Poljska želi ruski plin po cijeni kao Njemačka

plin
25 komentara

Poljska namjerava diversificirati izvore energije kako bi samostalno i nezavisno izabrala dobavljače i pregovarala o opskrbi plinom iz Rusije po povoljnijim uvjetima.

“Mi nemamo ništa protiv ruskog plina kao takvog, ali želimo postići iste uvjete i opskrbi kao na primjer Njemačka Poljska plaća plin skuplje od Njemačke, jer nemamo alternative. Mi smo prisiljeni kupovati plin iz Rusije”, govoreći  na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu je izjavio poljski predsjednik Andrzej Duda.

Poljska ipak želi ruski plin i pregovore s Gazpromom

Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
6 godine prije

Zar se ulaganje u LNG nije isplatilo?

polio
6 godine prije

poljska sa svim svojim neprijateljskim potezima protiv Rusije ekonomski zaslužuje da dobije najvecu moguću cijenu koja postoji i mogućnost da se okrene ameikancima i njihovim lng ucjenjivačkom projektu

nbava kua
6 godine prije

Nemate se sto buniti Poljaci.Imate demokraciju i slobodno trziste.Uzivajte.

Ivo
6 godine prije

Čim demontiraju američke proturaketne (proturuske) sustave na cjelokupnom državnom teritoriju, eto plina s popustom. Nije neka mudrost za shvatii, onom tko želi.

Oko
6 godine prije

Ovi su sisli sa uma. Oni su “prisiljeni” da kupuju od Rusije “iako nemaju nista protiv Rusije”. I ja sam prisiljen da kupujem hranu na pijaci jer nemam njivu I zabole me da crncim pa nemam alternativu. Kosmicka nepravda

Laki Topalović
6 godine prije

Pa što ne odustane od lajanja za Sjeverni tok 2, pa će dobiti.Ja još nisam čuo da se Gazprom s nekim nije uspio dogovoriti, čak i s ludim Ukrajincima, nedavno na arbitraži u Štokholmu.

onaj najgl.......veći Dalton
6 godine prije

Poljska će reći Rusima da ako im ne spuste cijenu, oni će brodom dovoziti plin iz američke pripi*dine po još većoj cijeni. Pa nek Rusi razmišljaju.

krkan
6 godine prije

Ja poljskoj ne bi prodao plin ni po duploj cijeni. Neka kupuje plin od amerikanaca

krkan
6 godine prije

Neka se griju na drek ima ga puno

Nedjeljka
6 godine prije

Je li a vojsku poslali na Rusku granicu i uveli im sankcije koja dvoličnost fuj fuj

tedi
6 godine prije

Kakva je to sada pomama za ruskim plinom,sto zbog -C,a na proljece kada sunce grane ,sjedaj na rakete.ZA POLJSKU DUPLO SKUOLJI PLIN,dok ne polizu sve sto su za***li.

Sarka
6 godine prije

Cekajte malo pobogu…
Hajmo posteno i sta god mislili o njima, zar nisu u pravu kada traze iste uslove kao i Svabe?
Pa to bi trebali raditi svi. Traziti bolje uslove za svoje drzave.
I sve ovo nagoni vodu na mlin onih koji kazu- evo vidite da Rusi igraju prljavu igru i ucjenjuju one koji ne misle ( ne rade) kako oni, Rusi, kazu.

Nenad
6 godine prije

Kad se napravi sjeverni tok 2 moci ce da uvoze plin is Njemacke a do tada kao i Amerikanci mogu da kupe tecni plin od Francuza. Cjena je trzisna a ciji je plin koga je to briga?

Miki
6 godine prije

Neznam zašto neki forumaši pljuju po Poljacima i nazivaju jih budalama kad sami uopšte ne razumeju tekst. Poljaci se bune da nemaju mogučnost direktnog uvoza ruskog plina kako imaju Nemci sa Severnim tokom i cenu koju su Tusi spustili Nemcima (rabat na količinu)Nemci su s Amerima razbijali Ukrajinu baš zbog toga, da prekinu ruski gasovod preko Ukrajine za osrednju i južnu Evropu.

Vlastimir
6 godine prije

Ništa čudno,kada su interesi upitanju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI