Nova politička stranka u Švedskoj, ”Arapska stranka”, tvrdi da će preuzeti odgovornost za arapski narod i negira plan o potencijalnom ”arabiziranju” te skandinavske države

Dzamija u Svedskoj
24 komentara

Nova Arapska stranka u Švedskoj, osnovana radi borbe za prava arapskog stanovništva zemlje, zavjetovala se da će pomoći integraciji “i zaštititi prava Arapa”, negirajući pritom tvrdnje da bi “mogla arabizirati Švedsku”.

Prema internetskoj stranici stranke, može se vidjeti da stranka zauzima “socijalističku orijentaciju s određenim kapitalističkim elementima”, naglašavajući da je “sekularna stranka i da unutar predstavnika stranke nisu dopušteni nikakvi vjerski simboli ili odjeća”.

Trenutno, ciljevi stranke su borba protiv “isključenosti, zabrinutosti za budućnost, podjele i nedostatka osjećaja za zajednicu”. Istovremeno stranka će se boriti za smanjivanje stopa “kriminala i nezaposlenosti u istoj skupini”.

Očekuje se da će stranka svoj detaljan manifest objaviti u rujnu, no u međuvremenu nastalo je nekoliko preduvjeta za učlanjenje u tu stranku uključujući i ove: arapska pozadina od najmanje jednog roditelja iz nekoliko naraštaja, kao i švedsko obrazovanje na visokim fakultetima i čistu kaznenu evidenciju.

Međutim, barem jedan član stranke kao i kontakt osoba, 33-godišnji muškarac sa sjedištem u Malmöu, osuđen je 2017. godine za nezakonite radnje prijetnji i uznemiravanja, iako stranka osporava težinu tih kaznenih djela.

Kako bi izbjegla bilo kakvu sustavnu diskriminaciju, Švedska ne drži demografske brojke prema etničkoj pripadnosti, ali je na početku desetljeća u Švedskoj bilo 155.000 arapskih govornika ili otprilike 1,5 posto od ukupnog broja stanovništva.

Migracije u zemlju dramatično su narasle u idućem desetljeću, a samo 2015. godine u Švedsku je stiglo 163.000 azilanata, uglavnom s Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Popis stanovništva trebao bi biti proveden 2021. godine, što bi moglo posvijetliti značaj i potencijalni utjecaj, koji bi nova Arapska stranka mogla imati i kakav bi mogla očekivati u švedskoj javnoj politici u godinama koje slijede.

Arapiarapska stranka
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Arabiziranje ne dolazi u obzir. Islamizacija, to već da.

nekoime
3 godine prije

Kako se na arapskome kaže Milorad Pupovac?

xda
3 godine prije

svedjani su veliki rusofobi
tako veliki da svaki slaven iz bivse yugoslavije u svedskoj pocme mrziti ruse pod pritiskom svedske propagande. nek odj…ebu

Feniks
3 godine prije

Haha idemoooo.

Ana
3 godine prije

Nego sta? Oni koji su ih monstruozno masivno i masovno dovodili, i traze jos, toliko imaju neurona u glavi da miksle da ce arapi uvijek biti “stado” pa ce fotelje i dalje biti tako lijepe i mekane i dobro placene. E, ali migranti iz arapskog svijeta NIKAD nisu bili “stado”! Jedino stado u pravom smsilu bili su i ostali ovi prvi!

Grdi
3 godine prije

Hahaha ……. zasluzili su ………… nek se sad busaju u prsa da su najpametnija drzava u europi ……………..

puki
3 godine prije

ako ce Arapi srusiti kabalinu “najnapredniju” drzavu Svedsku, odmah podrzavam Arape…

Tomi
3 godine prije

Pocetak kraja nase evropske ere je vec poceo , ovo mozemo samo da nazovemo nadgradnja procesa

Alex
3 godine prije

Jbt, kamo su Vikinzi dospjeli! Nekada su im Saraceni bili robovi, a sad će sjedit u parlamentu.😱
Uskoro bi mogli upravljat Kattegatom.😆😂

JumpingJackFlash
3 godine prije

Mašala, bit će tamo brzo najsjevernija džamahirija na kugli zemaljskoj!

politicki nekorektan
3 godine prije

…svedjani veliki rusofobi? ma neee, oni jos blago podrhtavaju na rijec POLTAVA

puf
3 godine prije

Sta je ovdje sporno? Politicku stranku u demokratskom sistemu moze da osnuje bilo koja grupa ukoliko postuje zakon i ta ista politicka stranka ce funkcionisati ukoliko postuje zakon. Ukoliko ne postuje biti ce zabranjena i to je to. Je li to neko svedskim ili bilo kojim drugim iseljenicima u SAD ili bilo koju drugu demokratsku drzavu brani da osnuju politicku stranku u drzavi gdje zive?

Sino-Belarus
3 godine prije

“…socijalističke orijentacije…” pa to su naši drugovi na tajnom zadatku rušenja iznutra EU totalitarnog režima. Podrška!

Gledatelj
3 godine prije

Pregazeni bez ispaljenog metka…

Rover70
3 godine prije

Iako je norvežanin, Anders Behring Breivik, danas više ne izgleda tako ludo.

Pijani nezaposleni klaun bez nade
3 godine prije

Sve ide prema planu americkih hijena sa Wall Street. Nama u eu salju arabe a njima nafta. Kad popune Sweden i dojcu onda ce visak u druge siromasnije zemlje EU pasnjaka. Spremaju nove ratne uzase i nemire. Masonska posla. Vrazja posla sve za novac. Sotonski izmet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI