N. Savčenko: Čeka nas veliki rat i mijenjat će se granice Ukrajine, Europe i Rusije

Nadezda Savcenko
56 komentara

U Kijevu je predsjednik Petro Porošenko potpisao zakon kojim prestaje takozvana “antiteroristička operacija” i stupa na snagu odredba o “deokupaciji Donbasa” u kojoj je Rusija eksplicitno navedena kao “agresorska zemlja”.

Konkretno, na terenu se neće promijeniti ništa, osim što se zakonski stvaraju preduvjeti za “oslobađanje teritorija okupiranih od strane inozemnog agresora”.

U narednim godinama Europu čeka “veliki sukob” u kojem će Ukrajina postati probni poligon. Ovo je mišljenje u nedavnom intervjuu izrazila zastupnica ukrajinske Vrhovne Rade Nadežda Savčenko, bivša heroina Kijeva, danas “enfant terrible” ukrajinske politike i noćna mora predsjednika Porošenka i njegove uprave.

Savčenko također sumnja da bi raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u Donbasu moglo riješiti problem regije, piše ukrajinsku televiziju Obzor (Обозреватель).

Nadežda Savčenko vjeruje da će za pet godina izbiti globalni sukob u kojem će Ukrajina biti “probni poligon”.

Prema Nadeždi Savčenko, međunarodna zajednica nikada neće priznati Krim kao dio Rusije, ali će poluotok dugo imati status “pripojenog teritorija”. Također je izrazila sumnju da bi raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih narod u Donbasu pomoglo u rješavanju njegove sudbine.

“Mislim da postoje dva načina. Nakon četiri godine, najviše pet, čeka nas veliki rat u kojem će se ponovno dijeliti granice ne samo Ukrajine, nego i Rusije i Europe. A Ukrajina će, na žalost, biti poligon za testiranje”, rekla je ukrajinska zastupnica.

Drugi izlaz iz situacije za Nadju Savčenko je smjena vlasti u Ukrajini i Rusiji, ili “drugi nepredviđeni scenariji na koje Ukrajinci ne mogu čekati”.

“Još uvijek vjerujem da su Krim i Donbas Ukrajina i mi ćemo braniti naše zemlje”, obećala je Savčenko.

agresordonbasNATOReintegracija Donbasa
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali
6 godine prije

‘Hoće biti rata!?…biti će rata!’

igi
6 godine prije

Drugi izlaz iz situacije za Nadju Savčenko je smjena vlasti u Ukrajini i Rusiji, ili “drugi nepredviđeni scenariji na koje Ukrajinci ne mogu čekati”
…znači smrt i razaranja su poželjna jer ukrajinci ne mogu čekati…to je ono poznato kada su mladi uspaljenici 1914.nestrpljivo jurili u rat jer su se bojali da će brzo završiti a ono carstva se srušila a nova podigla i gdje se u tome svemu vidi mlada dama…možda u jarku otkinute glave ili u moskvi u putinovom uredu.

Sinisa
6 godine prije

Rat u svakom slucaju….ukoliko ostanu ovi na vlasti ili dodju slicni njima ludost im nece dati mira i napasce,ukoliko na vlast dodje neko ko ne misli kao ovi nacisti onda dolazi gradjanski rat.
Hvala Evropo,hvala USA….za saku dolara i suludu tastinu!

mars
6 godine prije

Pa što se tiče mjenjanja evropskih, ukrajinskih i ruskih granica u tom potencijalnom ratu, Nadežda je tu sasvim u pravu. Jedino je propustila, dal’ iz neznanja ili iz nemogućnosti stvarnog sagledavanja realnog stanja moći nabrojanih učesnika, da kaže da će malo više biti pomjerene na zapad.

basso
6 godine prije

U pravu je,Rusija ce pripojiti Donbas.

Har Megiddo
6 godine prije

Idoli su joj Augusto Pinochet, Ronald Reagan i Margaret Thatcher. Pametnom dosta.

Ivo
6 godine prije

Nadežda je najpametnija od svih ukrajinskih političara i igra za Rusiju, barem tako se da zaključiti iz njenih izjava. Kad kaže da je rješenje problema smjena vlasti u Ukrajini i Rusiji, onda je očiti naglasak na smjenu u Ukrajini, s obzirom da je ona od tamo. Ne znam što su joj radili u zarobljeništvu, ali ispalo je dobro.

Mölltaler
6 godine prije

Ova izgleda ima problema sa viškom testosterona.

Alex
6 godine prije

A po čemu je ovaj dečko autoritet u geopolitici da bi joj se davalo prostora za ova nagadjanja.

Maus
6 godine prije

Ukraina najvjerovatnije tj definitivno po pola duz rijeke Dnjepar strateski polozaj i strateske ravnice zitnice. Buducnost svijeta ovisiti ce kao i u proslost o bogastvu rudama (metali) i hrana uz podrsku proizvodnje.

čitatelj portala
6 godine prije

Ova je luda. Jer samo luđakinja može zazivati rat velikih razmjera.

Lobos
6 godine prije

Ha! Prije će biti da je Nadežda Beznadežda

davor
6 godine prije

Čeka je počasni doktorat na West Pointu

Bill Clinton
6 godine prije

ahahahaa, čuj carice (tj. kraljice)… eh, ‘vake mi nedostaju u mome (tajnom) haremu…

Churko
6 godine prije

Ukrajina je dusu proadala neonacistima preko atlantika, nazalost mimo volje naroda.

Topol
6 godine prije

Vise-manje je u pravu.
Osim nekoliko stvari- rat ce, bojim se, krenuti vec u 6 mjesecu ove godine dok se u Rusiji odrzava Svjetsko prvenstvo, ako Ameri tada ne potpale nekoliko zarista pocevsi sa Ukrajinom, ne znam kad ce. Trenutak je idealan jer ce sve oci svijeta biti uprte u Rusiju.
A sto se tice promjene granica, mijenjat ce se granice i Rusije i Ukrajine, ali ne bas onako kako bi ona htjela.

Weteran
6 godine prije

Nadja ništa novo ne govori.
Broj godina je upitan??
Rata će biti, jer impotentna EUnija mora da se temeljno i sistematski opljačka od strane Gospodara Novca!?
Ne okružuje se Rusija, već EU?
Da se spreči pomoć Moskve eutanaziranim Evropskim prestonicama?!
Nakon epske pljačke EUnije, granice nikom neće trebati?!
Voleo bi se taj neizbežan dogadjaj desi za mog života?!

Konstantin
6 godine prije

Vezano na ovu temu (Ukrajina) …. preporucio bih vam da pogledate film Kiborgi (Ukropo film) koji uzdize u nebesa veliku borbu njihovih “kiborga” VS opolcenika. Tragikomicno za danasnju Ukrajinu do bola!

Georgij Žukov
6 godine prije

Granice ce se svakako mijenjati , medjutim ne na nacin kako ova dama zbori , vec na nacin da ce Crvena Armija opet biti prisiljena fasistima razbiti njusku i vratiti se na granice CCCP-a , iako to Putinu momentalno nije na kraj pameti ,kao sto nije bilo ni Staljinu , na kraju ce biti prisiljen na taj cin , jer fasisti nazalost razumiju samo cizmom u gubicu.

Georgij Žukov
6 godine prije

Mozemo samo zamisliti koliko bi se milijuna boraca od Donbasa doTrsta pirkljucilo Rusima u borbi protiv fasistickih placenika .Ljudima je vise pun .k . nato demonkratiziranja istocnog bloka ,

davor
6 godine prije

Ova je “zrela” za Popovaču !!!!!!!!!!!!!!!

nela
6 godine prije

lijepe pricice za naivne….po onoj: trla baba lan …

Hrky75
6 godine prije

Tko je jadnici sakrio šarene tablete…

samo ćaća
6 godine prije

po komentarima se vidi kako ste svi u “duhu vremena”…Momci, pali ste svi na isti trik. Mislim tu i na trolove koji misle da su pametni i da znaju. Čeka nas režirana klaonica i svi ćemo biti u njoj….osobno sam bio u takvoj i ne želim to nikome… a vi se tu prepirete oko prava na istinu za koju ne znate niti ćete je ikada saznati…opsjednuti ste, doslovno. Otiđite negdje u prirodu…šumu…u mir i tišinu..i tamo o svemu razmislite..možda ozdravite.

alan ford
6 godine prije

lani je u bilo u Večernjem, kada je ova Savčenko rekla, da hazari imaju previše utjecaja u Ukrajini.

gost
6 godine prije

zgodna je ova mala 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI