Ideje za dekoriranje zidova

1 komentar

Dekoriranje maloga stana ograničeno je njegovom kvadraturom. Zato zidni dekor odlično odgovara ovakvim prostorima jer ne zauzima ništa od dragocjenog prostora na podu. Mogućnosti su brojne, a mi vam ovdje nudimo nekoliko kako biste dobili inspiraciju.

Pokažite knjige – primjerice na otvorenim policama.

Objesite impresivnu sliku

Ona će sobi donijeti vizualnu zanimljivost i podariti joj određenu osobnost. Ne morate se ograničiti na pojedine stvari, možete i cijeli zid prekriti umjetninama i svom domu dati na „težini“, a ujedno i mogućnost da podsjeća na umjetničku galeriju.

Pokažite ono što vam predstavlja strast

Volite glazbu? Poredajte albume svojih omiljenih izvođača. Volite modu i imate beskrajnu kolekciju šešira i torbi? Stavite ih na vidno mjesto. Mogućnosti su neograničene i ovise o onome što je u vašem području interesa.

Pokažite svoju kolekciju

U posljednje vrijeme eklektični stil u unutarnjoj dekoraciji je sveprisutan. Zašto ne iskoristiti taj trend i po cijelom stanu izložiti svoje suvenire s brojnih putovanja. Ili sve one prikupljene razglednice, markice, značke…? Na taj način možete stvoriti pomalo neobičnu, ali izrazito personaliziranu zidnu izložbu. Uz to i besplatnu.

Pokrijte zid radnom površinom

To može biti plutena ploča na koju možete pribadati brojne podsjetnike, razglednice i ukrase, može biti glatka ploča za pisanje koja je ujedno i magnetna ploča, a može biti i gruba crna boja zidova po kojoj se može pisati kredom. Ovo rješenje osobito je zgodno za urede, kao i za stanove s djecom koja često teže kreativnom izražavanju po zidovima.

Oslikajte sami zidove

Ovo je za nešto spretnije i/ili kreativnije. Postoje posebne olovke za oslikavanje zidova, a možete si pomoći sa šablonama ili običnim ravnalima ako ste doista snalažljivi.

Objesite biljke na zid

Ljubitelji biljaka s malo mjesta mogu umjesto fotografija ili slika na zid zakačiti i kukice, a na njih staviti vaze sa živim biljkama. Osim njih, na zidu jako lijepo izgleda i suho cvijeće. Oni skloniji avanturizmu mogu se pokušati odvažiti i u uzgajanju vertikalnog vrta. Izgleda lijepo i izrazito je trendi jer je u posljednje vrijeme sve izraženija filozofija prema kojoj prirodu ne treba otići negdje konzumirati, već živjeti okružen njome.

dekoracijeinterijerzid
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Haralampije
4 godine prije

Ovo s vertikalnim vrtom je baš dobra ideja.
Još koji akvarij na policu…prašuma.
I treba imati nekoga tko će paziti na to kad negdje odete.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI