Rusko zrakoplovstvo se uključilo kampanju sirijske vojske u pokrajini Dara’a

SU-34 - Rusija
64 komentara

Usprkos dva službena upozorenja Washingtona, prvo upućeno Damasku, a drugo ruskim i sirijskim vlastima, ruske zrakoplovne snage su se uključile u bitku za oslobođenje južne Sirije.

Ruske zrakoplovne snage su se sinoć službeno uključile u bitku za jugozapadnu Siriju, izjavio je vojni izvor iz pokrajine Dara’a.

Ruski zrakoplovi su proveli žestoke zračne udare u sjeveroistočnom dijelu pokrajine Dara’a, razarajući više ciljeva terorista u tom području.

Kasnije je potvrđeno da je u prvom valu provedeno više od 30 zračnih napada, a većina udara je bila usmjerena na strateški grad Busra Al-Harir, koji se nalazi istočno od grada Izra’a, kojeg kontrolora sirijska vojska.

Dok rusko zrakoplovstvo provodi udare na uporišta terorista, sirijska vojska se priprema za pokretanje još jednog velikog napada u području Busra Al-Harira.

U subotu su sirijske snage uspjele ostvariti veliki napredak na sjeveroistoku Dara’e, gdje su iz četiri naselja uspjele protjerati teroriste koalicije Hayat Tahrir Al-Sham.

Sirijska Arapska armija trenutno radi na okruženju strateškog grada Busra Al-Harir. Kad Busra Al-Harir bude okružen, sirijska će vojska pokušati prisiliti teroriste da prihvate sporazum o pomirenju, što znači da će vjerojatno biti prebačeni u islamistički rezervat u Idlibu.

dara 24.06.2018.
FOTO:Mapa situacije na terenu

Agencije javljaju da je rusko zrakoplovstvo nastavilo provoditi zračne udare i da su jutros gađane linije obrane terorista u blizini strateškog grada Busra Al-Harir.

U međuvremenu je sirijska vojska rasporedila snage duž sjevernih i južnih prilaza Busra Al-Hariru. Nakon napredovanja u sjevernom dijelu koridora u području Al-Lajat, snage terorista su se počele povlačiti prema jugu.

Glavni cilj ove faze kampanje u jugozapadnoj Siriji je zauzeti strateški granični prijelaz Nassib, na granici s Jordanom, koji se smatra ključnom vezom između Ammana i Damaska.

Daragranični prijelaz NassibHezbollahISILIslamska državaKalifatNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
17 novembar
5 godine prije

opet rusija trazi da amerikanci bombarduju siriju i da usput dobiju koji samar od amerikanaca . ali opet ce biti nisu dirali nase vojnike a sirijci i iranci uopste nisu bitni koliko god da in pogine .

Ive iz pecalbe
5 godine prije

Koja je to logika biti duzan samo $21.000 milijardi, imati siromsnih vise od 1/3 stanovnistva i ici ratovati na drugi kontinent protiv legalno izabrane vlasti? To mogu samo glupi i primtivni arogantni kauboji koji nemaju ni 2 grama mozga.

Borac2
5 godine prije

Samo dalje hrabri junaci.

burt
5 godine prije

opet Rusi igraju svoju igru još podmuklije nego oko Ghoute, dovedene su velike snage Iračana, Iranaca, Hezbollaha jer bez njih se ne može napredovati a Rusi su danima dezinformirali da nesirijske snage ne smiju biti u južnoj Siriji, sad su se uključili avijacijom na najdaljem diijelu Dare od Izraela i Jordana, pokušavaju pincetom ispresijecati najuži dio, još su to samo lokalni prodori ali nema izvlačenja zelenim autobusima u Izrael, sad FSA mora držat položaje ili umrijeti, ruski propagandisti su u svom elementu, dezinformiraju i svjesno unose zabunu, proradila je stara informativna škola iz SSSR-a

Ive Oldtimer
5 godine prije

Amerikenjci uporno nastoje prodati neku svoju viziju “demokracije” koju sirijski narod ne zeli kupiti, a kauboji bi to jeftino dali samo za kontrolu proizvodnje nafte u Siriji.i ne traze nista vise samo dajte nam naftu. Koja je to kaubojsta stoka, to ne zasluzuje biti u zajednici civiliziranih naroda.

Siniša
5 godine prije

Ovi na Jugu su kao i Kurdi,vjeruju NATO luzerima a procice kao i Kurdi.

Kajzer Soze
5 godine prije

,,Usprkos dva službena upozorenja Washingtona, prvo upućeno Damasku, a drugo ruskim i sirijskim vlastima, ruske zrakoplovne snage su se uključile u bitku za oslobođenje južne Sirije”

Upozorenje Rusima i Sirijcima je obično sviranje k***u jer je i američkim parazitima sada jasno da je stvar gotova i to je bio samo pokušaj da se prikažu kao da ih u Siriji jebe neko za nešto a potvrda ovoga je u stvari saopštenje koje poslato bradonjama poslije pokretanja Rusko-Sirijskog napada da ne računaju na pomoć američkih snaga i da sami razmisle šta im je najbolje raditi i da bez obzira što im neće pomoći znaju da će Amerika da misli na njih ( dok ih Rusi,Sirijci i Iranci budu karali ) !

Inače ovo samo potvrđuje onu Kisindžerovu maksimu: „Biti neprijatelj Amerike je opasno, ali biti prijatelj Amerike je pogubno“ !

Vladimir Vladimirovich
5 godine prije

Tuci Vlado bez milosti po banditima i glavosijecima !

rokaj mile ali u pravo vrijeme.....
5 godine prije

bolje da su se rusi primirili dok im zavrsi ovo prvenstvo pa onda za mjesec dana nek ozezu do mile volje jel se moze dogoditi da ce im neka roknuti usred moskve ili st. petersburga kad naj vise navijaca bude tamo.

Kažun
5 godine prije

Zna se koliko sati je kada dolazi Sukeil a.k.a. Tigar i tko stoji iza njega.

Laki Topalović
5 godine prije

Dobro , ovoje riski plan. Bilo je slika na netu gdje ruski genrali drže, kao u vojnoj akademiji, sirijskim terenskim zapovjednicima, kako, gdje kada, kad oni budu ovo, što trebaju oni… Ma u vražju mater, ključno je da SAA izbije na granice od prije rata, prije 2011. i to Rusi hoće. drugog šireg plana nema, A bogami, to je itkekako važno. Ostjae Idlib i sjever, ono malo što drži iSIL neću ni računat više.

Siniša
5 godine prije

Padaju gradovi kao snoplje!

max
5 godine prije

Sirija je oslobođena samo to neki od vinovnika sukoba još ne znaju.

Ivo
5 godine prije

Teroristicki polozaji u Daraai se doslovno raspadaju, RuAF razvaljuje danonocno, a SAA prolazi kroz anglocionisticku pjesadiju ko vrucim nozem kroz maslac. Pravog otpora ni nema, olos zna s kim imaju posla, ni Tigrovi ni ruska avijacija ne oprastaju, moral dzihadlija je u strmoglaom padu.

Ocajnost situacije podvucena je i najezdom trolova na portal, od jucer traju lupetanja raznoraznih burtova, lindita i ostalih ‘komentatora’. Hahah, psi laju, karavane prolaze, a na karavani oznake SAA.

Btw, zidovi gadjali sirijski dron svojim legendarnim Iron Dome sustavom danas, i nisu se nesto proslavili… A ne cuje se nesto ni amere, koji su vec odavno trebali intervenirati usudi li se SAA oslobadjati svoju zemlju. Vrijeme anglozionisticke strahovlade pomalo odlazi, trolovi ce morati traziti drugog gazdu..

Moze li, ili ne moze
5 godine prije

Moze li malo o ovome…..

24.06.2018 :
Senior IRGC Commander Killed In Syria – Reports.
A commander of Iran’s Revolutionary Guard Corps (IRGC) died in a fight against ISIS militants in eastern Syria.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI