U iščekivanju sveobuhvatnih sankcija protiv Rusije SAD uvode nove zbog Ukrajine

kongres
16 komentara

U vrijeme kada State Department i Kongres razmatraju uvođenje sveobuhvatnih sankcija protiv Rusije zbog navodnog kemijskog napada na bivšeg ruskog agenta i britanskog doušnika Sergeja i Juliju Skripal na teritoriju Velike Britanije, kojima bi se uvela ukupna zabrana uvoza ruske nafte i izvoza svih ostalih dobara i tehnologija, osim poljoprivrednih proizvoda, a uvela bi se i ograničenja pružanja zajmova od strane američkih banaka, Washington je u međuvremenu upravo usvojio novi paket kaznenih mjera protiv Moskve zbog navodnog ruskog uplitanja u situaciju u Ukrajini.

U iščekivanju sveobuhvatnih sankcija protiv Rusije SAD uvode nove zbog Krima i Donbasa

SAD su jučer potvrdile kako uvode sankcije protiv tri fizičke osobe i devet organizacija zbog ujedinjenja Krima s Ruskom Federacijom i zbog situacije u Donbasu, priopćio je specijalni izaslanik State Departmenta za Ukrajinu Kurt Volker.

“SAD uvode financijske sankcije zbog Krima i Donbasa. Sankcije su uvedene protiv tri fizička lica i devet organizacija koje podržavaju pokušaje Rusije da ukrajinski Krim integrira putem privatnih investicija i privatizacijskih projekata ili koje su umiješane u kršenja ljudskih prava”, rekao je Volker novinarima.

Kurt Volker nije naveo imena onih koji će se naći na popisu najnovijih sankcija.

U tekstu kojeg će objaviti američko Ministarstvo financija će prvi put biti navedeno da je za sve što se događa u Donbasu odgovorna Rusija, rekao je Volker.

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Država je uvjeren da je Rusija ta koja i dalje odbija provesti odredbe Sporazuma iz Minska, iako Kijev nije učinio ništa o tom pitanju, a Vrhovna Rada je ta koja treba usvojiti ustavne promjene i osigurati poseban status regija Donjeck i Lugansk, a nakon toga provesti slobodne izbore, za što se zalaže i Moskva.

Između ostalog, SAD tvrde kako Rusija još nije povukla svoje snage s istoka Ukrajine i zbog toga Amerika namjerava vršiti ekonomski pritisak na Rusiju, kako bi ubrzala rješavanje problema.

Član Odbora za međunarodne odnose Vijeća Ruske Federacije, Oleg Morozov, obećao će da će Rusija reagirati na nove američke sankcije.

“Trgovinski i ekonomski odnosi između dvije zemlje će se sigurno smanjiti”, poručio je Morozov.

Odgovorit ćemo. Takve akcije neće ostati bez reakcije. Tim prije što se oko Krima ne događa ništa novo. Sankcije u značajnoj mjeri imaju demonstrativni karakter”, rekao je Morozov i dodao kako “američke sankcije imaju karakter političke osvete”.

Rusija je ignorirala američki ultimatum i suočava se sa “sveobuhvatnim sankcijama”

Američki kongresKurt VolkerOleg MorozovSankcijeSkripalVrhovna Rada
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
5 godine prije

Na zapadu ništa novo!! ha,ha!!
LP

Mikojan
5 godine prije

Najbolje da USA udare sankcijama na cijeli svijet, podignu zidove, miniraju morske prilaze i da više ne zahebavaju druge sa time, za one amerikance koji će se protiviti takvoj politici logore su već izgradili i spremni su.

shumadinac
5 godine prije

Koje organizacije i koja fizička lica? Uopšte nije bitno, počeće da uvode sankcije nezavisno za svakog čoveka pojedinačno. Bitno je da se neprestano ističe “ruska krivica”, da ona uđe u uvo svakom stanovniku Zapada kao neka pesma koja se non-stop vrti na radiju. I stanovništvo Zapada će početi da je zvižduće…

giordano bruno
5 godine prije

Sankcije protiv Rusije imaju posledicu – Plan je da se na Ruskom Dalekom istoku razvije tzv. Ruska „Silikonska dolina“, centri robotike, besplotnog transporta, bio i nano tehnologije.

Siniša
5 godine prije

Vidim…i Austrija se nešto kocoperi na Rusiju, zahtevaju od Putina lično nešto da objasni.

Adriana
5 godine prije

S obzirom na mali volumen direktne razmjene USA-RF, ove sankcije idu na trošak Europe, poglavito Europske unije, kao i sve do sada. Sankcije su praktično protiv EU, ne toliko protiv RF. U EU sankcije s oduševljenjem uglavnom prihvaćaju Balti i Poljska, što unatoč gubitaka u starijim članicama EU, ne znači da će se suzdržati u traženju i primanju kojekakvih subvencija od EK u punom iznosu. Ameri bi napokon mogli pokazati čvrstinu karaktera i otkazati kupovinu ruskih raketnih motora kad već imaju E. Muska.

spartak
5 godine prije

Zmije sikću jer im je onemogućeno da na Krimu saviju zmijsko leglo za svoju Sjevernoatlantsku teorističku organizaciju

Ivi tz
5 godine prije

Bolesnici, samo vi uvodite sankcije.ali i vi znate da je kasnooo.hehehe živjela RUSIJA

limun
5 godine prije

nekad bas steta sto ovaj putin ne poludi malo pa da dirne one crvene dugmice….

Fatih
5 godine prije

CUDNO SE NESTO DESAVA U UVALNOM UREDU.MOZDA JE NEDOSTATAK ORALNOG ZADOVOLJAVANJA………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI