Rusija odredila alternative za ”amoralnosti” Zapada

Moskva Rusija
44 komentara

Zapadne ideje su štetne za rusko društvo, tvrde moskovski dužnosnici

Rusko ministarstvo kulture objavilo je nacrt naredbe u kojoj se navode “tradicionalne vrijednosti” za koje kaže da moraju biti zaštićene od zadiranja stranih ideja, terorista i ekstremista usred “globalne krize” javnog morala.

Dokument je ovog tjedna objavljen na web stranici ministarstva radi konzultacija, prije nego što bude predstavljen predsjedniku Vladimiru Putinu na potpis, a osmišljen je da pruži “temelje vladine politike za zaštitu i jačanje tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrijednosti”. Pravilnik izlaže ono što autori vide kao integralne ruske vrijednosti i iznosi strategije za njihovu obranu od navodnog prodora stranih perspektiva.

Nacrt teksta definira “tradicionalne vrijednosti” kao “moralne smjernice koje oblikuju svjetonazor ruskih građana, prenoseći se s generacije na generaciju, jamče građansko jedinstvo, čine osnovu ruskog civilizacijskog identiteta i jedinstvenog kulturnog prostora nacije, te se jedinstveno i jasno manifestiraju u duhovni, povijesni i kulturni razvoj multietničkog naroda Rusije.”

Prema zapovjedi, primjeri tih vrijednosti su „život, dostojanstvo, ljudska prava i sloboda, domoljublje, građanska svijest, služenje domovini i odgovornost za njezinu sudbinu, visoki moralni ideali, snažna obitelj, stvaralački rad, davanje prednosti duhovnom pred materijal, humanizam, milosrđe, pravda, kolektivizam, međusobna potpora i poštovanje, povijesno pamćenje i kontinuitet među generacijama, te jedinstvo naroda Rusije.”

U izvješću se, međutim, tvrdi da su te vrijednosti ugrožene od strane vanjskih snaga uključujući terorističke i ekstremističke organizacije, multinacionalne korporacije, nevladine organizacije te SAD i njihove saveznike. Među stranim idejama za koje se kaže da napadaju Rusiju, autori navode egoizam, permisivnost, “amoralnost” i odbijanje da se Rusiji dodijeli pozitivno mjesto u povijesti i kulturi.

Prošlog mjeseca predsjednik Putin rekao je novinarima da vjeruje da se progresivne zapadne ideje infiltriraju u Rusiju, posebno u području prava LGBT osoba. “Vjerujem da je tradicionalni pristup ispravan”, komentirao je. “Muško je muško, žensko je žensko, majka je majka, a otac je otac. Iskreno se nadam da naše društvo ima moralni oklop da nas zaštiti od ovoga.”

Putin je 2013. potpisao ruski takozvani “zakon o gay propagandi”, koji zabranjuje distribuciju materijala za koji se smatra da promiče “netradicionalne seksualne odnose” među maloljetnicima. Zakon, koji je donesen s navedenim ciljem zaštite djece od izloženosti homoseksualnosti, kritiziran je u zemlji i svijetu kao napad na LGBT prava. Kremlj je to branio kao mjeru očuvanja tradicionalnih obiteljskih vrijednosti.

Prošle godine Putin je potpisao niz ustavnih reformi nakon glasovanja u cijeloj zemlji. Među njima je bila i odredba da se brak definira isključivo kao zajednica između muškarca i žene.

moskvarusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Armagedon
2 godine prije

Slažem se sa svime izrečenim, bravo Rusi.

Гавран
2 godine prije

Nova zapadna ideologija traje dovoljno dugo, da je su vidljive posledice koje je donela porodicama i pojedincima. Rasulo i propast. Njima je vidik sužen na samo jedan nivo, materijalni. Podela na vakcinisane i nevakcinisane je početak osvešćenja u zapadnom svetu.

Armagedon
2 godine prije

Nisu najbolji, najsvetiji ali su za zaštitu čovjeka kao duhovnog i osjećajnog bića, ljubavi između žene i muškarca a ne za širenje bolesnih ideja.
Zapad donosi , osim dobrih stvari, i one najgnjusnije što dovodi do rasula unutar ljudskoga roda.

Dragačevac
2 godine prije

Bravo, videćemo uskoro ishodište takvog i Američkog načina života.

preseren3
2 godine prije

Kinezi su to uradili več davno…
Shvatili su, da sve što zapad plasira preko interneta, TV, predstavlja propagandu.
Laži, prikrivanje, zavođenje…
Ljude puni lažnom nadom, glamurom, a kad odu tamo, okončaju kao sluge, čistači…
Milijoni poniknu, kao nikad nisu postojali.
Njemačka je puna Ukrajinskih prostitutki.. Pa i druge EU zemlje.
Postoje značajske razlike izmedju istočnih i zapadnih vrijednosti.
Istok strijemi ka ljudskosti, zapad ka materijalnom.
A to u ovom svijetu ne može koeksistirati.
Kad se sistem vlasti usmjeri ka materijalnom, a i Kina i Rusija su to prihvatile, da bi stigle, razvojno, zapad, ljudske vrijednosti se gube.
Kako nastaju milijarderi? Na žuljevima običnih ljudi, krađom, izigravanjem sistema.
Ali opet, potrebni su. Zato, potrebna su pravila. Dokle može.
Kina ima svoje milijardere pod kontrolom. Ne smiju se uplitati u vlast.

Niko
2 godine prije

Zapad je Babilon

pirat sa kariba
2 godine prije

tebe su stvorila 2 muskarca koja su prihvatila pozitivne tekovine zapada ,,a jel ?

Гавран
2 godine prije

Nikada se svet ne vraća na isto. Nove tradicionalne vrednosti i nova duhovnost moraju uzeti u obzir Američki dorinos, bilo pozitivan ili negativan.

Toni
2 godine prije

Prva i druga Fatimska tajna ukazuju na potrebu da se Rusiju posveti Presvetom Srcu Marijinom. Tada će iluminatski bezbožni Zapad jasnije vidjeti sve svoje zablude.

Гавран
2 godine prije

“Što oko ne vide, i uho ne ču, i u ljudsko srce ne dođe, to ugotovi Bog onima koji ga ljube”

x12
2 godine prije

too late, zapadna kuga ce zavladati svijetom

Krle
2 godine prije

Nema tebi pomoći.

DLM
2 godine prije

khm, lijepo od tebe sto brines o edukaciji i svjetonazoru i predlazes ljudima da pogledaju propagandne uratke, to je za pozdraviti.

Evo jedan predlog i tebi pogledaj “Dok anđeli spavaju: Prof. dr Jovo Toševski….”
– youtu.be/FDj1sa2TkYc
tu se govori zasto kad netko bude rodjen sa ‘surlom’ mora prihvatiti odluku prirode i da se pomiri s tim a ako ne prihvati onda se priroda pobrine o njemu… onda se govori i o ‘Zirafi’ koja postoji samo….
…pogledaj zaista edukativan video!

Tadija
2 godine prije

Sve potpisujem,bravo,bravo,bravo.
Ruska pravoslavna crkva je pravi cuvar kristove nauke.
A u Vatikan su se uselili Sotonisti.

Jomla
2 godine prije

Ponešto od navedenog insistira na definiranju.
Npr.
„život, dostojanstvo, ljudska prava i sloboda, domoljublje, građanska svijest, služenje domovini i odgovornost za njezinu sudbinu, visoki moralni ideali, snažna obitelj, stvaralački rad, davanje prednosti duhovnom pred materijal, humanizam, milosrđe, pravda, kolektivizam, međusobna potpora i poštovanje, povijesno pamćenje i kontinuitet među generacijama, te jedinstvo naroda Rusije.”
Jer, i “borg” je kolektiv(izam)…

Slonica
2 godine prije

Zanimljivo kako je demokracija selektivna.
Jedni imaju pravo na tradicionalne, vjerske, seksualne slobode dok se za druge i sam spomen karakterizira kao napad i vrijeđanje.

rimtu
2 godine prije

Sve super, a nabadanje nacije grafenskim bućkurišem je ok, sve dok je taj bućkuriš proizveden u Rusiji.

ledeno doba
2 godine prije

da su u te “alternative za ”amoralnosti” Zapada” još uvrstili i ukidanje plandemije i protivljenje cjepljenju– onda bi im vjerovao.
oavko im ne vjerujem ni 0%, je sve to samo kozmetika i odvlačenje pažnje za romantičare geopolitike.

a one koji misle da je RPC kao bolja od KC, samo da napomenem da je visoki patrijarh RPC-a, Hilarion lani izjavio da je cjepljenje moralna dužnost vjernika, ispričavajući dhebilnu srceparajuću priču, kako su mu dolazili vjernici, koji imaju grižnju savjesti, jer se nisu htjeli cjepiti, pa su zarazili druge, koji su zbog toga umrli

drugim riječima Hilarion je njihov Mate Uzinić

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Hmmm .Ljepo zamisljeno I malo cega bi se tomu moglo dodati – jedino ako se ne iznadju arhetipovi , dovoljno atraktivni da povuku , vecinu onih , kojima je sve ovo namijenjeno te ” na terenu ” se neda podrska obitelji I djeci u svoj punoci toga znacenja – nist od toga ! Budjemo vidjeli , uskoro. Pozdravi svima.

Antivakser na kvadra
2 godine prije

Kaj si i ti derpe?

Max
2 godine prije

U Rusiji prevlado zdrav razum.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

“sergej-lavrov-o-nato-paktu-tri-meseca-su-bombardovali-jugoslaviju-izvrsili-invaziju-na-libiju-a-pricaju-da-su-odbrambeni-savez”
Svaki pripadnik NATO je gangster, ubica sluga sila zla.

tihobl
2 godine prije

U Rusiji pedofili dobijaju dozivotni zatvor, a na zapadu postaju glavna struja umjesto izlizanog LGBT.

Larry
2 godine prije

Na kraju ce Rusija biti jedino mjesto, na kom ce normalan narod sanjati da zivi.

Holomodor
2 godine prije

“kolektivizam” 😣 Rusi puni sebe a od feudalizma do totalitarizma im je povijest isključivo lol ok boomer!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI