Raketni napad na Siriju – Moskva: Bazu su gađali izraelski zrakoplovi

52 komentara

Noćas u 3.30 po lokalnom vremenu je proveden raketni napad na sirijski zrakoplovnu bazu Tyas, poznatu i kao T-4. Razne agencije objavljuju proturječne informacije. Dopisnik ruske agencija FAN s lica mjesta javlja kako je nekoliko projektila palo na područje baze a oko osam je oboreno od strane protuzračne obrane.

Prema informacijama su poginula dva iranska vojna savjetnika, a sedam ih je ranjeno. Prema zapadnim agencijama je poginulo 12 sirijskih vojnika a 30 ih je ozlijeđeno.

Televizija Al-Mayadeen je objavila nepotvrđene snimke djelovanja sirijske protuzračne obrane i obaranja projektila.

Pentagon niječe bilo kakvu umiješanost u incident, Francuska također. Pariz se oglasio s obzirom na to da su jučer američki predsjednik Trump i francuski čelnik Macron priopćili kako će dvije zemlje zajedno odgovoriti na navodni napad kemijskim oružjem u Istočnoj Gouti, kojeg su prema svim dostupnim informacijama inscenirale “Bijele kacige” i snimke poslali medijskim kućama zaljevskih monarhija, koje su kasnije obišle cijeli svijet.

Za napad se sumnjiči Izrael, ali zapovjedništvo vojske izraelskog režima je odbilo komentirati njihovo sudjelovanje u incidentu. Međutim, televizija Al-Mayadeen izvještava da su tijekom raketnog napada na sirijsku zračnu bazu T-4 u pokrajini Homs izraelske zračne snage provodile izviđačke letove na sirijskoj granici s Libanonom, te da su projektili koji su pogodili bazu ispaljeni iz Sredozemlja i letjeli preko područja Libanona.

Beirut, Lebanon
FOTO: Liban

U ovom trenutku bi bilo apsolutno pogrešno tvrditi da je bilo koja od ovih strana uključena u napad, iako je verzija o izraelskim udarima trenutno najbliža istini.

Neki navodno “prosirijski” portali su istog trenutka objavili vijest da je napad proveo Pentagon i da su korišteni krstareći projektili “Tomahawk”. S kojim ciljem se objavljuju ovakve neprovjerene informacije, nije jasno. No, obzirom na čitanost nekih od tih portala, to nije bilo slučajno.

Moskva: “Napad na bazu je proveo Izrael”

Sirija mapa T4
FOTO:Ilustracija, položaj vazduhoplovne baze T4

U ovom trenutku se oglasilo rusko Ministarstvo obrane, koje je priopćilo da su udar proveli izraelski zrakoplovi.

Raketni udar na sirijsku vojnu zračnu bazu T-4 u pokrajini Homs provelo je izraelsko ratno zrakoplovstvo. U napadu nije stradalo rusko vojno osoblje u Siriji, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane.

Kao što je objavljeno u ruskom Ministarstvu obrane, napad na sirijsku bazu su provela dva izraelska višenamjenska zrakoplova F-15, a napad su proveli iz libanonskog zračnog prostora, bez prelaska sirijske granice.

“Tri rakete su pogodile zapadni dio zračne baze. Sirijska protuzračna obrana je uništila ostalih pet navođenih projektila. Među ruskim savjetnicima u Siriji nema žrtava”, reklo je rusko Ministarstvo obrane.

Budući da su u bazi bili raspoređeni iranski vojni savjetnici, većina komentatora je sklona vjerovati da je udare provelo izraelsko zrakoplovstvo i da su korišteni krstareći projektili dugog dometa “Dalila”.

Sve su agencije objavile snimke djelovanja sirijske protuzračne obrane i na nekima se pri pogađanju  projektila u zraku čuje snažna eksplozija. O broju žrtava razni mediji izvještavaju različito. Dok neko govor o 14 i više mrtvih, dopisnik agencije FAN, koji se navodno nalazi u bazi, ostaje pri tvrdnji o dva poginula i sedam ranjenih iranskih savjetnika i vojnika.

VIDEO – RT o raketnom napadu

Al-MayadeenISILIslamska državaIstična GoutaKalifatzračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LuckyE
6 godine prije

eto pojeo vuk magare i ajmo dalje

Vlado Banja Luka
6 godine prije

Sve u svemu, jadno, slabo i naravno kukavički od strane SAD-a, Britanije, Francuske i Izraela. Da li je to-to? Da li oni na taj način misle produžiti rat i poraziti Asada? Kao što sam napisao par puta-CIA, MI6 i Mosad su nekad izazivali svjetske ratove, revolucije, prevrtali su mora… A šta je danas njihov vrhunac? Isceniranje trovanja hemijskim oružjem i ispaljivanje tri rakete na avio-bazu!? Slabo, baš slabo…

Zadranin
6 godine prije

Bit će u toj bazi nema ruskog osoblja, pa je sigurno za gađat. Inače.. Pljuc, i izraelski terorist više ne leti.

Samo da ne koriste one avione koje misle prodat/uvalit mom Hrvatistanu. Da ne padnemo na 10 komada, il manje.

Branko
6 godine prije

Izrael je izgubio rat na BI. Rusenjem Saddama i Assada zeljeli su izaci na vrata Iranu,sad im se dogodilo suprotno. Iran je dosao na njihova vrata. Okruženi su sa sjevera i istoka. Ovo su samo potezi očjnika da izbace iz sebe gnjev zbog prethodnog neuspjeha. Slava Assadu i pokretu otpora.

Branko
6 godine prije

Rusija moze samo osuditi izraelsku agresiju, nista vise. Rusija neće reagirati zato sto Izrael ubija sirijske vojnike. Jedino ukoliko bi Izrael nanio direktnu stetu ruskoj vojsci u Siriji, e tek onda bi se mogao očekivati snažan odgovor Rusa. No međutim Izrael strogo pazi na to

Galus 92
6 godine prije

U pravu si, ovo je bilo tek ispipavanje protivnika.

Ferdo
6 godine prije

Neko na pijane Ruse a neko na gay doggy style Amerikance.

Zadranin
6 godine prije

@brisi brisi

O kakvim pijanim Rusima pričamo? De nam objasni malo.

Globalista
6 godine prije

Mnogi stě u prethodnim temama pisali,eto sukoba itd.Ja sám pod jednom temom napisao své je to igra dá se odvuce paznja javnost,medijima od engleske i amerike gdje su u procesu Puno vaznije stvari.Ali,sto vrijedi pisati ka Jos uvijek ima onih kojí své to nerazumiju pá nasjedaju na bombasticne vjesti i tekstove.Sve je to veliká igra dá se ima čím raja zabavljati a iza kulisa se vodi málo drugacija igra i politika.Citajte ponekad izmedju redova pojedinih clanaka mozda skuzite o sto ide.

boris
6 godine prije

kad kljuse krepava još se riče

looser
6 godine prije

koji odnosi. pa kakve veze imaju rusi sa sa izraelcima. pa sto ako je puno zidova zivjelo u rusiji pa otislo sad u izrael. to ne znaci da rusi ne mogu ratovat protiv izraela. to bi isto bilo ko da u hrvatskoj govore da ne mogu ratovati protiv srbije jel u hrvatskoj zivi/zivjelo je puno srba koji su sad u srbiji. zaboli ih u hrvatskoj I za srbe u hrvatskoj I za srbe u srbiji, da mogu sutra bi bacilli atomsku bombu na Beograd. zato ne razumijem ove I njihovo opravdanje kao puno je zidova iz rusije sada u izraelu,ahahaaaaa to je vic stoljeca.
….. jer da su ti zidovi “voljeli” ruse i rusiju nebi bili zbrisali za izrael nego bi ostali zivjeti u rusiji.

Globalista
6 godine prije

Istina,kad bi ti vidio politiku,davno bi bio mrtav sa svojim rszmisljanjima i shvacanjim globalne politike.Ne brini se ti za Ruse,itekako oni imaju dobře igrace kojí svim tím dobro barataju.

Lindita
6 godine prije

Meni ovdje nema logike slijedeće : Rusi kažu da su im Iranci partneri ali da su im partneri i oni iz Tel Aviva i Washingtona (svaki na svoj način i svaki iz nekih razloga u koje ne bi sad ulazio jer je to duga priča i ne baš lijepa) te je stoga čudan epilog iz ove noći … zatim oni koji sve “znaju” pišu da su Rusi vjerovatno bili konzultirani (nema Rusa MEDJU žrtvama) i da su znali gdje će da se gadja kako bi mogli maknuti svoje (TO JE JAVNI RUSKI UVJET KAKO SE ONI NE BI MJEŠALI) te je ponavljam i RAZVOJ DOGAĐAJA a pogotovo krajnji epilog jako čudan !!!!!

Komunista
6 godine prije

Oj, židovi vrše odmazdu zbog trovanja u Dumi 😀
Gdje nam je sad onaj od jučer s komentarom o “ruskim zločincima”. Jel to on kao “veliki musliman” na strani Izraela?

m.ivanisevic
6 godine prije

Nije ih poginulo 12 i nisu sirijski vojnici. Poginula su dvojica, 7 ih je ranjeno i riječ je o Irancima. Šteta je minimalna, pojavile su se i fotografije oštećenih skloništa za avione.

Sveti Naum
6 godine prije

Rusi po običaju trube i ništa više. Džaba navijamo za njih.

Good Old Rebel
6 godine prije

Igraju Židovi “krvavi tango”…nije prvi puta, ali na kraju muzike svjetla se gase i neće biti dobro. Dućan bi se mogao zatvoriti.

Ivo
6 godine prije

ma pustimo sad to dumbe/burte, nego šta ono bi s neosvojivom Ghoutom?

palermo
6 godine prije

A navodno i ISIL napao autoput DeZ – Homs. Kao “slučajno”. Zio-naziji sa crncima sve koordiniraju, ali Rusima ne pada na pamet to isto sa Sirijcima. Možda je napad na avio-bazu bio “simboličan”, ali stvar je principa reagirati. I naravno da Uebermensch pazi koga će napasti, jer jako dobro znaju da su Rusi rekli kako će braniti samo vlastite snage. Sada ovo može značiti i zeleno svjetlo za nove napade izraelskih hijena. Neka se malo i Iran probudi iz zimskog sna.
Uspjeli su mi zgaditi i ono malo sporta koji me zanimao, pa tako ovogodišnji Giro kreće iz IzraHELLa, povodom 70 godišnjice osnutka Hazaristana.
A Erdo “in tne mean time” lijepo deblja svoj teritorij u miru i tišini.

Nenad
6 godine prije

Svaka provokacija u suštini je pokušaj da se ispita funkcionisanje sistema S400. Izrael ima ulogu toplog zeca. Ipak Rusi nisu od juče. Mada realno gledano i ja isto mislim da im je trebalo jeb.ti mamu. Ipak ovi znaju šta rade pokazali su to od povratka Krima. Za rat ima vremena. Videćemo da li će odgovoriti kad i ako krenu udari na Asada i Damask.Čini mi se da će prvo očistiti granicu sa Izraelom i Jordanom pa će onda da se pozabave i sa Izraelom. Iranci će izaći na granicu sa Izraelom i to će biti rat do konačne pobede jedne ili duge strane.

fenix
6 godine prije

Nista znacajno mada ja mislim da je ovo samo ispipavanje pulsa. Rusi su otvoreno rekli da ce uzvratiti ako napadnu Siriju Amerika i ekipa nesmiju jos udariti pa su poslali Izrael da ispita teren zatim im Sirijci obaraju 5/8 projektila i time pokazuju da ce odgovora biti i da ce udariti(Rusi) naravno u vojnom smislu Izrael nije nista postigao. Za one sto govore da je trebalo ukljuciti S400 oboriti Izraelske avione dajte ljudi s400 se neukljucije za 8 projektila nego za masovniji napad i kada treba oboriti veliki broj letjelica. Sto se tice obaranje Izraelskih aviona oni su bili u S.moru van zracnog p. Sirije a ako se sjetite malo kasnije padali su i Izraelski avioni.

Zorule
6 godine prije

Procitao sam informaciju o velikom gomilanju Ruskih snaga na Ukrajinskoj granici, jel ima kakvih dodatnih informacija o tome?

tošo
6 godine prije

Ja mislim, da Assad i Rusi čekaju Izrael na nagaznoj mini…Šta bi se dogodilo, da im od jedan put sruše 5-6 aviona u jednom napadu…

Dron
6 godine prije

Putine pojedi cioniste za dorucak kao sto je crvena armija nekoc naciste

sime simic
6 godine prije

I hrvatska tobože vodi brigu o hrvatima u BiH pa nešto se ne vidi da im pomažu -barem ne vojno .

Roro
6 godine prije

e tulipane da je to tako lako….jednostavno se onda djeluje prema izvoru raketa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI