Dok se ne riješe problemi Lockheed Martin može proizvoditi hibrid F-22 i F-35

F22 F35 baster
43 komentara

Američka kompanija Lockheed Martin je pokrenula razvoj hibrida borbenog zrakoplova ​​pete generacije F-22 “Raptor”.

Kao što je objašnjeno od strane kompanije, nova verzija “Raptora” će biti opremljena suvremenom opremom borbenog zrakoplova F-35 i doživjeće niz strukturnih promjena.

Vojni stručnjak, umirovljeni general američkog zrakoplovstva David Deptula, sada dekan  Istraživačkog zrakoplovnog instituta Mitchell, rekao je da se radi na izradi hibridne verzije.

Gradimo hibridni zrakoplov. Ovo nije F-22. Ovo nije ni F-35. Ovo je njihova kombinacija i može se učiniti mnogo brže od novog modela”, rekao je general  Deptula.

Prema izvorima iz Pentagona, Defence One piše kako Lockheed Martin proučava mogućnost nadogradnje svojih borbenih zrakoplova zbog percipirane prijetnje iz Rusije i Kine u narednom desetljeću.

Hibrid “Raptora” je jedna od nekoliko mogućnosti koja je ponuđena Pentagonu i američkim saveznicima.

Umirovljeni general David Deptula je rekao kako će stjecanje moderniziranog F-22 omogućiti američkoj vojsci da prebrodi razdoblje do potpunog razvoja borbenih zrakoplova šeste generacije, jer njihove tehnologije još nisu potpuno dokazane.

Defense One

avionF-22 RaptorF-35 Joint Strike FighterNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Novi hibrid predvidjen kao trosjed?
Pilot i dva mehanicara?

Alen
5 godine prije

Onda ispada da je f35 bilo samo masna pljacka kako se i mislilo..

Riddick
5 godine prije

Lokid Martin i kompletni vojno industrijski kompleks treba nacionalizovati i staviti pod direktan nadzor kongresa , i onda lepo im davati da rade na projektima sa jasnim specifikacijama , i onda cemo ponovo vidjati prodore u avijaciji kao F16 F15 F18 A10 , i slicno.
Ovima danas ne treba davati da proizvode jedrilicu,a kamoli nesto slozenije.

Abcnormalan
5 godine prije

Za hibridnu pljacku poreznih obveznika….. Jos trilijun dolara…. Hehe

eu kolonija
5 godine prije

kod nas u narodu se kaze “prvo skoci pa onda reci hop”. vi uporno vicete hop, hop a nikako da skocite. ta politika je dobra za vase saveznike jer oni mogu misliti da ste vi jedina supersila ali ono sto nije dobro jeste to sto vas konkurencija svata vrlo ozbiljno a to znaci da oni razvijaju prave avione seste generacije a ne kao vi makete za holivudske reklame

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Lockheed Martin jaše dalje. Priča o hibridu F-22 i F-35 je pokušaj zahvata dobrog dijela japanskog kolača. Japan, koji je uvijek želio F-22, a koji nije mogao dobiti zbog zabrane izvoza, kupio je F-35. Isporuke su počele. Japan želi zamjenu svoje flote i novu generaciju zrakoplova, zabrinut i zbog kineskog J-20 i spreman je na to potrošiti oko 40 milijardi dolara. Ako se uzmu najbolje osobine F-22 (fizika) i F-35 (elektronika, radar), u teoriji, stvar bi bila super. Plus transfer tehnologije, uz poznatu japansku sposobnost. Ponovno pokretanje proizvodnje F-22 je preskupo za USAF. To se navodi u studiji predočenoj Kongresu. Druga stvar je što je zbog velikih troškova Obamina administracija limitirala broj proizvedenih primjeraka F-22, tako da ih je trenutno 181, od kojih je 125 borbeno spremnih, što se smatra nedovoljnim. Da li bi japansko učešće u financiranju poguralo proces obnove proizvodnje F-22, što bi mogao iskoristiti i USAF? Da… Čitaj više »

Ratoborna Gljiva
5 godine prije

Ovo me podsjeća kad je Buš mlađi bio predsjednik i kad kaže ,, do 2020-te šaljemo ljude na Mars,, …..Dok to Ameri sastave BiH će da bude glavna u evropskoj uniji..

Đuka Fićuka
5 godine prije

Zašto ne pravi hibrid npr. F-35 i helikoptera. To bi bila prava stvar i da ima i elisu i dva avio. motora sa skretnicom za prebacivanje pogona.

Dopizdilomi
5 godine prije

Izgleda da je savršenstvo od F-35 tj. “mrežni” avion završio u mreži.

NSU
5 godine prije

Amerima bi najjeftinije bilo da kupe Su-57 !

Burt na aparatima
5 godine prije

Ahahahaaaa…..pijani ameri, ne znaju avion napraviti kako treba. Ali amerofili na ovom portalu će opet pričati kako je i američki drek od zlata… Nek se ugledaju na Ruse, hebo vas trump.

Weteran
5 godine prije

Pranje novca je prvenstvena namena aviona.

Zorule
5 godine prije

Jel ovo oficijalno priznanje da je F35 sranje i da ga ni 10-ine dorada nece izvuci iz sranja?

Zorule
5 godine prije

Vjerojatno se radi o “najeftinijoj” opciji da se dobije upotrebljivi avion a da bude na razini zadatka. Velik dio problema F35 potice od same konstrukcije aviona (nesto sa cime F22 nema problema), jedna od njih je premali raspon krila zbog cega pati sama aerodinamika, i to se ne moze rijesiti SW doradama, toga su vjerojatno postali svjesni i gorljivi zagovornici F35. Ovo je nacin kako da se na kraju donekle izvuku iz gliba u kojeg su sami upali sa svojim nerealnim zahtjevima. Tako je to kada hrpa menadzera koja bas nema dodira sa prirodnim znanostima obecava nesto sto ni sami ne razumiju, a ne slusaju one koji znaju vec tupe po svome.

Galus 92
5 godine prije

Pisac ovog članka je brzopleto prepisao ove gluposti, koje su bez ikakve osnove u stvarnosti jer tu se radi o sasvim drugačijem scenariju od ovdje opisanog! Naime zapravo je riječ o potrebi japanskog zrakoplovstva, da nabavi avione 5. generacije jer će postojećim borbenim avionima japanske vojne avijacije F 15 I uskoro isteći resursi trajanja i upotrebljivosti! Japan je inače s SAD sklopio ugovor o babavi 40 tak višenamjenskih aviona 5 generacije F 35, ali treba mu dostojna zamjena za lovce F 15 I koji su koncepcijski sasvim drugačija vrsta aviona od F 35, znači, Japan treba lovca za zračnu nadmoć koji mora bit dvomotorni avion, a F 35 je u većoj mjeri namjenjen za napade na kopnene i morske ciljeve i borba protiv drugih aviona mu je sekundarna zadaća! Takav avion sa dva motora Japan već razvija, ali treba brža rješenja i Lockheed Martin razmatra opciju, da omogući Japanu da… Čitaj više »

Dean
5 godine prije

I koji je lovac onda najbolji na svijetu i zašto?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI