Rim neće dopustiti “beskorisne i štetne” sankcije EU protiv Rusije, ali neće koristiti veto

Rim italija koloseum
14 komentara

Iako je na nedavnom sastanku ministara vanjskih poslova Italija podržala okvirni prijedlog za uvođenje sankcija protiv pojedinaca ili organizacija koji koriste kemijsko oružje, to ne znači da je podržala sankcije protiv Rusije i Sirije, koje su spominjali London i Pariz. Prijedlog je podržan uz uvjet da će se za nametanje sankcija naknadno raspravljati o svakom pojedinačnom slučaju.

Blok od osam zemalja, predvođen Velikom Britanijom, Nizozemskom i Litvom, nije uspio uvjeriti talijanskog predstavnika da podrži nametanje sankcija protiv svih onih koji se upliću u izborne i druge demokratske procese zemalja EU, čime se ciljalo na Rusiju, iako su talijanskom ministru predočili nacrt prijedloga u kojem se nigdje ne spominje ime Ruske Federacije. Rim je izgleda odlučan u namjeri da ne podrži antiruske sankcije, što je bilo jedno od izbornih obećanja nove koalicijske vlade Lige i Pokreta 5 Zvijezda (M5S), ali ne tako da će koristiti veto. Kako će to izgledati u praksi, vidjet će se tijekom sastanaka na vrhu EU o produljenju postojećih i nametanju novih sankcija protiv Rusije.

“Italija će snažno suprotstaviti beskorisnim i štetnim antiruskim sankcijama koje su nam nanijele financijsku štetu u iznosu od 20 milijardi eura“, izjavio je talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini u intervjuu za Die Welt. Vlasti Italije takav pristupom prema Moskvi smatraju neprihvatljivim, dodao je, međutim, talijanska vlada neće koristiti veto o ovom pitanju.

“Kada u Europi bude zapuhao vjetar promjena, svi birokrati iz Bruxellesa će  izaći iz svojih utvrđenih bunkera i otići kući”, izjavio je Matteo Salvini u intervjuu za Die Welt.

Rekao je kako u novom proračunskom planu Rima, kojeg EU nikako ne podržava, neće biti promijenjen nijedan zarez.

“Udovoljili smo očekivanjima 60 milijuna Talijana, a ne Bruxellesa”, dodao je Salvini i izrazio uvjerenje kako će se vlasti EU prije ili kasnije predati, dopuštajući talijanskoj vladi da radi svoj posao.

Osvrnuo se na “šokantne rezultate istraživanja u Italiji”, kako su ih nazvali novinari Die Welta, prema kojima samo 44% Talijana želi ostati u Europskoj uniji.

“Kod nekih je to možda izazvalo šok, ali ne i kod mene. Vidim svoju budućnost i budućnost moje djece u Europi, ali ne u ovome. A ako Bruxelles uistinu odbije plan proračuna, tada će se broj euroskeptika povećati na 70%“, pojasnio je Salvini.

Matteo Salvini je također rekao da će se talijanske vlasti snažno suprotstaviti “beskorisnim i štetnim  antiruskim sankcijama”. Napomenuo je kako je zbog njih Italija izgubila 20 milijardi eura, međutim, prema njegovim riječima, Rim neće iskoristiti svoje pravo veta o ovom pitanju.

“Veto je adut kojeg ne možemo koristiti za sve. Rado bi ga iskoristili protiv sedmogodišnjeg financijskog plana EU, migracijske politike i antiruskih sankcija. Ali to ne možemo, jer će veto, kao oružje, brzo postati bezvrijedno”, rekao je Salvini.

Međutim, talijanski ministar je naglasio “kako će se Italija suprotstaviti planovima Bruxellesa da se neograničeno produže sankcije protiv Moskve”.

“To znači da jasno i glasno kažemo ne, jer smatramo da je takav pristup neprihvatljiv”, zaključio je Salvini, ne pojašnjavajući kojim alatima misli uvjeriti većinu u Bruxellesu da ne nastavi voditi politiku kakvu vodi od početka 2014. do danas.

Die Welt

M5SSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
5 godine prije

pa vjerojatno, a kako je to navedeno u tekstu, predlagači antiruskih sankcija će ubuduće morati imati dokaze kada se rusiju bude optuživalo za nešto a ne kao do sada dovoljno je bilo samo spomenuti rusija I sankcije I da svi glasuju za antiruske sankcije. evo prva britanija nema nikakvih dokaza da su rusi otrovali skripaljeve ali bez obzira na to svi su uveli sankcije rusiji. sada će vjerojatno morati imati I neakve dokaze. ps. salvini je svoj glas za antiruske sankcije sada uslovio pa će vjerojatno ubuduće oni koji budu predlagali sankcije rusiji morati da nadoknade štetu italijanima a koju bi eventualno načinile te sankcije što I nemora biti loše jer će ubuduće predlagači antiruskih sankcija morati se dobro zapitati hoće li moći privesti takve sankcije. hrvatska također trpi štetu od tih sankcija samo što tu hrvatsku štetu u hrvatskoj prebacuju na narod a italijani sada to neće dopuštati da… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

Ovako su onog orangutana Ciprasa pokusali podmetnuti Rusiji da odkupi Grcke dugove pa se na kraju izpostavi da je Rusija bila u pravu sto ga je odkantala.
Elem…rekoh li ja pre neki dan nesto za ovog foliranta!?

spartak
5 godine prije

A naši polit-tamburaši uopći ni ne razmišljaju o štetnosti tih sankcija za Hrvatsku. Oni nisu za to zaduženi, to prepuštaju Bruxellesu, zašto da se oni s tim još gnjave. Zato su nas i ugurali u EU. Njima je dovoljno to što imaju PIN svojih kartica za bankomat zvan “Hrvatska”. Kad im zatreba, “zovi samo zovi”, i evo njih na bankomatu

alan ford
5 godine prije

ovo je ono: kako se jebati, ali ipak ostati nevin. Mislim da je u ovoj talijanskoj vladi veći problem stranka “5 zvjezdica”, nego Salvini i njegova Sjeverna liga. Zastupnici “5 zvjezdica” su nedavo u EU parlamentu glasali za mjere protiv Mađarske, zajedno sa sluganskim strankama elite, bloka socijaldemokrata, narodnjaka, liberala, zelenih i većine zastupnika ljevice. A predstavnici “5 zvjezdica” u talijanskoj vladi su se također usprotivili Salvinijevom oštrom postupku protiv ilegalnih nasilnih migranta.
Očitio je da u “5 zvjezdica” ima neizlječivih ljevičarskih romantičara, koji bi i piškili i kakili, koji još vjeruju u taj neki internacionalizam, humanizam i ostala sranja. svaki internacionalizam, čak i ako je u dobroj namjeri, samo koristi globalističkoj mafiji i dubokoj državi.

alan ford
5 godine prije

Glavni problem je taj, što Salvini i nova talijanska vlada nemaju stvarnu vlast u Italiji, odnosno imaju samo možda djelomičnu vlast. Stvarna vlast u Italiji, kao i svakoj drugoj državi EU, izuzev Mađarske, je, manje ili više, u rukama plaćenika duboke države. Glavne strukture vlasti: ekonomija-financije-mediji-kultura-sudstvo-obavještajne službe-policija-vojska je u svakoj od 27 država EU (osim Mađarske) u rukama duboke države., Da bi se nešto stvarno promijenilo, treba razbiti tu strukturu, tu mrežu, dakle treba izvršiti lustraciju. To je dosada jedino uspjelo Orbanu u Mađarskoj, da izvrši lustraciju plaćenika duboke države u Mađarskoj i da sve glavne poluge vlasti, dovede pod svoju kontrolu. Zato cionistčka mafija duboke države, preko mnogih Sorosevih plaćenika u brojnim NGO-ovima, godinama vrši kampanju protiv Orbana. Takvu, barem, djelomičnu lustraciju, pokušava i poljska vlada u Poljskoj, da razbije strukturu duboke države, barem u medijima, kulturi i sudstvu i da ih dovede pod svoju kontrolu. Zato bandaiti iz… Čitaj više »

kiki
5 godine prije

20 milijardi je iznos štete od sankcija, ali i iznos talijanske članarine za eu. A koji sa zaprijetili da neće platit, ako im, promjerice, Njemci pošalju izbjeglice avionima, što je bilo najmirnije priopćeno… Ili im Francuzi opet pokušaju iskrcat neke svoje….E sad, ako ih eu bude za**bavao sa donesenim proračunom, zaista bi mogli stavit veto.
Trebalo bi biti više članaka o ovoj talijanskoj koaliciji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI