Policija rasterala gomilu u Parizu nakon što je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo

Policija rastjerala gomilu u Parizu
15 komentara

U Parizu su se u nedjelju navečer dogodili intenzivni sukobi policije i navijača nakon što je reprezentacija Francuske poražena od Argentine u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru. Policajci u opremi za nerede bili su raspoređeni da rasteraju gomilu na Champs-Elysees.

“U takvoj situaciji ostaju samo oni koji su došli da se bore…”, rekao je policijski izvor za Le Parisien. Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju velike grupe policajaca u opremi za nerede kako jure navijače niz Champs-Elysees dok ih udaraju nogama i štitovima.

Obožavaoci se vide kako uzvraćaju i bacaju vatromet na policajce na nekim od video snimaka, iako većina prikazuje samo gomila koja bježi. Na jednom snimku se vidi kako muškarac leži na tlu okružen policijom. Prema Le Parisienu, policajci su nasrnuli na malu gomilu koja je bacala flaše i vatromet i uspjeli su ih brzo rasterati.

Sat vremena nakon utakmice policija je uhapsila deset osoba zbog posjedovanja vatrometa, objavio je Le Parisien. Nije bilo izvještaja o povrijeđenima ili materijalnoj šteti, iako su neki ljudi na društvenim mrežama govorili o neredima u Parizu nakon utakmice.

Policija je rasporedila preko 2.700 policajaca samo u Pariz uoči finala u iščekivanju potencijalnih nemira, prenose francuski mediji. U glavnom gradu i drugim gradovima došlo je do izbijanja nasilja nakon pobjede Francuske u polufinalu nad Marokom prošle sedmice.

Dječak je poginuo u južnom francuskom gradu Montpellieru nakon što ga je “nasilno udario” automobil dok su se rivalski navijači tada sukobili.

ArgentinafrancuskaNeredisvjetsko prvenstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gigi pinna
1 godina prije

Argentina je morala iskoristiti trenutak – nema N’Golo Kantea, Benzeme, Pogbe, Lucasa Hernandeza, pokosila žabare i tzv. devina gripa (wtf?)…
Srećom da ovi naši Bizantinci nisu osvojili naslov, jer bi HDZ vjerojatno raspisao prijevremene izbore.

indy
1 godina prije

Eh te”zapadne2vrjednosti,a naši”barbari”ni jedan auto zapalili nisu.

Joe
1 godina prije

Tamnoputi?

tihobl
1 godina prije

Arapi i crnci navijali za Argentinu pa im policija prekinula slavlje. A pricaju o toleranciji.

Max
1 godina prije

Za nogomet se tuku , za slobodu još neće.

dupla kamilica
1 godina prije

Sukobili se rivalski navijači u Montpellieru, haha. U Montpellieru, Strasbourgu, Nici i drugim gradovima na ulice su izašli nogometni huligani i nacionalisti da obrane svoje gradove i razbili su ove čoporativne kukavice koje su napadale obične Francuze u omjeru 20 na 1. Lako je paliti aute i razbijati izloge a na ruke je malo teže.

Kosir i Bat
1 godina prije

Kada je iz igre izvadio Hernandeza-a,Griezmann-a, Rabiot-a i Giroud-a u “Francuskom” (Africkom) timu su osim golmana Lloris-a bili sve Afrikanci koji su po fizickim predispozicijama (atletski-fizicki) brzi i jaci. Didier Claude Deschamps mora obavezno dati otkaz posto ni sa toliko fizicki nadmocnijim timom nije uspio pobjediti male latinose kao sto je Messi a na majicama nacionalnog tima umjesto onog “bedge” pijetla trebaju obavezno staviti mapu Afrike !!!

alexosijek
1 godina prije

Zar nisu bili u Parizu u isto vrijeme i veliki prosvjedi protiv NATO-a?
I ako su bili ovi u žutim prslucima…pakao i rat policije protiv prosvjeda zagarantiran, prema njima su brutalni do neba…
Samo pitam, možda se sve poklopilo…opet?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI