Stoltenberg: “Rusija nam se miješa u demokraciju i plaši Zapad”

48 komentara

Rusija namjerno intervenira u zapadnu demokraciju putem kibernetičkih napada i dezinformacija o čemu će NATO i EU raspravljati u donošenju zajedničkih mjera kibernetičke obrane, rekao je Jens Stoltenberg u intervjuu za Welt am Sonntag. Glavni tajnik NATO pakta je izjavio kako je Rusija prekršila uvjete ugovora INF i trebala bi se riješiti raketa SSC-8. Stoltenberg je također najavio novi vojni program NATO pakta, koji je usvojen zbog “nuklearnog zastrašivanja” Zapada od strane Rusije.

Posebna skupina stručnjaka NATO pakta se sastala prije nekoliko tjedana s kibernetičkim stručnjacima iz EU kako bi razmotrili mjere za zaštitu od kibernetičkih prijetnji i dezinformacija u svjetlu izbora za Europski parlament, izjavio je Jens Stoltenberg u razgovoru za Welt am Sonntag.

“Znamo da se Rusija namjerno upliće u našu demokraciju putem dezinformacija i kibernetičkih napada. To se posebno odnosi na vrijeme održavanja izbora”, kazao je glavni tajnik NATO pakta.

Prema Stoltenbergu, savez će podržati EU u borbi protiv kibernetičkih prijetnji, posebice kroz razmjenu informacija.

Također je govorio o operaciji NATO pakta u Afganistanu. Stoltenberg je naglasio kako će snage Sjevernoatlantskog saveza ostati u zemlji koliko god bude potrebno. Sada je njihov primarni cilj obuka lokalnih oružanih snaga, kao i podrška afganistanskoj vladi u obnovi zemlje.

Što se tiče Ugovora INF, prema Stoltenbergu, on će prestati postojati nakon povlačenja američke strane, što je zakazano za 2. kolovoza ove godine.

Glavni tajnik NATO-a je rekao da je “sporazum prekršila Rusija, a ne Sjedinjene Države”.

Rusija je razvila nuklearne rakete koje mogu doseći europske gradove kao što je Berlin. To oružje je teško otkriti, ima kratko vrijeme upozorenja i vrlo je opasno. S tim u vezi, Stoltenberg je pozvao Rusiju da se riješi raketa SSC-8 i pridržava se odredbi ugovora.

Podsjetio je da je 1987. SSSR uništio rakete koje je branio ugovor za samo nekoliko tjedana, “ali je za to potrebna politička volja”. Ako Rusija ne poduzme taj korak, NATO može odgovoriti sklapanjem novog sporazuma o kontroli naoružanja, ali i reagirati na području svog konvencionalnog oružja.

Čelnik NATO pakta je naglasio kako ne namjerava rasporediti dodatne nuklearne rakete u Europi, a ne želi ni novi Hladni rat kao ni utrku u naoružanju.

Osim toga, Stoltenberg je najavio usvajanje nove strategije NATO-a koja se nije promijenila od 1967. godine.

“Od 2014. se pojavljuju novi izazovi na istoku i jugu. Također vidimo da Rusija sve više koristi nuklearnom prijetnjom Zapadu. Ideja je da u budućnosti budemo potpuno spremni za obranu i da budemo u stanju održati stabilnost”, kaže Stoltenberg.

U zaključku je glavni tajnik NATO pakta istaknuo kako bi svi članovi saveza trebali nastojati svoje troškove obrane podići na razinu 2% BDP-a.

“U ovim teškim vremenima moramo ozbiljno povećati naš vojni potencijal. Trebaju nam zrakoplovi sposobni za letenje, brodovi sposobni za plovidbu i tenkovi sposobni za kretanje. Borbena spremnost naših udarnih snaga mora se poboljšati”, rekao je Stoltenberg.

europaINF sporazumjens stoltenbergmoskvaNATOrusijaSADsjedinjene američke državesjedinjene države
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Drazen
4 godine prije

Stoltenberg najbeskrvniji birokrata kamenog lica kojeg je svijet ikad vidio, nigdje bez cedulje sa govorom napisanim u Pentagramu.

X3M
4 godine prije

A da netko ovom covjeku kupi burek?
… mozda prestane jesti govna …

Neko ime
4 godine prije

Kako je krhko to demokratsko cedo…prosto covjeku suzu izmami, od svoje dobrodusnoosti, ljepote i nevinosti…
Izem ti twitter demokraciju…kad nema struje, nema ni demokracije
Kajgod

igi
4 godine prije

…ako se zagovna iskreno se nadam da će ovom liku ruska raketa prva na štalu pasti…

irena
4 godine prije

ajme kako si ruzan

eu kolonija
4 godine prije

stoltemberg bi trebao objasniti koga su rusi podržavali na izborima za europski parlament. znam da su migranti podržavali macrona I mercelovu I nato pakt. rusi su izgleda podržavali suvereniste preko svojih agenata kojih je 30% među europskim izvornim biračkim tjelom. stoltemberg I euroatlantistička klika bi morali zamjeniti europljane migrantima I tek onda bi mogli očekivati neki napredak

shumadinac
4 godine prije

“Osim toga, Stoltenberg je najavio usvajanje nove strategije NATO-a koja se nije promijenila od 1967. godine”

“Ne može Ukrajina u NATO, po njihovom statutu ne mogu primati države koje imaju netešena teritorijalna pitanja” – da li je neko to ozbiljno mislio…

Stoltemberg predlaže ubrzan rad (koji se ionako može primetiti) na jačanju paralelnih struktura delovanjna a one će ojačati toliko da zvanična vlast može odlučiti da se usprotivi ali neće biti u mogućnosti da zaustavi odluke NATO-a. Pri tome se poziva na demokratiju.
Mislio sam da poznajem licemerje ali mi Stoltemberg otkriva sasvim novi nivo.

Ante
4 godine prije

Nema nikoga da tog Stoltenberga stavi u luđačku košulju zatvori u ludnici i baci ključ.

Sparkling
4 godine prije

Znam da ponekog interesiraju vijesti šta je Npr. rekao Stoltenberg. Ali Admine zar Vi nemate nikakvu pametniju vijes za prepisati nego od ovog “robota”. Pa tko hoče čuti što je on rekao, može naci na netu. Pa ako mu se čitaju takve nebuloze neka čita. Čini mi se da Vi kao da nemate dosta pametnih tema za obradu i samo popunjavate prazan prostor za pisanje. Volim pročitat Vaše analize i pojedine komentare ali ostavite se prepisivanja nebitnih stvari. Ma koja frka (i težina) šta je rekao ovaj lik iz bajkre. Neznam kako drugačije da ga nazovem.
LP

ventilator
4 godine prije

Ovaj Stoltenbergerer ko navijena gramofonska ploča uvjek isto….RUSIJA OVO, RUSIJA ONO…Nikad konkretni dokazi. Tako je blebetao o rušenju malezijskog aviona iznad Ukrajine, gdje su on i njegovi zapadni pajdaši kategorički tvrdili da su taj avion oborili Rusi i dandanas o tome verglaju iako u tu priču više ni Malezijci ne vjeruju.NJegov ćaća je na krvavim ratovima kod raspada Jugoslavije zaradio dobru plaču pa vjerojatno i on očekuje neko bolje promaknuće ili PRIZNANJE OD GRUPE BILDERBERG.

eks
4 godine prije

Svuda gde je NATO uvodio demokraciju , krvi do kolena .

tuf
4 godine prije

Kada ovaj zločinački psihopat priča o “obrani od kibernetičkih napada” i “borbi protiv kibernetičkih prijetnji” zapravo misli na ofenzivne mjere kojima će napadati druge, a ne braniti sebe.

samo tako
4 godine prije

To je strašilo u koje je ugrađena pokvarena gramafonska ploča

Moreno
4 godine prije

A tek šta Sjeverna Koteja radi zapadu . . . Kimovi hakeri su najjači na svitu, hakirali su Sony, raznim zapadnim bankama ukreli miljune dolari, a kredu i Bitcoine za Kima . . .

Z.A.
4 godine prije

Jednostavno kad vidim ovog covjeka ne cita mi se vise taj tekst. Ovaj covjek se samo ponavlja ko pokvarena gramofonska ploca u njegovim izlaganjima nema nikakvog smisla ni tezine imam dojam da ni on sam nije svijestan sta prica.Ja ga dozivljavam kao robota.Zbilja je ostatak svijeta koji ne pripada njima ugrozen od njih.Ja nisam zaljubljenik u Rusiju ali sam u ovim svjetskim previranjima na strani Rusije jer da nije Rusije nikakve iole ravnoteze u svijetu nebi bilo.Ovi sa zapada gdje su god dosli tu trava vise ne raste.Pa zar je Rusija unistila Irak,Libiju,pokusala unistit Egipat,Alzir,Tunis,Siriju,Jemen itd. nemozes vise nabrojati.Avganistan je nekad davno imao perspektivu kao drzava dok nisu dojahali jahaci apokalipse sa svojim ideologijama i vratili tu zemlju u kameno doba.Ovaj covjek vrijedja ljudsku intelegenciju pa nismo svi travu pasli.Dok se nije pojavila Rusija ovakva kakva je danas ovi su po svijetu radili sta su htijeli.Jeli on imalo svijestan koliko… Čitaj više »

Ivo Lola
4 godine prije

Zamislite da vam je posao da govorite laži i obmanjujete narod, da dižete paniku i stvarate histeriju, a da za to dobijete plaću ravnu godišnjoj plaći 300 medicinskih sestara ili vatrogasaca ili zidara ili rudara ili ribara… Običan nesposobnjaković sa mnogo pokvarene mašte i prljavih strasti, gori od svog oca monstruma. Taj u prirodi ne bi preživio dva dana, a da mu nema tatice koji ga gura bio bi makro ili diler droge! Odvratan je on i ove njegove prednapregnute laži kako bi armija beskorisnih i bezprizornih likova pljačkala nacionalne proračune za svoje lične interese. Oni meni prijete Rusima, a ja jedva čekam da Rusi dođu.

Mate
4 godine prije

Divljak.

Tom
4 godine prije

Jedini lik koji mi je odvratnij od stoltenberga je trumpov zet
Uzas

Žile
4 godine prije

Ni jedan politik mi nije toliko antipatičan ko ovaj Stoltenberg koji je obični bezkimečnjak
i američki guzolizac i bi rekao sve šta mu vele gazde u pentagonu!!!!!!

politicki nekorektan
4 godine prije

..pogresna tableta..mjenjaj dilera..razblazi sa rum kolom..steta pelena dok je bio mali,mogao je odmah poceti jesti meki obrok

Kažun
4 godine prije

Strpati ga u istu ćeliju sa Kalifom Al Bagdadijem i Joulanijem iz Idliba.Tri 💩 na kupu.

Karma
4 godine prije

Ovaj placenik ljigavi može pričati o smeče hrani koja nam se servira a ne o marsovcima i rusima. GMO i smeče sa zapada neka posvijetli u priči. Smradovi demagogi

Ivi.tz
4 godine prije

Ovaj gušter je stvarno jadan i bolestan.js.

šeronja
4 godine prije

Zadnja rečenica je spomenik ljudskoj gluposti

Skicofrenija
4 godine prije

A sta se cudite covjek ode u obliznji masonski sotonisticki klub i dobije papiric i pred mikrofon. I sta njega brige sta cete vi sutra biti rastrgani od kacuse i tenka pred Stanjingradom na minus 50 C. On dobije vilu sa bazenom za lajanje i demagogiju. Vi se valjajte u hladnom blatu Rusije sa wall street retard uniformama
Smrt fasizmu sloboda narodu svijeta

Sunseeker
4 godine prije

A koliko takvih krkana ima u Hr koji su glasali za NATO. Uzas, gdje ja zivim….

Splitexpress
4 godine prije

Kakva je to demokracija koja se plaši dezinformacijama?

nije bitno tko
4 godine prije

Nosferatu….

NismoImNenasilniNitiZanimljivi
4 godine prije

“U ovim teškim vremenima moramo ozbiljno povećati naš vojni potencijal. Trebaju nam zrakoplovi sposobni za letenje, brodovi sposobni za plovidbu i tenkovi sposobni za kretanje. Borbena spremnost naših udarnih snaga mora se poboljšati”, rekao je Stoltenberg.
Da teško je kad si zaostao u nečemu,…moraš to nadoknaditi. Ali mi već imamo to sve šta je on nabrojao i avione i brodove i tenkove. Ne treba nama toga puno. Nama trebaju radna mjesta i viši standard te jednaki uvijeti kao i kod Vas gospodo hoch europejci!
Sve šta smo dobili je “iz šupljeg u prazno” tak je i drugovi držali govore godinama.

Mickey
4 godine prije

Ruski ministar odbrane Sergej Sojgu je u Martu 2018. izjavio : Rusija ima kapacitet da odgovori na svaku nuklearnu pretnju time sto ce gadjati mesto polaska rakete ali i mesto odakle je izdana komanda za lansiranje. Pentagon je zabrinut jer nije bitno dali je projektil lansiran iz Rumunije,Poljske, ili sa nekog B-52,….Washington i Brisel ce popiti po jednu u svakom slucaju. Evropljani nek rasmisle dali hoce da imaju lansere u svom dvoristu. Simple!

marmel
4 godine prije

Stoltenberg: “Rusija nam se miješa u demokraciju i plaši Zapad” E samo nam taj debil fali da propadnemo skroz, bez njega neznamamo kako dalje ali psihijatija u Zürichu rado ima takve bolesnike

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI