Njemačka ministrica Von der Leyen želi što više vojnika za “Istočni front”

Ursula von der Leyen
94 komentara

Njemačka ministrica obrane, Ursula von der Leyen, za Bundeswehr ne samo da želi više novca za vojnu opremo, nego i znatno više vojnika koji će stati na čelo NATO pakta u suočavanju s Rusijom, čime je ostala dosljedna svojoj politici u resoru kojeg vodi od 17. prosinca 2013.

Trenutno Bundeswehr ima oko 183 000 ljudi. Izvorni plan Ministarstva obrane Njemačke je da Bundeswehr do 2024. U uniformi ima ukupno 198 000 vojnika. Međutim, to se sada promijenilo.

Kako prenosi nedjeljno izdanje lista Bild, Ministarstvo obrane želi povećanje aktivnog sastava, ali i veći broj od ranije predviđenih 198 000 vojnika.

Ursula von der Leyen želi dodatnih 20 000 vojnika i ukupno 203 000 vojnika do 2025. godine. Čak i rezervni sastav bi se trebao povećati, samo bi broj dobrovoljnih davatelja usluga trebao ostati na 12 500.

U Ministarstvu obrane u Berlinu ne kriju da su “razlozi” planiranog povećanja postrojbi potreba za osobljem Snaga brzog odgovora NATO pakta za suzdržavanje Rusije u istočnoj Europi, gdje Njemačka treba igrati glavnu ulogu, kao u području kibernetičke sigurnosti i planiranog stvaranja vojske Europske unije.

Prateći karijeru ministrice Ursule von der Leyen, mnogi to zovu pripremama za rat, pogotovo jer je odlučeno da će Bundeswehr dobiti znatno više novca i vojne opreme, što bi se dijelom moglo pripisati i pritisku Washingtona.

Nijemci ne dvoje da je razumno razmišljati o učinkovitom Bundeswehru, jer skupa, relativno glomazna i neučinkovita vojska nikom nije potrebna.

No planovi o kojima govore političke elite, na čelu s vječno ratobornom ministricom Von der Leyen, nisu samo za obranu zemlje, već za djelovanje izvan granica Njemačke i pripreme za rat.

Budući da će se prema svim analizama, ako do njega dođe, sljedeći rat protiv Rusije ponovno voditi na europskom tlu, može se pretpostaviti da se upravo zbog toga provode političke odluke koje žele preporoditi Bundeswehr.

Ovdje jedno pitanje ostaje bez odgovora. Zar je moguće da gospođa Ursula von der Leyen, njemačka ministrica obrane, nije izvukla nikakve lekcije iz povijesti. Točno je da je aktualna njemačka ministrica obrane počela studirati ekonomiju na Sveučilištu u Göttingenu , kasnije se prebacila u Münster i onda na London School of Economics, da bi 1980. prešla je na studij medicine i upisala na Medicinsku školu Hannoveru, gdje je diplomirala 1987. Međutim, čak i bez vojne akademije i bez diplome nekog od sveučilišta povijesnih znanosti, Ursula von der Leyen bi trebala znati da su prvi redovi na “Istočnom frontu” najnezahvalnija zadaća za svakog vojnika. Nijemci to vrlo dobro znaju i možemo se nadati da će zdrav razum prevladati barem u Glavnom stožeru Bundeswehra, odakle se proteklih godina uglavnom nisu čule sulude izjave kao od njemačkih kolega u drugim zemljama.

Bild

BundeswehrNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
5 godine prije

Jel uče ovi švabe, šta istorije ili ne….?

Ivo
5 godine prije

nijemcima se mora priznati da su uporni, ni dva batinanja im nisu pomogla da smanje te lebensraum doživljaje. Nadam se da znaju što rade i u što se upuštaju, jer Rusija treći put neće imati više razumijevanja. Biti će njemačka aufwiedersehen zauvijek, a ovo samozvano žensko sa fotografije će imati besplatne zimske praznike u Sibiru na dugi niz godina.

zoran
5 godine prije

sta cete,ako niste naucili istoriju onda sigurno gubite u buducnosti.buduca bitka nece biti kao drugi svetski rat,jer rus ce sada napasti prvi ako oseti da ce ga napasti i tu je kraj ovih 200.000 vojnika,i ne samo njih vec citave evrope.totalna krecana ove gospodje.

Tupko Glupko
5 godine prije

“Potreba brzog odgovora NATO pakta za suzdrzavanje Rusije u Istocnoj Europi”.
A koja to istocnoeuropska zemlja (osim ovih nekoliko sa podrucja ex-Yu koje Rusiji nisu blizu) nije vec u NATO paktu?
Jedino ako ova misli slati njemacke vojnike na Ukrajinu i Bjelorusiju.

Sasa
5 godine prije

Pitali su, mislim Češkog generala. Kada je najbolje napasti Rusiju?
Odgovara ,nije dobro zimi, nije dobro ljeti (dok dodes do Moske zima je). Najbolje je upravo sad, jer Rusi rade plinovod iz Sibira, Sjeverni tok, turski tok. Sad im najviše fali radne snage.

Adriana
5 godine prije

Eto posla za migrante.

Splitexpress
5 godine prije

Jedini njemački problem su strane trupe na njemačkom tlu,sve su događaje poticali na istoku,a spremni su do kraja i ubuduće samo sa mišlju kako se riješiti Amera sa svetog njemačkog tla?Ali sumnjam da ce Ameri popušiti tu priču s obzirom da znaju bolje od Nijemaca poveznice sa Rusima?

spartak
5 godine prije

Kako zapavo nastaju ovakvi primjerci ljudske vrste. Hoće li znanost ikada na to odgovoriti?

giordano bruno
5 godine prije

Ova dama počela da pušta Adolfove brčiće.

Ante
5 godine prije

Od kada je ukinut vojni rok švabe imaju veliki nedostatak vojnog osoblja. Tome se treba nadodati da su sredstva za vojsku prenamijenjena za druge svrhe, tako da je sada teško vratiti ta sredstva. Isto to mući i ostale EU države koje su ukinule vojni rok. Još kada se uzme u obzir kriza i sankcije koje su ameri nametnuli Rusiji europske države muku muče sa financijama. Zato se u Francuskoj događaju prosvjedi, jer Francuzi su u velikoj krizi baš zbog sankcija.

Iza_horizonta
5 godine prije

NATO je evropskim državama naložio da moraju da pojačaju putnu infrastrukturu da bi tenkovi mogli da prolaze. Rusi su se tome grohotom smijali 🙂

Trubadur
5 godine prije

Evo, danas opet potvrda, da je glupost neuništiva… Ušli Ukri sa tri vojna broda kot Krčkog mosta u ruske teritorialne vode… Sad Rusi izpod mosta parkirali tanker i po zraku patrola Ka-52 i Su-25 i niko nemože, da uđe u Azovsko more…. I šta čemo sad ??…..I po stoti put, se Porošenkova provokacija pokazala kao velika glupost…

Georgij Žukov
5 godine prije

Pa dobro ljudi sto je vama , 203 000 vojnika smatrate pripremom za napad na Rusiju , ma daj se uozbiljite .

Weteran
5 godine prije

Tako je!
Neko mora da gine za Globalističke Gospodare Novca.
A ginuti sigurno neće Džon, Pjer, i Hans!
Postoje članice NATO koje imaju zadatak da hrane “mašinu za mlevenje mesa”.

tuptup
5 godine prije

pa zato su uvezli milion vojnika, agresivnih mladih muskaraca, dali su im pravo da se izivljavaju na Njemicama koje moraju sutit jer ce odmah biti proglasene nasictima…zbljuv

Jaran..
5 godine prije

Nema nista od konvencionalnog rata tako da su ovo samo bulaznjenja i suplje price..ako Rusi stvarno budu stjerani uza zid i ne mognu se obraniti onda mozemo svi da se oprostimo sa zivotom..pobjednika nece biti.

šeronja
5 godine prije

nadam se da će joj sinovi biti u prvim redovima pješadije

jezevakucica
5 godine prije

Dovoljno je vidjeti samo njezino von između imena i prezimena i sve ti je jasno!

alan ford
5 godine prije

cionisticka placenica, dva puta sudjelovala na Bilderbergu
ona samo izvrsava ono sto joj naredi ciohazarska mafija

Zadranin
5 godine prije

Uuuuuu, 200000 vojnika.. to Rusi potaracaju za doručak.

Sljedeći!!!

Pljuc!

nonwo
5 godine prije

“Zar je moguće da gospođa Ursula von der Leyen, njemačka ministrica obrane, nije izvukla nikakve lekcije iz povijesti.
Očito je da žena uživa u ratu.Njoj je cilj da otjera tisuće u bezveznu smrt radi zadovoljenja sumanutih ideja nekolicine psihopata

Ivan
5 godine prije

Ursula von der Leyen inace LGBT aktivista, ne radi za Nemce nego protiv njih. Cionisticko placeno smece i pripadnica NWO. Zar je moguce da ima toliko naivaca na ovom mestu?

nekoime
5 godine prije

“Rat protiv Rusije voditi će se na europskom tlu.” – kolika li je samo količina vojnog i obavještajnog genija utkana u ovaj zaključak?

nekoime
5 godine prije

Valjda je čitala o masovnim silovanjiam Njemica od strane vojnika Crvene armije, pa se ponadala.

Nagard
5 godine prije

Ja Zelim
Havaje
Evu mendes
Sto litara single malt wiskija
Sanjati dozvoljeno

TOS - 1A
5 godine prije

Eee zato Rusi ponovo trebaju kompletnu Njemacku sravniti sa zemljom. Ali bukvalno !!!!

The end
5 godine prije

Zato i hoče švaba toliko mladih vojnika sa Bliskog istoka, da napadne Rusiju i dokopa se do prirodnog dobra na tom teritoriju. Voleo bih vidjeti, kako se sa Iskanderom demontira kupola na novom Rajhstagu in prekida sednica ovih doista glupih provokatora. A najgore je, što ti novopridošli vojnici islama ko pravi nacisti prvo udarajo po njemačkim židovima, koji su još tamo. A Gela če da pravi eurovojsku, samo joj makaron još nije dozvolio, da bude jezik komande njemački. Novi Napolen bi gazio do moskve, ha,ha,ha.

Koki
5 godine prije

Idite budaletine opet u Staljingrad. Hahahahaha koji degenerici. Faca smrznuta na minus 40 sa rupom na celu. Super selfie? Nema sile da me posalje tamo. Hahahahaha

kiki
5 godine prije

Off topic
Cijeli dan masovni napad na Donbas…sada teška artiljerija tuče stambene četvrti…
Ona tri ukrajinska broda Rusi zaustavili.
Porošenko proglasio ratno stanje….nije lud da proglasi pripremu za izbore…

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Svabska je uzhahana od strane drogiranih kauboja i pirgavih engleza …pa svabica trkelja kad joj gazde narede…,,vezi konja gde ti gazda kaze,,.
A Rusija nikad tako nisu bili spremniji da docekaju agresore… u prvom redu one kauboje i engleze.

Nije lako Svaburinama ….kauboji jasu a englezi mamuzaju…

satir und kritik
5 godine prije

Sta vise rusi zlata gomilaju u trezorima tim vise bankari koke smrcu i oci krvave od pohlepe. Napaljeni su i prsti svrbe…

makro
5 godine prije

Sve manje “zdravog” a sve više nerazuma, u takvoj situaciji sve izglednija, vjerovatnija, postaje mogučnost sukoba na području “istočnog fronta” ali trapavo je očekivati neki novi “Kursk”, ima tu nekih drugih vojničkih logika i posve drugačijih oružja. Pošaljite tamo nizozemske i zlovenske vojnike i.. smrznut če se jadnici. Brrr.

Sardelino
5 godine prije

Nije mi važno mišljenje njemačkog Ministarstva napada. Daleko su.”
Meni je kopkajuće što ću ja učiniti a da NATO ne iskoristi živu silu koju sačinjavo ja I moj sin
za okupatorsku osvajačku politiku u namjeri teritorijalnog osvajanja prostranstava Rusije.Ratna strijelica političkog zapada okrenuta je u smjeru rusije. I to odavno. Sad joj se samo dodaje ideološka podloga.Svečano se obavezujem da ja I moj sin u tome nećemo sudjelovati. A isto tako da ću sve one do kojih mogu doprijeti odgovoriti od tog nauma.

U čemu je probl admine. Blokirate mi u zadnje vrijeme više od 50 posto uglavnom benignih komentara.Dali je ovaj portal avangarda u cenzuri interneta.Ako je onda recite da je. To je moje pitanje.
Ako nije, objasnite mi koji su kriteriji kojim se služite za ocjenu što je a što nije za cenzuru.
Bez odgovora na to pitanje ne mogu vas uvažavati kao vjerodostojnog.

Willer
5 godine prije

Daj im dovoljno čelika, aluminija i goriva i u roku od 2 g napravit će najjaču vojsku na svijetu. Tehnološki su napredniji od svih konkurenata kako u prošlosti tako i danas.

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Nije samo nasa Kulinda guska, izgleda da je ova Ursula von der Leyen svraka, jastreb ili cavka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI