Nijemci ne znaju kako riješiti problem mentaliteta “Snađi se druže!”

Berlin
52 komentara

Uz masovni priljev ilegalne imigracije, one iz 2015. i ove u tijeku, njemačka javnost je uznemirena zbog novog problema u zemlji. Naime, istočni Europljani prijavljuju boravak u Njemačkoj kako bi ostvarili pravo na dječji doplatak za svoje potomstvo koje živi u inozemstvu. Broj ove djece obara sve rekorde.

Prema saveznoj vladi, broj djece koja žive u inozemstvu je za godinu dana porastao, a dječji doplatak iz Njemačke je povećan za 10,7 posto. Federalno ministarstvo financija je za novinsku agenciju DPA izvijestilo da je u lipnju 2018. godine “bilo ukupno 268 336 djece koja žive izvan Njemačke u Europskoj uniji ili u Europskom gospodarskom prostoru, a kojima Berlin plaća dječji doplatak”.

Za usporedbu, u lipnju 2017. Je takve djece bilo 243 234, a 2016. godine 232 189. Najviše od svih ovu pogodnost koriste primatelji iz istočne Europe, i ta brojka raste, što među lokalnim političarima uzrokuje nezadovoljstvo i sve se više govori o “ciljanoj migraciji koja vrši udar na socijalni sustav”. Čak i tradicionalno popustljivi socijaldemokratski gradonačelnici kritiziraju ovu činjenicu.

Budući da se iz istočnoeuropskih zemalja ljudi jednostavno prijavljuju kao obitelji registrirane s prebivalištem u Njemačkoj, nakon toga ostvaruju pravo na dječje doplatke.

Nakon registracije, dokumentacija odlazi u ured obiteljskog fonda, koji sve provjerava, potom isplaćuje naknade za djecu koja zapravo žive u matičnoj domovini.

Naime, nakon registracije se djeca  obično šalju kući, a novac nastavlja teći.

“Bilo da djeca žive u Njemačkoj, bilo da žive u Rumunjskoj ili Bugarskoj, bez obzira na sve, ovo još jedno vrlo složeno pitanje”, kaže gradonačelnik Duisburga Sören Link (SPD).

Contra Magazin

 

SPD
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
White patriarch
5 godine prije

Hahaha, nisu htjeli imati svoju djecu pa sad plaćaju tuđu… Mora da im je toplo u srcu zbog činjenice da su zadnji od svog naroda i da će im ta djeca koju sad plaćaju preuzeti djedovinu i to bez rata! Progresivizam i ljevicarstvo je definitivno mentalni poremećaj…

put in
5 godine prije

ono što teroristička internacionala, koja se predstavlja liberalima, može učiniti jednoj državi za 20 godina to iskreni domoljubi nemogu popraviti za 200 godina

Zaha
5 godine prije

Glupost od clanka, da bi netko dobio boravak u Nj. mora dokazati da radi, znaci da ima prihode, da ima smjestaj pa tek onda prijavi djecu. Eh sad da li se roditelju vise isplati poslat dijete babi u Rumunjsku da ga ona hrani ili ga stavit u vrtic u Duisburgu koji je besplatan i gdje ce naucit odmah jezik, njemu na volju.

Son of Alerik
5 godine prije

Socijalisti, ma gdje bili i kako god se zvali, bili oni nacional-socijalisti, socijal-demokrati ili samo komunisti uvijek su isti i u svom bezbožništvu su glavni generator većine problema na svijetu. Kad nema Boga, onda je to mjesto ispražnjeno upravo za njih i oni će uzeti u svoje ruke sve prihode onih koji rade, stvaraju, kreiraju, muče se i potom će oni određivati komu će i koliko dati. Na taj način stvaraju o sebi ovisne skupine kojima oni nešto daju. A čije daju? Svoje? Pa oni su krpelji, pijavice, paraziti Državni proračun bi imao iste prihode i socijalna pravda bi isto bila zadovoljena kad bi se dječji doplatak u potpunosti ukinuo. Hoće li tko imati jedno, dvoje, deset djece ili nijedno, njegova je stvar. Porezni sustav bi trebalo napraviti tako da se umjesto djećjeg doplatka porezi na plaću formiraju u ovisnosti o tomu koliko netko ima djece. Pa ako netko odluči… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

Ali 300 000 ne znam jel’ to puno? Možda je, ako se uzmu sva druga izdvajanja

Aaaa
5 godine prije

Ovo se ipak nece moci ukinuti… treba sagledat stvati iz vise kuteva. Zasto francuz iz Strassbourga koji radi 100m dalje u Kehlu (Njemacka), ne bi imao djecji doplatak za svoju djecu. Francuska i Njemacka su slicno darezljive pa nema govora o iskoristavanju sistema. Ukidanjem bi se diskriminiralo strane radnike i smanjila mobilnost radnika, sto nije cilj EU. Druga stvar je i zdravstveno osiguranje.. Djeca stranaca imaju i zdravstveno pokriveno, ali ga prakticki ne koriste. Znaci koriste ga u drugoj drzavi (npr. HRVATSKOJ) iako je Njemacka oduzela ocu od plaće, Hrvatska nije nista. Treca stvar… Njemacka non- stop uzima spremne radnike u cije obrazovanje nije ulozila niti eura. Četvrta stvar… koliki je trgovinski suficit Njemačke i npr. Hrvatske….. Dakle, oni koriste cijede nase trziste, a hrvati njihov socijalni sistem… i opet je Njemacka u plusu. Peto…. koliko će radnika uopce zeljeti otici na privremeni rad u Njemacku, ako ne bude ovih… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

Pa članak je prijevod s njemačkog Contra Magazina, normalno je da se oni ljute. Ali, imaju li se baš pravo ljutiti, tone znam. Tko ne koristi pogodnosti koje može? Nećemo se zjbvt. Uostalom, koliki je taj doplatak, jel ima itko iz Njemačke? Iako oni imaju više tih kategorija, vjerojatno.

Ana
5 godine prije

Nisu li tako odlucili probisvjeti u Briselu? Placaju se djecji doplaci svakom tko se doklati u Europi,bilo da ima 4 ili 40 (sto je u Africi cesto sa 5-6 zena) djece. Probisvjeti ne placaju poreze, probisvjeti uzimaju place dnevnice dodatke kakve i kolike zele. Zasto ne bi probisvjeti nastavili visedecenijsku praksu nazovi humanosti sa tudjim k…. novcem?

NSU
5 godine prije

.

fiveri
5 godine prije

Prica ide sljedecim sljedom:
Prije cca 20 god u jednoj njem. pokrajni su na vlast dosli zeleni.Zakljucili su da je crna industrija necista i neisplativa i da kao takva nema buducnost. Iz tog razloga su zatvorili veliku tvornicu koksa. Djelove tvornice su prodali Kinezima, sve “sravnili” i odlucili se baviti, turizmom, naprednim tehnologijama i ekologijom (svaka koencidencija s prostorima ex YU nije namjerna 🙂 :).)
Dok su Kinezi demontirali opremu i odnosili je u Kinu polako su se poceli pojavljivati problemi:
1) pad broja zaposlenih, 2) iseljavanje iz tog podrucija, 3) nedostatak novca za ulaganja u infrastrukturu 4) povecan broj socijalnih slucajeva i porast kriminala .
Kada su Kinezi ponovo spojili tvornicu i kada su pokrenuli proizvodnju cijena koksa je porasla TRI PUTA u odnosu kada su je odluceno tvornicu zatvoriti. Usljed nagomilanih problema nasli su rijesenje: “sagradili su jos vecu tvornicu koksa”. Ali sada placaju posljedice promasene politike.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Svi se raskokodakali o dječjem doplatku koji je u odnosu na potrebe djeteta u Njemačkoj mizerija.Ako ta djeca žive na istoku onda je druga priča.

Kurjaca
5 godine prije

Otac moje supruge je bio samohrani otac od njezine prve godine zivota.Kad mu je umrla supruga zivjeli su i radili u njemackoj rane sedamdesete.Na konto toga sto je samohrani otac dobivao je 500 maraka mjesecno sve dok se skoluje to jest do njezine 28 godine. A ona je cijelo vrijeme zivjela u Hrvatskoj.Kucu mu je napravila?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI