska zajednica u Srbiji je mala, ali predstavlja glavni most između naša dva naroda”, rekao je Rivlin.

Predsjednik Srbije je ocijenio da su odnosi Srbije i Izraela “tradicionalno dobri, a na još višem i boljem nivou su odnosi srpskog i židovskog naroda koji su zajedno prošli kroz mnogo muka i strahota u Dva svjetska rata”.

Vučić je rekao da ga je izraelski predsjednik obavijestio o stanju na Bliskom istoku i problemima Izraela.

Navodeći da će Srbija uvijek podržavati postojanje i opstanak Izraela, s kojim će uvijek gajiti prijateljske odnose, zahvalio je Rivlinu što Izrael ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Dodao je da se s Rivlinom dogovorio o aktiviranju Mješovitog Međuvladinog odbora za suradnju i najavio veću trgovinsku razmjenu i pozvao izraelske investitore u Srbiju.

Priopćeno je i kako će Rivlin u Zemunu sudjelovati na svečanosti otvaranju ulice nazvane po začetniku modernog cionizma Theodoru Herzlu, gdje je Herzlova obitelj živjela u vrijeme Austro-Ugarske.

Ivica Dačić: Srbija je otvorena za vojnu suradnju s Pentagonom

Ivica Dačić srbija

FOTO: Ivica Dačić

I dok su izraelski i predsjednik Srbije u Beogradu razmjenjivali poruke hvale jedan drugome, u Washingtonu se u okviru dvodnevne posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastali ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i John Bolton, savjetnikom američkog predsjednika za nacionalnu sigurnosti.

Dačić je izrazio interes Srbije da se bilateralni odnosi sa Sjedinjenim Državama dodatno unaprijede i podignu na višu razinu, posebno imajući u vidu savezništvo dvije zemlje u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

Bolton se složio s ocjenom Dačića, te posebno istakao otvorenost aktualne američke administracije za blisku suradnju s vojskom Srbije i Ministarstvom obrane.

Mali incident agresije i bombardiranja Srbije od strane NATO pakta 1999. i okupacija Kosova, koje je de facto američki protektorat, nisu bili tema razgovora dvojice dužnosnika.

Prvi čovjek srpske diplomacije je iskoristio sastanak da izrazi opredijeljenost Srbije kao jamca regionalne sigurnosti i stabilnosti, te u tom izrazio spremnost Srbije za otvorenu suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ana Brnabić i njezin posjet Sjedinjenim Državama

Ana Brnabić

FOTO: Ana Brnabić

U Washingtonu je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je svoju višednevnu posjetu Sjedinjenim Državama ocijenila  kao uspješnu, kako politički, tako i ekonomski.

Govoreći o rezultatima posjete Sjedinjenim Državama, premijerka Srbije Ana Brnabić je za RTS istaknula kako je posebno zadovoljna sa sastankom s američkim ministrom financija Stevenom Mnuchinom.

Premijerka Srbije smatra da sada postoji mnogo bolje razumijevanje o pojedinim otvorenim temama, kao što su “neki nesporazumi i nerazumijevanja”, te je dodala da očekuje brze rezultate.

Jako dobar sastanak s ministrom financija, stvarno sam jako zadovoljna. To je možda bila, pored našeg prijema, najvažnija stvar tijekom jučerašnjeg dana.

Postoji jako dobra komunikacija između naših timova, što je uvijek važno, jer nemamo vremena da se osobno čujemo i surađujemo”, rekla je Ana Brnabić, koja se u Sjedinjenim Državama sastala i s predstavnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.
Prema njenim riječima, sastanak s ministrom financija je bio “jako prisan”, a razgovaralo se o konkretnim stvarima.

“Dogovorili smo se kako ćemo nastaviti konkretnu suradnju “, rekla je Ana Brnabić i naglasila kako je njena posjeta SAD-u bila uspješna.

“Uvijek je najvažnije da osjećate da ste dali sve od sebe, a ja sam ovdje sa svojim timom dala sve od sebe. Politički je ovo bila dobra posjeta, ali imali smo i dobre ekonomske sastanke”, rekla je premijerka Srbije.

Rekla je kako je imala sastanke s predstavnicima američkih kompanija, radni doručak s Poslovnim vijećem za međunarodno razumijevanje, kao i organizacijama civilnog društva, među kojima i onima koje su aktivne u Srbiji.

Potonje su prilično poznate premijerki Srbije, obzirom da su je upravo one katapultirale ravno u ured predsjednika srpske vlade. Naime, premijerka Srbije je do stupanja na ovu dužnost vodila Nacionalnu alijansu za lokalni ekonomski razvoj (NALED), najveću privatno-javnu organizaciju u Srbiji koju podupiru Delegacija EU, Zaklada Otvoreno društvo, USAID i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ).

“Zbog brojnih sastanaka sve mi izgleda mnogo duže od tri dana. Izgleda kao da sam ovdje duže od sedam dana”, rekla je Ana Brnabić u  ekskluzivnoj izjavi za RTS.

Srbija Balkan Jugoslavija YU

Ako ste primijetili, Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Ana Brnabić novinarima i javnosti nisu rekli ništa konkretno o svojim razgovorima, prvi s izraelskim predsjednikom, a drugo dvoje s američkim i dužnosnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, kojeg je osobno predstavljala direktorica Christine Lagarde.

Ova situacija, u kojoj su svi nešto rekli,a  da zapravo nitko nije rekao ništa, podsjeća na euforiju u vrijeme pobjede Syrize u Grčkoj i pojave navodno ljevičarske stranke Podemos u Španjolskoj, kada je poznati lider španjolskih komunista Carmelo Suárez javnosti poručio da se ne zavaravaju, jer su svi ljudi na svojim mjestima s točno određenom zadaćom koju moraju ispuniti.

“Opet bauk kruži Europom, bauk komunizma, ali su sve političke snage stare Europe – Merkel, Hollande, Rajoy, Cameron, Tsipras, Renzi…. – udružile u “Svetu alijansu” kako bi otjerale taj bauk. Nekada je radništvo u rušenje kapitalizma jurišalo s parolama  “Vlast radnicima” – “Socijalizam i komunizam”, ali su ih od istinske borbe uspjeli odvratiti oportunisti euroljevice – Cayo Lara, Alexis Tsipras, Pablo Iglesias – učenici Bernsteina i njegovih sljedbenika. Svi su oni na pozicijama na kojima trenutno jesu upravo u tu svrhu”, rekao je u vrijeme pojave vođa “europske ljevice” Carmelo Suárez. I bio je u pravu.

Nedavno smo ovdje iznijeli tezu da su Tsipras, Zaev i Vučić, a njima možemo dodati i Đukanovića, koji je svoj dio posla već odradio, te Anu Brnabić i Ivicu Dačića na mjestima na kojima jesu s točno određenim ciljem. Kojim? To će u Srbiji znati kada se iz ružnog sna, kakva im možda izgleda današnja stvarnost, probude u još većoj noćnoj mori.

Ovaj bi zaključak bio suvišan i nepotreban da su Ana Brnabić i Ivica Dačić rekli prave ciljeve svoje posjete Washingtonu. Konačno, treba razgovarati sa svima, jer im je to i posao. Ali oni nakon razgovora s Boltonom, Mnuchinom, Lagarde i drugima nisu rekli ništa i davali su nekakve općene i nerazumljive izjave. Što se tiče Aleksandra Vučića i njegovog susreta s izraelskim predsjednikom, obzirom na njegove protokolarne ovlasti, ona možda nije toliko značajna, ali je vrlo znakovito davanje ulice začetniku modernog cionizma Theodoru Herzlu u Zemunu, što je potez kojeg će vlasti židovske države pozdraviti i “znati cijeniti”.

Tsipras, Zaev i Vučić su dio istog atlantističkog tima i cijelu regiju će progutati NATO

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
92 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
tuf
Gost
tuf
2 godine prije

Vučić je prije par dana sudjelovao na konferenciji koju je vodio glavom i bradom upravo on, siva eminencija – Soros. Pametnome dosta.

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  tuf

Katolik vučić. Hehehe…

zlaya
Gost
zlaya
2 godine prije
Reply to  tuf

Vučić mi je u strogo povjerenu rekao da hoće čim prije u NATO kako bi mogao osloboditi Srpsku krajinu,jer kad dvije članice NATO-a ratuju,ostale članice se ne mješaju u sukob.To mi je strogo u povjerenju rekao,majke mi.

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  zlaya

Oće to vučić oće, vraća se čovek na svoje katoličke korene bre.

Matko.
Gost
Matko.
2 godine prije
Reply to  Orijunac

@Orijunac: U tebi se napela sovinsticko-nacionalisticka us pa pucas po svim savovima. Izadji malo na cist zrak da se malo provjetris, to je najbolji i najjevtiniji recept za uskotracne nacionaliste.

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije
Reply to  tuf

@tuf: Neznam zasto se drugima mora ( ako hoces protivniku) zavidjeti i mrziti ga. I od drugih (protivnika ) se moze uciti, pa onda protivnik postaje prijatelj.

laurusri
Gost
laurusri
2 godine prije

A sada Vučiću, Dačiću pozovite Plenkovića i Krstičevića i zaplešite kolo jer ste potpuno isti.

davor
Gost
davor
2 godine prije
Reply to  laurusri

Bravo. A nekad su govorili da su svi članovi jedne stranke tj.svima nam poznate komunističke partije jednoumni. Danas je ogroman broj članova različitih stranaka jednoumni. Jednoumlje je samo promijenilo odore i rankove. Čak je i među komunističkim diktaturama i saveznicima u međusobnim odnosima bilo više kritičnosti, prkosa i višeumlja nego danas među NATO festivalskim slavljenicima demokracije i različitosti.

Željko
Gost
Željko
2 godine prije

Pišem jučer, KGK postrojio “šef” u Jasenovcu gdje ne bi smjela otići zbog njenih katotalibana i desničara i dao joj smjernice što dalje nakon kupovine izraelskih zrakoplova, sada je “šef” u Beogradu dao smjernice AV, čujem povraćaj židovske imovine, dakle pola centra Beograda i još ponešto! “Naši predsjednici” imaju istog “šefa” kao i Putin i Trump!

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Željko

Nije valjda brođaninu da si tek sad skužio da je šef svima isti………

davor
Gost
davor
2 godine prije
Reply to  Željko

Cionistička inkvizicija u Europi i Americi nema premca. Najveći broj cionista zapanjujuće nije među židovima već među kršćanima.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Kapitulacija ?!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Alen

Nepotreban ti je ovaj upitnik Alene.Kapitulacija da,samo nema niko jos mud*a da je potpise a rok lagano istice.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Jel BL uskace u isti voz ili kakav otpor mozda ?…

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Alen

Mi tapkamo u tunelu I cekamo svjetlo na kraju.Na kraju ce to svjetlo biti voz,iz suprotnog smijera, naravno.

Busola
Gost
Busola
2 godine prije

Zašto bi potpisivali , dajte narodu podjele , kruha i igara , neće ni znati da je porobljen. Greška komunista-socijalista u koracima , gledali su na sve ljude isto , a ne kao na stoku.

Ps. dovoljno je pogledati reakcije naroda nakon kreveljenja Kolinde i skužiti što narod želi bez obzira što lošije živi… Manjina su ljudi koji žele nešto više od kruha , igara , zavisti i pohlepe…

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije
Reply to  Alen

Upravo sam ja htio takav komentar napisati. Jel se sjeća NETKO onih serija Otpisani ili Nepokoreni grad?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  RoPe

Nazad u ilegalu , repriza…

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Alen

Ja sam već u ilegali , nisu vremena jedino za dizanje u zrak pruga … ionako naše pruge svjesno “naši” političari uništavaju…

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije
Reply to  RoPe

Nažalost, nećemo još dugo gledati taj film da Vučić, Brnabićka, Kolinda i Jar Jar Plenks zajedno snimaju Otpisane.

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  RoPe

@RoPe “Nepokoreni grad” dobra serija ali Tihija, Prleta, Paju Čuturu i prelijepu Mariju u “Povratak otpisanih” nitko nikada neće stići! Da nema filmova iz ex YU ne znam što bih gledao uz “Vratit će se rode” iz ovoga stoljeća, Srbi i Francuzi imaju najbolju kinematografiju ubjedljivo!

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Željko

MA realno kinematografija 50-90-tih jede novu u svim zemljama, što dovoljno govori o propasti čovjeka.

Neki dan gledao sa Jean Paul Belmondom Le Professional , film se dodiruje baš ovih tema. Inače u filmu je glumio i legendarni francuski pljačkaš sa ovih prostora… Traži ga policija i cijela Francuska , a on se pojavi minutu u filmu u ulozi detektiva 😀

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Alen

Kapitulacija? Ne-izdaja Slavena. Bas ka i hrvatski, poljski,ukrajinski….politicki vrh

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Oni se ližu i žvale, a nas sve zavađaju, okomoto i horizontalno. Narode protiv naroda i sve skupine unutar jednog naroda jedne protiv drugih skupina.

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije

@Laki Topalovic: Poslozi malo konkretnije sve ove pojmove, u samo dvije rijecenic napisanih.

put in
Gost
put in
2 godine prije

kralj, maršal i poglavnik su bili masoni. vučić, kgk i plenki su ispod istog šinjela. san o diktaturi im je preokupacija

put in
Gost
put in
2 godine prije
Reply to  put in

svakako trump bi trebao uzeti u obzir gestu vudro vilsona prije 100 godina i bila clintona od prije 20 godina. vudro vilson je prije 100 godina izvjesio zastavu srbije (još samo je zastava francuske bila na bijeloj kući) na bijeloj kući a povodom borbe srpskog naroda u ww1 a bil clinton je gavrila principa nazavao teroristom. dijametralno različite pozicije dva američka predsjednika. također trump i amerikanci bi iz ovoga trebali izvući određene zaključke a koji bi išli njima u korist

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  put in

Tko ti da minuse na tu istinu.

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije
Reply to  bbbb

Ne dirajte maršala takav se više neće roditi na ovim prostorima!

omen
Gost
omen
2 godine prije
Reply to  Zigi

Bogu hvala da se nece rodit. Najveci zlocinac i diktator ovih prostora.

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  put in

kralj, maršal i poglavnik
pijandura, ubojica, kukavica. Tim redosljedom.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Moran pohvaliti ekipu sa Logicnog,pogotovu prvi dio teksta vezan za Vucica i Rivlina.Kraljevi znaju gdje staviti znake navoda ,nekome je to nebitno a meni genijlno,pogotovu dio vezan za INCIENT 99(bombardovanje i okupacija dijela teritorije)..a zadnja recenica ovoga teksta je vrh,slag na tortu.:)))Bravo L.R. !!!

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

To što su Srbi naseljeni na “Vododelnici svetova” treba koristiti kao prednost!
“Umiljato jagnje dve ovce sisa”
Ali, ….
Dešava se, kroz istoriju, i da dobijaš šamare sa obe strane?!
I tako do kraja Sveta?!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Weteran

“umiljato jagnje dvije ovce sisa(citaj; dva kur* dudla)”” ..tako nekako ide.Srbima se redovno desavaju te samarcine I toljage po glavi.Istoriju ne naucis ona ti se ponovi.Zvuci poznato??

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije
Reply to  Weteran

E, tu igru je samo maršal znao igrati ! Danas sam tek toga svjestan.Kapa dole!

igi
Gost
igi
2 godine prije

…ono što je vučiću prioritetan zadatak i mesijanski cilj nije inatiti se s jačima…da nije tako danas bi srba bilo troduplo više, a danas više nego jučer svaki građanin vučićeve države neizmjerno je važan…vučić ima jedan cilj kojeg mora dohvatiti a to je spriječiti odliv autohtonog stanovništva jer nisu rakete i bombe ono što prijeti srbiji već migracije i odumiranje države…..onaj tko sada ne učini pravilnu stvar za 20god. biti će u kasno….

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
2 godine prije
Reply to  igi

U svim banana drzavama exYu je vrlo slicno.

igi
Gost
igi
2 godine prije

…to je kao opravdanje…srbi moraju misliti na svoj etnos i svoju državu i građane unutar nje kao i ostali etnosi na svoj i svoje…ne treba se uspoređivati s onim tko ne misli na budućnost vlastite djece …nije planina onog na kome se piše već je planina onog čije ovce na njoj pasu.

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije
Reply to  igi

Igi moj , ti stvarno misliš da njih brine koliko nas zbriše odavde?

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Zigi

..pa vi im i čuvate imovinu i privilegije…misliš da bi oni i njihovi potomci uživali toliko meda da im *****ri pokucaju na vrata i preuzmu vlast npr….u vranju…..pa hebiga i *****ri imaj svoje političke oligarhe koje treba nahraniti tuđom otetom imovinom.

zeljko zac
Gost
zeljko zac
2 godine prije

koliko vidim uskoro ce i hrvatska i srbija biti u istim asocijacijama,eu i nato,bas me zanima zasto smo mi ratovali 90-tih…jos malo pa cemo biti saveznici…al ce uskoro biti po prstima i ustasama i cetnicima…ovo sve da nije prestrasno bilo bi presmijesno

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  zeljko zac

…saveznici…misliš saveznici kao što su turci i grci….itd

Zeljko zac
Gost
Zeljko zac
2 godine prije
Reply to  igi

koliko ja znam turci nisu u eu,a vjerojatno nikad ni nece biti.i hr i sr ce obje biti u obje asocijacije…kako se igraju sa nama.
uskoro cemo se zajedno boriti protiv zloceste eu birokracije,neokolonijalizma na ovim prostorima,rasprodaje svega i svacega strancima i korporacijama…kao da netko igra partiju saha i kaze ajmo ih sad sve zaje…

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Zeljko zac

Uskoro cijeli balkan bice clan zlocinacke organizacije u svojstvu korisnih budala…
Jos jednom bravo za balkan…

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije
Reply to  Alen

To “uskoro” je davno prošlo!

cogo
Gost
cogo
2 godine prije
Reply to  Alen

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

,,Židovska zajednica na Balkanu i Srbiji je stara 2000 godina kazao je Rivlin”

Najebali smo….ovako su i Palestinu okupirali pozivajući se na neka istorijska prava stara 2000 godina dokazujući ih Starim zavjetom 🙂

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Ova ti je dobra!

cogo
Gost
cogo
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

ima puno istine u tom

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  cogo

@cogo
,,ima puno istine u tom”

U čemu ima puno istine u starom zavjetu gdje plamteći žbun govori ili u tome da smo najebali od njih 🙂

davor
Gost
davor
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Tako je. Drugi svjetski rat je vođen protiv židova ali za Izrael. Iako Tora nalaže da su židovi narod prvenstveno odabran od Boga objavom, izraelska vlada nalaže da su židovi ljudi koji obitavaju između Nila i Eufrata, milom ili silom. Koliko je rabina a i svećenika nažalost popušilo takvu priču.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  davor

@davor
Ovi lažljivi Hazari koji se danas predstavljaju kao potomci istorijskih Židova te tvrde da imaju neko istorijsko pravo na Palestinu imaju veze sa njima koliko i pingvini sa Madagaskara !

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

@Kajzer Soze Kada ste kod tog dobrog crtića da li znate da je domovina Židova trebao biti upravo Madagaskar?

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  Željko

@Željko
Nisam znao a ako nije zezanje onda su pingvini takođe najebali !
P.S.
Pravda za pingvine sa Madagaskara !

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

@Kajzer Soze Istina, to je početkom 20 stoljeća trebala biti domovina za Židove!

Arčibald R.
Gost
Arčibald R.
2 godine prije

Još da je u tekstu napisano da je Rizvin Jasenovac nazvao balkanskim Aušvicom pred Kolindom dan ranije i da je jevrejska zajednica u NDH potpuno izbrisana, a da je posjeta Ane Brnabić,I.Dačića i Željke Cvijanović imala povod u obilježavanju podizanja srpske zastave 28.7.1918. Manifestacija je iskorištena i za brojne diplomatske i političke susrete. “Prvi put srpska zastava zavijorila se na Beloj kući 28. jula 1918. godine. Tadašnji američki predsednik, Vudro Vilson izdao je saopštenje američkom narodu, koje je pročitano u crkvama širom zemlje i objavljeno u skoro svim uticajnim dnevnim novinama. Srpska zastava je podignuta iznad Bele kuće kao i u svim zgradama javnih institucija u glavnom gradu SAD. U tom saopštenju Vudro Vilson, kaže: U nedelju 28. jula navršava se četvrta godišnjica od dana kada je odvažni srpski narod, pre nego da se izloži lukavom i nedostojnom progonu pripremljenog neprijatelja, objavom rata Austrougarske bio pozvan da brani svoju zemlju i svoja ognjišta od neprijatelja rešenog da ga uništi. Plemeniti je taj narod odgovorio. Tako čvrsto i hrabro oduprli su se vojnim snagama zemlje deset puta veće po broju stanovništva i vojnoj moći, i tek kada su tri puta proterali Austrijance i nakon što su Nemačka i Bugarska pritekle u… Pročitaj više »

zvonko
Gost
zvonko
2 godine prije
Reply to  Arčibald R.

Kako se naziva kombinacija istine ,laži i poluistine?-Propaganda!!!
Zbog čega to treba autorima logično.com,ko može znati.Poklapa se sa lažima globusa ovih dana gdje se Vučiću u usta stavlja nešto što on nije izgovorio.Poklapa se i sa pritiskom na Srbiju zbog pregovora oko Kosova.I sa stogodišnjicom pobjede saveznika u prvom svjetskom ratu i ogromne uloge srpske vojske u toj pobjedi.

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  zvonko

“Kako se naziva kombinacija istine ,laži i poluistine”
Arčibald R.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Arčibald R.

Slažem se Arčibalde da je dio teksta o ulozi Srbije u pr.sv.ratu koji ovdje nedavno objavljen obična svinjarija ali i ovo što si ti napisao je djetinjarija( bez uvrede)..mislim na Vilsona a neki pominju i ulogu M.Pupina u svemu .V.Vilson je rekao to što je rekao ali nije on bio nikakav saveznik Srba kao ni Tramp ni Merkel jer je Njemačka ta koja je sa svojim satelitima nanijela više zla Srbima u 20 vijeku nego čak i Turska za četrstopedeset godina.Ovi danas dižu zastave kao Vilson tada ,istorija se ponavlja, nažalost.

srpskivojvodafranšedepere
Gost
srpskivojvodafranšedepere
2 godine prije
Reply to  Arčibald R.

Nesuvisli komentari poput Tadmurovog samo pojačavaju utisak osmišljene propagande.

zlaya
Gost
zlaya
2 godine prije
Reply to  Arčibald R.

Dali je ovo Milošević uskrsnuo?Hočemo li čuti još neku pametnu(srbi najstariji narod na svijetu,srbija do Tokija,granica velike srbije Virovitica,Karlovac,Karlobag i tome slično).Do sada sam mislio da smo prešli preko te mučne epizode u našoj povijesti,ali očigledno da još ima uspavanih ljepotica u susjedstvu koji sanjaju san o velikoj i največoj Srbiji.Samo što će vam to ostati samo san i ništa drugo.Odi na druge portale i tamo širi te zadojene ideje .

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije
Reply to  zlaya

@zlaya: Pa ni Srbi neporicu zlucudnu Milosevicevu veliku Srbiju. Ali koliko danas ina Hrvata koi su spremni priznati da je velikohrvatska politika bila daleko veca od velikosrpsk (cijela BiH, Sren-banat i Backa te Boka kotorska). Danas u Hrvatskoj ntiko o tome negovori osim kad se u Saboru izaslanici medjusobno svadjaju pa kazu pitanje Vojvodin jos nije rijeseno i jos da rata nebi ni bilo daga Hrvatsk nije htjela. O velikoj Hrvatskoj su gvorili oni koi danas nisu zivi, ovi novi Hrvati o tome samo glasno razmisljaju.

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Arčibald R.

@Arčibald R. Dvije “srpske” premijerke Hrvatice, nedostajala je samo KGK da izgrli i izljubi sve!

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije
Reply to  Željko

@Zeljko. Dvije srpske premijerke Hrvatice. Onda moramo utvrditi da je Hrvatska Seselja Hrvata inputirala Srbiji.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
2 godine prije

Ovo je još jedan dokaz da povest koju smo mi učili o naseljavanju Srba i Hrvata u 7 veku iz šuma i močvara Karpata, je laž.To je potvrdio i premijer Netanijahu 2014g kada je srbski premijer Vučić posetio Izrael.Srbi i Jevreji su priljatelji još iz perioda starog Rima,pre Hrista.Oba naroda vezuje i još jedna činjenica a to je genocid koji je napravljen na njima.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Vlastimir

Tako je.Dosli su nemi i glupi, jezik su naucili, ne znam kako od nekog Slavena, a glupost je ostala. To se ne moze tako lako eliminisati. A na kom podrucju su to Srbi i Jevreji bili prijatelji za vreme starog Rima, kako rece srBski predsednik nepismenjakovicu? Jel ga to poucio onaj dementni Deretic?

Шива-Жива-Живана
Gost
Шива-Жива-Живана
2 godine prije
Reply to  Ivan
Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije

Poznato je da Netanyahu govori istinu i samo istinu. A gle onoga sto grize usne i guzva kapu ispod stola, kao djacic u prvom razredu osnovne skole, ha-ha-ha!!!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Vlastimir

Ajde pusti to , tako ti svega. Ko je kada kao i navodno nekada bio, jer ćemo ući u raspravi tipa Ukrajine i znanstvenog rada “Kako su živjeli Ukrajinci prije 5000 godina”. Riječ je o tome kako su živjeli neki “narodi” plemena na području današnje Ukrajine prije 5000 godina, a ovi stavili “Ukrajinci”. Srbi i Jevreji su imali isti tim na prvoj Staroj olimpijadi u Grčkoj, pisalo u Sportskim novostima. Jes. majke mi, Od 776. pr. Kr. u Olimpiji u Grčkoj do 393. pos. Kr. su Srbi i Židovi imali zajedničku reprezentaciju u atletici, višeboju, drmanju pupka i rasturanju šup*a. Nastupali su pod imenom Rasjudeja. Ajd se uozbilji, tako ti svega.

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije

Akropola u ateni, to prvovenčani sagradio za svoja zadužbina,ej!

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije

@Laki Topalovic: Ove gliparij kje si ovde naveo nemaju nikakve ama bas nikakve veze sa stvarnoscu. Idi popi tri case piva, pa ces dobro spavati.

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  Vlastimir

Ma idi bre. Još od starog rima jelte? Narafski.
Julije cezar je išao kod Stefanja Nemanje na repeticije kako osvojiti galiju, to zna i malo dete.
Konstantin veliki je bio posinak Dušana silnog, jeste bre.
Gaj Oktavijan August je osnovao beograd, zatekao ga je u cigli a ostavio u mramoru, zato se zove beli grad i nema ništa sas bugari, jel takou.
Pa Poncije Pilat sagradio manastire na kosovu. Da ne kažem da je Dioklecijan rođen u Ćupriji. Pa car Trajan sagradio letnikovac na ada ciganlija. I da ne nabrajam više ima toga još more.

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije
Reply to  Orijunac

Orjunac,ponovi to još nekoliko puta i eto ti za par godina klinci će to učiti po školama,, a Šešelj će štampati udžbenike!!!

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije
Reply to  Zigi

@Zegi: Orjunac treba ono sto pise da ponavlja sve dotle dok i sam u svoju verziju pocne vjerovazi.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
2 godine prije
Reply to  Orijunac

Orijunac,ne samo što si neobavešten već si i zloban.Srbi su dali 40 rimskih ili da pravilnije kažemo Rumsko-Romejskih careva.Evio samo dva koje nose srbsko ime.Servius Tulius i Servius Galba.Justinijan je takođe bio Srbin.Otac mu se zvao Istok a majka Biglenica, Rođen je u Prizrenu.Njegov glavni komandan je takođe bio Srbin i zvao se Velizar,koga su zvali i “Beli princ”O tome pišu sve svetske enciklopedije i mnogi zapadni i istočni istoričari.

zlaya
Gost
zlaya
2 godine prije
Reply to  Vlastimir

Ima jedna informacija da je i stara Marija od Jesusa mama, bila Srpkinja,je majkemi.Provjereni info s jednog neimenovanog srpskog portala.Daj odi srći pijesak iz hladnu Moravu.Vrlo vjerovatno i židovi potjeću od starih Srba,daj se odi lijeći negdje,kam si zalutao na ovaj portal.

Шумадија
Gost
Шумадија
2 godine prije
Reply to  zlaya

Читам одавно овај сајт који ми се допада али први пут имам потребу да нешто приложим.Истине ради – https://www.youtube.com/watch?v=fCMMGYUstKs
Свако добро

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije

@Шумадија
-Zadnji rimski car:
“U junu 475. godine carem Zapadnog rimskog carstva postao je Julije Nepot. Julije Nepot pobegao je u Dalmaciju, gde je i umro 480. godine, sve vreme tvrdeći da je on zakoniti rimski car.”
-Prvo spominjanje srba:
“Za vreme cara Iraklija (610-641) u okolinu Soluna doselili su se i Srbi (kako je zabeležio car Konstantin Porfirogenit) i po njima se oblast i nazvala Servija”
-Nestsnak židova i njihove države:
“Godine 66. izbija Prvi židovski ustanak protiv Rimljana. Vespazijan (koji od 67. godine ratuje u Judeji) državnim udarom 69. godine dolazi na čelo Rima; njegov sin Titus osvaja Jerusalem 70. godine uništavajući drugi Hram (Opsežniji prikaz vidi u članku zeloti), a konačnu pobjedu slave kod utvrde Masade nakon dugotrajne opsade.”

Benjamin Netanyahu je političar, poljak sa prezimenom Mileikowsky. Drži se provjerenih činjenica.

Шумадија
Gost
Шумадија
2 godine prije
Reply to  Orijunac

Овај сајт је добар зато што се не држи увек ,,проверених ” чињеница.
Не бих да досађујем али имаш клип где се његова изјава научно доказује
https://www.youtube.com/watch?v=9sSLJ_3E6BI

Tom
Gost
Tom
2 godine prije

Putin je prodao balkan za ….

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  Tom

…malo pivo i ćevape …
Jesi vidio koliko su mu se obrazi zamastili.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Moj Rivline. Dođe ti i očita nam lekciju, a đe je žito? Pojeli miševi? Usput. Ova ekipa u BG je definitivno EU-NATO Express. neka me razuvjeri netko iz Srbije, Bio bi sretan i zahvalan ako ima argumente

Tapir
Gost
Tapir
2 godine prije

Za ovu ekipu su svi ubedjeni da je u pitanju EU-NATO Expres ali upravo je to što je toliko očigledno siguran pokazatelj da se ne radi o tome ni približno.
Kako ja gledam na situaciju radi se o tome da Srbija pod Knjaz Vučićem pokušava da kupi vreme i da se ekonomski uzdigne ponajviše bacajući sve na kartu Kine što se ekonomije tiče ali je tu problem što je velika Kina spora i treba je sačekati a Latini su se dosetili šta pokušava Vučić pa su krenuli da ga pritiskaju oko Kosova i Metohije.
Jasno je kao dan da se u vojnom delu Srbija oslanja na Rusiju ali se to takodjer odvija sporo, vreme je potrebno.
Znaš komšo ti onu staru narodnu poslovicu da “Vuk dlaku menja ali ćud nikada”?

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije
Reply to  Tapir

@Tapir. Postoi teorija o pojavama, koju je uspostavio grcki filozof Epikektes koi je zivio u prvom vijeku prije nove ere u kraljevskoj drzavi Pirigiji. Njegovu teoriju cu ti odati kad se malo razbistris.

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije

@Laki Topalovic: Pa to je jos i pokojni Arhimedes u svoje vrijeme potvrdio.

Tom
Gost
Tom
2 godine prije

Dogovorili se putin i tramp preko bibija balkan americi a ukrajna rusima rusi ne mogu branit srbe pa su ih prodali a u ukrajni vojska roka ajdarovce…

fbslo
Gost
fbslo
2 godine prije

Nemojte Srbi, da se sasvim prodate, kako smo se mi u Sloveniji…
Imamo još samo dvije ili tri firme u vlasti države(Krka, Petrol i Zavarovalnica Triglav) , sve je ostalo prodato…

zlaya
Gost
zlaya
2 godine prije
Reply to  fbslo

Kaj ti neznaš da u demokraciji i kapitalizmu nema šta država biti vlasnik bilo kakve firme.Državno mogu samo biti sustavi poput zdravstva,školstva,vojske,policije i drugih sličnih sustava da sad ne nabrajam.Bilo kakva firma koja se bavi bilo čime, nemože država biti vlasnik.

Tom
Gost
Tom
2 godine prije

Srbija je kapitulirala sve su zrtve bile uzalud

Niko
Gost
Niko
2 godine prije

Zaboravio Dačić na suradnju 91….

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Pax Judeica.
Palestina nije krajnji cilj Židova; svijet je. Palestina je samo mjesto svjetske državne uprave.

Židovi namjeravaju pretvoriti Jeruzalem u vrhovni glavni grad svijeta i njegov obnovljeni hram u žarišnu točku Duha na Zemlji. Kršćanstvo će umrijeti, duh će odstupiti od naroda u našem dijelu svijeta, a našu sadašnjost sumnjivu demokraciju zamijenit će golema teokratska država. De-spiritualizirani i iskorijenjeni, beskućnici i usamljeni, jučerašnji Masters of the World [WASP-ovi] postat će robovi u svemu osim imena.

Židovski je svemir dobar za Židove. To je prokletstvo za druge. U SAD-u, budući da je židovski utjecaj stalno porastao od 1968., život običnih ljudi pogoršavao se. Dobar trenutak za Židove nije dobro vrijeme za čovječanstvo. Blagoslov Židova je prokletstvo za druge. Regije koje su “dobre za Židove” rijetko su dobre za bilo koga drugoga.
https://www.darkmoon.me/2016/the-coming-of-pax-judaica-sheikh-imran-hosein-interviewed-video-40-mins/

Mile "golja"
Gost
Mile "golja"
2 godine prije
Reply to  tedi

@tedi: Nije vrg tako crn kao sto izgleda.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik