Izrael ljut što se o Siriji raspravlja bez Sjedinjenih Država

Izrael
41 komentar

Ministar vojnih poslova izraelskog režima, Avigdor Lieberman, kritizirao je predsjednike Rusije, Turske i Irana, Vladimira Putina, Recepa Tayyipa Erdogana i Hassana Rohanija, što pokušavaju oblikovati budućnost Sirije sami, bez nazočnosti Sjedinjenih Država.

“Oni određuju budućnost Sirije bez ijednog američkog predstavnika”, rekao je Lieberman u srijedu, dodavši kako ovo prvi put od Drugog svjetskog rata da gleda takav scenarij.

Osim toga, izraelski ministar je ljut ne samo zbog nedostatka na trilateralnom sastanku u Turskoj svog velikog saveznika, Sjedinjenih Država.

“Organizacija Ujedinjenih naroda nije odigrala nikakvu ulogu u procesu rješavanja sirijske krize”, rekao je Avigdor Lieberman, misleći da je sve što se događa u Siriji dogovoreno u Astani između Teherana, Moskve i Ankare.

Kritika Liebermana dolazi u vrijeme kada je uloga Washingtona u Siriji u budućnosti prilično nejasna, pogotovo od prošlog tjedna, kada je američki predsjednik Donald Trump najavio da će se SAD “uskoro povući iz arapske zemlje”, bez ikakve pobjede i unatoč činjenici da su se savjetnici njegovog tima za nacionalnu sigurnost suprotstavili ovoj mjeri.

Avigdor Lieberman
FOTO: Avigdor Lieberman

Ravnatelj američke Nacionalne obavještajne službe, Dan Coats, objavio je u srijedu kako je čelnik Bijele kuće već je donio svoju odluku o statusu američkih snaga u Siriji, ali je o svemu odbio dati više detalja.

“Ne mogu ulaziti u detalje o tome što su jučer odlučili tim za nacionalnu sigurnost i predsjednik, ali će o ovoj temi uskoro biti izdato priopćenje”, rekao je Coats novinarima.

U međuvremenu se održao trilateralni sastanak u Ankari, koji je završio objavljivanjem dokumenta u kojem su Moskva, Ankara i Teheran ponovili svoju spremnost da se eliminiraju sve terorističke skupine aktivne u Siriji i dali čvrstu potporu teritorijalnom integritetu i jedinstvu Sirijske Arapske Republike.

“Oni su potvrdili svoju odlučnost da nastave suradnju kako bi se definitivno iskorijenili ISIL, Al-Nusra Front i ostali pojedinci i skupine povezane s Al-Qaedom”, navodi se u dokumentu, koji obećava i da će se riješiti problem  “separatista”, te svih onih koji nastoje potkopati suverenitet i teritorijalni integritet Sirije.

Tri zemlje su jamci mira u Siriji i održale su nekoliko rundi pregovora u Astani, glavnom gradu Kazahstana, na kojima su sudjelovali i predstavnici Ujedinjenih naroda. Moskva, Ankara i Teheran su u više navrata rekao da su pregovori Astana komplementarni s onima u Ženevi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda.

Iran, Rusija i Turska za rješenje sirijske krize ne trebaju SAD

Avigdor LiebermanNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
6 godine prije

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

igi
6 godine prije

“Oni određuju budućnost Sirije bez ijednog američkog predstavnika”, rekao je Lieberman u srijedu, dodavši kako ovo prvi put od Drugog svjetskog rata da gleda takav scenarij…..
……
…lik je htio napomenuti da od kraja napoleonskih ratova židovi nikada nisu imali manji utjecaj na rasplet sukoba nego sada u siriji.

Barba
6 godine prije

Primjećujem već u nekoliko članaka kako je Logicno.com, možda iz prkosa, počelo nazivati vladu Izraela režimom. Shvaćam razloge koji stoje iza takvog stava, no ne bi li ipak trebali biti objektivniji i, da tako kažem, čistiji od onih “medija” koji Sirijsku vladu i njenog predsjednika nazivaju režimom?! Ako se oni spuštaju tako nisko i slijepo slijede porive dekadentnog zapada, zaista mislim kako vi ne trebate slijediti takav pad u izražavanju.

Daleko od toga da to što radi Izrael dolje nije u redu, ali možda bismo trebali imati dozu čistoće te se pokušati zadržati na nivou na kojem rijetki budu i, možda, biti primjer drugima.

Lijep pozdrav.

shumadinac
6 godine prije

Ne treba zameriti Izraelu – Tramp je još u predizbornoj kampanji najavio izolacionizam koji sada u ekonomskoj sferi aktivno primenjuje. Ako pređe i na vojni izolacionizam (u šta sumnjam ali nije nemoguće jer može druge da gurne u prvi plan) onda to za Izrael nije razlog za zabrinutost već za paniku.

Zadranin
6 godine prije

Izrael govori o važnosti UN-a? Hebemti, evo se skoro upiša od smijeha. Aj začepite svoje brnjice, gamad jedna koja em što podupire teroriste, em provodi vlastiti terorizam nad Palestincima.

Pljuc.

Sasa S
6 godine prije

Ocigledno da juzno krilo Nato a puca…zahuktava se ekonomski rat Kine i Amera…bliski istok i naftu sve vise kontrolisu Ruski saveznici..svuda ipak defanziva zapada…Englezi potrcali brze bolje u Bahrein da stite sto se jos moze a Izrael bi o buducnosti Sirije da ucestvuju jenki….kao da ne vide da se vaga moci polako al sigurno okrece ka istoku…..

HEKPCT
6 godine prije

Nisam znao da u izraelskoj vladi sjede ljudi oboljeli od autizma.

Mićo
6 godine prije

Nekako mi u zadnje vrijeme promiču komentari raznih generala, koji znaju razne ratne doktrine a ponajviše znaju kako rusi u zagrljaju votke ne umiju ništa da urade a kamoli da isplaniraju par poteza unaprijed. Bojim se da će na njihovu žalost kriza poput sirijske u budućnosti biti sve manje a ako ih i bude ameri će na kraju biti u ulozi posmatrača ili će kao i sad reći mi smo pobijedili teroriste i sad odosmo.

onaj najgl.......veći Dalton
6 godine prije

Hladna logika nameće zaključak da je od ”arapskih proljeća” na ovamo, Izrael izašao kao najveći dobitnik. Svi njegovi snažni protivnici su destabilizirani i oslabljeni. Preostao je samo Iran. I Hezbolah u Libanonu, kao iranska ispostava.

Balad
6 godine prije

“Izrael ljut što se o Siriji raspravlja bez Sjedinjenih Država… Oni određuju budućnost Sirije bez ijednog američkog predstavnika”

https://www.logicno.com/vijesti/izrael-ljut-sto-se-o-siriji-raspravlja-bez-sjedinjenih-drzava.html

Valjda bi budućnost Sirije trebali određivati Sirijci sami, bez ijednog predstavnika, a naročito onih koji su zaboravili svoje “pustolovine” iz holokausta, kao i njihovih današnjih svaeznika. 🙂 🙂 🙂

davor
6 godine prije

Da Izrael i SAD odlučuju o sudbini Sirije je jednako kao da Hitler odlučuje o sudbini Poljske.

davor
6 godine prije

Vrati Golan Liebermane fašisto

Sinisa
6 godine prije

Odlican prizor…comment image

GetRiddicked
6 godine prije

Izrael ljut što se siriji raspravlja bez produžene ruke Izraela..

alan ford
6 godine prije

“Izrael ljut što se o Siriji raspravlja bez Sjedinjenih Država”

čitaj: Jedna cionistička država je ljuta što se o Siriji raspravlja bez druge cionističke države. Cionisti su ljuti, što se njih ne pita.

Zato cionisti oni iz Izraela i oni iz Saudijske Arabije pripremaju rat protiv Irana. Najprije žele zakuhati u Libanonu, protiv šijitskog Hezbolaha, i destabilizirati Libanon, u kojemu u vlasti zajednički sudjeluju šijiti, suniti i kršćani. Tako bi se u Libanonu trebao otvoriti niovi front i pokušati oslabiti Asadam indirektno, jer je Hezbolah saveznik Asada u Siriji… onda bi malo pomalo na red došao Iran

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI