Izrael se boji da bi Rusija Siriji mogla isporučiti sustave S-300

Sustav S-400
62 komentara

Rusija je priopćila kako nakon napada Sjedinjenih Država i njihovih saveznika na sirijski teritorij razmatra isporuke proturaketnih sustava S-300 Siriji, što izraelski režim smatra najvećom prijetnjom.

Prema analizi objavljenoj u nedjelju i izraelskom istu Jerusalem Post, isporuke ruskih sustava S-300 Damasku bi imale veliki utjecaj na pogranične aktivnosti izraelskih borbenih zrakoplova, koji su u posljednjih nekoliko godina u nekoliko navrata gađali sirijski teritorij.

Prema izvoru, sustavi S-300 će ojačati kapacitete sirijske protuzračne obrane i puno lakše će se suprotstaviti ofenzivi izraelskih borbenih zrakoplova koji krše sirijski prostor. Ovi sustavi ne samo da mogu presresti izraelske zrakoplove, nego balističke projektile dometa 300 kilometara.

Analiza također naglašava da bi izraelske vlasti trebale bolje proučiti kako provoditi svoje zračne napade u Siriji, prije moguće isporuke sustava S-300 sirijskoj vojsci.

U petak je načelnik Uprave za vojne operacije Glavnog stožera ruske vojske, general Sergej Rudskoj, rekao da bio Moskva mogla nastaviti pomagati Siriji i isporukom sustava S-300, posao koji je obustavljen prije nekoliko godina, ali bi se pregovori nakon američke agresije ponovno mogli pokrenuti.

SAD, Velika Britanija i Francuska su u subotu napali Siriju pod izlikom navodnog kemijskog napada u grad Dumu, iako Damask negirao bilo kakvu umiješanost u takav napad, nepotreban zato što su sve terorističke skupine u tom području u vrijeme napada već kapitulirale.

Međutim, izvješća pokazuju da je sirijska protuzračna obrana uspjela presresti 71 od 103 projektila koja su lansirali SAD i saveznici, uključujući projektile Tomahawk i navođene bombe GBU-38.

U ovom trenutku, najnapredniji protuzračni sustav kojeg ima Sirija je ruski “Pancir-S1”, koji je rušio izraelske dronove i projektile koji su gađali sirijski teritorij.

general Sergej RudskojpancirSankcijeTomahawk
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duki
6 godine prije

Zabrinuti,ma vidi vraga ,a što treba da si Assad i svi Sirijci nacrtaju metu na leđima i čekaju izraelsku milost sa neba ? Ma ljudi shvatite da su Izraelci samoživi narod koji ne prizna nikoga
i ništa već je njihov pogled na druge narode krajnje podcjenjivački i svi su ostali nižerazredna stoka !
Jedino što razumiju to je SILA !

m.ivanisevic
6 godine prije

Ovaj napad Amera je bio obična farsa. Pogodili su sveučilišni laboratoriji čije je južno krilo 2013 bilo pogođeno od strane Izraela i nije nikad obnovljeno, također isti je laboratoriji bio prazan od 2015, a OPCW ga je dva puta eliminirao s liste lokacija u kojima se tobože proizvodi kemijsko oružje (drugi put 2017). Pogodili su neka skladišta u blizini Libanonske granice koja su također bila prazna. Rusima je to dalo odličan izgovor da Siriju i ostale “prijateljske zemlje” opskrbe sa S-300 kojeg se Izrael boji.

Adriana
6 godine prije

To je samo ispunjenje postojećeg ugovora koji je već odlagan zbog izraelskog “bojanja”, slično kao s Iranom.

Riddick
6 godine prije

Moj savet S300Pmu2 dobijate 6 lansera 48 raketa domet 200 km komandno vozilo opremu za podršku , radar , sve za 200 miliona.
Sve je bolje od Patriot vazdušne odbrane
https://youtu.be/fBM8dcLq7Gk
A Rusi me čude da tek sada tako nešto razmatraju …

davor
6 godine prije

Rusija će isporučiti. A Izrael ima dvije opcije, priznati državu Palestinu i vratiti okupirane teritorije i ponašati se kao normalna država njegovati što je moguće bolje odnose sa susjedima ili može kao i dosad organizirati ratove i okupacije, militarizirati kršćanske narode, organizirati false flagove po Americi i Europi i demonizirati muslimanski svijet te riskirati vlastito uništenje.

Stjepan
6 godine prije

Sirijska vojska će uskoro biti tehnološki i odbrambeno samodostatna za odbacivanje ovakvih napada. To je još jedan dugoročni strateški uspjeh Rusije i saveznika, a posebno ako iračanima prodaju iste sustave. Ovo je samo još jedan korak prema izbacivanju amera i vazala s Bliskog istoka. Tko ne razumije, … njega nebu uvjerilo ni rusko direktno rušenje raketa …

Zagor
6 godine prije

Nevezano (donekle).
Dumayr i Istočni Qalamoun pristali na preseljenje. Uskoro vjerojatno i Rastan. Premda bi se tamo ipak moglo i malo zapucati.

eu kolonija
6 godine prije

upravo kada je izrael prodao “najbolje” barac zrakoplove hrvatskoj. mogli su ih barem koristiti kao mamce:)

m.ivanisevic
6 godine prije

Detaljne fotografije objekta na koji je potrošeno 72 Tomahawka (službeno priopćenje Pentagona) kao i ostatci oborenih (ili onih koji su detonirali) Tomahawka.

https://www.dv.kp.ru/photo/72431/1333639/

Životinjska farma
6 godine prije

SAD vuk sit RUSIJA koza cijela SIRIJCI Janjad se izblejala ali čopor vukova čeka nosač truman i ponovo ce janjad biti napadnuta ali jedino pitanje je sto ce koza učiniti

Miller
6 godine prije

Nije dovoljna samo snaga da se uspije u svom naumu…Izrael je to dokazao tzv Arapskim proljećem koji je gotovo uništio pola Arapskih zemalja bez poginulog Izraelskog vojnika. Slično je dokazala i Rusija u Siriji…”Zapadni blok” je napravio par strateških promašaja koje sad ne može ispraviti. Rusija zna da je jedini pravi sigurnosni sustav jak Iran jer bez njega bi sunitski ISIL preplavio jug Rusije. Mislim da to Rusi neće tj ne smiju dopustiti

Zadranin
6 godine prije

Pa što se čeka Rusi? Isporučite te sustave, i jednim udarcem 3 do 6 muha (minimum).

Pljuc.

PeroDD
6 godine prije

Jos uvijek se brukate sa 71 oborenom raketom?

17 novembar
6 godine prije

kada rusija treba da isporuci ovaj famozni sistem to se ceka po deset godina primjer irana .ko bolje prati situaciju u rusiji svatio je da ce rusija biti unistena iznutra . uz pomoc pete kolone slicno kao jugoslavija . tako da ove price oko naoruzanja ruske vojske su obicne gluposti . zapad dobro zna sta radi .

Sinisa
6 godine prije

Citam..Tramp htjeo da napadne i Ruske baze u Siriji,Matis ga odgovorio i usmjerio na ogranocene udare. Ako je istina,”željezna zavjesa” se opet nadvila.

bbbb
6 godine prije

Đahve kukavica je snijela jaje u Kremlju. Đahveov tič je odrastao al rusi i ostali ne vide da nije njihov, zasljepile su ih telal laži tame kao što su od 33-e švabe bile slijepe na kukavičije jaje Šiklgrubera. Ova kukavica iz Kremlja će kao i njen švabski pandan da započne rat nespremna (od dolaska kukavice kremaljske tvornice su trebale biti na vojnom režimu proizvodnje a kukavica čeka godoa). Kukavica švapska je pustila gusare kod Denkerka i onda fingirala napad na londonukradideri koji je kasnije ravnao švabenlend a švapska kukavica napala CCCP umjesto da sredi gusare vođene tamom. Šiklgruber kukavica je tješila švabe novim oružijima koje nije imala gdje proizvesti jer su tvornice bile porušene a i da nisu porušene nebi mogle napraviti dovoljno oružija za dva fronta u zadatoj jedinici vremena. Kremaljska kukavica isto trubi o super oružijima koje nema vremena napraviti jer je izgubila 15 godina da to uradi… Čitaj više »

GetRiddicked
6 godine prije

Koliko bombardovanja i raketiranja (djelotvornih | nedjelotvornih, nema veze) mora Sirija pretrpjeti prije nego se domogne sistema S-300?

palermo
6 godine prije

S-300 je obrambeno oružje, a tu IzraHELL vidi prijetnju?! Pa ovoga se ne bi niti Monty Python sjetio. Znači, Odabrani ne bi mogli napadati samo iz zraka, već bi morali poslati i kopnene trupe, koje bi dobile po lampi samo tako – a onda bi vjerojatno morlai pristati i na raznorazne “ustupke” (čitaj: povlačenje sa okupiranih teritorija).
Po izraelskom mentalnom sklopu ako žrtva nije barem 10-ak puta slabija, onda se ne žele igrati.

MilanCZ
6 godine prije

Onaj tko razumije u vojničko naoružanje S-300 i S-500 neupotrebljiv je da bi unistiti nisko krstarece rakete kao sto je Tomahawk,za takve rakete je potreban Pancir 1 a i neki stariji sistem kao Tunguska,moderzovana verzija OKA, KUB, BUK

Tomica
6 godine prije

Nadam se da je strah opravdan i da će uskoro postati mora.

Sparkling
6 godine prije

Največi konc logor poslije drugog sv. rata. Pogodite di se nalazi? Pitanje za miljun dolara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI