Česte pogreške pri uređenju spavaće sobe koje možda nismo znali

Kako urediti spavaću sobu
0
0

Spavaća soba oaza je mira i opuštanja, a kako biste u njoj postigli sklad i udobnost, pokušajte izbjeći nekoliko čestih pogrešaka prilikom njezinog uređivanja.

Manjak svjetlosti

U svoju spavaću sobu uvedite svjetlost i neka ima nekoliko mogućnosti osvjetljenja. Mješavina regularnog i ambijentalnog osvjetljenja je pobjednička kombinacija. Kako biste odredili koji tip rasvjete ćete trebati, uzmite u obzir način na koji koristite spavaću sobu i osmislite svoju rasvjetu tako da je u skladu sa vašim životnim stilom. Primjerice, ukoliko svake večeri čitate u krevetu, trebat će vam stolna lampa pored kreveta. Odličan je izbor lampa sa sjenilom čija se svjetlost može pojačati i prigustiti i tako prilagoditi potrebnoj dnevnoj ili noćnoj svjetlosti.

Tepisi na pogrešnom mjestu

Čak i u najljepše uređenim domovima s predivnim spavaćim sobama dogodi se da su tepisi postavljeni na pogrešno mjesto. Razmislite koja im je glavna funkcija. Kada se probudite ujutro, tepih treba cijelu proceduru učiniti ugodnijom tako da stanete na udobnu i toplu tkaninu, a ne bosom nogom na gol pod. Dakle, ukoliko vam tepih stoji s donje strane kreveta, a ne sa strane, jednostavna zamjena uljepšat će vam svaki novi dan.

Pogrešan noćni ormarić

Kao noćni ormarići mogu poslužiti i brojni drugi komadi namještaja. To čak mogu biti i stolice. Međutim kod izbora je najvažnije pronaći predmet koji ima optimalnu visinu. Prava visina je ujedno prihvatljiva i funkcionalno i estetski i treba biti otprilike na istoj razini kao i gornji dio madraca. Ukoliko je noćni ormarić prenisko, dohvaćanje primjerice čaše vode tijekom noći bit  će vam blago rečeno lagano nelagodno, a mogli biste je i proliti. Riječ je o jako maloj promjeni, ali razlika je znatna.

Loša pozicija kreveta

Optimalno postavljanje kreveta znači da je namješten u točki koja je udaljena od vrata, ali iz koje vrata vidite. Ukoliko vam kvadratura sobe to dozvoljava, namjestite krevet tako da oko njega ima mjesta, dakle nikako u kut prostorije. Uzglavlje treba biti postavljeno uz zid.

Kablovi i tehnički uređaji

U posljednje vrijeme česte su preporuke da se iz spavaće sobe trebaju maknuti svi tehnički uređaji poput mobitela, tableta, televizije i računala. Činjenica je kako i dalje u većini slučajeva držimo barem mobitele uz uzglavlje. Kablovi od punjača često su prekratki, pa ne možete dosegnuti utičnicu a da vam mobitel i dalje bude pri ruci. U tom slučaju razmislite u kupnji dugačkoga kabla jer u ponudi ima čak i onih od dva metra. Ukoliko vam je soba premalena za noćni ormarić, pa nemate gdje odlagati svoj mobitel, na zid montirajte malu policu i koristite je kao prostor za odlaganje.

interijeruređenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI