“Dobrodošli u transparentnost i demokraciju” – SAD gase televiziju RT

36 komentara

Direktorica ruske medijske kuće RT Margarita Simonian je potvrdila kako je Washington odlučio prekinuti emitiranje ove ruske televizije na svom teritoriju.

“Znamo da se to dogodilo, jer RT u Sjedinjenim Državama dobio status “stranog agenta”, rekla je direktorica kanala.

“Dobrodošli u transparentnost i demokraciju“, dodala je.

Ranije je potvrđeno da će postaje WNVT i WNVC iz savezne države Virginije obustaviti emitiranje RT-a u ponoć između 31. ožujka i 1. travnja. Te postaje su zadužene da do tog datuma ugase kanal RT America.

Margarita Simonian je dodala kako će RT nastaviti emitirati u Washingtonu putem drugih platformi.

U studenom 2017. godine je američko Ministarstvo pravosuđa kanal RT America stavilo na popis “stranih agenata”, što se dogodilo usred histerije zbog navodnog “uplitanja Moskve u američke predsjedničke izbore 2016.”.

Ova je odluka Washingtona je donesena na temelju zakona iz vremena Drugog svjetskog rata, kada se suzbijala nacistička propaganda, a sada je cilj suzbiti informacije koje dolaze iz Rusije Zakona zahtijeva da se inozemni komunikacijski mediji koji djeluju na američkom teritoriju registriraju kao “strani agenti”, iako se primijenio samo u ovom slučaju.

U međuvremenu su američki zakonodavci prošli tjedan predstavili nova pravila za suzbijanje “ruske propagande”, a posebno su usmjereni na povećanje kontrole nad medijima i Sputnik i RT.

Margarita Simonian
FOTO: Vladimir Putin i Margarita Simonian

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov je komentirao najavu gašenja televizije RT u Sjedinjenim Državama u noći 1. travnja. Prema riječima predstavnika Kremlja, ruska strana trenutno istražuje situaciju.

Peskov je podsjetio da je nedavno telefonski razgovarao s glavnom urednicom Margaritom Simonian i pokušao saznati na temelju čega je televizijski kanal bio obaviješten o ovoj odluci.

Glasnogovornik je istaknuo kako je ova situacija zbog postojećih ugovora vrlo kontradiktorna.

“Odvjetnici sada razmatraju detalje. Kako kažu, vrag se krije u detaljima. Na prvi pogled izgleda kao neutemeljena odluka. Čak i status stranog agenta sama po sebi ne može biti temelj za isključenje iz kabelskog prijenosa određenog medija. Takve voluntarističke akcije su vrlo alarmantne”, istaknuo je Peskov.

Prema njegovim riječima, sve to svjedoči o diskrecijskoj politici Sjedinjenih Država prema medijima i Deklaraciji o demokraciji i slobodi govora, koju Washington stalno naglašava.

“Ozbiljno proučavamo situaciju i smatramo da je vrlo opasna”, dodao je Peskov.

dmitrij peskovdmitry peskovMargarita SimonianRTrussia todaySankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Dakle ,diplomati ,konzularna predstavnistva,tv kanali ,sljede web stranice,ruski gradjani itd……
Vec vidjeno u nedavnoj istoriji…

basso
6 godine prije

Sta bi sa najvecom svjetskom demokratijom?

davor
6 godine prije

RT je zakon.

Kenan
6 godine prije

Temeljni stup demokracije je sloboda govora.Da ostatak ”zapadnog” svijeta nije pod njihovom ”čizmom” na ovaj ili onaj način bi ih trebao javno osudit i razapet u medijima.Ja ću to samo napraviti na ovom portalu, pošto se vijest u MSM vjerojatno neće jače popratit.Da ne zaboravim jedan veliki PLJUC.

Mutivoda
6 godine prije

Ponekad sam znao pogledati RT live, svaki puta sam ponovo provjerio šta gledam jer ni jednog voditelja sa ruskim akcentom, sve neki arerički i engleski, agenti valjda, što drugo !?

Riddick
6 godine prije

Pa gledaj ih uživo preko interneta
https://www.rt.com/on-air/

Ana
6 godine prije

Sad ce psici viknuti avav. I ode RT i Sputnik. By the way, 10 EU zemalja nije protjeralo Ruske diplomate.

Laki Topalović
6 godine prije

Jesi ti siguran da si platio račun za satelitsku.

Muppet show
6 godine prije

Mene je osobno sram u što sam vjerovao. Kuči još američka zastava na frizideru ali je blijeda več od svih laži.
Rusija je danas istina, put I vjera. Zato zvijer nekrštena gasi RT.
Svojim postupcima radi protiv sebe.

Bagatin
6 godine prije

Pa bilo je i vrijeme da korporativno-fasisticka drzava zada zadnji udar na mali postotak demokracije, cak me i cudi koliko je RT izdrzao

Shinzou
6 godine prije

Još malo I lucifer gasi internet.

Dino
6 godine prije

Živio Fox fake news.

Ivo Lola
6 godine prije

A kad njihovi CNN ili BBC lažu k’o psi onda je to sloboda medija! Gotovo je! USA i GB su s ovim posljednjim događajima, skupa sa svojim vazalima, pokazali i dokazali da su zadnjih 30 godina obmanjivali cijeli svijet, da su lažovi kakve svijet nije vidio od svog postanka, da su pokvarenjaci i obični ulični razbojnici bez etike i morala. Svakoga onoga tko se poziva na US primjer demokratičnosti i sloboda, treba biti vječna sramota i treba da zašuti, zato što su podržavajući US laži i obmane, što neposredno, što posredno, uzrokovali 100 milijuna žrtava i još 100 milijuna beskućnika i sirotinje diljem svijeta! Ameri i britanci, nosite se u 3pm!!!

Dino
6 godine prije

A da rusi zamole amera da izadje iz ruske svemirske stanice gore?

Ivo Lola
6 godine prije

Ameri i britanci su nam govorili da socijalizam ne valja, da moramo uništiti naše velike fabrike, da moramo prodati naše banke, obalu, vode, da je njihov bestijalni kapitalizam najbolji za čovjeka, za radnika. Poslušali smo ih, pa danas nemamo ni fabrike, ni radnike, a uskoro neće biti ni čovjeka. Pitam se, pitam i druge, zar smo toliko glupi da pored svega ne shvaćamo da su nas perfidno preveli žedne preko vode radi njihovih i samo njihovih interesa? Pitam se, pitam i druge, da li ćemo i ako ćemo kada ćemo, više okrenuti leđa toj koleri, tom zapadnom neokolonijalizmu, i vratiti naš suverenitet?

Zadranin
6 godine prije

Ha, a Ameri znaju kenjati svijetu o slobodi govora, i slobodi novinara itd.

Sramite se, konji jedni.

Pljuc.

bumbar
6 godine prije

Ovako je nekad davno i albanski Enver Hodža gasio “neprijateljsku propagandu”.
Kad ne mogu ugasiti novi ruski hipersonični sustav Sarmat, onda barem nešto…
Ovo je odraz krajnje panike i očaja globalističko totalitarne sekte kojoj planovi o Svjetskoj Vladi pucaju po svim šavovima..

Mucke
6 godine prije

Nevjerovatno kako su se uloge promijenile u samo 30 godina.Evo jedan vic iz 80-ih sa izmjenjenim ulogama.Kaze RT,mi mozemo kritizirati naseg predsjednika kad god nam se ne svidi njegova politika.Kaze CNN,nes ti pa mi svaki dan govorimo da nam se ne svidja njegova politika..

csm
6 godine prije

Sa ovakvim potezima svijet ide iz globalizma u izolacionizam,trgovinski rat je več počeo između SAD-a,Kine i EU,protjeruju se diplomati i prekidaju diplomatske veze,između Kine,Europe i Amerike uvode se međusobne sankcije i dampinške carine na uvoz i izvoz.Medusobne medijske cenzure i blokade medija..EU uvodi poreze na facebook i google.Ovo je početak kraja globalnog svijeta,slobodnog tržišta i novog svjetskog poredka.

Good Old Rebel
6 godine prije

“Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje.” “Na hipu se brijeme vrti, jedan hip je sve do smrti.” “Smrt ne gleda ničije lice: …Eto od “Glasa Amerike” u vrijeme hladnog rata do “RT” danas…kolo “sreće ” se zaista obrnulo. A to je dobar znak…Zabrane i slabost idu ruku pod ruku, to je povijest pokazala tisuću puta.

NAPOLEON
6 godine prije

Stvar je u tome što se satelitski progrem ne emitira putem satelita. Satelitske antene ako bolje pogledaš nisu uperene baš prema nebu. Imaš o tome na youtubeu. Naišao sam negdje na nekom forumu gdje netko prepričava kako je upoznao ruski bračni par u penziji koji su radili kao inženjeri za satelite. I oni su mu navodno rekli da ti sateliti uopce ne idu u orbitu, da su radili satelite bez svrhe. E kasnije kada sam se zainteresirao za ravnu zemlju, nasao sam na youtubeu gdje neka inzenjerka iz amerike koja je radila za nasu tvrdi isto da satelite koje prave ne lansiraju nigdje.

boris
6 godine prije

tek sada će gledati RT, zabranjeno voće najslađe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI