Vojska Estonije pobjeđuje ruskog medvjeda (VIDEO)

NATO vojnik ne zna koristiti oružje
43 komentara

U Tallinnu se na autobusima mogu vidjeti veliki plakati Visoke vojne škole Ujedinjenih obrambenih snaga Estonije. Plakat prikazuje ralje medvjeda i  hladnokrvno lice estonskog vojnika sa sloganom: “Važno je tko je uz vas, a ne tko je ispred vas”.

Aluzija s medvjedom koji predstavlja Rusiju otvara pitanje zašto se u  oglašavanju za vojno obrazovanje susjedna zemlja pokazuje kao grabežljivac? Situacija je neugodna i za 24,9% etničkih Rusa u zemlji, bolje rečeno za 29,6% ruskog govornog stanovništva.

U Estoniji se pravdaju kako se radi o sposobnosti obrambenih snaga da zaštiti stanovnike od opasnih šumskih grabežljivaca, a po savjetu Estonskog lovačkog društva medvjedi su bili najprikladniji za plakat.

Međutim, broj medvjeda u Estoniji je relativno mali, a vukove, koji su mnogo opasniji, nitko ne spominje. Razumljivo, vuk se smatra nacionalnim simbolom zemlje, stoga bi tim redoslijedom glavni šumski neprijatelj estonskog naroda bila divlja svinja.

No, promotivni video Visoke vojne škole pojašnjava trik hrabrog i hladnokrvno estonskog vojnika, koji ne trepće ni pred najvećim opasnostima.

U jednom prizoru mu prilazi ruski tenk T-90, koji se pred pogledom estonskog vojnika pretvori u prah. Dakle, sada je već jasnije da medvjed na plakatu nije “opasni šumski grabežljivac”, kao ni da hrabra i povijesno dokazana estonska vojska svoj narod ne brani od šumskih nemani, nego je sposobna odbiti napad “mučkog agresora s istoka”.

Usput, vojni analitičari su pomno proučavali mogućnosti, pravce i strategije ruske vojske, a izvješće švedskog Instituta za obranu navodi kako bi u slučaju rata između Moskve i NATO pakta ruska vojska osvojila Estoniju, Latviju i Litvu u manje od tri dana

Iako na Zapadu redovito najavljuju “rusku agresiju”, do sada je Kremlj poricao bilo kakve namjere o mogućem ruskom napadu na zemlje na svojim zapadnim granicama.

VIDEO – Promotivni spot Visoke vojne škole Estonije

baltičke zemljeBaltikNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sarajevo
5 godine prije

dakle sami čačkaju mečku…

Riddick
5 godine prije

Šta ćemo sa tenkom T90 i specijalcem sa kalašnjikovim pre tenka , jel i to vreba u Estonskim šumama.
Samo se vi zajebavajte sa Rusima …

igi
5 godine prije

…nije bolest sve što boli.

zoran
5 godine prije

sta drugo nego se nasmijati gluposti,jer njoj nema kraja

Spock
5 godine prije

Toliko su moćni da će ih Rusi ko u onome vicu uništiti – čim ih nađu na karti 🙂

Ante
5 godine prije

Samo najveće kukavice se hvale sa tuđom hrabrošću.

Edo
5 godine prije

Ima i onaj vic:
Odluče mravi da ubiju slona. Dok je slon spavao svi mravi ga napadnu. Slon se probudi, ustane i samo otrese mrave ali jedan mu ostade na vratu. Hrabri mravi, onako sa zemlje, počnu skandirati: “Arture zadavi ga, Arture, zadavi ga, ….”
Zar bi sad stvarno Rusija trebala da se boji Estonije? Treba malo više od oštra pogleda za rat sa Rusijom.
Ipak jedno su u pravu, jako je bitno ko je s njima i još bitnije zašto. Sve mi ovo smrdi na konačni obračun sa Rusijom. Cilj je dovesti je u situaciju da ne može odgovoriti na napad a to je ravno pobjedi.

Jarilo
5 godine prije

dok ima budala, bit će i topovskog mesa

Petkozilic
5 godine prije

Al’ bi bilo bježanije!

Milos
5 godine prije

Ma idi…mali bi se usro da vidi sposobnog vojnika pred sobom a nekmoli tenk ???

Akull
5 godine prije

Dno,dna….

Amistad
5 godine prije

Nemojte se zezati. Niste dobro razumeli, ovo nije reklama za školu nego za videoigru!

Ivi tz
5 godine prije

Ja stvarno neznam sta reci, ali znam da normalne osobe se ne ponašaju ovako.

fenix
5 godine prije

Opasna Estonska vojska ?.

Savio
5 godine prije

Meni nije jasno zasto Estonci sebe ovako brukaju i dovede se u situaciju da ih i sami Rusi (koji ih inace i ne primjecuju) pocnu ismijavati.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Ja mislio oni malo kreativniji..ono,niš “” prejeftin spot.

Brainstorm
5 godine prije

rusija se nastoji promijeniti da bi postala privlacnija od amerike

Spartak
5 godine prije

Taj spot je sigurno režirao netko iz NATO-ve službe za promidžbu. Eo na što spadne jedan pametan narod kad ga njegovi politikanti uvedu u kolo psihopata i ubojica

Lala
5 godine prije

Bolest je to, teška bolest.

Siniša
5 godine prije

Ali trecina stanovnistva Rusi!
Hm….milionska cifra.

Puta madre
5 godine prije

Sazeto, vojska trazi budalu koja ce podmetnuti ledja za interes vladajucih. Traze budalu koja ne strahuje od tenka, budalu koja je dovoljno umisljena da se smatra sposobnim odbiti cyber napad, a sve zaogrnuto plastom maloumne ideje, da ce mu pri tome pomoci krdo drugih budala koje stoje iza njega. To je isto kao kad bi u redu ispred klaonice, prva krava pomislila da joj ne mogu nista samo zato jer je jos toliko drugih krava iza nje. Osim sto dijele zajednicku sudbinu, vojnik i krava imaju i jednak blago teleci pogled. To je jednostavno za shvatiti. Drugi dio je tezi i nije predstavljen u tekstu. Drugi dio se odnosi na cinjenicu da svaka vojska na svijetu (bez izuzetka) trazi svoje budale i taj dio precesto predstavlja teskocu u razumijevanju. “Pa zar i nasa vojska?!” cujem unezvijereni glas. Da, svaka vojska bez izuzetka. Ako ste na bilo koji nacin povezani sa… Čitaj više »

Dragan
5 godine prije
Petar
5 godine prije

Umišljaju si kao još netko da su “FAKTOR”u.NATO-U…..JADNE BUDALE I TOPOVSKO MESO

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Ne sprdajte Estonce. Dali su mi ideju.
Kad oni mogu sredit Ruse, mogu i ja spi*diti cijeli svijetski neoliberalni poredak.
Kad prijeđem još dva levela. Na Medal of Honor.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

vojnik više liči na rusa nego na estonca

tango
5 godine prije

nekima je tikva glava govno mozak malo istorije nebi im falilo

tedi
5 godine prije

Hahaha,imao je ISL cijelu zapadnu hemisveru i pola Afrike iza sebe,pa sta im se desilo kada je Rusija usetala u sirijski sesnajsterac.A tek sta je napravila dubokoj drzavi,dovela im Trampa,sala mala.

tedi
5 godine prije

Jerdino sto bi im Nato i estonski poslusnici,mogao zaigrat kolce u Estoniji i optuziti Rusiju,prevejani su to lazovi.Da sprece evropu u kupovini plina.Moguce je svasta ocekivati,”Kada vidis dve ribe da se svadaju,pogledaj dobro da nije blizu Englez”

Antonio Cagapulito
5 godine prije

Evo dobre ideje za Krstičevića,da se bar na kratko skrene pažnja sa izraelskih pozlaćenih mlažnjaka.A i naši vojnici su već na par kilometara od RF….Snimi jedan ovakav filmić,i 2-3 mjeseca ga se nitko ne usudi kritizirat

milan
5 godine prije

Zasto spotovi toga tipa? Cemu se unaprij,ed plase da, mozda, ne planirau, po nalogu W DC, NATO, nesto prljavo protiv “medvjeda”?! Uvijek je bilo: u pitanju je barem ako ne i vise od pola odgovora! Cemu to sizofrenicnim estoncima treba? Pola ih je Rusa! Toliko su jaki i zavisni o velikom susjedu, e da treba, da se konfrontiraju sa Rusijom, da pokazu koliko su vazni. Sve to je ne-umno do neba pa i sama informacija koja nam je predstavlena. Ne volim Vucica i trenutnu vlast u Srbiji ali u jednom imaju pravo….Koi smo to mi faktor Srbija, da dajemo sankcije Rusiji, nastranu to sto Srbi i ne zele da Rusima odredjuju po diktatu, sankcije! No i to se sve mijena jer i sam usa-DT kaze, sankcije su nebuloza koja je nekako igrala kada je USA bila prebogata! Sad, danas je to restiment nekakve staticne politike koja je bila imanentna hladnome… Čitaj više »

Jurišić maja
5 godine prije

kada već toliko spominju rusku agresiju mogla bi im se stvarno ponovno dogodit aneks i ja s obzirom da imaju 30% populacije kojoj je jezik sporazumijevanja ruski ali njih čuva rvacki zadruga pa mogu mirno spavati čin su rusi čuli da su došli rvati odma su se povukli ijada kilometri od granice

cicos
5 godine prije

Mogu oni medi samo “ljubavnu žilu” provodati dva-tri kuga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI