“Zeleni autobusi” prazne Harastu od terorista skupine Ahrar Al-Sham

Zeleni autobusi
27 komentara

Danas počinje evakuacija militanata skupine Ahrar Al-Sham iz područja Haraste u Istočnoj Gouti. Izvori Hezbollaha su potvrdili da su oni već proveli dio dogovora o razmjeni zarobljenika i za pet militanata je oslobođeno 12 pripadnika libanonskog pokreta otpora. Prema sporazumu teroristi moraju pustiti sve zatvorene i zarobljene osobe, ostaviti sirijskoj vojsci teško naoružanje, a oni koji sa svojim obiteljima žele ići za Idlib mogu ponijeti samo osobno naoružanje.

Jučer su vlada i sirijski Crveni polumjesec osigurali “zelene autobuse”, a jutros je u Harastu ušao konvoj Crvenog polumjeseca kako bi se pružila prva pomoć bolesnima i ranjenima i popisali oni koji žele napustiti područje i otići u Idlib.

Prema lokalnim izvorima govori se o 1000 boraca terorističke skupine Ahrar Al-Sham i 6000 članova njihovih obitelji.

Sporazum je postignut nakon nekoliko dana pregovora, koji su bili prekidani jer su teroristi tražili dodatne uvjete, na koje sirijska vlada nije pristala.

istocna Gouta 22.03.2018
FOTO: Harasta 22.03.2018

Na kraju su, uvidjevši besmisao pružanja daljnjeg otpora, teroristi zarobljeni u ovom džepu Istočne Goute odlučili da je bolje položiti oružje i predati se.

Trenutno nema podataka koliko će od 1000 militanata Ahrar Al-Shama zatražiti primjenu amnestija i ostati u Harasti. Proteklih dana se vladinim snagama predalo nekoliko skupina od par desetaka boraca i oni vjerojatno neće odabrati opciju “zelenih autobusa”.

Ostali se još uvijek nadaju da će, jednom kada dođu u Idlib, ojačati tamošnje islamističke terorističke skupine i da će se ratna sreća preokrenuti u njihovu korist. Međutim, šanse za to su minimalne i mnogi tvrde da će i sudbina Idliba biti riješena tijekom ove godine.

U svakom slučaju, osloboditi Harastu bez velikih vojnih operacija je veliki uspjeh, a slično slijedi za ostatak “džepova” u kojima teroristi još uvijek pokušavaju pružiti otpor vladinim snagama.

Sudbina Istočne Goute je riješena

FOTO – Zeleni autobusi i prva skupina terorista koja iz Haraste odlazi za Idlib

Ahrar Al-Sham
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rover70
6 godine prije

Bilo bi bolje da ih odmah avionima voze u njemačku i skandinavske zemlje, sve su to doktori i inžinjeri, tu i tamo u slobodno vrijeme odsijeku nekome glavu.

Danilo
6 godine prije

Pa gde je taj Idlib ili spas za ove sotone. Ne vidim na slici.

Riddick
6 godine prije

Teroriste nomade opet sele za Idlib, mora da je baš ponižavajuće svaki put kada se pojave jedni te isti autobusi da ih voze.

Vučedolac
6 godine prije

.

Kajzer Soze
6 godine prije

Šteta da je ne iskoristim ponovo
http://i67.tinypic.com/wjasl3.jpg

Nena
6 godine prije

Nisam o svetoljubljiva ali kad ovo vidim zlo mi je, mislim da oni koji su sijali smrt i radili zlocine moraju odgovarati i biti kaznjeni

Neko ime
6 godine prije

Trebalo je u sjedala tih autobusa ugraditi malo radioaktivnog materijala, da pocrkaju za par dana u Idlibu.

Alen
6 godine prije

Mene samo zanima kud ce ovi autobusi da voze kad idlib dodje na red ?….
Mozda relacija idlib-istanbul-EU…
A mozda se i rebrendiraju pa postanu ugledni gradjani Afrina …
Ili ce kad krene marisana oko nafte dobro da posluze…

Zvrk
6 godine prije
Mucke
6 godine prije

Opet su pustili “Savjetnike”,izgleda da je britanska galama upalila,ovo nije dobro.

Lindita
6 godine prije

Iran i Rusija dogovorili daljnje čišćenje Idliba jer Turska nije riješila stanje na terenu …. akcija će biti izvedena iz pravca Latakije …. nije poznato što o ovome misli Erdogan

čitatelj portala
6 godine prije

Ne bi trebalo biti milosti prema teroristima. Baš me zanima što će biti kad na red dođe Idlib?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI