SAD povlače svo diplomatsko osoblje iz Venezuele

ambasada SAD Caracas Venezuela
31 komentar

Američki državni tajnik Mike Pompeo je objavio odluku američkih vlasti o povlačenju svih diplomata koji su još uvijek u Venezueli.

“SAD će ovaj tjedan povući svo preostalo osoblje iz američkog veleposlanstva u Venezueli”, navodi se na njegovom Twitter računu.

Prema njegovim izjavama, odluka je donesena “zbog pogoršanja situacije u Caracasu, kao i zaključka da je prisustvo američkog diplomatskog osoblja u ambasadi u Caracasu postalo prepreka za provedbu politike američke vlade“.

Sjedinjene Države su 24. siječnja naredile dijelu svog diplomatskog osoblja da napusti Venezuelu iz sigurnosnih razloga. Odluka je uslijedila dan nakon što je venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro objavio prekid diplomatskih i političkih odnosa s Washingtonom i naredio odlazak osoblja američkog veleposlanstva.

Maduro je prekinuo odnose s Washingtonom nakon što su američke vlasti priznale oporbenog zastupnika Juana Guaidóa za “predsjednika” latinoameričke zemlje.

“Odlučio sam prekinuti diplomatske i političke odnose s američkom imperijalističkom vladom. Odlazite! Napustite Venezuelu! Ovdje ima ljudi koji će braniti zemlju”, kazao je Maduro, upozoravajući da Washington vodi operaciju provedbe državnog udara i želi na vlast postaviti marionetu koja će raditi za američke interese.

Krajem veljače je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao “da Moskva pomno prati razvoj situacije u Venezueli i vidi da SAD bezobzirno pokušavaju stvoriti izgovor za vojnu intervenciju”.

maduro
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
5 godine prije

Nadam se da je to poradi prepunjenih zahoda a ne priprema za bombardiranje!

Bracki Kamen
5 godine prije

Znaci pocinje.. Rat..

Željko
5 godine prije

Znači rat počinje!!

Arcibald Rajs
5 godine prije

Ovo je definitivno uvod u rat. Ako osoblje pocnu da povlace i Britanci, Kansdjani, Nemci, zna se sta sledi…

Trubadur
5 godine prije

A ko če, da ratuje…?

Sunseeker
5 godine prije

Ma nema tu rata vec sizofrenija zbog nemoći.
Pucanj u prazno pa glumatanje…

Zadranin
5 godine prije

Znači, najveći svjetski agresori pripremaju teren za uništenje još jedne suverene, naftom bogate zemlje.

Koji kriminalci..

Pljuc!

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Bilo bi dobro da amerikenjci isto naprave i u svim drzavama Balkna, ukljucujuci Kosovo i Albaniju.

fbslo
5 godine prije

Nema Amer jaja, da ide u rat..
Ovaj put proxi nema, neki BlackWatwer i slični nisu dovoljno, opozicija je mala i plačena za protestiranje, nekih ludih susjeda nemaju….
moguča su neka upozorenja s mora ko u Siriji posle navodnog kemijskog.. pa i tu može Maduro, da pogodi nešto s PVO

burt
5 godine prije

dali su mu rok do 23 veljače ali Maduro je to odbio i od tad se sitacija u Venecueli samo pogoršava, počelo je na granici pa se prosvjedi nastavljaju po cijeloj državi, pet dana nema struje u 80% države, poznato je da svi koji su dobil ultimatum a nisu ga prihvatili nisu dobro završili

Brave new world
5 godine prije

Znak da su neredi blizu!

Kile
5 godine prije

Definitivno krivi potez Madura kada (ako) je pustio ono đubre od sotone nazad unutra, čim je ušao počinju neredi i kompletni blackout za izazivanje nereda i panike, nema struje i vode sve sabotirano, sada ako mu je ušao zbog njegove nemoći da kontrolira granicu/službe/situaciju to je veliki problem, a ako ga je pustio unutra na svoju odgovornost onda je usro motku i prdnuo u šaš nažalost

ćamil
5 godine prije

…….bilo je i vrijeme

Lucija
5 godine prije

Gnjidu zatvorit odmah jer ima pristupa novcu Venezuele. S vremenom će s tom lovom potkupljivat, a ovim metodama specijalnog rata poljuljat Madura.
Dakle, ako misle napast, bolje da sad napadnu. Bolje za Venezuelu.

milan
5 godine prije

Rekao je davno Hegel : Prijateljstvo može postojati samo izmedju onih koji su po moci jednaki. Dali pokušati relativizirati pojam “moc”/ k čemu i to, relativiziranje?/. Sva se igra vodi oko pljačke Venecuelanske nafte i ostalih prirodnih bogatstava. S time se nadam slažu svi ili pretežito svi. Tko se stavlja u poziciju odbrane trenutnoga stanja, trenutno legitimnoga predsjednika Venecuele i sljedoredno s tim stavom odbrane koliko-toliko humanoga ustrojstva društvenog stanja Venecuele. Ponajprije Rusija i Kina i to je takodjer kompleksno i vracaju se stavovi od mantinela koje znače: profit, zaštita vlastitih ulaganja, dozvoljavam si prejudicirati i tu navesti brigu o narodu Venecuele. Sve se vidi veoma lako ako znate nesto malo o funkcijama kompleksne varijable! Sve to pokaže tzv. Teorija Rezidiuma. Naime ona, ta Teorija Rezidiuma opservira tzv, polove i nule u domeni koju pokriva funkcija kompleksne varijable 🙂 . Ajmo predpostaviti da je “kompleksna varijabla” predsednik USA Trump. Ako… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI