„Tko je ušao, ušao je“ – Austrija više ne prihvaća migrante

Izbjeglice - Austrijska zastava
11 komentara

Austrija više neće prihvaćati izbjeglice s otoka Lezbosa, izjavio je kancelar ove zemlje Sebastian Kurz u intervjuu za Bild. Prema njegovom mišljenju, “mala Austrija” je već učinila više nego dovoljno za migrante.

“Austrija je posljednjih godina dala nesrazmjeran doprinos. Naša je zemlja primila više od 150 000 zahtjeva za azil, po mom mišljenju previše za malu Austriju“, naglasio je Kurz.

Prema njegovim riječima, u narednim desetljećima Beč će raditi na uklanjanju iz Austrije svih onih koji su dobili negativan odgovor na zahtjev za azil i koji su u zemlji ilegalno, ali i na integraciji onih kojima je azil odobren.

U studenom prošle godine su grčke vlasti objavile da planiraju zatvoriti tri najveća izbjeglička kampa na otocima Lezbos, Samos i Chios.

Umjesto ovih kampova trebalo bi podići takozvane “centre odlaska i identifikacije”. Pretpostavlja se da će u tim centrima biti smješteni migranti bez izgleda da će dobiti azil, koji će se morati vratiti u svoju domovinu. Oni koji imaju preduvjete za azil bit će prebačeni na kontinentalnu Grčku.

Podsjetimo, Austrija je sredinom tjedna dobila novu vladu koju čine konzervativna Narodna stranka Austrije (ÖVP) kancelara Sebastiana Kurza i Zeleni, koji su inače skloni prijemu svih migranata.

To su u srijedu potvrdile obje stranke. Sebastian Kurz koji predvodi ÖVP, stranku desnog centra, trebao bi ponovo postati savezni kancelar, a  Zeleni bi trebali po prvi put u Austriji sudjelovati u radu savezne vlade.

Jedno od iznenađenja je formiranje ministarstva za integraciju, koje je potrebno kako bi se riješio problem s migrantima koji su dobili pravo na azil. Njega bi trebala preuzeti Susanne Raab, bliska suradnica Sebastiana Kurza. Ona je prethodno bila čelnica ureda za integraciju u Ministarstvu vanjskih poslova i važi za pobornicu tvrdog kursa. Ta pravnica i psihologinja sudjelovala je u izradi austrijskog Zakona o islamu, prema kojem se definira tko može vršiti propovijedi u austrijskim džamijama, uz izgon radikalnih propovjednika u njihove zemlje porijekla. Kurz ju je pohvalio Susanne Raab kao „mladu i vrlo iskusnu stručnjakinju za pitanja integracije”.

Zeleni su pristali na tvrđi stav o imigraciji i zabranu prijema novih migranata vjerojatno zato što su dobili „super-ministarstvo” koje obuhvaća pitanja zaštite okoliša, transporta, infrastrukture, energije, tehnologije i inovacija.

Kako javlja DW, tijekom pregovora su obje strane naglasile da između njih postoje velike razlike i da je na putu ka koaliciji bilo potrebno ukloniti velike prepreke. Dok Kurz odbacuje nove poreze, pridaje značaj antimigracijskom kursu i želi vladati s poticajima za ekonomiju, Zeleni su kao najvažnije točke naveli zaštitu klime, borbu protiv siromaštva djece i veću transparentnost.

U konačnici je vjerojatno postignut konsenzus oko prijema migranata, jer je brojka od 150 000 ljudi, koji su u migrantskom valu od podnijeli zahtjev za azil i za koje se zna da su na teritoriju Austrije, zaista previsok za „malu Austriju“, kako je svoju zemlju nazvao Sebastian Kurz.

Bild 

Migranti
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Kao, malo ih je!!!
A ne prihvaca ni one iz carter letova Libija/Turska/Grcka- EU?
Niti one sa petokolonaskih brodova koji punom parom dovoze preko Mediterana?

FranjoTahi
4 godine prije

.

milan
4 godine prije

Šta dosta robova 🙂 iz financijskih kolonija Juga Europe i iz Sj. Afrike i Srednjeg Istoka? Strateško razmišljanje na djelu. Javio se je bio manjak robovske radne snage u odredjenom trenutku pa se izazovu ratni sukobi i imamo val izbjeglica! Koja su to anglosaksonska licemjerja, dali samo njihova ili je to algoritam kapitalizma i sljdstveno tomu linija profita. Pitanje koje traži odgovor! Dali je Njemačkoj lakše primiti “trošak” od 1,6 milijuna Arapa i Crnaca i “živiti” ih u Njemačkoj nego zaustaviti ratne sukobe i taj “trošak” investirati u ratom pogodjene zemlje?! ili tu ide o nečemu drugome….vlastitom razvoju na primjer a za male pare! Treba razumjeti malo više od “onoga na prvu”. Na primjer; Njemačka, to je konc. logor u modernom izdanju, udtuda i imamo toliki priliv izbjeglica. Hićo je silom pravio konc. logore->pretežito, Židovi/što mu nikako ne mogu oprostiti takovo ponasanje/, Rusi,Bjelorusi, Srbi, a bogami i neki su tada… Čitaj više »

puki
4 godine prije

kurz laze ko pas, sorosev trojanski konj, koji glumi desnicara…
krajem 2018. primio je Sorosa u svoj kancelarski ured

https://www.nzz.ch/international/wenn-oesterreichs-kanzler-george-soros-empfaengt-ist-das-mehr-als-ein-arbeitsbesuch-ld.1437704

Clan je ECFR-a (ERuropsko vijece za vanjske odnose), koje financira Soros

Ustvari, koalicija sa FPO-om bila je igrokaz, da se osteti FPO…Samo sto krkani iz FPO-a to nisu skuzili…Posebno onaj krkan Strache, koji je uletio u zamku, kada su ga snimali skrivenom kamerom na Ibizi, zbog cega je pukla koalicija, FPO je dozivio stetu, a Kurz izisao kao pobjednik, kao navodni nevini cistunac, kojega je FPO zeznuo…

Kurz i OVP pobjeduju na ponovnim izvanrednim izborima i prave vladajucu koalciju sa Sorosevim Zelenima– strankom koja se najvise zalaze za masovnu migraciju

Predsjednik Austrije van Bellen, kofol nezavisni, bivsi dugogodisnji clan Zelenih i mason

Emiliano Zapata
4 godine prije

Sad su na redu Srbija, Hrvatska, BiH itd

Malivz
4 godine prije

S dođite kod nas mi sve prihvaćamo što nam Brisel kaže….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI