fbpx

Putinovo upozorenje usijanim glavama u Washingtonu i infantilnoj Europi

Vladimir Putin - Inauguracijski govor 1

Vladimir Putin se jučer 15. put obratio Saveznoj skupštini. U godišnjem obraćanju je predsjednik Rusije posebnu pozornost posvetio zadaćama za spašavanje ruskog naroda i pružanju podrške obiteljima. Kao mjera usmjerena na poboljšanje dobrobiti građana, Putin je predložio smanjenje stope na hipoteke od 9%, a u budućnosti do 8%. Rekao je da velike obitelji treba osloboditi od poreza na nekretnine do 600 četvornih metara. Za inozemnu javnost je posebno važan bio komentar o jednostranom povlačenju Sjedinjenih Država iz Ugovora o uklanjanju projektila srednjeg i kratkog dometa (INF), ali i o drugim važnim vanjskopolitičkim pitanjima.

“Odgovor će uvijek biti učinkovit i djelotvoran”

Putin je upozorio Zapad na razmještanje američkih projektila u Europi, što su zapadni mediji protumačili kao “prijetnju”.

U slučaju da Sjedinjene Države rasporede rakete srednjeg i kratkog dometa u Europi, Rusija će poduzeti recipročne i asimetrične mjere, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju Saveznoj skupštini.

Prema njegovim riječima, Moskva će biti prisiljena rasporediti oružje koje se može koristiti ne samo protiv teritorija na kojima se nalaze projektili, nego i protiv centara za donošenje odluka, uključujući one u Sjedinjenim Državama. Kako je naglasio ruski predsjednik, zahvaljujući hipersoničnom oružju Rusija ima dovoljno mogućnosti da pouzdano jamči vlastitu sigurnost. Stručnjaci vjeruju da su ove riječi Putina primarno namijenjene Sjedinjenim Državama, koje su jednostrano odbile provoditi Ugovor o uklanjanju projektila srednjeg i kratkog dometa. Analitičari su uvjereni da je poboljšanje raketnog potencijala Ruske Federacije jedini mogući način da se ohlade usijane glave u Washingtonu.

“Reći ću danas, izravno i otvoreno, da nam nitko kasnije ništa ne bi mogao zamjeriti, tako da će svima unaprijed biti jasno što ovdje govorimo. Rusija će biti prisiljena stvarati i primjenjivati vrste oružja koja se mogu koristiti ne samo na ona područja iz kojih će dolaziti neposredne prijetnje, već i ona u kojima su centri za donošenje odluka o korištenju raketnih sustava kojima nam se prijeti”, naglasio je Putin.

Poruka “zapadnim partnerima”

Rakete SAD

Putin je rekao da Sjedinjene Države ni ne poriču da raskid Ugovora INF mogu upotrijebiti za prijenos ranije zabranjenog oružja na europski kontinent. Prema Putinu, tada bi vrijeme leta nekih američkih projektila do Moskve bio oko 10 do 12 minuta.

Ruski lider je podsjetio da je sustav “Aegis Ashore”, čija je središnja komponenta lanser Mk 41, sposoban lansirati projektile “Tomahawk”, već raspoređen u Rumunjskoj u Deveselu. Sličan kompleks se dovršava u Poljskoj u Redzikowu. Putin je također podsjetio da su SAD ranije počele s razvojem i korištenjem raketa srednjeg dometa, ali su im dale lažno ime “ciljne rakete” za potrebe proturaketne obrane.

“Što želim ovdje dodati? Američke kolege su uz pomoć globalne proturaketne obrane već pokušale steći apsolutnu vojnu superiornost. Potrebno je da se ostave takvih iluzija. Odgovor s naše strane uvijek će biti učinkovit i djelotvoran. Rusija nikome ne prijeti. Sva naša djelovanja u području sigurnosti isključivo su recipročna, a time i obrambena”, rekao je Putin.

Kao što je objasnio ruski čelnik, Moskva nije zainteresirana za sukob s globalnom silom kao što su Sjedinjene Američke Države. Istovremeno, Putin je izjavio da “da se čini da ruski partneri ne primjećuju kako i kojim tempom se svijet mijenja i kamo ide”.

U komentaru za kanal RT, predsjednik Odbora za međunarodne poslove Vijeća Federacije, Konstantin Kosačev, nazvao je moguće mjere koje je predsjednik izrazio “reakcijom na politiku protivnika”.

Deveselo rumunija nato baza

FOTO: domet projektila iz baze Deveselo, Rumunija

Senator je naglasio kako je ključni cilj Rusije očuvanje strateške ravnoteže koju Sjedinjene Države pokušavaju poremetiti svojim izlaskom iz Ugovora INF.

“Ljudi koji vole predstavljati Rusiju kao agresivnu zemlju će, naravno, izrezati određene dijelove govora predsjednika i usredotočit će pozornost publike isključivo na njih. Ali glavna poruka, glavna ideja Putinovog govora je nedopustivost poduzimanja unilateralnih koraka koji nekome stvaraju dodatne probleme”, naglasio je Kosačev.

Predsjednik Odbora za politiku informiranja Aleksej Puškov je u intervjuu za RT rekao da je u svom govoru ruski predsjednik pozvao europske sile da razmisle o posljedicama povlačenja Washingtona iz Ugovora INF, podsjećajući da je Europski parlament za kršenje ovog sporazuma optužio Rusiju.

“U europskim vladama prevladava mišljenje da Rusija mora platiti za kršenje sporazuma i da se stoga na nju mora vršiti pritisak. Nisam jako optimističan što su Europljani odlučili promijeniti svoj put, ali je Putin jasno stavio do znanja da smo zainteresirani za poboljšanje odnosa“, istaknuo je Aleksej Puškov.

Senator vjeruje da je ruski predsjednik poslao signal svima, uključujući i SAD, o uzaludnosti pokušaja da se vojnim mjerama promijeni politika Moskve. Puškov očekuje da će u Washingtonu čuti riječi Vladimira Putina.

“Sarmat”, “Avangard”, “Kinžal” i “Cirkon”

RS-28 - Sarmat

FOTO: RS-28 – Sarmat

Tijekom svog govora je Vladimir Putin izjavio kako Rusija ima sve sposobnosti za asimetričan odgovor na vojne prijetnje. Rekao je da Obrambeni kompleks Ruske Federacije “ritmički” nastavlja raditi na najnovijim sustavima oružja, a Ministarstvo obrane radi na njihovom razvoju u vojsci. Riječ je o oružju čije je karakteristike predsjednik Rusije objavio u prethodnom obraćanju Saveznoj skupštini.

Ruski čelnik je podsjetio da domaća poduzeća masovno proizvode hipersonične sustave Avangard, koje će 2019. dobiti prva pukovnija Strateških raketnih snaga. Znanstvenici i vojnici potvrđuju “neviđenu moć” interkontinentalnog balističkog projektila RS-28 “Sarmat”. Prema Ministarstvu obrane Ruske Federacije, ovaj sustav je prošao lansirne testove.

Prema Putinu, razvoj nuklearnih podvodnih bespilotnih plovila “Posejdon” dobro napreduje. U proljeće 2019. će ruska mornarica dobiti prvu podmornicu u čijem će arsenalu biti jedinstveni uređaj s brzinom kretanja pod vodom od oko 200 km/h. Do danas je Rusija uspješno dovršila testiranja “Posejdona”.

Laserski sustavi “Peresvet” i zrakoplovni kompleksi s hipersoničnim projektilima “Kinžal” su eksperimentalnoj borbenoj dužnosti potvrdili svoje jedinstvene karakteristike, a osoblje je steklo iskustvo u rukovanju ovim oružjima.

U prosincu ove godine će svi “Peresveti” koji su dodijeljeni oružanim snagama preuzet borbenu dužnost.

Peresvet laser

FOTO: laser Peresvet

“Nastavit će se i rad na proširenju modernizacije zrakoplova MiG-31 opremljenih projektilima “Kinžal”, dodao je Putin.

Na središnjem testnom mjestu u Novoj Zemlji je uspješno testiran nevjerojatni krstareći projektil “Burevestnik”, opremljen “kompaktnom nuklearnom elektranom ogromne snage”.

Osim toga, Putin je izrazio uvjerenje da će razvoj hipersonične rakete Cirkon, koja je sposobna pogoditi pomorske i kopnene ciljeve, biti pravovremeno dovršena. Brzina rakete je preko 9000 km/h, a raspon uništenja više od tisuću kilometara. To oružje bit će isporučeno brodovima i podmornicama koje su već prilagođene za uporabu projektila “Kalibar”.

“S tim u vezi, želim naglasiti da će se, kako bi se zaštitili nacionalni interesi Rusije dvije ili tri godine ranije od vremenskog okvira utvrđenog državnim programom naoružanja, sedam novih višenamjenskih podmornica predati ruskoj mornarici, dok će u bliskoj budućnosti bit će porinuto pet površinskih brodova. Još 16 brodova ove klase bit će uvedeno u mornaricu do 2027. godine”, rekao je Putin.

Napad jedne NATO zemlje na Rusiju je kolektivna odgovornost svih

Podvodno rusko oružje

Vojni stručnjaci su za RT rekli kako vjeruju da će Rusija, ako bude potrebno, izgradnjom arsenala hipersoničnih oružja pružiti asimetričan odgovor Sjedinjenim Državama.

Prema analitičarima, ako se američke rakete razmjeste u Europi, Rusija će na zapadnim granicama rasporediti kopnene verzije “Kalibra” i “Cirkona”.

“Ruski projektili kratkog i srednjeg dometa bit će usmjereni na NATO baze u Europi, a Strateške snage bit će usmjerene na objekte u Sjedinjenim Državama u kojima se donose političke odluke o raspoređivanju i uporabi ranije zabranjenog oružja”, izjavio je vojni stručnjak Dmitrij Drozdenko.

“Takva je mjera apsolutno primjerena. To je u stvari jedini način da se ohlade usijane glave u Washingtonu i otrijezne infantilni europski političari“, dodao je.

Vojni stručnjak Jurij Knutov je sličnog stava. On ne sumnja da je upozorenje koje je Putin poslao Zapadu bilo oštro. Ipak, analitičar se nada da će se moći obuzdati utrka u naoružanju i upozoriti Sjedinjene Države i NATO na njihove agresivne akcije protiv Ruske Federacije.

“Da, predsjednikova izjava je dovoljno čvrsta, ali NATO mora shvatiti da će lansiranje projektila s teritorija barem jednog člana saveza u Moskvi biti shvaćeno kao kolektivni napad cijelog bloka na Rusku Federaciju. Kolektivni napad podrazumijeva i kolektivnu odgovornost. Stoga će odmazda za agresiju na našu zemlju biti neizbježna, i za Europu i za Sjedinjene Države”, objasnio je Knutov.

Stručnjaci su uvjereni da su se posljednjih godina ruske tehnološke mogućnosti znatno povećale. Domaći inženjeri su prvi u svijetu izradili serijske hipersonične sustave kao što su “Avangard” i “Kinžal”, neograničeni krstareći projektil “Burevestnik” i nuklearnu podmornicu “Posejdon”.

Hipersonično oružje je neranjivo, jer može manevrirati brzinom nedostupnom za presretanje bilo kojim sustavom protuzračne obrane narednih desetljeća. Na Zapadu se najnovije rusko oružje smatra se dokazom agresije. Međutim, u sadašnjem okruženju, mogućnost zajamčenog uništenja neprijateljskih snaga je najučinkovitiji način da se osigura sigurnost Rusije. Na kraju, Zapad ne ostavlja našoj zemlji nikakav drugi izbor”, sažeo je Dmitrij Drozdenko.

Rusija će biti suverena ili je neće biti

Parada pobjede T-14 Armata

FOTO: T-14 Armata

Vladimir Putin je rekao da Rusija neće prva razmjestiti projektile u Europi, ali da će, ako SAD to učine, Moskva to shvatiti kao prijetnju.

Komentirajući istupanje Sjedinjenih Država iz Ugovora INF, Putin je rekao da su od trenutka potpisivanja tog dokumenta do danas mnoge zemlje radile na razvoju takvog naoružanja, dok SAD i Rusija nisu.

Prema njegovim riječima, Amerika je trebalo to reći, a ne da izmišlja kojekakve razloge da jednostrano raskine INF.

“Rusija je bila i bit će suverena zemlja, ona će takva biti ili je neće biti uopće. Rusija ne može biti država ako nije suverena. Neke zemlje to mogu, ali Rusija ne”, istakao je ruski predsjednik.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
113 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
2 godine prije

Sad sam pogledao cijeli govor Putina. On je 98% vremena proveo govoreći o napretku i poboljšanju života običnih ljudi, zdrastvo, školstvo, stanogradnja, krediti, enegretika, cestogradnja, opći napredak. Predsjednik kojeg svaka zemlja samo može poželjet. O čemu, sa druge strane kugle Trump priča? Prijeti i uvodi sankcije. Arogantni militantni bogataš koji… Pročitaj više »

Podravec
Gost
Podravec
2 godine prije

I ne samo to! Ova izjava da napad jedne članice natoa znači kolektivnu odgovornost cijelog saveza je vrlo značajna u kontekstu ovoga aegis ashore sustava u poljskoj i rumunjskoj,znači:ako ispalite jedan jedini Tomahawk projektil iz mk41 lansera stacioniranih na kopnu i na brodovima, dajemo si za pravo da odgovorimo punom… Pročitaj više »

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver
2 godine prije
Reply to  Podravec

Ovo i ograniceni Ameri mogu shvatit,jer je poruka jasna.

Sovonarola
Gost
Sovonarola
2 godine prije

decko,ne gvatemala,valjda nikaragva

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
2 godine prije
Reply to  Sovonarola

Hvala, da, mislio sam Nikaragva,
tnx

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo
2 godine prije

Fuj odvratno.
Ego
Ali cicolina moze spasit sotuaciju.
Uvjet je da se prepuste, ona moze spustit sve kunzale tomahavke ect

Stephen.
Gost
Stephen.
2 godine prije
Reply to  Njonjobobo

Ko-Linda je samo dekor, glavni igrač je Blenki & Co.

Podravec
Gost
Podravec
2 godine prije

Ne budu brojali kilometre, nego radijaciju i to Geigerovim mjeračem u nadi da neće svjetliti ko božićne jelke……..(ovo je sarkazam,u stvarnom svijetu se ne može svjetliti od radijacije, ali se može dobiti nekoliko vrsta raka istovremeno,mijeloblastična radijacijska leukemija i još puno ,,lijepih,, stvari…) Šupčine jedne blesave!

Pero
Gost
Pero
2 godine prije

Dakle, povijest se ponavlja. Dok je njemacka 1933. abnormalno rasla, MSM su pisali kako “nacisti” jedu malu djecu…

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
2 godine prije
Reply to  Pero

Pero, 1933. Njemačka nije imala nijedan tenk i nijedan ratni avion (bilo lovac ili bombarder). Tek kad su joj hazarski bankaroidi tajno preko Švice počeli slati ogroma sredstva (ne bi li Hićo napao Sovjetski Savez), onad je Njemačka počela abnormalno rasti.

mladen3x
Gost
mladen3x
2 godine prije

Putin je jedan od največih vladara o kojemu povijest tek treba pisati a mi neka budemo sretni što živimo u doba u kojem je jedan takav čovjek vladao suverenom zemljom Rusijom.

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  mladen3x

Bravo Mladen ,potpuno si u pravu,ovaj frajer je daleko ispred svih zlikovaca koji su sebe proglasili vladarima sveta,nema mu ravnog u modernoj ljudskoj istoriji !!

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije

I uvjek se nadže budala koja i savršenim komentarima zakucava minuse ….

Šok
Gost
Šok
2 godine prije

da bi bio suveren moraš imati suverenu centralnu banku
tko je vlasnik centralnih banaka taj je vlasnik zemlje

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Šok

Da li u tu suverenost spada i suverenih 20 000 000 000 000 duga?

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

po pitanju američkog duga SOA ti je već nekoliko puta u detalje objasnila što i kako, pa ti potraži njegove postove od njega možeš puno naučiti i još jednom uopće nije bitno koliki je dug dok god postoji potražnja za valutom duga, pa se ti misli kako i zašto ova… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Šok

Ali potražnja za američkim obveznicama pada, a potreba savezne vlade raste. Točno, ima budala, ili onih koji kupuju na silu, jer moraju, kao Irska, ali ni to ne može dovijeka. Jedna Irska je treći nositelj američkog duga, poslije Kine i Japana. Jel to htjela. Nije, ali je morala, pa je… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Šok

Ti pises gluposti, jer je itekako bitno koliki je dug, kolike su godianje rate, kolika je potraznja za dolarom Dakle, rate su sve vece, a potraznja za dolarom i za americkim obveznicama opada. Demokleov mac visi iznad glave Amerima, oni to savrseno znaju i znaju kuda vode trenutni procesi, i… Pročitaj više »

Farree
Gost
Farree
2 godine prije
Reply to  Savio

Iza svake valute stoji čovjek sa puškom (ili interkontinentalnom raketom) Dokle god Ameri imaju u rukama monopol da samo za $ možeš da dobiješ naftu njihov dug ne igra nikakvu ulogu. Svatko ko ovako nešto ospori ili ga izvlače ispod zemlje kao Sadama ili završi kao Gadafi sa kolcem u… Pročitaj više »

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  Savio

I ako jim sada nekako uspe nametnuti onu budaletinu na vlast u Venezueli mogu sebi još neko vreme odložiti neminovni krah …

karantanac
Gost
karantanac
2 godine prije
Reply to  Savio

Važno pitanje je KOME je američka država dužna tih 20 hiljada milijardi dolara. Na kraju krajeva taj dug je takav da može biti OTPISAN bez problema jer tu u stvari desna ruka duguje levoj. Daleko su opasniji oni dugovi koje ove male balkanske državice duguju MMF i svetskoj banci jer… Pročitaj više »

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Šok

Koš
Ukupni američki dug (vanjski i unutrašnji) je preko 70 000 000 000 000 dolara. Doista minorno i nevažno.

Sasa S
Gost
Sasa S
2 godine prije
Reply to  Šok

Sve dok balon ne pukne….

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Šok

Šok@ https://www.youtube.com/watch?v=nX7J8-VTG08 Canadian billionaire (rudnici srebra)predicts end of US Dollar as world’s reserve currency . Ned Goodman is a Canadian businessman and a former Chancellor of Brock University in St. Catharines, Ontario, Canada. Goodman is the founder of Dundee Corporation. In 2012 Goodman was inducted into the Canadian Mining Hall… Pročitaj više »

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  nonwo

nonwo ovakve dramatične stvari se pišu po novinama i časopisima da se bolje prodaju, što je više drame veća su emocionalna uzbuđenja, veća je tvoja koncentracija i pažnja, bolja prodaja. katastrofičara u financijama imaš više nego optimista, uvijek je tako bilo i bit će, kada se nešto loše dogodi a… Pročitaj više »

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Šok

Euro ali čarapa mi šuplja a bankama ne vjerujem !

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  Šok

Ja držim Euro jer živim u Europi. Dolara nemam niti želim imati. Rubalja imam, ostalo mi od odmora u Rusiji. Yen i Yuan nemam, makar su stabilne valute.

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Šok

Ako glasamo, biram Juan.

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije
Reply to  Šok

Šok, ti si pohađao školu za osobe sa malo manje ——— na Goljaku? Potpuno imam
suosjećanje za tvoje potrebe.

Farree
Gost
Farree
2 godine prije
Reply to  Kažun

Ne znam kakve je Šok škole pohađao, ali jedini je on u ovom forumu razumio suštinu duga

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  Kažun

Kažun

“Šok, ti si pohađao školu za osobe sa malo manje ——— na Goljaku? Potpuno imam
suosjećanje za tvoje potrebe.”

OVO RECI MAMI I TATI SVAKI PUT KADA IH VIDIŠ ONI TEBE PUNO VOLE, PA ĆE BITI JAKO PONOSNI NA TEBE, VIDJET ĆEŠ.
LIJEP POZDRAV

First Last
Gost
First Last
2 godine prije
Reply to  Šok

Sve ovo je točno. Ključne riječi su “sve dok”. SVE DOK postoji potražnja… Itd… nema problema sa dugom, SVE DOK ti banka dozvoljava podizanje na bankomatu, iako si u minusu, nema problema. Problemi nastaju kad istekne trajnost onog SVE DOK. Po svemu se čini da se može nazrijeti kraj tih… Pročitaj više »

Sasa S
Gost
Sasa S
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

22000000000000…. svaki dan raste i dalje…

Farree
Gost
Farree
2 godine prije
Reply to  Sasa S

Nek raste koliko god hoće. Ko je taj koji će da taj “dug” naplati ?

Sasa S
Gost
Sasa S
2 godine prije
Reply to  Farree

Naplati ce se preko narodnog zivotnog standarda…znaci raspad sistema..stampanje bez pokrica,ogroman dug…kamate tu samo neznamo ko kome i kako duguje i kolike su…pa ne moze tako doveka……

TORNADO1
Gost
TORNADO1
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Misliš na USA dug, koja je najzaduženija država svijeta.Rusi su sve njihove obveznice prodali a uskoro će i ostali da im se ne može više prijetiti sankcijama a Ameri će se suočiti sa viškom naštancanih dolara. Ako tamo ostane Trampolino, on će svojom sujetom radije ući u rat, nego da… Pročitaj više »

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Šok

Došlo je vrijeme da moraš imati rakete. Ljepotice, što bi rekao jedan uvaženi profesor. A kad imaš rakete, možeš imati i sve ostalo. Suvereno. A da bi imao rakete, moraš imati domoljubnu/rodoljubnu društvenu inteligenciju. Koja voli svoje i iz koje se regrutiraju domoljubni/rodoljubni političari i vođe. A ne oni koji… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
2 godine prije

Laze i ovaj Putin. Jos 2016 nove brodove i podmornice je vratio na remont da im prepravi lansere za cirkone. Isti mu je fazon sa avangardom koji je godinama prelijetao Rusiju i uveden u naoruzanje, a tek sad bilo prvo zvanicno testiranje. Tako i cirkone krije, a mogu se kladiti… Pročitaj više »

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  tihobl

sva ova oružja koja si nabrojio su oružja klasične fizike,
treba vidjeti što je u rukavu od nove fizike, biologije, kemije to je ono čega se treba bojati

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  tihobl

Ne znam da li imaju spremne Cirkone ili ce ih uskoro imati. Ali za poslednje testiranje Avangarda nisu ni tvrdili da je prvo testiranje, vec da je poslednje testiranje pred serijsku proizvodnju.

mladen3x
Gost
mladen3x
2 godine prije
Reply to  tihobl

tihobl-naravno da laže,pametni i mudri prvo razviju oružje i stave ga u postrojbe a tek onda pričaju o razvoju i proizvodnji….pogotovo onog oružja koje se ne vidi…ne pričam o brodovima…S 400 im je več toliko star da je S 500 več u funkciji i na raspolaganju u borbenom dežurstvu…a S… Pročitaj više »

Cenzor po glavi stanovnika
Gost
Cenzor po glavi stanovnika
2 godine prije
Reply to  mladen3x

S-400 im je toliko star da VVS jos uvijek nema one rakete koje su nedavno ne-isporucili Kinezima, nego samo rakete koje ga po performansi ravnaju sa S-300 PM2. Ali nema veze, jer i taj skida pelene americkim pilotima prije i nego sto su ih stavili, a usto jos i lijeci… Pročitaj više »

Žrtva tuđe gluposti
Gost
Žrtva tuđe gluposti
2 godine prije
Reply to  tihobl

Čini se da onaj meteor, sto je eksplodirao iznad Čeljabinska 2013. godine, konačno dobija racionalno objašnjenje.

nikud nikam
Gost
nikud nikam
2 godine prije
Reply to  Šok

Dobro si rekao. Tko je vlasnik FED- a?

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  nikud nikam

nikud nikam koliko imam informacija jedno vrijeme je bio suvlasnik nikolaj2 ali samo jednog dijela pa su mu skinuli glavu u nekakvom prevratu tko je profitirao od toga trebalo bi istražiti, danas su to banke i fondovi, u čijem vlasništvu je baka za međunarodno poravnanje u baselu koa je privatna… Pročitaj više »

nikud nikam
Gost
nikud nikam
2 godine prije
Reply to  Šok

Znam ja dobro šta rade hedge fondovi jer mi je to struka. Ne trebaš ići do Argentine dovoljno ti je da vidiš Hrvatsku i Agrokor. Rusija je minimalno zadužena zemlja i taj scenarij tamo nije moguć.

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  nikud nikam

Onda bi trebala zaduziti, nezaduzena zemlja kao i nezaduzena firma je privlacna meta za neprijateljsko preuzimanje.

Mat
Gost
Mat
2 godine prije

Neznam sta se ima komentarisati,sve je……cisto,jasno I precizno.

Cenzor po glavi stanovnika
Gost
Cenzor po glavi stanovnika
2 godine prije

Naravno, vazno je ne ciniti nista jednostrano. Zato Kina i Rusija pretendiraju na, i grabe, teritorij od susjeda na sve strane. Branjenje vlastitih granica gdje god se one nasle sutradan.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Nadam se da Putin cita Logicno.Ako zagusti,tko je za nato nek stane uz politicare,lokacija je poznata,nas ostale nek zaobidju…Mi s time veze nemamo.

Pero
Gost
Pero
2 godine prije

“nego i protiv centara za donošenje odluka, uključujući one u Sjedinjenim Državama.” – dakle sve je jasno. SAD nije taj koji vuce konce…

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

SAD neće odustati od naoružavanja raketnih štitova i neprestano će tvrditi da su oni isključivo odbrambeno oružje. Kao što je Putin rekao Rusi će biti prinuđeni da postave rakete na zapadnim granicama. Vašington “živi za taj momenat”, kreće sa dovoženjem ogromnih količina oružja i velikim brojem vojnika na “istočnu granicu”… Pročitaj više »

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Nisu svi Amerikenjatori ludi, ali su ludi ovi koji su zauzeli pozicije u Evropi, sve ludjak do ludjaka, svima su puna usta NATO ZLOCINACKE ORGANIZACIJE kojom upravlja USA. Ni Hitler u pocetku nije bio lud, ali mu je moc popila pamet i opila ga, sto ako si Trump umisli da… Pročitaj više »

nikud nikam
Gost
nikud nikam
2 godine prije
Reply to  IVE OLDTIMER

Nema potrebe nišaniti sve metropole jednako. Zašto bi npr. Rim i Lisabon stradali u jednakoj mjeri kao London i Wašington kad će se NATO 2 dan rata raspasti sam od sebe.

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  IVE OLDTIMER

Poznata je cinjenica da u dvoboju obicno pobjedjuje onaj tko potegne drugi.

Šule
Gost
Šule
2 godine prije
Reply to  shumadinac

To ti misliš kao bivši djelatnik UDBE….USA je gospodar svijeta to zapamti…

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Šule

Robe, ako tvoj gospodar vlada tobom, ne znaci da vladi i svima, narocito ne slobodoljubivim.
Zato i jesmo na suprotnim stranama.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
2 godine prije
Reply to  Šule

Sinoć me žena iznenadila, kaže, oćemo u šule, nismo odavno…

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Šule

Šule, ako znamo da je UDBA presala radom 1966. godine onda je ON vrlo vrlo star, nešto kao Manolić npr. Lijepo je znati da na portalu ima i starih ljudi koji nešto znaju.

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije

Sve vise izgleda da ce trebati preseliti u Rusiju, jer ovi ludjaci u Evropi vode samo u zlo da nemoze gore.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  IVE OLDTIMER

Možda u Novosibirsk. Petrograd i Moskva su preblizu…. A Vladivostok je na odaru s istoka. Sredina, Sibir – majka.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije

Mozda na obalu Crnog Mora Sochi ili tu negdije

octopus
Gost
octopus
2 godine prije

Meni najljepši Barnaul. Premda, ako “udari” sa bilo koje strane, ne spašava te ni Novi Zeland…..

Hezbollah
Gost
Hezbollah
2 godine prije

Dodajem još Novokuznetsk, Abakan, Krasnoyarsk, Irkutsk, doduše ni Yakutska se ne bi sjetili, ali ladno za popizdit…

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

Krstičeviću, čitaš li ti ovo?

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  NSU

Pa po jednu rečenicu. Toliko može. A i nema potrebe. Ugroze su to sve.
Drugu i treću rečenicu zamjenici ministara. Zato postoje. Analitika na – janjetini.
Zašto misliti ? Postoje drugi koji to rade za njih.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Lucija

🙂

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Žalosno šta rade Pravoslavne zemlje.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
2 godine prije

Rusi-ja ima problem s zapadom vec 1.ooo godina maltene od kako postoji…i naravno uvijek je s zapada k Rusiji dolazilo zlo a rijetko kada nesto normalno i dobro.Prvo i najvaznije je to u razliku na pogled na svijet ….Rusi-ja ima bozanski pogled na svijet a zapadnjaci pragmatizam i interes. Rus… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Mamajev Kurgan

I konačno je poslije toliko desetina vladara došao jedan koji gleda prvo interese Rusije i koji napokon cijeni život jednog Rusa.

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Mamajev Kurgan

Da, sve super, ali jedan los vladar u 10 godina unisti sto su 10 dobrih stvarali stoljecima… Autokracija je jako osjetljiv nacin da se gradi buducnost.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije

SAD se uzda u svoju geografsku odvojenost oceanima, a time i zaštićenost svog teritorija od ratnih operacija. S pravom. Dovoljno dugo, da su se uljuljkali u svoju nedodirljivost. Pa su ratove projicirali po ostatku svijeta. I svoju vojnu silu su razvijali samo u ofenzivnom stilu. A onda su odjednom shvatili… Pročitaj više »

Neko ime
Gost
Neko ime
2 godine prije

Naklon na komentaru. Ne samo informativan vec i poetican…?

chico
Gost
chico
2 godine prije

Ca so to lipo srocil, saka cast!
Trdo spreda

pera lozac
Gost
pera lozac
2 godine prije

Da nisi ti onaj najmanji(pametni) Dalton, a nas ono malo foliras?

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije

Ako rukne yelowstone, a trebao je vec ruknuti googlajte yelowstone, nuklearke ce nas najmanje brinuti… Cak i nas u Europi.

ad astra
Gost
ad astra
2 godine prije

Čovjek koji prijeti, a svjestan je da neće ili ne može ostvariti svoju prijetnju, pokazuje svoju slabost.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  ad astra

Kao Tramp sto svima preti.
Putin ne prica bez veze, to svi dobro znaju.

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  ad astra

Putin ne prijeti.
Znate li vi uopste sta je prijetnja?

Ako ja kazem da cu da te opljackam ili ubijem to je prijetnja.
To je ono sto Ameri rade.

A Rusija kaze da ce uzvratiti ako je napadnuta.
Dakle, to nije prijetnja.

Tesko je to da shvatis, jel’ de?

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Savio

Za njega je prijetnja da ja tebi odgovorim ako me pokušaš opljačkati da ćeš ostati bez glave, e budala na ovom svijetu beskonačno ima.

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije
Reply to  ad astra

Astronaut,očito misliš na korisnika porno zvijezda ?.Suosjećam sa tobom i ne dajem ti minus.

Cenzor po glavi stanovnika
Gost
Cenzor po glavi stanovnika
2 godine prije

Nije govor ni za njih, ni za “partnere”, nego za domacu potrosnju kako bi Rusi zaboravili sav napredak koji je saglediv u njihovim zivotima. A ne skodi ni da podigne entuzijazam i jos ponekom priljepku vani, koji bi htio biti foteljski revolucionar jer mu banalnost obicnog zivota nije po ukusu… Pročitaj više »

deki
Gost
deki
2 godine prije

Nikada, ali nikada do sada nije se cula ovako ostra reakcija od Putina. Ako im ovo ne bude lekcija koja treba da ih opameti i opomene onda stvarno vise ne znam sta bi vise trebalo da se cuje od Rusije. Izvlaci se jedan zakljucak da Rusija ima sigurno jos neko… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  deki

21* godinu, a ne 31, od 1998. Ja sam misljenja: 1) Da je oporavak Rusije bukvalno cudo, uprkos svim analizama, uprkos svoj logici i svim sansama, desilo se ono najmanje vjerovatno i najmanje moguce – Rusija se zestoko i brzo oporavila. (A to nije slucajnost). 2) Da oporavak. Rusije nije… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Savio

@Savio Rusija se oporavila isključivo zahvaljujući visokim cenama nafte (bez takvih cena ni Putin ne bi mogao ništa da uradi) – a zna se ko cene kontroliše. Ne samo da cene nisu bile kontrolisane nego nisu ni pokušali da ometaju ruski izvoz. Slično kao sa Kinom. Mogu Ameri biti glupi… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Cijene nafte su svakako doprinjele oporavku Rusije, ali oporavak Rusije podrazumjeva mnogo toga, a ne samo “cijene nafte.” Same “cjene nafte” ne bi spasile Rusiju. Donosioci odluka u SADu mogu biti glupi itekako, i vse nego sto mislis. Istorija je puna mudrih i mocnih koji su ispali glupi. Pohlepa, i… Pročitaj više »

nikud nikam
Gost
nikud nikam
2 godine prije
Reply to  shumadinac

S obzirom na veličinu ruski udio u izvozu nafte na svijetska tržišta i nije toliko velik. Znaš li koliki je?

Sarka
Gost
Sarka
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Sumadinac… Ti volis slagati puzle. Evo ti jedna koja ce, vjerujem, dovesti do zbrke u ne samo tvojoj glavi. Proguglajte s kim je Putin bio u Lenjingradskom pozoristu u samom pocetku njegove prve predsjednicke kampanje. Cime je dobio legitimitet i Zapada. Zatim se raspitajte KO stoji iza njegove nominacije, jer… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  Sarka

SARKA, zašto bi Putin dobijao legitimitet Zapada? Legitimitet mu je dalo biračko tijelo, a ne neki bankari sa Manhattana. Usput, Putina jest lansirao Jeljcin. Novinar Stanko Cerović je tada 1999 godine, jasno napisao, da je Putin neovisan. Kako je znao? Lijepo. Čim se pojavio na političkom nebu, odmah su krenuli… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Još pred par godina udio izvoza nafte i takvih stvari opao sa 60% na 40% u bilanci Rusije.
Sad prvi put imaju pokrivene dugove.
Teško zaboravit da su neke ameri financirali još za Juge, a?

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Lucija

Lucija, “Još pred par godina” je ključno u tvom komentaru. Koji procenat je bio 2001-2002 (nafta je figurativno, saberi i gas, ugalj i ostale sirovine)? Ja se Putinu divim više nego bilo kom političaru za koga sam čuo – u istoriji. Ali samo zahvaljujući postignutom, ja ne verujem da je… Pročitaj više »

Sarka
Gost
Sarka
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Cini mi se da ovo moje nisi shvatio bas dobronamjerno. Da, sretao se sa mnogim drugim ljudima iz sjene, kao i onima osuncanim, medjutim, pitanje od 100 kuna je ko ga je gurnuo Jelcinu u krilo(da ga predstavi kao spasioca) i koje snage je predstavljao njegov gost u Lenjingradu, a… Pročitaj više »

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Pa Ameri bi najrađe da je nafta koji oni prodaju kao svoju barem 10 puta skuplja od Ruske i da rusku nitko ne kupuje, kada im to uspije onda će zavladati i Rusijom.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  shumadinac

SHUMADINAC, netočno. Rusija se nije oporavila zahvaljujući cijenama nafte, nismo toliko neozbiljni. Svi znamo za priču o sedam gladnih i sedam sitih godina, e pa nakon krize koja je nastupila krajem osamdesetih i kroz prvi dio devedesetih, kriza je prošla. Šumadinac, zaboravio si da Rusija nije neka poljoprivredna zabit, to… Pročitaj više »

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  deki

”Hajde da kupimo Sibir”, Tako je glasio podnaslov jednog novinskog članka,objavljenog u SAD 1993. g. To je bilo u vrijeme koje se u današnjoj Rusiji naziva ”vrijeme velikog drpisanja”. U članku je autor predložio da se 3/4 teritorije Rusije strpa u džep. Američki. Tadašnjem potkupljivom Kremlju, Jeljcinove ere, ”ispljunuli” bi… Pročitaj više »

Neko ime
Gost
Neko ime
2 godine prije

Eno ih sad prca rt da je 6k ljudi potpisalo peticiju da prodaju Montanu Kanadjanima i tako resetiraju national debt. Prc parada

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  deki

Mediji su odradili svoj posao, Rusija i Putin svima prijete, oni su ugroza, prijetnja EU i sveckom miru. Eto, budalam je to najlakše za shvatiti.

Miki maus
Gost
Miki maus
2 godine prije

Ovaj dio govora, daleko najmanji dio, upucen je US vazalima, da ih malo prodrma, Rusija i US i tako manje- vise znaju sve jedna o drugoj. Blebletanje US generala i verbalne prijetnje Rusiji sluze da se ohrabre vazali ( EU zemlje, prije svega), a ne da se Rusiji prijete. Nisam… Pročitaj više »

Šule
Gost
Šule
2 godine prije

Putin diktator može samo prijetit jer mu je popularnost jako pala u Rusiji-ako USA odluči brzo će kao Staljin ,Jeljcin i ostali biti maknut sa državničkih funkcija.Narod gladuje a on se folira među tajkunima iz privatizacije.Jedini saveznik mu je raspala Sirija i korumpirana Venecuela.

Sasa S
Gost
Sasa S
2 godine prije
Reply to  Šule

A od Suleta tipicno navijacki….stvarno si me zasmejao za ovo DIKTATOR…

Sasa S
Gost
Sasa S
2 godine prije
Reply to  Sasa S

Zapad se inace bas bavio njegovom popularnoscu i sami su pisali da nikad niko u novijoj istoriji nije imao cifre od 78 posto izaslih glasaca a izlaznost nikad veca…eeeee da je nama jedan takav …

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  Sasa S

SASA S, netočno. Na ruskoj wikipediji, sam baš zbog tebe pročačkao o izlaznosti. Na izbore za predsjednika Rusije, dana 18.3.2018., izlaznost je bila 67,54%, a to znači da ipak 32,46% nije izašlo na izbore. Ili svaki treći punoljetni građanin Rusije nije mario za izbore. Od ukupnog broja izašlih, Putin je… Pročitaj više »

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Sasa S

Putin je diktator, ali Rusi nisu gladni.

Perer
Gost
Perer
2 godine prije
Reply to  Šule

Dobro jutro sule! Mora da si loše sanjao ili ti je neko loše došapnuo, krivo te informirao ( kao Kitarovićku )?

nikud nikam
Gost
nikud nikam
2 godine prije
Reply to  Šule

Rusi gladuju? A šalju pšenicu besplatno u S. Koreju?! Koliko godina imaš ti?

Zen
Gost
Zen
2 godine prije
Reply to  Šule

Imam jednog poznanika ovakvog kao što si ti. Svaki put kad ga sretnem mu kažem da će visiti naglavačke na trgu zbog izdaje.
Previše je vas američkih kujica, neinteligentnih pojedinaca i plaćenika. Doći će cica na kolica kad tad.

Šule
Gost
Šule
2 godine prije

To je istina..ali na pogrešnom si mjestu…sve Jugosloveni,komunisti,ateisti itd…

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Šule

Pises gluposti, ja niti sam ateista, niti Jugosloven, niti komunista.
Ovdje nas ima raznih, sa raznim svjetonadzorima, ali se slazemo u kljucnim, najvaznijim geopolitickim pogledima.

Šule
Gost
Šule
2 godine prije

Nuklearni rat neće biti,,Dakle što može biti?Ograničeni rat bilo gdje u svijetu,a Rusija nije spremna da pošalje bilo gdje vojsku ili čak da organizira invaziju na drugom kraju svijeta.Jedva su u Siriju dogurali 20 aviona i nešto tehnike makar im je to prijateljska zemlja i imaju tamo bazu.a kako bi… Pročitaj više »

Sasa S
Gost
Sasa S
2 godine prije
Reply to  Šule

Samo kad su Jenki briljantno pobedili u Avganistanu,Siriji…a vidimo i da potiskuju Kinu,uspesno se oslobodili Erdogana..a evo tik samo sto nisu smenili Madura,prosla su ta vremena lako ,brzo ,ubedljivo rusenje i smenjivanje vlada suverenih drzava …to im je uspelo jedino u Severnoj Makedoniji..t jest istocnoj Albaniji,zemljici koja puca po svim… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
2 godine prije

Bogu hvala da je u Ruskoj vlasti Putin a ne neka usijana glava. Inače bi neki egomanijak već progutao neku od bezbroj zapadnih ratnohuškačkih udica i provokacija.

Ime imena
Gost
Ime imena
2 godine prije

Rusi mogu biti preponosni na ovoga presjednika. Podigao je zemlju ogromnu iz pepela pijanstva i votke. Gledajuci ga i slusajuci njegove rijeci moze se reci da se radi o vrlo inteligentnom,racionalnom i kulturnom covjeku. Covjek samo cuva svoje rusko od hijena koje tumaraju svijetom i grizu gdje mogu. Davno bi… Pročitaj više »

marko
Gost
marko
2 godine prije

DA SKRATIMO PRICU EU KAUBOJIMA USA KAUBOJIMA VATIKANSKIM BANDITIMA STO ZELE UNISTITI PRAVOSLAVLJE PUTIN JE REKAO AKO PREVEDEMO MI SAD IMAMO RAKETE KOJE I KAD SU 50 TONA LETE I PREKO 30 MAHA POSEJDON TORPEDOM KOJI IDE 10 000 KM I MOZEMO UNISTITI CELI ZAPAD I USA KRATKO S 10… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik