U strahu od “ruske agresije” Švedska gradi 500 novih skloništa

Bunker
56 komentara

U strahu od “ruske agresije” Švedska planira početi graditi nove bunkere, izvijestio je američki televizijski kanal NBC. Kao što je navela švedska agencija za civilnu pomoć, izgradnja 500 novih skloništa trajat će 10 godina, a koštat će 125 milijuna dolara.

U strahu od “ruske agresije”, Švedska planira započeti izgradnju novih bunkera, navodi NBC.

“Oni će biti korisni u slučaju da vlada odluči proglasiti najviši stupanj borbene spremnosti”, objasnio je u intervjuu za američku televiziju Ove Brunnström, predstavnik švedske civilne zaštite i Agencije za upravljanje kriznim situacijama.

“To će biti učinjeno ako smo na rubu rata ili ako nas napadnu”, dodao je Ove Brunnström.

Švedsko povjerenstvo za obranu je nedavno najavilo namjeru ne samo za modernizaciju starih skloništa i bunkera, nego i izgradnju novih, po prvi put u 15 godina, nastavlja NBC.

Prema Brunnströmu, nakon nedavnog priopćenja za javnost građani sve više pozivaju hitnu službu da dobiju sve potrebne informacije o skloništima.

Kao što je navela švedska agencija civilne zaštite, izgradnja 500 novih bunkera trajat će 10 godina i proračun Švedske će koštati oko 125 milijuna dolara. U njih će se u slučaju “ruske agresije” moći skloniti 50 000 ljudi.

“Nakon razdoblja poslije Hladnog rata, obrana je ponovno službena politika Švedske. Osim što se preusmjerava na bunkere, ova liberalna, progresivna nacija također je ponovno uvela djelomičnu vojnu obuku”, piše NBC.

“Kada je završio Hladni rat, Švedska više nije vidjela neposrednu prijetnju domovini. S ponovnim pojavljivanjem prijetnje s istoka, Švedska je u procesu obnove sposobnosti za obranu domovine”, kaže Stephen J. Flanagan, viši politički znanstvenik korporacije RAND, takozvanog ratnog think-tanka sa sjedištem u Santa Monici u Kaliforniji.

 

bunkerNATORatkovo sklonište
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Koliko bunkera ce izgraditi “u strahu “od unutarnje agresije?

Koča Popović
6 godine prije

Umjesto da izaberu put nesvrstavanja, jure nizbrdicom koju je trasirao vladajuci krupni kapital jos krajem osamdesetih godina na sjevernoamerickom kontinentu.

Zare
6 godine prije

Imaju sve vise problema s migrantima a njih skrbe Rusi. Oni ce sami sebe unistit ne trebaju im nikakvi Rusi

Neko ime
6 godine prije

Netko ce dobru lovu pokupiti na tom “poslu”.

rodoljub
6 godine prije

Rekli im Ameri: “Mi cemo napasti Rusiju, zato pozurite u sklonista” .

NekiGost
6 godine prije

Dakle, Švedska će izgraditi 500 novih skloništa u koje stane 50.000 (slovima: pedeset tisuća) ljudi. A, prema službenoj statistici ima oko 10.000.000 (dest milijuna) ljudi.

Koliko ono ljudi stane u ostala skloništa, koja su već izgrađena?

tuf
6 godine prije

“Osim što se preusmjerava na bunkere, ova liberalna, progresivna nacija također je ponovno uvela djelomičnu vojnu obuku” – badava obuka kada je ta liberalna nacija indoktrinirala muskarce da postanu pasivni, bez vidljive agresivnosti, bez odlucnosti i energije a u novije vrijeme i zbunjeni po pitanju spola (ili kako bi oni to naveli kao “drustveni konstrukt roda”). Jadna li je drzava koja za opcenarodnu obranu bude ovisila o hipsterima, feminiziranim muskarcicima i transgender stvorenjima koja ce traziti svaki dan da ih u vojsci oslovljavaju drugacije. U nekom trenutku ce Svedska upregnuti dotegljene muske migrante. Sa nezgodnom nus-pojavom – nakon sto im daju oruzje, prvo sto ce ovi proglasiti je svedski kalifat.

Sinisa
6 godine prije

Haxahaxa parodija od svjeta..
“Kongres SAD pobedila je rusofobija, njegovi članovi se boje kontakata s predstavnicima Rusije, smatra ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.”

Umpah Pah
6 godine prije

@ZVRLJMLJ:Bunker je njemacka rijec. NIJE PAMETNO UCITI!??

zoran
6 godine prije

a sta ako vas napadnu sutra ujutro.draga gospodo svedjani,ne vrede vam bunkeri od uranijumske prasine,mozede da zidate sta hocete i koliko hocete,od nje nema spasa.

milan
6 godine prije

Vidljivo je oni sami sebi dokazuju i pokazuju da su ugrozeni od Slavena i pomalo Kineza. Koliko sutra ce ih ugrozavati Indijci, a uvezli su si Arape kao dodatak!!! Pravise je tu bolesti uma. Zasto si ne postave pitanje, dali Slavenima mi ovakvi kakvi, jesmo drustveno i genetski bolesni , u stanju truljenja, uopce trebamo? Sta to mi; na pr Svedska, imamo sto bi bilo nesto kao impuls da Rusi nas Svede pokore, uzmu nam nas nacin zivota, pokore nas i asimiliraju u Rusku naciju?! “Prva kategorija ljudi, drzava,” ima probleme vezano za indentificiranje ugrozba! Zdenac problema je u novonastalim okolnostima koje su po samoj prirodi nastajanja cista negacija stanja koje je jos danas, stanje medju drzavama koje se nastoji kojekakvim nebuloznim, nerazumnim radnjama i medijskim kampanjama odrzavati u zivotu. Prije ce biti da Zapad ugrozava Rusiju, hoce da se prosiri da preuzme prostor i geografijska bogatsva Rusije. Ne ide… Čitaj više »

Junačina
6 godine prije

Nijesam znao da su šveđani tolike pi..e

Holandés
6 godine prije

Kojih papana ?
Rusi nisu nikada napali prvi ! Jadne svedjane ce unistiti njivovi imigranti crnci I arapski muslimani . Rusi dolaze na zapad saMo sa novcima da kupuju . A sta se ima u Svedskoj osvojiti ? U skandinavskim zemljama od 10 silovanja su 9 njivovi imigranti …..

Laki Topalović
6 godine prije

Švedska??? Jel ovo crveno ulaz u javnu kuću ili sklonište? Budale. I što. Sklonište za 50 000 ljudi. Kakva debilana.

Muppet show
6 godine prije

A finci mrtvi hladni I piju vodku sa rusima u graničnim područjima. Ludi tulumi finsko ruske dame ….

Lignja
6 godine prije

Teski strahovi I paranoja. Malo je 500 treba X 10
Kao Enver Hodza u Albaniji miljon bunkera na plažama.
Tramp Hodza big king shou

Reptil sapiens
6 godine prije

Ovo je kao Monty piton cirkus. Hodza sa minareta zove na molitvu. Susjedi se tuže na zvonjenje zvona na crkvi. Arapi se zatvaraju u svoje kvartove I gledaju svoje tv kanale I prave masu djece, kinezi u svoje, bogatiji svedi žive u lijepim kvartovima sa masu kamera I ograda. Drugi white trash baulja po ulicama tražeči neki poslič preko outsorsinga.
Krivo parkirano auto 70 eura kazne.
I sada tv FOX FAKE NEWS emitira strahove kako rusi nadiru pa ce nas bunkeri spasiti….
Petak je I večina če šveda početi piti do dna pa sexanje kao I rusi tako da I jedne I druge boli milokliz za paranoju gazda koji če umjesto stanova studentima graditi eto pazi bunkere 2018 godine. Rus nikada nije napao Švedsku pa se pametni pitaju zašto bi sada?
Ugodan vikend svim pacifistima

Volim bunkere
6 godine prije

Kad čemo mi u Hrvatskoj početi graditi bunkere? Možemo ih bojati kao bube mare da se ne vide. Po cijeloj obali masu velikih buba mara sa mitraljezima. Ovo postaje zabavno !!??

bumbar
6 godine prije

Švedsku su okupirali Soroševi migranti, a ne Rusija, pa bi bilo bolje da grade rezervate za domicilno stanovništvo.

John
6 godine prije

Neka grade ako imaju sa čime, to je i odgovorno u svijetu nuklearnog naoružanja. Kod nas samo farbanje tunela košta milijun pa o skloništima ne možemo ni sanjati.

fbslo
6 godine prije

Ma pustite vi bunkere,
radije se brinite za svoje žene,
svaka 14-sta je silovana…..

davor
6 godine prije

Švedska nije nigdje spomenula “rusku” agresiju već samo NBC. A znamo i da današnja Rusija nije agresivna zemlja.

alan ford
6 godine prije

Švedska nije država, već je korporacija, a većinu švedske ekonomije drži tajkunska švedska cionistička obitelj Wallenberg, najbogatija obitelj u Švedskoj i cijeloj skandinaviji. Stričevići Jacob i Marcus Wallenberg, teški milijarderi,– su umreženi u same vrhove globalističke elite, članovi su grupe Bilderberg i skoro svake godine sudjeluju na godišnjim skupovima Bilderberga

EU dismr
6 godine prije

A skloništa od migranata, ništa ? Eee ..E U p….m…… 🙂

palermo
6 godine prije

‘Ajde se ti prvo malo opismeni. Znaš ono: č, ć, veliko početno slovo…

Ivo Lola
6 godine prije

Eto… Švedska slovi kao jedna od zemalja sa najboljim obrazovanjem i najobrazovanijom populacijom na cijelom svijetu, i svemiru Južno od Siriusa te istočno od Oriona, ali, ovo je dokaz da pamet i mudrost ne dolaze kroz sustav obrazovanja i štrebanja, već su urođeni ili dođu kao posljedica životnih iskustava. Zar bi pametan, mudar i obrazovan čovjek dozvolio da ga kroz život vode nerealni i neutemeljeni strahovi? Zar bi pametan, mudar i obrazovan čovjek potpao pod zapadno imperijalističko politikantsko profiterstvo?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI