fbpx

Nijemci ne znaju kako riješiti problem mentaliteta “Snađi se druže!”

Berlin

Uz masovni priljev ilegalne imigracije, one iz 2015. i ove u tijeku, njemačka javnost je uznemirena zbog novog problema u zemlji. Naime, istočni Europljani prijavljuju boravak u Njemačkoj kako bi ostvarili pravo na dječji doplatak za svoje potomstvo koje živi u inozemstvu. Broj ove djece obara sve rekorde.

Prema saveznoj vladi, broj djece koja žive u inozemstvu je za godinu dana porastao, a dječji doplatak iz Njemačke je povećan za 10,7 posto. Federalno ministarstvo financija je za novinsku agenciju DPA izvijestilo da je u lipnju 2018. godine “bilo ukupno 268 336 djece koja žive izvan Njemačke u Europskoj uniji ili u Europskom gospodarskom prostoru, a kojima Berlin plaća dječji doplatak”.

Za usporedbu, u lipnju 2017. Je takve djece bilo 243 234, a 2016. godine 232 189. Najviše od svih ovu pogodnost koriste primatelji iz istočne Europe, i ta brojka raste, što među lokalnim političarima uzrokuje nezadovoljstvo i sve se više govori o “ciljanoj migraciji koja vrši udar na socijalni sustav”. Čak i tradicionalno popustljivi socijaldemokratski gradonačelnici kritiziraju ovu činjenicu.

Budući da se iz istočnoeuropskih zemalja ljudi jednostavno prijavljuju kao obitelji registrirane s prebivalištem u Njemačkoj, nakon toga ostvaruju pravo na dječje doplatke.

Nakon registracije, dokumentacija odlazi u ured obiteljskog fonda, koji sve provjerava, potom isplaćuje naknade za djecu koja zapravo žive u matičnoj domovini.

Naime, nakon registracije se djeca  obično šalju kući, a novac nastavlja teći.

“Bilo da djeca žive u Njemačkoj, bilo da žive u Rumunjskoj ili Bugarskoj, bez obzira na sve, ovo još jedno vrlo složeno pitanje”, kaže gradonačelnik Duisburga Sören Link (SPD).

Contra Magazin

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
54 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
White patriarch
Gost
White patriarch
2 godine prije

Hahaha, nisu htjeli imati svoju djecu pa sad plaćaju tuđu… Mora da im je toplo u srcu zbog činjenice da su zadnji od svog naroda i da će im ta djeca koju sad plaćaju preuzeti djedovinu i to bez rata! Progresivizam i ljevicarstvo je definitivno mentalni poremećaj…

igi
Gost
igi
2 godine prije

..ne znam kakve to veze ima s ljevičarstvom…po meni jedino ljevičarstvo je diktatura proleterijata.

Ana
Gost
Ana
2 godine prije
Reply to  igi

igi -je, ono pravo, narodno. Ovo sto sad zovu ljevicarstvom je skupina nakaza, narodnih zlotvora, koji su dograbili vlast i kidaju vampirskim zubima zivo meso narodu.

cogo
Gost
cogo
2 godine prije
Reply to  Ana

ana u pravu si to je to

Zaha
Gost
Zaha
2 godine prije

Niti jedna europska zena ne zeli vise radjati a ne samo njemacka. Zene su ponizene i obespravljene na perfidni nacin. Mediji su ih sveli na objekt za prostituciju, a u realnosti rade ko konji da bi se prezivjelo, popularizira se homo a ne hetero…jer homo je kao normalno…lazni migranti imaju veca prava od europljana…pa tko da radja?

Mika Tripalo
Gost
Mika Tripalo
2 godine prije
Reply to  Zaha

E, brate vidim ja da se pod hitno u Kladnju treba održati među općinsko zasjedanje i donijeti “Deklaracija o zaštiti prava muškaraca”. Ovo više ne vodi nikamo. Dok nismo bili ravnopravni (one su uvijek za kavalire bile ravnopravnije), uspjevali smo napraviti i pokoje dijete (valjda je tad manje bolila glava).

Željko
Gost
Željko
2 godine prije

@White patriarch A da to pogledamo i iz drugog kuta, Njemačka je raznim “agendama” uništila fabrike u skoro svim EU “državama” i na Balkanu koji još nije u EU i to je najmanje što može uraditi!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Željko

Njemačka nije mogla uništiti jedino balkansku pamet. Zato jer je nikad nije ni bilo.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Alerice
Jel tu mislis i na sebe? Kreni prvo od sebe, uvik!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Ne, uvijek krećem od balkanskih poslovođa i eugeničara.

Mika Tripalo
Gost
Mika Tripalo
2 godine prije

Čuj ti udruženih Franje i Irineja. Odmah ko pravi pop, peri po ljevičarima. A i naslov je neuspjela parafraza. Mogao je glasiti i; “Snađi se brale”. Možda bi na taj način onemogućili “desničarima” da omalovažavaju i sprdaju “ljevičare”. Nije g.vno, nego se je pas p.srao.

put in
Gost
put in
2 godine prije

ono što teroristička internacionala, koja se predstavlja liberalima, može učiniti jednoj državi za 20 godina to iskreni domoljubi nemogu popraviti za 200 godina

Mika Tripalo
Gost
Mika Tripalo
2 godine prije
Reply to  put in

@Put in. Ponekd je možda, što bi rekli Makedonci, “podobro” ne biti previše “iskren”.

Zaha
Gost
Zaha
2 godine prije

Glupost od clanka, da bi netko dobio boravak u Nj. mora dokazati da radi, znaci da ima prihode, da ima smjestaj pa tek onda prijavi djecu. Eh sad da li se roditelju vise isplati poslat dijete babi u Rumunjsku da ga ona hrani ili ga stavit u vrtic u Duisburgu koji je besplatan i gdje ce naucit odmah jezik, njemu na volju.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Zaha

Pa podrazumijeva se da ovi iz istočne Europe rade. Iako obzirom na slobodu kretanja , govorim EU građani. ne znam baš. Ja odem, radim , prijam boravak, ako ostanem bez posla, naknada teče, a djeca su mi ovdje kod babe,… Imaju oni te zakone o boravku, koji je za EU građane liberalniji.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Socijalisti, ma gdje bili i kako god se zvali, bili oni nacional-socijalisti, socijal-demokrati ili samo komunisti uvijek su isti i u svom bezbožništvu su glavni generator većine problema na svijetu.
Kad nema Boga, onda je to mjesto ispražnjeno upravo za njih i oni će uzeti u svoje ruke sve prihode onih koji rade, stvaraju, kreiraju, muče se i potom će oni određivati komu će i koliko dati. Na taj način stvaraju o sebi ovisne skupine kojima oni nešto daju. A čije daju? Svoje? Pa oni su krpelji, pijavice, paraziti
Državni proračun bi imao iste prihode i socijalna pravda bi isto bila zadovoljena kad bi se dječji doplatak u potpunosti ukinuo. Hoće li tko imati jedno, dvoje, deset djece ili nijedno, njegova je stvar. Porezni sustav bi trebalo napraviti tako da se umjesto djećjeg doplatka porezi na plaću formiraju u ovisnosti o tomu koliko netko ima djece. Pa ako netko odluči da neće imati djecu, nego će hraniti psa ili mačku, udariti porez. Onima koji imaju djecu smanjiti porez i na taj način bi društvo pokazivalo što preferira,.
Dok se to ne riješi takvim automatizmom, bit će socijalista i njihovih korisnika koji se ‘snalaze’.

benty20
Gost
benty20
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ok, ali odavno u Hrvatskoj imamo sustav oporezivanja, odnosno porezne olakšice za svako dijete, tako da ja u svom slučaju na svako dijete imam nekih 150 – 200 kuna više na plaći. Nas četvero (ja, supruga i dvoje djece) smo ispunili maksimalnu poreznu olakšicu i sutra da dobijem još jedno ili više djece to više nebih mogao koristiti. Jedino kroz sustav povrata godišnjeg poreza.
Mislim da bi ovo što si rekao stalo u slučajevima gdje roditelji imaju jako dobra primanja, a u Hrvatskoj je to jedan mali postotak ljudi, tako da će se ostatak morati zadovoljiti mižerjom zvanom dječji doplatak! Meni će itekako dobro doći 400 kn mjesečno koje ću dobivati od 01.07., a zbilja bih volio da imam dovoljna primanja da ne moram misliti na način hoću li, ako se sa suprugom odlučim imati još djece, moći ih uzdržavati.
Ali da bih udario porez na kućne psiće i mace, to bih svakako!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  benty20

Moja djeca stara su ukupno preko 500 mjeseci. Nikad nisu vidjeli ni oni, ni ja ni lipe od nečega što bi se zvalo dječji doplatak. Koliko mogu izračunati, riječ je o 100 000 kuna koje je netko drugi dobio. Ali je prije toga to oteo od mene i moje djece, shvaćaš li?
Dakle, ukinuti dječji doplatak, poreznim sustavom urediti stvari i iz tog sustava financirati dječje vrtiće, škole, uvesti manji PDV na dječju odjeću, obuću,itd.

benty20
Gost
benty20
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Shvaćam i slažem se s tobom! Međutim, svima nama je jasno da u jednoj turističkoj zemlji kakva je naša, kada propadne nacionalni avio prijevoznik, takve stvari možemo smatrati znanstvenom fantastikom! A naš proizašli mentalitet je navikao tražiti “povlastice” od države i država to koristi i koristit će sve dok nam ne dođe iz guzice u glavu da mi, nitko drugi, financiramo tu državu i sve jebivjetre koji nam se predstavljaju vođama i da zapravo njima dajemo kruh, a zadovoljavamo se njihovim (našim) mrvicama!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Bit ce na oca dobri pioniri?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik
Još da nam kažeš tko je na vlasti u Hrvatskoj. Socijalisti, komunisti, netko treći….. I gdje su izgubili Boga, a natječu se u lizanju oltara. Pa da nam objasniš zašto se ne provode reforme koje si nedavno naveo u jednom svom postu. Ako je tebi jasno šta bi trebalo napraviti u ovoj zemlji, kako to da NJIMA to nije jasno.
SDP se pokazao nepopravljivo nedoraslim, od njega je ostala stara olupina.
HDZ ne može voditi racionalnu politiku. Postao je ogromna interesna zajednica.
Bog nema nikakve veze s tim da je hrvatska pretvorba i privatizacija bilo doba kad je najveći ološ postajao ugledna gospoda.
Intelektualno insuficijentni to ne žele priznati. A oni drugi su se okoristili. Manje ili više, posredno ili neposredno.
Šta dalje………..
Narodu je malo dosadilo da se na naslovnicama, u aferama, vrte uvijek isti ljudi. Njih parsto. Narod traži nove face. Trebalo bi u društvenu arenu pustiti neke nove, mlađe ljude. Da kradu i isisavaju novac iz proračuna. Na neke nove, inovativnije načine.
Ili da sve završi po onoj što je kazao drug Edvard Kardelj….. pardon Isus Krist, tko je bez grijeha nek prvi baci kamen.

P.S. A možda većinu problema u svijetu generira netko drugi…… A ne ”bezbožnici”.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Na vlasti u HR je cijelo vrijeme komunistički ološ. Da nije, odavno bismo bili tamo gdje nam je prirodno mjesto. Među prvima.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ajde se molim te, upiši na neki tečaj iz politologije i vidi što su komunisti, a što su takozvani socijaldemokrati, da ne govorim “drveni šporet od liberlanih-socijaldemokrata” koje netko zove komunstima. Usput, kad brojali one sa skrivenim partijskim knjižicama, posebice u vladi ’90ih, pa cijeli HDZ je bio i SKH, osim možda 10% dijaspore i

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Evo još jednog Bandićevog kolege iz kumrovačke škole, niškorist za ONO i DSZ. S poukom o raspodjeli političkog spektra. Usput, mogao si pročitati da govorim isto o tomu tko je na vlasti.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik
Blagodarim što si mi ovakvom polupismenom udijelio zrno svoje mudrosti.
Ponestalo Turaka.
Ponestalo Srba.
Sad su za sve krivi komunisti.
A tko će biti kriv kad ponestane komunista?
To pitanje me tišti, grize mi dušu, para mi grud.

fiveri
Gost
fiveri
2 godine prije

Ljudski olos, sljam, lopov, ubojica, silovatelj,pedofil, diler (veliki i mali), nema vijeru nacionalnost, pripadnost ili neko drugo odredjenje oni ima samo svoju ideju i misiju a za posljedicu ih ne zanimaju. Olos je olos (bez granica).

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Oh, ovdje je u pitanju veliki Dalton. Zaplotnjački podmuklo podmeće o mržnji.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Pogriješio sam. Mislio sam da komuniciram sa onim Alerikom iz druge smjene.
On je nedavno napisao post o tome što bi trebalo promjeniti da bi bilo bolje.
Ti izgleda s time nisi upoznat.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

@Dalton:
Propovijeda vodu,
a pije vino!

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

@Umpah Pah
🙂
Dobro je usvojio manire političke elite. I njihove PR egzibicije. Kad si u problemu, podmetni kukavičje jaje. Upri prstom u drugoga. Zavaljaj drugu temu. Dokazano najbolje ideološku matricu. Ustaše i partizani. Komunisti.
Nemoš faliti. Uspjeh zagarantiran.
A ovi što kradu….. Je da kradu, ali to su naši. Jbg svi kradu. Onda bolje naši nego mrski tuđi.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

@Dalton:
Kradu vodi k radu?
Fali zadnji pecat?
Oltarolizam kao paravan?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

@Dalton:
Pozdravi bracu!
Kako je tucat kamen i nosit kuglu na nozi po ovom zvizdanu?

Običan tip
Gost
Običan tip
2 godine prije

@onaj najgl…….veći Dalton
Naći će se već netko, ne brini!

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
2 godine prije

Sto napraviti u ovoj zemlji?
Jasno je to njima koji vedre i oblače, onima kojima treba bit jasno. Nije u pitanju neznanje i nesposobnost. Negativna selekcija je posljedica namjere. Kad bi namjera bila voditi suverenističku politiku, uz manje napore bi se već u povojima mlade države lako prekinuo lanac klijentelizma i nepotizma te korupcije. Te elementarne nepogode pupčanom vrpcom su bile vezane za strukture prošlog sistema i porođene u novo vrijeme, a dijelom su stečene naknadno. Uz pridodano vazalstvo zahvalnih struktura, a preko leđa naroda.
Oni znaju sto rade i oni odlično obavljaju svoju domaću zadaću.
Tko ne pamti iznova proživljava, kao sto to pjesnik reče.
Na sve strane nebriga, nepoštenje i snalaženje (zaboravljena riječ – solidarnost) i lagano se rusi red i moral u populaciji koju polagano asimilira taj borg.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Sjor kumunista, opet sanjas 🙂

Mika Tripalo
Gost
Mika Tripalo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Sinak ne pretjeruj. Ali kad si me već povukao za jezik, da ti kažem. Ja sam (Kika Tripalo) 71. bio uz “Ružu hrvatsku” i druge drugarice i drugove, kounistički vođa tkzv. “Mas poka”. I to ne znači da sam bio destruktivni bezbožnik kako ti reče. Ideš previše “desnim đonom”. “Dečko ajde oladi”. Mnoga danas po difoltu “bivša komunistička smeća” su u ne tako davnoj prošlosti RH stvorila predpostavke za nastanak današnje RH. Među još nekim pokretima u drugim Republikama “Mas pok” je uvelike zaslužan za donošenje Ustava iz polovice sedamdesetih godina, koji je bio temelj nastajanja današnjih država na tlu Balkana. Mogao bih ti nabrojati imena onih hrvatskih komunista koji su robijali za Hrvatsku. 1927.g. na Bombaškom procesu u Zagrebu ondašnji je sud osudio Tita i Andriju Hebranga (veliki otac maloga sina) i oni su tamo iskazali da “priznaju samo sud svoje parte”, bili su članovi KPH. 1990. Ko su ljudi na čelu pobjedničke stanke koja je osvojila vlast na prvim više stranačkim izborima. Prije svih Predsjednik Tuđnan, Joža Manolić, Stipe Mesić i na desetke drugih bivših komunista. Tko su ljud koji su omogućili da u Hrvatsku dođu mnogi emigranti koji su učestvovali na Prvom općem saboru HDZ-a. Ili istaknuti ratnici iz Domovinskog rata, generali Tus i pok. Stipetić i Feldi. generali Bobetko, Basarac, Špegelj i bar još desetak generala proizišlih iz Domovinskog rata, pa ako baš hoćeš i današnji ministar obrane general Krstičević u nekim periodima svog života bili su ljevičari i komunisti. Šta god ti mislio o naprijed pobrojanim, ne možeš iznegirati njihovo domoljublje kao ni komunističku prošlost. Markićka, povjesničari Hasanbegović, Jurčević njihov (vaš) glasnogovornik Bujanac, njihov (vaš) pjevač “Jasenovac i Gradiška Stara”
(naravno na svadbama i privatnim dernecima), kao i njihovi (vaš) povjesni uzori: Pavelić, Francetić, Boban, Ljubo Miloš, Delko Bogdanić i mnogi drugi su tamne i međunarodno osuđene kreature i ratni zločinci. Stoga sinko kad već ne mošeš zatomiti svoje vjerovanje i mržnju prema komunistima, ne razbacuj se uvredama i osudama na njihov račun, bar dok ne sagledaš činjenice sa jedne i sa druge strane barikade. Naravno ja ni na koji način ovim komentarom ne želim umanjiti ni veliki broj komunističkih zločina naročito u poraću WWII. Da pače osuđujem svaki zločin, a najviš onaj koji su počinili pripadnici pokreta, kojem su moji predci pripadali. Da nadodam, molim te informiraj se koliko je hrvata u WWII i poraću izgubilo život. Ne zaboravi tu ubrojiti i one zbog kojih stoji u današnjem Ustavu RH da je Hrvatska između ostalog nastala na tekovinama Narodno oslobodilačke borbe i Antifašističkog pokreta u Drugom sjetskom ratu.

luni lunovic
Gost
luni lunovic
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

a zasto je bog stvorio psa i macku paramecijumu da ih sutas nogama i stavljas stipaljke na rep zasto nije stvorio samo nas ovako inteligentne i ne agresivnei kako je se neka macka provukla noi izmedu nogu na opstem potopu pa ti i danas smetaju

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  luni lunovic

@luni:
Iz postovanja se pise maCku?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ali 300 000 ne znam jel’ to puno? Možda je, ako se uzmu sva druga izdvajanja

Aaaa
Gost
Aaaa
2 godine prije

Ovo se ipak nece moci ukinuti… treba sagledat stvati iz vise kuteva.
Zasto francuz iz Strassbourga koji radi 100m dalje u Kehlu (Njemacka), ne bi imao djecji doplatak za svoju djecu. Francuska i Njemacka su slicno darezljive pa nema govora o iskoristavanju sistema. Ukidanjem bi se diskriminiralo strane radnike i smanjila mobilnost radnika, sto nije cilj EU.

Druga stvar je i zdravstveno osiguranje.. Djeca stranaca imaju i zdravstveno pokriveno, ali ga prakticki ne koriste. Znaci koriste ga u drugoj drzavi (npr. HRVATSKOJ) iako je Njemacka oduzela ocu od plaće, Hrvatska nije nista.

Treca stvar… Njemacka non- stop uzima spremne radnike u cije obrazovanje nije ulozila niti eura.

Četvrta stvar… koliki je trgovinski suficit Njemačke i npr. Hrvatske….. Dakle, oni koriste cijede nase trziste, a hrvati njihov socijalni sistem… i opet je Njemacka u plusu.

Peto…. koliko će radnika uopce zeljeti otici na privremeni rad u Njemacku, ako ne bude ovih dodataka… Opet gubitak za Njemacku.

Jedino što bi Njemacka mogla lukavo napraviti je da svima smanji djecji doplatak za 75%. Puni iznos dobiju djeca koja aktivno (skola) uče njemacki jezik (Znaci sve djeca u Njemackoj i neka iz drugih zemalja kao HR). Drzava ionako ne zeli djecu jer su divna-krasna, nego zele radnike. U buducnosti, oni koji znaju Njemacki, vjerojatno ce se odluciti raditi u Njemackoj.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Pa članak je prijevod s njemačkog Contra Magazina, normalno je da se oni ljute. Ali, imaju li se baš pravo ljutiti, tone znam. Tko ne koristi pogodnosti koje može? Nećemo se zjbvt. Uostalom, koliki je taj doplatak, jel ima itko iz Njemačke? Iako oni imaju više tih kategorija, vjerojatno.

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Nisu li tako odlucili probisvjeti u Briselu? Placaju se djecji doplaci svakom tko se doklati u Europi,bilo da ima 4 ili 40 (sto je u Africi cesto sa 5-6 zena) djece. Probisvjeti ne placaju poreze, probisvjeti uzimaju place dnevnice dodatke kakve i kolike zele. Zasto ne bi probisvjeti nastavili visedecenijsku praksu nazovi humanosti sa tudjim k…. novcem?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Ana

Ovo su radnici , najvećim dijelom, iz istočne Europe, kakve veze imaju imigranti?

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

.

fiveri
Gost
fiveri
2 godine prije

Prica ide sljedecim sljedom:
Prije cca 20 god u jednoj njem. pokrajni su na vlast dosli zeleni.Zakljucili su da je crna industrija necista i neisplativa i da kao takva nema buducnost. Iz tog razloga su zatvorili veliku tvornicu koksa. Djelove tvornice su prodali Kinezima, sve “sravnili” i odlucili se baviti, turizmom, naprednim tehnologijama i ekologijom (svaka koencidencija s prostorima ex YU nije namjerna 🙂 :).)
Dok su Kinezi demontirali opremu i odnosili je u Kinu polako su se poceli pojavljivati problemi:
1) pad broja zaposlenih, 2) iseljavanje iz tog podrucija, 3) nedostatak novca za ulaganja u infrastrukturu 4) povecan broj socijalnih slucajeva i porast kriminala .
Kada su Kinezi ponovo spojili tvornicu i kada su pokrenuli proizvodnju cijena koksa je porasla TRI PUTA u odnosu kada su je odluceno tvornicu zatvoriti. Usljed nagomilanih problema nasli su rijesenje: “sagradili su jos vecu tvornicu koksa”. Ali sada placaju posljedice promasene politike.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Svi se raskokodakali o dječjem doplatku koji je u odnosu na potrebe djeteta u Njemačkoj mizerija.Ako ta djeca žive na istoku onda je druga priča.

fiveri
Gost
fiveri
2 godine prije

Potpuno si u pravu. Iustracije radi koliko oo vrijedi u prosperitetnoj i naprednoj Ukrajni (veci nego prosjecna placa).
A da se navede kolika je morala biti mirovina u Carskoj Njemackoj kada je uveden pojam mirovine kao takav i kao se izracunavala ili pak kako se placala el. energija u Carskoj Njemackoj kada je pocela elektrifikacija. (E tada su se i razmnozavali kada su imali benefite na dijecu ).

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  fiveri

Za taj famozni doplatak prosjecni Nijemac ne moze djetetu priustiti osnovne stvari, a tek nekakv trening kao fudbal, kosarka, muzicka sekcija ili casovi plivanja…. nista.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

@Tadmur:
Prosjecni Nijemac nema djece?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

To je dokazanih 300 000 djece koji su rezidenti u Njemačkoj ,a žive kući u istočnoj EU

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Jasno.Ja aludiram na stanje u samoj Njemačkoj.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije

Otac moje supruge je bio samohrani otac od njezine prve godine zivota.Kad mu je umrla supruga zivjeli su i radili u njemackoj rane sedamdesete.Na konto toga sto je samohrani otac dobivao je 500 maraka mjesecno sve dok se skoluje to jest do njezine 28 godine. A ona je cijelo vrijeme zivjela u Hrvatskoj.Kucu mu je napravila?

fiveri
Gost
fiveri
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Da mi je docekati dan kada bude opet “Bankota”i braca Grim. (ne zbog D. vec sto nece biti EU ovakve kakva je sada).

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

@Kurjaca:
Svekrva oca njene supruge je bila samohrana svekrva,
puno je pila i bila je i samopila svekrva.
Kad bi je pitali:
Idje li otac za Njemacku?
Odgovarala je:
A da kuce.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik