Ideje za male spavaće sobe: kako dobiti više spremišnog prostora

spavaca soba
1 komentar

Veliki smo zagovornici filozofije da se s manje može više. Međutim, neke stvari svejedno trebate. Većina nas ima malu spavaću sobu, a potrebe za spremanjem stvari nadmašuju realne mogućnosti. Ovdje smo prikupili nekoliko pametnih načina za smještanje više spremišnog prostora u vašu sobu, a da pritom ne postane prenatrpana.

1. Povećajte prostor ispod kreveta i sakrijte ga

Soba ne bi bila tako mala da krevet nije tako velik, ali on je element bez kojeg se ne može. Stavljanje stvari pod krevet jedan je od najlakših načina da se doda ogromna spremišna površina u sobi. Možete kupiti krevet koji već ima dio za odlaganje, izraditi spremišni prostor koji pristaje visini ispod kreveta ili podići krevet i kupiti spremnike (kutije, košare i slično).

2. Organizirajte komodu

Dobro slaganje i pregrade za ladice uvijek su glavni adut u organizaciji svih ormara, komoda i plakara. Odvojite malo vremena i spremite odjeću kako spada i tako si oslobodite prostor. Također uzmite u obzir i druge metode, poput spremanja stvari u vakuumske vrećice.

3. Pronađite u ormaru neiskorišten dio

Pitajte sebe je li vam ormar dobro organiziran. Koristite li doista svaki centimetar prostora koji vam je na raspolaganju? Možda možete dodati još polica, prečki, vješalica ili kukica za vrata.

4. I u spavaćoj sobi koristite višefunkcionalan namještaj

Vaš namještaj može imati više od svoje osnovne funkcije. Možete koristiti male komode umjesto stolova, ladicu umjesto samo police, pa čak i noćni ormarić.

5. Ugradite ormar preko zida

Ovo nije najjeftinija opcija i može se činiti čudnom kod malih spavaćih soba. Međutim, ako ugradite plitke ormare preko cijeloga zida, stvorit ćete harmoničan izgled cijele sobe, a ujedno dodati prostor za odlaganje. Tako soba neće djelovati natrpano, a vi ćete se osloboditi osjećaja klaustrofobije.

mali savjetiuređenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Kada sam pokušavala kupiti ormar prije par godina, nikako mi nije uspjevalo pronaći nešto po ‘normalnoj ‘ cijeni.
Zadržala sam stare. ’em su čvrsti, em moljci ne mogu do stvari…
Znači, zreba stolar, koji je – u inozemstvu…?

A što nam se dogodilo s tvornicama namještaja ?
I ti ljudi iz njih su davno otišli…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI