Na vježbama “Clear Sky 2018” u Ukrajini u padu Su-27 poginuo američki pilot

Su-27
41 komentar

Samo dan poslije objave ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka u kojoj prijeti Rusiji ukrajinskim zrakoplovstvom i priloga američke televizijske kuće NBC kako SAD Rusiji šalju poruku s vojnim vježbama u Ukrajini, u regiji Vinice se srušio borbeni zrakoplov Su-27.

Incident se dogodio u utorak, 16. listopada, tijekom vježbe “Clear Sky 2018”, u kojoj sudjeluju snage NATO pakta u ukrajinska vojska.

Zrakoplov je pao između naselja Berdičeva i Hmilnika. Oba pilota su poginula, a jedan od njih je bio američki vojnik. U Sjedinjenim Državama pripremaju provesti istragu o incidentu.

Međutim, američka strana još službeno nije potvrdila smrt svog pilota, ograničavajući se samo na priznanje da je bio u ukrajinskom zrakoplovu. Tako je navedeno u priopćenju američkog ratnog zrakoplovstva.

“Vidjeli smo izvješće o nesreći s američkom vojskom i mogu potvrditi da je američki vojnik bio uključen u ovaj incident. Trenutno je slučaj pod istragom i nastavit ćemo pružati dodatne informacije kada postanu dostupne”, slijedi iz poruke američkih oružanih snaga.

Uzrok tragedije još uvijek je nepoznat. Međutim, zapovjedništvo ukrajinskog ratnog zrakoplovstva uvjerava da zrakoplov Su-27 bio u dobrom stanju, letio je na dnevnoj bazi, uključujući i na vježbama “Clear Sky 2018”. Istaknuto je da je zrakoplovna oprema zadovoljavala sve tehničke zahtjeve i prošla odgovarajuće postupke licenciranja.

Ranije su mediji pisali kako se tijekom ovih vježbi ispostavilo da je Su-27 po svojim sposobnostima nadmašio američki F-15. Međutim, ukrajinski Su-27 i oni na raspolaganju ruskoj vojsci nisu isti, jer su u Rusiji provedene modernizacije zrakoplova, koji nisu modernizovani još od raspada Sovjetskog Saveza, dok je tehničko stanje ukrajinskih ostalo na razini verzije kakva je ostala u zemlji nakon proglašenja neovisnosti.

Reuters

Porošenko prijeti Rusiji ukrajinskim zrakoplovstvom (VIDEO)

Clear Sky 2018F-15NATOSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
5 godine prije

Jednostavno.
Ukrajinski pilot se malo “ku**o” sa svojom starom kantom…
Neka samo….

Riddick
5 godine prije

Dobro je da se Ameri jos nisu vozili u improvizovanim oklopnim vozilima koje proizvode vojnici samoinicijativno:
https://youtu.be/kIVp6ufWFcs

....
5 godine prije

Ja mislim da su Rusi krivi za to, nemoguce da se Ukrajinski avion srusio sam od sebe. Sad cre SAD nove sankcije uvest Rusiji, obrazlozenje ce bit – “Rusija napala Ukrajinu i samo hrabroscu USA pilota i uz minimalne gubitke je Rusija porazena i protjerana. Zato da se to neponovi uvodimo zestoke sankcije. Tko nam nevjeruje da je bas tako bilo pitajte Potrosenka ili kako se vec zove taj predsjednik Ukrajine ….”

DAWOR
5 godine prije

NEEEE…BOŽEEEE,O NEEEE !!!!!!! ZAŠTO ?? ZAŠTOOOOOOOO ???

Mikojan
5 godine prije

Gubtak svakog pilota je velika šteta i žalost, osim ako su u neprijateljskom napadu na drugu državu, a SU27 je krasna mašina ma kako zastarjela bila. Imali su vremena da je usavrše samo je pitanje da li imaju sa kime. I iz Ukrajine su mnogi stručnjaci otišli za boljom zaradom i uvjetima rada.

Adriana
5 godine prije

Sigurno će USAF i Nacionalne garde USA ubuduće zabraniti pilotima ukrcavanje u stare i slabo održavane škatule kojekakvih zemalja na istoku. Srećom, MiG 21 ovi više nemaju u sastavu, prodano u furdu.

zwizdan007
5 godine prije

Ma amer ne razumi ćirilicu pa je biće stisnija kočnicu misto gasa ?

Ivo
5 godine prije

Dakle američki piloti lete u borbenim avionima zemlje koja je Rusiju proglasila agresorom, u blizini ruskog teritorija. Netko ovdje baš moli vraga da započne rat.

Ono,znamo da vježbaju napade na ukrajinske S-300,ali ipak…mogli bi da slučajno nalete i na rusku varijantu, nisu ni one daleko.

Fitcher
5 godine prije

Od kad im je u Ukrajini Porošenko na vlasti ta se država raspada po šavovima u svakom segmentu.

njonjo
5 godine prije

A, jebiga, nije znao komande na ruskom.

Siniša
5 godine prije

Hm….zali Boze svakog poginulog insana,izgubio je priliku da se pokaje i popravi.
Ameri imaju i MiGove i SUhoje,ocigledno misle sa su Ukrajinski i Ruski piloti pupcanom vrpcom vezani.

Abcnormalan
5 godine prije

Hahaha, pise poginuo americki pilot a za ukrajinca nitko nista onak to je normalno…. Koji robovi ti ukrajinci…

dinaricus vulgaris
5 godine prije

su ima automatsko samouništenje ako osjeti američki zadah

Seljak
5 godine prije

Miljenko!!!
Bobina!!!

Rotor
5 godine prije

Ukrajinci samo modernizuju fašizam. Suroviji je od svih drugih varijanti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI