“SP 2018.” – Nakon ulaska Švedske u osmine finala vlada zemlje odustala od bojkota Rusije

rusija 2018 sp
28 komentara

Nakon što je švedska nogometna reprezentacija prošla skupinu i plasirala se u osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva, Vlada Švedske je odlučila odustati od bojkota natjecanja u Rusiji.

Kako je izjavila švedska ministrica vanjskih poslova Margot Wallström, sada će članovi vlade i dužnosnici Kraljevine Švedske biti prisutni na utakmicama njihovog nacionalnog tima.

“U ovoj situaciji vjerujemo da je važno da možemo podržati naš tim i donijeli smo odluku da odustanemo od bojkota. To smo učinili nakon konzultacija, na primjer, s predstavnicima zemalja poput Danske i Velike Britanije”, izjavu ministrice Wallström prenosi list Aftonbladet.

Kao što je istaknula ministrica, prolazak Švedske u doigravanje je otvorilo pitanje posjeta Svjetskom nogometnom prvenstvu. Još nije poznato tko će ići na Svjetski kup. Prema riječima ministrice Wallström, postoje mnogi koji žele ići, takoreći “cijela vlada”.

Podsjetimo da je Švedska najavila bojkot Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u znak potpore Velikoj Britaniji nakon što je u Salisbury navodno otrovan dvostruki špijun, doušnik britanskih obavještajnih službi i bivši pukovnik ruske službe GRU, Sergej Skripal s njegovom kćerkom Julijom.

Ranije je o neuspjehu ideje bojkota nogometnog prvenstva pisala agencija Bloomberg, koja je navela da su samo britanski i islandski dužnosnici službeno odbili doći na Svjetski kup u Rusiju. U ožujku je ovu ideju podržalo sedam zemalja, među kojima i Švedska. Tada su vlade Poljske, Islanda, Danske, Švedske, Australije i Japana priopćili kako su spremni odbiti pozivnice iz Moskve i poručili da ih neće primiti, ako im se ponude službenim diplomatskim kanalima.

Nakon što je Švedska pobjedom nad Meksikom s 3:0 izborila osminu finala, vlada zemlje je promijenila mišljenje.

“Sada je druga situacija. Odlučili razveseliti naš tim”, izjavila je švedska ministrica vanjskih poslova Margot Wallström za list Expressen.

“Mislim da je ono bila važna linija za naglasiti, ali sada smo u nogometnom smislu u drugoj situaciji. To uopće nisu dvostruki standardi i naši politički stavovi ostaju isti”, rekla je švedska ministrica.

Švedska će svoju utakmicu osmine finala igrati protiv Švicarske, 3. srpnja u 16 sati. Kao što smo rekli, još se ne zna koji će dužnosnici i članovi vlade putovati u Rusiju, ali premijer Stefan Löfven za sada ostaje pri stavu kako to neće biti on, iako nije isključeno da za tri dana i on promjeni mišljenje.

dvostruki standardiMargot WallströmRusija 2018svjetsko prvenstvoSvjetsko prvenstvo u Rusiji 2018
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mak
5 godine prije

Hahhahahhahaha lepo je to!

Adriana
5 godine prije

Alo bando i bitange svih zemalja, nitko vas od normalnog svijeta, navijača i igrača ne treba tamo. Stojte gdje jeste.

cool
5 godine prije

To su kameleoni kao i svi drugi; kad njima nogomet određuje politiku i ekonomiju onda se tu nema što reći.

Kurjaca
5 godine prije

Bilo bi super da englezi udju u finale a RUsi ne dozvole sluznenicima da dodju

Potemkin
5 godine prije

Svim politicarima i stranim vladama koji su bojkotirali SP u Rusiji na bilo koji nacin treba zabraniti ulazak u Rusiju , isto tako bih zabranio ulazak i priljepcima poput K.G.Kitarovic , jer ako saljes vojsku na ruske granice , uvodis sankcije na prvi mig velikog brata , onda je krajnje licemjerno da ides u istu tu drzavu na nogometnu utakmicu pa makar ti i rodjeni caca tamo igrao .

maliboro
5 godine prije

Da su Rusi pametni lijepo im uskratiti vize za ulazak.

Ghost
5 godine prije

Sad će se pozirati na razne načine pred novinarima, ovi će sastaviti vijest i narod će popušit spiku ko i svaki put. Klasika…uvijek dođu na vrijeme da pokupe kajmak.

Matija Gubec
5 godine prije

nek čekaju vizu mjesec dana

Mucke
5 godine prije

Ni slucajno onemoguciti dalazak takvih,nego im omoguciti da u vlastitom aranzmanu pokusaju pronaci stadion i mjesto na njemu.Izraz lica ce tokom utakmice vjerovatno biti kao da je kroz stolicu uletilo nesto odozdo,priceless.

Majk Majers
5 godine prije

A šta očekivat od istih? Pa oni se ševe sa konjima (i to snimaju…prvi takav bolesni uradak dolazi iz Švedske).

Gost
5 godine prije

Sada im Rusi trebaju poručiti da NISU DOBRODOŠLI i neka si slobodno pogledaju utakmice u Ujedinjenom Kraljevstvu 🙂

Sasa S
5 godine prije

Neeee to uopste nisu dvostruki standardi……..

Tupko Glupko
5 godine prije

Ostanite vi u Švedskoj, ne miješajte sport i politiku.
Ako dođu, nikakve VIP lože, neka se sami kao obični građani snađu za karte (sigurno su sve odavno prodane).
Najelegantnije im je da im Rusi kažu da su VIP lože odavno bukirane za ovu utakmicu, da su se kasno javili, te da nije pristojno zbog njih izbacivati nekog drugog iz lože.

Brom
5 godine prije

Baš me interesuje kako će tek Englezi biti dosledni u bojkotu ako njihova reprezentacija dogura daleko.

Johanes paulis l
5 godine prije

Jajari glavno da su plesali na pride. Doci ce oni I vikati spasiba. Pazi pitali su Britaniju ako mogu ici svoje gledati svoje ?!!?#+# hahahaha

CRO ANTINWO
5 godine prije

ajde zapade ne seri propagandu.živjela RUSIJA ,živio ruski narod!POZDRAV od Hrvata koji su doputovali kući iz Rostova.I LOVE RUSSIA

CRO ANTINWO
5 godine prije

Pozdrav Srbima sa moskovskoga aerodroma koje smo sreli tamo od dvojice Hrvata na putu za Budimpeštu ako kojim slučajem čitaju ovo

alan ford
5 godine prije

Jeste li primjetili da je na ovom SP-u, došlo daleko manje navijača iz zapadmih europskih država, nego na ranijim SP-ima? Iz Njemačke, Engleske, Švedske, Danske, Francuske… Inače na svim svjetskim i europskim prvenstvima su uvijek bile velike armije engleskih, danskih i švedskih navijača, ali ovaj put ne toliko. Na utakmici Danska-Peru, omjer navijača na stadionu bio je nekih 85:15 % u korist Perua. Dakle, navijači Perua potegli su nekih 8000-9000 km iz Perua i napunili stadion, dok Danci, kojima je Rusija, tako reći pred nosom (trebaju preći samo susjednu Poljsku i eto ih u Rusiji), nisu došli ni blizu u tolikom broju. Razlog je očito taj, što su propagandni mediji i političari u ovim zapadnoeuropskim zemljama, svi pod kontrolom globalnih cio-hazara, očito podosta zaplašili nogometne navijače stalnom propagndom, kako je Rusija opasna i negostoljubibva država. Međutim, njemački navijači, koju su u Rusiji, i odlično se provode u Moskvi i Sočiju,… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

Nešto o današnjoj tekmi Hrvatska-Danska. Oprezni sam optimist, evo i zašto ovo oprezan. Jer znam iskustva dosadašnjih mnogih posrtanja hrvatske repke na SP-ovim i EP-ovima u važnim utakmicama, kada je bio pritisak pobjede. Nakon pobjede nad Argentinom, u Hrvatskoj, a i u dobrom dijelu cijele regije, izbila je velika euforija, i mnogi nas već vide u finalu SP-a. Ova hrvatska ekipa stvarno ima veiki potencijal, iako je obrana ipak nešto slabiji dio momčadi, ali i ona je u dosadašnje 3 tekme bila solidna, primili smo samo jedan gol i to iz penala, zbog Lovrenove glupsti (sreća pa je ta tekma bia nevažna). Ova današnja tekma bit će utakmica istine za ovu hrvatsku repku i trenera Dalića. Vidjet će se, je li ona pobjeda nad Argentnom, bila samo splet pogodnoh okolnisti, (katastrofalna greška argentinskog vratara prilikom prvog gola i očajno loša i kaotična Argentina), ili je ova repka stvarno toliko dobra… Čitaj više »

Zagi
5 godine prije

Nogomet se igra zbog navijača, zbog obične raje, kako bi rekli Bosanci. Tako je bilo nekad kad lopovi nisu nanjušili nišu! Hoćete li doći ili ne tko vas hebe, evo i naša Kolinda se predomislila:-))

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI